ZOMERSE FRUITTAARTJES

INGREDIËNTEN(10 stuks)
Voor het deeg:
  • 130 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • snufje zout
  • 180 gr. ongezouten koude roomboter, in stukjes
  • 300 gr. bloem
Vulling:
  • 40 gr. custardpoeder
  • 500 ml melk
  • 40 gr. suiker

Bereidingswijze:

  1. Voeg in een ruime kom de kristalsuiker, de vanillesuiker, het zout en het ei toe en mix dit even kort samen.
  2. Schep dan de koude roomboter erbij en mix de roomboter samen met de rest.
  3. Voeg de helft van de bloem toe en kneed het geheel samen met je handen of met een keukenmachine tot samenhangend deeg en voeg dan de overig bloem ook toe en kneed het deeg weer samen.IMG_4559IMG_4564
  4. Vorm een bal van het deeg en wikkel het deeg in vershoudfolie. Druk het deeg vervolgens plat en zet het deeg voor zeker 30 minuten in de koelkast.IMG_4566IMG_4570
  5. In de tussentijd dat het deeg in de koelkast ligt kun je de custard crème gaan voorbereiden.
  6. Voeg de custard poeder en de kristalsuiker in een kom en mix dit even samen. Giet ongeveer 100 ml van de melk erbij en mix het even samen tot een glad papje, dat geen klontjes bevat.
  7. Giet de overige melk in een pannetje en verwarm de melk op laag vuur. Wanner de melk iets begint te te koken giet je de custard papje erbij en mix je samen met een garde.
  8. Wanneer de custard goed dik is haal je de pan van het vuur en laat je de custard afkoelen en in de tussentijd wordt de custard nog dikker.IMG_4617
  9. Bestuif je werkblad met een laagje bloem en plaats hierboven het gekoelde deeg. Strooi nog wat bloem bovenop het deeg en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 0.5 cm dikte.IMG_4584
  10. Pak het deeg voorzichtig op en plaats het deeg bovenop de vormpjes die je van te voren hebt ingevet met wat zonnebloemolie.
  11. Ga met de deegroller over de vormpjes heen, zodat je het overtollig deeg aan de zijkanten er makkelijk afvalt.IMG_4591
  12. Prik wat gaatjes in de bodem van de vormpjes en plaats de vormpjes voor 15 minuten in de koelkast, zodat het deeg extra koud kan worden en hierdoor de taartjes hun vorm in de oven zullen behouden.IMG_4595
  13. Bak dan de vormpjes af in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 30 a 40 minuten mooi lichtbruin. Wanneer de vormpjes gaar zijn verwijder je ze direct uit de vorm en plaats je ze bovenop een rooster en laat ze volledig afkoelen.IMG_4646IMG_4622
  14. Schep ongeveer 1,5 eetlepel van de custard pudding in de taartbodempjes en verdeel de pudding met de achterkant van je lepel.IMG_4660IMG_4669
  15. Snijd het fruit in stukjes en plaats deze boven op de pudding.
  16. Plaats de taartjes voor nog eens 15 minuten in de koelkast, zodat de pudding weer lekker koud kan worden.

Deze taartjes zijn zo eenvoudig te maken voor bijvoorbeeld een feestje, high tea of gewoon voor lekker bij de koffie of thee. Ik maakte deze taartjes voor mijn bezoek en iedereen vond ze geweldig lekker!

 

Liefs,
Fatima

IMG_4697

 

86 antwoorden
  1. Sally
    Sally zegt:

    Probeer eens zelf custard te maken zonder poeders, Laura Vitale heeft een heerlijk recept heet fruit tart. Smaakt veel beter dan uit een pakje!

    Beantwoorden
  2. Hanan
    Hanan zegt:

    Hoi Faatje,

    Weer een mooie creatie, tbarkAllah 3lik 👌🏼
    Vraagje hoe wordt die deeg na het bakken? Krokant of meer kruimelig? Xxx

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Hanan,

      Super lief, Allah ibarkfiek! De taartbodempjes zijn lekker krokant, maar kruimelen niet. Je kunt het een beetje vergelijken met een koekjes bodem van een monchoutaart. Xx

      Beantwoorden
  3. Sarah
    Sarah zegt:

    Assalam alleikoem

    Weer een mooie creatie van je
    Jezaak Allah ghairen
    Kan ik ze een dag van te voren naken en op de dag zelf vullen
    Ga zo door xxx

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam Sarah,

      Dankjewel lieve meid! Jazeker, dat kan. Maag de bodempjes een dag van te voren en bedek ze met folie en een theedoek en dan kun je ze de volgende dag nog even vullen. Succes Xx

      Beantwoorden
  4. Sarah
    Sarah zegt:

    Hier eerder las ik dat je een groot bakblik kon gebruiken wat zijn dan de verhoudingen voor een 24 bakblik? Alvast bedankt en echt een hele mooie website.

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Sarah,

      Allereerst bedankt voor je lieve compliment meid! Je kunt gewoon precies dezelfde hoeveelheden aanhouden. Gebruik dan een vorm van 20 cm of 24 cm. Succes hoor! Xx

      Beantwoorden
  5. Bouchra
    Bouchra zegt:

    Oh heerlijk meid bedankt voor het delen zoiezo van al je recepten volg je al een tijdje maar betrapte mezelf erop dat ik je nog nooit heb bedankt.

    Ik had de vormpjes al zocht alleen nog een lekker recept. Is custard lekkerder dan banket bakkersroom? Heb er nog nooit mee gebakken.

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Bouchra, Aah vind het erg lief dat je alsnog een berichtje achterlaat! Persoonlijk vind ik banketbakkersroom toch lekkerder. Dit was de eerste keer dat ik custard gebruikte, vond het wel lekker maar niet echt wauw haha. Ik maak volgende keer de custard zelf, want dit zal sowieso lekkerder zijn haha. Dankjewel lieverd! Xx

      Beantwoorden
  6. Siham
    Siham zegt:

    Heey faatje.
    Ziet er erg lekker uit ik ga het zeker een keer maken.
    Heb alleen een klein vraagje waar heb je de bak vormpjes gekocht.? Kan ze helaas nergens vinden.

    Groetjes. Sisi

    Beantwoorden
  7. Saloua
    Saloua zegt:

    Hallo,

    ik wou de taartjes graag zometeen al gaan maken, alleen heb ik helaas de mini quiche vormpjes niet kunnen vinden.
    Ik heb wel het bakblik voor muffins in huis met 12 plekjes of raad je me aan om een grote quichevorm te nemen in plaats daarvan ?

    Ik hoor het heel graag dankjewel.

    Beantwoorden
  8. Hanan
    Hanan zegt:

    Er staat geen vanillesuiker in het recept hoort er eentje in? Bij het bereiden staat er vanillesuiker mixen.
    Ik hoor van je…

    Beantwoorden
  9. Naima
    Naima zegt:

    Salaam oelaikoem

    De gebakjes zien er verrukkelijk uit
    Maar kan je ze ook een dag vantevoren
    Maken met de custard erop en in de koeling bewaren? Blijft de custard dan nog goed?

    Groetje naima

    Beantwoorden
  10. Esma
    Esma zegt:

    Salaam faatje,

    Ben een stille volger van je maar nu moest ik reageren. Je bent echt een topper dit recept gisteren gemaakt en lekker dat ze waren. Alleen 1 probleem mijn deeg krimpt als het ware in tijdens het bakken en deeg is heel breekbaar is dat normaal?

    Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Alaikoem salaam Esma,

      Dit komt waarschijnlijk doordat het deeg niet lang genoeg is gekoeld in de koelkast. Ik raad je de volgende keer aan om het deeg iets langer in de koelkast te laten liggen. Bedankt lieve schat! Xx

      Beantwoorden
  11. Jasmina
    Jasmina zegt:

    Salaam Fatima!
    Heb je misschien een recept voor zelfgemaakte banketbakkersroom? Ik heb er al een paar gevonden op internet, maar jouw recepten lukken altijd dus wie weet 🙊

    Alvast bedankt!
    Grtjs Jasmina

    Beantwoorden
  12. Roosje
    Roosje zegt:

    Asalamoulikom Fatima,

    Bedankt voor je leuke recepten.
    Het ziet er altijd mooi uit Masha allah.
    Ik ben altijd stille volger, alleen heb ik nu een vraag.

    Ik heb gisteren de taartjes genaakt waren super lekker hoor. Ik heb de vormpjes van de action gebruiky alleen zijn deze aan de zijkantwn beetje ingezakt. Is het normaal dat ze een beetje inzakken?

    Bedankt voor je reactie.

    W3likomasalam
    Roosje

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Roosje,

      Allah ibarkfiek lieve schat, erg lief van je! Nou het is inderdaad normaal dat de taartjes nadat ze de oven uitkomen ietsjes zakken. Wat ik altijd doe, is de taartjes voordat ze de oven ingaan even in de koelkast zetten voor ongeveer 30 minuten. Hierdoor behouden de taartjes hun vorm.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  13. Ashley
    Ashley zegt:

    Ik ben ze op dit moment aan het maken! Ben benieuwd!

    Ook ben ik de hamburgers aan het maken. Deze staan met alle kruiden e.d. in de koelkast en ga ik zo bakken!

    Leuke recepten!!

    Beantwoorden
  14. Aysenur
    Aysenur zegt:

    Hey faatje!

    Dit ziet er heerlijk uit! Wou het gisteren namelijk proberen maar heb overal naar die vormpjes gezocht 😭 Nergens gevonden. Action,hema, blokker,zeeman,wibra, en noem maar op.. echt jammer!! Had er echt zo zin in om deze te maken..

    Beantwoorden
  15. chaymae
    chaymae zegt:

    Ik heb dit net gemaakt en inderdaad super makkelijk, terwijl het er moeilijk uit ziet haha..

    Dank je wel voor je heerlijke recepten en je gezellige snaps! 😀

    Beantwoorden
  16. Sara
    Sara zegt:

    Hoi Fatima,

    Als je banketbakkersroom in plaats van de custar gebruikt, moet je dat dan ook mengen met de melk ? of kan het ook met water

    Beantwoorden
  17. An
    An zegt:

    Hoi Fatima,

    Moet je ongezouten roomboter gebruiken? En als ze klaar zijn kan je ze dan in de koelkast zetten? Voor je ze opdient dus met vulling

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo An,

      Je kunt ook gezouten roomboter gebruiken. Je kunt de taartjes in de koeling bewaren, maar ik raad je wel aan de taartjes 1 uur voor serveren uit de koeling te halen. Op deze manier zijn de taartjes lekker op kamertemperatuur en niet hard zijn. Succes! Xx

      Beantwoorden
      • Samira
        Samira zegt:

        Wat is sour crème? Ja maar t was niet goed uit te rollen en in de vormpjes zijn ze opgestegen? En de vulling moet die niet in de koelkast die ging shiften soort van

        Thanks voor he antwoord

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hi Samira,

        Was het deeg dan te hard waardoor je het niet kon uitrollen? Het deeg stijgt inderdaad een klein beetje op in de oven, maar zodra je de vormpjes uit de oven haalt, zakt het deeg weer naar beneden. Heb je het deeg wel gekoeld van tevoren? Sour crème is zure room en die kun je o.a. vinden bij de Jumbo en Albert Heijn. Xx

      • Samira
        Samira zegt:

        Sorry maar kan dcht niet meer volgen die sour de crème staat toch nergens beschreven? Je zet erin helft van de bloem dan kneden, nee die viel. En plakte echt en t deeg is niet gezakt

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hi Samira,

        Excuses lieverd! Ik keek even niet goed, maar ik dacht echt even dat je het over de muffins had. In dit recept hoort helemaal geen sour crème! Excuses voor de verwarring. Xx

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *