Zoetzure Kip Wraps

22 november 2016Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Wat heb je nodig? (10 stuks)
  • kip restjes (of 300 gram kipfilet)
  • rode ui
  • 1 etl. ketjap
  • 1 etl. sojasaus
  • 2 etl. chili saus
  • 1 etl. honing
  • wraps
  • ijsbergsla
  • rode paprika
  • geraspte kaas
  • prikkers

Sausje:

  • 3 etl. mayonaise
  • 2 etl. chilisaus
  • rode ui

Bereidingswijze:

  1. Pel en snijd het rode ui in schijfjes. Bak de ui in een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie mooi glazig voor ongeveer 5 minuten.
  2. Voeg de kip toe en bak deze mee. Heb je geen overgebleven kip? Snijd dan de kipfilet in stukjes, kruid deze met peper en zout en bak goudbruin met de uien.
  3. Voeg de ketjap en de sojasaus toe en bak geheel door op middelmatig vuur.
  4. Voeg de chilisaus en de honing toe en schep goed door.
  5. Laat het kip mengsel geheel bakken, totdat de saus is ingedikt.
  6. Voeg in een aparte kom de mayonaise samen met de chilisaus en de uien toe en roer flink samen.
  7. Verwarm de tortilla wraps in een koekenpan en zet apart.


  8. Leg een tortilla wrap klaar en verdeel er wat gesneden ijsbergsla op.
  9. Schep 2 volle eetlepels van het kipmengsel op de sla en verdeel over de lengte.
  10. Verdeel wat paprikastukjes samen met wat geraspte kaas boven de kip.
  11. Als laatste schep je twee volle eetlepels van het sausje eroverheen en smeer je deze uit. Bewaar wat saus, zodat je deze bij de wraps kunt serveren, te lekker gewoon!
  12. Rol de wrap strak op en sluit de wrap met een prikker vast.
  13. Serveer de wraps met zoetzure kip lekker warm op!

In deze simpele stappen heb je binnen een mum van tijd een super lekker maaltijd op tafel staan. Serveer er nog wat lekker provensaalse aardappeltjes bij uit de oven en je maaltijd is compleet!

Ik zou zeggen probeer het eens uit en vergeet niet een foto van het eindresultaat met mij te delen(vind ik altijd leuk haha!)

Liefs,
Fatima

 

img_9483

 

 

   

Print recept

Nutrition

52 Comments

  • Fari

    22 november 2016 at 09:43

    Ziet er heerlijk uit schat, ik ga hem zeker ook maken!

    1. Fatima

      22 november 2016 at 11:48

      Dankjewel Fari! Ik raad je het ook zeker aan hihi.

      1. Aya

        21 mei 2017 at 11:44

        Hoi Faatje,

        Zou je dit recept ook kunnen maken met gewone kipfilet stukjes?

        Groetjes!

      2. Fatima El Irari

        22 mei 2017 at 07:45

        Hallo Aya,

        Ja hoor dat kan ook!

        Liefs,
        Fatima

    2. Ibti

      18 maart 2017 at 14:18

      Ziet er super uit

  • Houda

    22 november 2016 at 10:04

    Ziet er heerlijk uit ben gek op jou recepten mashallah

    1. Fatima

      22 november 2016 at 11:49

      Allah ibarkfiek lieve Houda! Xx

  • Hanane

    22 november 2016 at 13:10

    Heerlijk ! Juist gemaakt ! Nog steeds de grootste fan. Wanneer komt de lasagne recept ? Zou e ook kippenvleugels lrecept zetten ?

    Fatima je bent de top!

    1. Fatima

      23 november 2016 at 09:17

      Hallo Hanane,

      Ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd! Haha die recepten komen zo snel mogelijk! Ben nu beetje drukjes met de voorbereidingen van de kookworkshop. Bedankt lieve schat! Xx

  • Lili

    22 november 2016 at 19:24

    Hi, kun je ook gewoon rauwe kip bij toevoegen? Dat het niet voor gekookt is zoals kipfiliet.

    1. Lili

      22 november 2016 at 19:26

      Oeps.. Zie dat het er al staat, had namelijk het filmpje gekeken

      1. Fatima

        23 november 2016 at 09:18

        Geen probleem hoor! Xx

  • Raquel

    23 november 2016 at 18:25

    Ziet er heerlijk uit ga het morgen maken! Nog 1 vraagje voor de zekerheid: wordt de paprika meegebakken oid of gewoon ‘rauw’ in de wrap? Alvast bedankt voor alles! Je helpt mij zo erg met het koken je wil niet weten! Ben je erg dankbaar!

    1. Fatima

      24 november 2016 at 08:59

      Hallo Raquel,

      Zo leuk om te zien dat je nu regelmatig hier recepten uitprobeert hihi! Zelf doe ik de paprika er rauw in en geloof mij dit is echt lekker meid! Hier thuis keken ze ook raar op, maar ze vonden het heerlijk haha. Xx

      1. Raquel

        24 november 2016 at 12:29

        Ah top ga ik ook proberen. Mijn man houdt ook niet zo van rauw 🙂 maar is vast lekker! Dankjewel weer en keep up the good work!

      2. Fatima

        28 november 2016 at 07:07

        Hallo Raquel,

        Gewoon proberen hoor en niet zeggen dat er ‘rauwe’ paprika inzit hihi.

      3. Raquel

        24 november 2016 at 15:54

        Ik wou alleen nog even zeggen dat de wraps heerlijk zijn echt verrukkelijk! Allemaal proberen hoor is echt een aanrader! Lijkt me ook erg lekker om van deze kip een broodje kip te maken hmmm!

      4. Fatima

        28 november 2016 at 07:08

        Aah super meis! Ben blij dat het heeft gesmaakt! Ja, ik heb deze kipvulling ook een gebruikt voor broodjes en het was echt lekker! Xx

  • Samira

    1 december 2016 at 09:19

    Hoi!

    Ik heb het ook gemaakt. Wat was dit recept lekker zeg!

    Thanks for sharing!

    1. Fatima

      1 december 2016 at 10:38

      Hallo Samira,

      Ah super! Ben blij dat het heeft gesmaakt meid. Xx

  • Nora

    6 december 2016 at 17:10

    Heerlijke wraps! Zojuist gemaakt..

    Heel erg bedankt voor het delen van het recept!

    1. Fatima

      7 december 2016 at 08:01

      Ah super Nora! Heel graag gedaan meis. Xx

  • Saloua

    11 december 2016 at 15:27

    Ik heb ze vandaag gemaakt ben super benieuwd?

    1. Fatima

      12 december 2016 at 08:18

      Hallo Saloua,

      En heeft het gesmaakt lieverd? Xx

  • Siham

    14 december 2016 at 10:23

    Hallo Fatima!
    Wat zou je als side-dish bereiden? Dacht zelf aan frietjes maar wellicht dat je een ander idee hebt?

    1. Fatima

      14 december 2016 at 14:01

      Hallo Siham,

      Je kunt er natuurlijk frietjes bij serveren of je kiest voor aardappeltjes uit de oven? Als je op ‘Provençaalse aardappeltjes’ zoekt, daar heb ik een lekker recept van. Xx

  • Ipek

    14 december 2016 at 17:53

    Ik heb laatst deze gerecht bij me vriendin gegeten was super lekker. En nu heb ik het thuis gemaakt lekker genoten bedankt voor je recept.

    1. Fatima

      15 december 2016 at 07:43

      Hallo Ipek,

      Ah kijk eens aan, super! Heel graag gedan hoor.

  • Ferdouss

    25 december 2016 at 21:22

    Hoi Fatima,

    Vandaag je recept uitgeprobeerd en t was heerlijk!! Simpel en snel precies wat ik nodig had vandaag.. Ik ben een enorme fan van je!!! Door jou lijkt het alsof ik een keukenprinses ben hahaha.
    Moge Allah je rijkelijk belonen ameen

    Liefs ferdousss

    1. Fatima El Irari

      27 december 2016 at 09:47

      Hallo Ferdouss,

      Aah super lief dit! Dankjewel lieve schat en je bent gewoon een KEUKENPRINSES hoor! Want zelf een recept volgen is super knap! Ameen lieverd dankjewel! Xx

  • lamyae

    1 januari 2017 at 19:31

    Uit geprobeerd!! Zeker voor herhaling vatbaar dank voor het recept

    1. Fatima El Irari

      3 januari 2017 at 07:42

      Hallo Lamyae,

      Ah super meid! Heel graag gedaan. Xx

    2. Fatima El Irari

      3 januari 2017 at 07:43

      Hallo Ghiz,

      Ah super leuk! Dankjewel lieve schat en ik ben blij dat jullie ervan hebben genoten! Xx

  • Maria

    27 mei 2017 at 16:23

    Hii,

    Hoeveel wraps kan je hier ongeveer uithalen?

    Liefs xx

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2017 at 08:39

      Hallo Maria,

      10 stuks lieverd.

  • Sara

    29 mei 2017 at 15:57

    Ziet er super lekker uit! Volgens mij staan wraps niet tussen het lijstje wat je nodig hebt. Nogal logisch natuurlijk als je kip wraps maakt. Maarrr ik ging dus met dit lijstje naar de winkel en moest weer terug!
    Enorm zin in om te gaan eten vanavond!

    1. Fatima El Irari

      30 mei 2017 at 07:52

      Hallo Sara,

      Oh dan ben ik deze vergeten erbij te zetten. Het is inderdaad logisch dat je dan ook wraps nodig hebt, dus die mag je eigenlijk niet vergeten. Smakelijk meid!

      Liefs,
      Fatima

  • Ihsane

    12 juni 2017 at 18:11

    Slm fatima

    Ik heb een dringende vraag ivm lahmacun. Sorry dat dit niks met je post te maken heeft.

    Ik heb lahmacun met durum gemaakt alleen is de lahmacun krokant. Hoe krijg ik die zacht?

    1. Fatima El Irari

      13 juni 2017 at 07:24

      Alaikoem salaam Ihsane,

      Als je de lahmacun afbakt, dan dien je deze direct af te dekken met een theedoek. Op deze manier blijft de lahmacun lekker zacht en warm. Het is ook belangrijk om de lahmacun niet al te lang door te bakken wanneer deze al gaar is, want anders wordt die hard. Op deze manier kun je dan helaas de lahmacun niet oprollen, omdat deze zal breken.

      Liefs,
      Fatima

  • Jamila

    11 september 2017 at 13:21

    kan je die wraps ook in de tosti apparaat doen?

    1. Fatima El Irari

      11 september 2017 at 13:30

      Hallo Jamilla,

      Bedoel je de wraps verwarmen in de tosti apparaat? Zo ja, dan zou ik ze wel dubbelvouwen en ze dan even kort verwarmen. Xx

  • Halima

    22 mei 2018 at 10:53

    Salaam alaikoum!
    Zou ik de soja saus wek kunnen laten?
    Liefs,

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 11:32

      Alaikoem salaam Halima,

      Ja, hoor dat kan zeker. Xx

  • Sjaal

    23 mei 2018 at 17:53

    Hey faatje,

    Kan het ook met kipshoarma?
    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      24 mei 2018 at 08:49

      Hi Sjaal,

      Jazeker, ook erg lekker!

  • Saar

    10 december 2018 at 23:50

    Hoe maak ik de kip klaar zoals die van jou?

    1. Fatima El Irari

      11 december 2018 at 08:43

      Hi Saar,

      Je bedoelt de kipfilet? Die kook je gaar in water en dan kun je verder met het recept.

  • Assia

    7 mei 2019 at 05:19

    Hoi Fatima!

    Zou dit ook lekker zijn me5 garnalen ipv kip?
    Hoor graag van je,

    Groetjes Assia

  • Assia

    7 mei 2019 at 05:22

    Hoi Fatima,

    Heb het vaak gemaakt, ze zijn heeeerlijk!
    Maar zou dit recept ook kunnen met garnalen?

    Hoor graag van je,

    Gr Assia

    1. Fatima El Irari

      7 mei 2019 at 09:35

      Hi Assia,

      Wat goed! Jazeker, ik maak ze ook weleens met garnalen. Ga ze toevallig binnenkort delen haha. Xx

  • Joanna

    13 september 2019 at 12:32

    Hoi,

    Overheerlijk! Ik had nog gekookte kippenvlees over van kippenbouillon en was supperlekker.

    1. Fatima El Irari

      15 september 2019 at 19:29

      Lekker hoor! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept