Zoetzure Kip wraps

Vandaag deel ik een heerlijke recept die jullie allemaal eens moeten uitproberen. Deze lekkere Zoetzure kip wraps maak ik van tijd tot tijd klaar en iedereen is er ontzettend dol op! Ik had ik nog wat overgebleven kip liggen van de dag ervoor, dus dat maakte het voor mij nog makkelijker. De kip in zoetzure saus is wat deze wraps de heerlijke smaak geeft en jou er alleen maar meer en meer  van laat eten. Dus als je opzoek bent naar een simpel, maar vooral lekker recept, dan raad ik je aan nu te stoppen met zoeken en verder te lezen!

Wil je elke keer als eerste mijn foodvideo’s zien? Abonneer je dan hier op mijn kanaal!

Wat heb je nodig?(10 stuks)

  • kiprestjes(of 300 gram kipfilet)
  • rode ui
  • 1 etl. ketjap
  • 1 etl. sojasaus
  • 2 etl. chili saus
  • 1 etl. honing
  • wraps
  • ijsbergsla
  • rode paprika
  • geraspte kaas
  • prikkers

Sausje:

  • 3 etl. mayonaise
  • 2 etl. chilisaus
  • rode ui

Bereidingswijze:

  1. Pel en snijd het rode ui in schijfjes. Bak de ui in een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie mooi glazig voor ongeveer 5 minuten.
  2. Voeg de kip toe en bak deze mee. Heb je geen overgebleven kip? Snijd dan de kipfilet in stukjes, kruid deze met peper en zout en bak goudbruin met de uien.
  3. Voeg de ketjap en de sojasaus toe en bak geheel door op middelmatig vuur.
  4. Voeg de chilisaus en de honing toe en schep goed door.
  5. Laat het kip mengsel geheel bakken, totdat de saus is ingedikt.
  6. Voeg in een aparte kom de mayonaise samen met de chilisaus en de uien toe en roer flink samen.
  7. Verwarm de tortilla wraps in een koekenpan en zet apart.
  8. Leg een tortilla wrap klaar en verdeel er wat gesneden ijsbergsla op.
  9. Schep 2 volle eetlepels van het kipmengsel op de sla en verdeel over de lengte.
  10. Verdeel wat paprikastukjes samen met wat geraspte kaas boven de kip.
  11. Als laatste schep je twee volle eetlepels van het sausje eroverheen en smeer je deze uit. Bewaar wat saus, zodat je deze bij de wraps kunt serveren, te lekker gewoon!
  12. Rol de wrap strak op en sluit de wrap met een prikker vast.
  13. Serveer de wraps met zoetzure kip lekker warm op!

In deze simpele stappen heb je binnen een mum van tijd een super lekker maaltijd op tafel staan. Serveer er nog wat lekker provensaalse aardappeltjes bij uit de oven en je maaltijd is compleet!

Ik zou zeggen probeer het eens uit en vergeet niet een foto van het eindresultaat met mij te delen(vind ik altijd leuk haha!)

Liefs,
Fatima

 

img_9483

 

 

   

41 antwoorden
  1. Hanane
    Hanane zegt:

    Heerlijk ! Juist gemaakt ! Nog steeds de grootste fan. Wanneer komt de lasagne recept ? Zou e ook kippenvleugels lrecept zetten ?

    Fatima je bent de top!

    Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Hallo Hanane,

      Ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd! Haha die recepten komen zo snel mogelijk! Ben nu beetje drukjes met de voorbereidingen van de kookworkshop. Bedankt lieve schat! Xx

      Beantwoorden
  2. Raquel
    Raquel zegt:

    Ziet er heerlijk uit ga het morgen maken! Nog 1 vraagje voor de zekerheid: wordt de paprika meegebakken oid of gewoon ‘rauw’ in de wrap? Alvast bedankt voor alles! Je helpt mij zo erg met het koken je wil niet weten! Ben je erg dankbaar!

    Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Hallo Raquel,

      Zo leuk om te zien dat je nu regelmatig hier recepten uitprobeert hihi! Zelf doe ik de paprika er rauw in en geloof mij dit is echt lekker meid! Hier thuis keken ze ook raar op, maar ze vonden het heerlijk haha. Xx

      Beantwoorden
      • Raquel
        Raquel zegt:

        Ah top ga ik ook proberen. Mijn man houdt ook niet zo van rauw 🙂 maar is vast lekker! Dankjewel weer en keep up the good work!

      • Raquel
        Raquel zegt:

        Ik wou alleen nog even zeggen dat de wraps heerlijk zijn echt verrukkelijk! Allemaal proberen hoor is echt een aanrader! Lijkt me ook erg lekker om van deze kip een broodje kip te maken hmmm!

      • Fatima
        Fatima zegt:

        Aah super meis! Ben blij dat het heeft gesmaakt! Ja, ik heb deze kipvulling ook een gebruikt voor broodjes en het was echt lekker! Xx

    • Fatima
      Fatima zegt:

      Hallo Siham,

      Je kunt er natuurlijk frietjes bij serveren of je kiest voor aardappeltjes uit de oven? Als je op ‘Provençaalse aardappeltjes’ zoekt, daar heb ik een lekker recept van. Xx

      Beantwoorden
  3. Ipek
    Ipek zegt:

    Ik heb laatst deze gerecht bij me vriendin gegeten was super lekker. En nu heb ik het thuis gemaakt lekker genoten bedankt voor je recept.

    Beantwoorden
  4. Ferdouss
    Ferdouss zegt:

    Hoi Fatima,

    Vandaag je recept uitgeprobeerd en t was heerlijk!! Simpel en snel precies wat ik nodig had vandaag.. Ik ben een enorme fan van je!!! Door jou lijkt het alsof ik een keukenprinses ben hahaha.
    Moge Allah je rijkelijk belonen ameen

    Liefs ferdousss

    Beantwoorden
  5. Sara
    Sara zegt:

    Ziet er super lekker uit! Volgens mij staan wraps niet tussen het lijstje wat je nodig hebt. Nogal logisch natuurlijk als je kip wraps maakt. Maarrr ik ging dus met dit lijstje naar de winkel en moest weer terug!
    Enorm zin in om te gaan eten vanavond!

    Beantwoorden
  6. Ihsane
    Ihsane zegt:

    Slm fatima

    Ik heb een dringende vraag ivm lahmacun. Sorry dat dit niks met je post te maken heeft.

    Ik heb lahmacun met durum gemaakt alleen is de lahmacun krokant. Hoe krijg ik die zacht?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Ihsane,

      Als je de lahmacun afbakt, dan dien je deze direct af te dekken met een theedoek. Op deze manier blijft de lahmacun lekker zacht en warm. Het is ook belangrijk om de lahmacun niet al te lang door te bakken wanneer deze al gaar is, want anders wordt die hard. Op deze manier kun je dan helaas de lahmacun niet oprollen, omdat deze zal breken.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *