Gehakt Broodjes

Het bakken van broodjes is iets wat ik heel graag doe en dat is ook de reden waarom je hier op de blog ook vele brood recepten tegenkomt haha. Deze zachte gevulde gehaktbroodjes maak ik al sinds jaren en ze blijven een favoriet hier thuis. De broodjes doen het erg goed met een kommetje soep erbij en daarom worden ze thuis vaak klaargemaakt tijdens de ramadan, maar ook voor het avondeten zijn ze heerlijk! Heb jij je wel eens gewaagd om zelf broodjes klaar te maken? Zo niet, dan stuur ik je bij deze direct de keuken in om wat harten te veroveren met dit recept!

Wil je elke keer als eerste mijn foodvideo’s zien? Abonneer je dan hier op mijn kanaal!

Wat heb je nodig? (15 stuks)

  • 450 gr. bloem
  • 100 gr. koffiecreamer
  • zakje gedroogde gist
  • 1 ei
  • 90 ml zonnebloemolie
  • 300 ml lauwwarm water

Gehakt vulling:

  • 200 gr. gemarineerd gehakt.
  • groen/rode paprika
  • 1 grote ui
  • 3 etl. ketchup (of tomatensaus)

Garnering:

  • ei
  • sesamzaadjes

Bereidingswijze:

  1. Mix in een ruime kom de bloem samen met de koffiecreamer  en de gedroogde gist. Klop het ei los en voeg deze toe in de kom.
  2. Meng het geheel samen en giet er de zonnebloemolie bij.
  3. Giet het water in stappen toe en kneed ondertussen goed door tot er een soepel deeg ontstaat dat nog ietsjes plakt. Voor het kneden van het deeg gebruik ik de keukenmachine en ik laat het deeg voor 5 minuten op de hoogste stand kneden.
  4. Stort het deeg vervolgens op je werkplek en kneed deze nog even door met wat zonnebloemolie.  Vet een kom in met zonnebloemolie en plaats hier het deeg in.
  5. Laat het deeg voor 60 minuten rijzen op een warme plek in huis.

IMG_5113 IMG_5115
Gehakt vulling: 

  1. Snijd de paprika’s en het ui in kleine blokjes.
  2. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in de koekenpan en bak de paprika stukjes samen met de uien mooi glazig.
  3. Voeg het gemarineerde gehakt toe in de koekenpan, hussel goed door en laat het voor 10 minuten bakken.
  4. Voeg de ketchup of tomatensaus toe en breng het eventueel nog op smaak met peper en zout. 
  5. Haal de pan van het vuur en laat de gehakt vulling geheel afkoelen voordat je de broodjes gaat vullen.

IMG_5175 IMG_5179

Broodjes vormen:

  1. Stort het gerezen deeg op de ingevette werkblad en kneed het deeg even door.
  2. Vet je handen lichtjes in met zonnebloemolie en knijp met je wijsvinger en je duim een stuk van het deeg af. Vorm het deeg tot een balletje deeg en zet deze apart.

IMG_5129IMG_5147

Broodjes vullen en vouwen:

  1. Druk het balletje deeg plat tot een rechthoekige ronde plak.
  2. Leg een volle eetlepel van de gehakt vulling in het midden van het plakje deeg.
  3. Snijd het deeg aan de rechter en linkerkant ietsjes in.
  4. Vouw de rechterkant over de vulling heen naar links en vouw dan weer de linkerkant over de vulling heen naar recht.(Voor duidelijke uitleg zie video!)
  5. Knijp de zijkanten en het uiteinde van het deeg dicht met je vingers, zodat de vulling er niet uit kan lopen.
  6. Leg het gevulde broodje op een bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier.
  7. Bestrijk de broodjes met het opgeklopte ei en strooi wat sesamzaadjes bovenop.
  8. Bak de broodjes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 20-30 minuten mooi goudbruin.

Serveer de broodjes met een kommetje soep of met een frisse salade en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel. Ook koud zijn de broodjes erg lekker! Ideaal om op voorhand te klaar te maken, de broodjes in te vriezen en wanneer je er zin in hebt nog even kort te verwarmen in de oven.

Heb jij nou een favoriet gevuld broodje die je graag terug zou willen zien op mijn blog? Laat het mij dan vooral weten, zodat ik deze ook eens met je kan delen!

Liefs,
Fatima

img_9130

60 antwoorden
  1. Oumsamira
    Oumsamira zegt:

    Salam alaeikom, er staat 1 ei, maar ik zie dat je alleen eigeel erin doet. Moet het 1 eigeel zijn of echt een heel ei? En nog een vraagje.. Mijn deeg rijst echt nooooit… Hoellang ik ook wacht. Heb je misstips?

    Beantwoorden
  2. Siham
    Siham zegt:

    hoi,
    ziet er heerlijk uit…wil het zsm uitproberen.
    waar dient de kofiecreamer voor? ik mag die niet vanwege koemelkallergie van mijn dochtertje (geef borstvoeding).
    dus kan ik het makkelijk weglaten of weet jij of ik het met iets plantaardigs kan vervangen om hetzelfde resultaat te bereiken?

    Beantwoorden
  3. Salma
    Salma zegt:

    Salam aleykoem lieve Fatima;
    Deze zien er weer heeeerlijk uit 😋
    Heb je misschien een foto van de doos van de koffiecreamer ? Dan kan ik zien dat ik zeker het juiste neem ☺️ Groetjes Salma

    Beantwoorden
  4. Hayat
    Hayat zegt:

    Waauw heb vandaag de broodjes gemaakt het mislukt normaal altijd de deeg. Maar deze zijn gelukt lekker luchtige broodjes shokran voor je recept.

    Beantwoorden
  5. Monica
    Monica zegt:

    Het staat nu te rijzen……ziet er super lekker uit. Ik heb wel wat (kruiden)zout door het deeg gedaan……anders lijkt het brood me wat flauw.
    Dank je voor weer zo’n super lekker recept
    Groetjes, Monica

    Beantwoorden
  6. Lina
    Lina zegt:

    Salaam! Ik lees ergens melk alleen kan ik melk nergens terug vinden in het recept bij de ingrediënten? Alleen 170 ml water.

    Gr. Lina

    Beantwoorden
  7. Lem
    Lem zegt:

    Hoi,

    En als je niet zo een keukenmachine hebt? Kan het ook gewoon met je handen? Moet het plakken aan je handen en zo in een ander kom zetten?

    Liefs,

    Lem

    Beantwoorden
  8. Fadoua
    Fadoua zegt:

    Salaam oualaikoem fatima,

    In je video zie ik dat je deeg best plakkerig is als je het mixt. Moet ie zo blijven zoals ik in de video zie?

    Liefs fadoua

    Beantwoorden
  9. Esmaa
    Esmaa zegt:

    Ik heb het ook gemaakt en is gelukt,maar heb precies gedaan wat jij hebt beschreven bij je recept maar zout in deeg moet je echt doen,door dat vind ik en mijn man het niet lekker.

    Beantwoorden
      • Fadoua
        Fadoua zegt:

        Huh wat vreemd! hij staat er toch echt. ik vroeg dit;

        Salaam oualaikoem fatima,

        In je video zie ik dat je deeg best plakkerig is als je het mixt. Moet ie zo blijven zoals ik in de video zie?

        Liefs fadoua

      • Fatima
        Fatima zegt:

        Hallo Fadoua,

        Excuses, dan heb ik jouw vraag echt over het hoofd gezien. Het deeg hoort plakkerig te zijn en ik raad je ook aan om het deeg op het eind even door te kneden met wat zonnebloemolie. Het beste is om niet extra bloem toe te voegen aan het deeg, want hierdoor krijg je zware en droge broodjes. Als je nog vragen hebt, dan hoor ik he uiteraard graag. Xx

  10. Fadoua
    Fadoua zegt:

    Fatima het is gelukt!! De broodjes zijn heeeerlijk zacht ma sha Allah.

    Ze zijn trouwens erg groot uitgekomen in de oven hahaha. Maarja dan heb je na 1 grote al genoeg gegeten.

    Shoukran voor t recept en ga zo door!

    Ps: Ik heb wel zout in t deeg gedaan, was toch wel echt nodig.

    Liefs Fadoua

    Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Hallo Fadoua,

      Aah super meis! Ik ben blij te lezen dat het heeft gesmaakt alhamdoelilah! De broodjes worden inderdaad groter in de oven, als je de volgende keer kleinere broodjes wilt, dan kun je het beste de deegballen iets kleiner maken. Zout kun je natuurlijk altijd naar smaak minder of extra toevoegen. Graag gedaan lieverd en jij ook bedankt! Xx

      Beantwoorden
  11. Asmae
    Asmae zegt:

    Waauuww Mashallah ik heb het vandaag gemaakt en 🤤🤤🤤 Mashhallah wat vind ik je recepten heerlijk ❤❤ ga zo verder dame en Inshallah nog veel geluk met je man!

    Beantwoorden
  12. warda
    warda zegt:

    Salam moulaikum Fatima,

    mij is opgevallen, dat in je video aanstellen van 500gr bloem 450gr bloem staat.
    en aanstellen 50gr melkpoeder 100gr in staat.
    en meer olie in de video als in de beschrijving.

    wat is nou het goeie recept? en is 280ml water het juiste?

    groetjes warda

    Beantwoorden
  13. wendy
    wendy zegt:

    De broodjes waren gelukt, rezen super goed! alleen vond ik het wat flauw van smaak.. er zit ook geen zout in het recept van het deeg.
    Ik had een zoute kaas als vulling dat haalde de smaak gelukkig iets op, maar het brood alleen vond ik niet zo.

    kan ik er volgende keer wat zout bij doen en zo ja, hoeveel?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter op Amber Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *