WORSTENBROODJES

Worstenbroodjes gaan er bij ons thuis altijd wel in! Een tijdje terug bakte ik deze worstenbroodjes voor bij de soep en ik kon natuurlijk niet wachten om het recept met jullie te delen, want ze zijn zo lekker! Deze worstenbroodjes zijn zo lekker zacht en het maken van het deeg is ook nog eens makkelijk om te maken. Klik snel verder voor het recept!

INGREDIËNTEN (10 STUKS)

Voor het deeg
  • 300 gr. bloem
  • 3 etl. melkpoeder
  • 1 etl. fijne kristalsuiker
  • 1 thl. zout
  • 1 zakje gedroogde gist (7 gr.)
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 180 ml lauwwarme melk
Extra
  • 1 blik knakworstjes
  • 1 eigeel
  • 1 etl. melk
  • maanzaad

Bereidingswijze:

  1. Voeg de bloem samen met de melkpoeder, kristalsuiker, gedroogde gist en het zout toe in de kom. Giet ook de zonnebloemolie erbij en mix dit samen. De stap van de zonnebloemolie ben ik op de een of andere manier vergeten te filmen, maar de zonnebloemolie moet er ook nu bij.
  2. Giet vervolgens de lauwwarme melk er in stappen bij en kneed het deeg goed samen op hoge snelheid voor ongeveer 5 minuten. Het deeg hoort lekker zacht te zijn en bijna niet meer te plakken. 
  3. Stort het deeg vervolgens op je werkblad en kneed het nog even door met een beetje zonnebloemolie.
  4. Plaats het deeg vervolgens in de kom en dek de kom af met plasticfolie en een theedoek. Laat het deeg voor zeker 60 minuten rijzen op een warme plek in de keuken.
  5. In de tussentijd kun je de knakworstjes even gaarkoken en volledig laten afkoelen.
  6. Wanneer het deeg in volume is verdubbeld druk je met je hand de lucht uit het deeg en haal je het deeg uit de kom.
  7. Vorm van het deeg een lange staaf en verdeel het deeg vervolgens in ongeveer 8 gelijke stukken.IMG_1368
  8. Rol de stukjes deeg uit tot een lange strook en wikkel deze om het knakworstje heen. Dit kan er nu slordig uitzien, maar zodra het deeg voor de 2e keer gaat rijzen zal het deeg mooi om de knakworstjes heen rijzen.
  9. Plaats de worstenbroodjes op een bekleed bakplaat met bakpapier en werk op dezelfde manier de rest van het deeg af.
  10. Dek het deeg weer af en laat het deeg nogmaals rijzen voor 30 minuten.
  11. Giet de melk bij het eigeel en roer dit even samen. Smeer vervolgens alle worstenbroodjes in met het mengsel en strooi er eventueel nog wat maanzaadjes overheen.
  12. Bak de worstenbroodjes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 30-40 minuten mooi goudbruin. Wanneer de broodjes gaar zijn dek je ze af met een theedoek en laat je ze even afkoelen. 

Wil je nou de worstenbroodjes op voorhand al bakken en deze invriezen? Dat kan door de broodjes nadat ze uit de oven komen even te laten afkoelen, daarna in diepvrieszakjes te stoppen en ze direct in te vriezen. Serveer de worstenbroodjes voor de lunch of zelfs voor het avondeten met een kommetje soep erbij. Deze worstenbroodjes zijn nadat ze de oven uitkomen en zelfs de volgende dag nog super zacht!

Extra tips&trics
  • Giet de melk er altijd in stappen bij, zodat je altijd voor jezelf kunt bepalen of je eventueel nog iets meer melk nodig hebt.
  • Is het deeg nadat je het hebt gekneed nog iets te plakkerig? Kneed het deeg dan even door met wat zonnebloemolie, zodat het plakkerige verdwijnt.

Liefs,
Fatima

36 antwoorden
  1. Mirjam
    Mirjam zegt:

    Die broodjes zien er lekker uit! Wat voor melkpoeder gebruik je, is dat gecondenseerde melk? Dank voor je antwoord vast 🙂
    Gezellig weekend verder,
    groetjes Mirjam

    Beantwoorden
  2. Maya
    Maya zegt:

    Hoi Fatima ,
    Bedankt weer voor het heerlijke recept. Ga het meteen uitproberen.

    Heb enkel een vraagje welke melkpoeder gebruik jij die van Douwe Egberts?

    Gr maya

    Beantwoorden
  3. Maya
    Maya zegt:

    Hoi Fatima,

    Ik ben dit heerlijke recept aaan het maken,alleen heb ik wat extra deeg over kan ik daarvan ook die kip bites van jou maken of liever invriezen voor de volgende keer? Alvast mijn dank xx maya

    Beantwoorden
  4. fara
    fara zegt:

    Dag lieve Fatima

    Ik had een vraagje wat heb ik verkeerd gedaan? Mn broodjes zijn heel dik geworden en los geschoten in de oven.

    Beantwoorden
  5. Najlaa
    Najlaa zegt:

    Hey fatima,

    Ik ben aan het vasten en dacht laat ik ze lekker maken want ze zien er super uit. Mijn deeg is nu aan het rijzen.. en vroeg me af hoe ik weet dat de knakworstjes gaar gekookt zijn?

    Groetjes.

    Ps je bent een topper!!

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Najlaa,

      Moge Allah swt je vasten accepteren inschAllah! De knakworstjes zijn eigenlijk al gaar.(die ik gebruik wel) Vaak hoef je ze enkel te verwarmen. Kijk even op de achterkant van het blikje lieverd. Smakelijk eten alvast! Xx

      Beantwoorden
      • Najlaa
        Najlaa zegt:

        Dank ke wel schat, ze zitten in de oven en ik vraag me toch af wat ik verkeerd doe.. mijn deeg rijst niet goed.. zoals ik m in de kom heb gedaan is het niet groter geworden.. ik heb het maar afgemaakt en ze in de oven gedaan.. kan het kwaad?

  6. Lemja
    Lemja zegt:

    Dankjewel voor het recept!
    Ik heb wel even een vraagje, na het rijzen van het deeg druk je met je hand de lucht uit het deeg.
    Je kunt dat duidelijk zien op de video.
    Alleen kreeg ik niet echt de luchtbellen zoals ze bij jou te zien waren, maar gewoon een gerezen deegbal die ik indrukte.
    Kan dit aan de meel liggen die gebruikt heb.
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
      • Lemja
        Lemja zegt:

        Ik gebruik droge gist ( gist Levure ) in een groen zakje.
        Vervolgens heb ik het deeg in een afgedekte kom laten rijzen, in de keuken op het aanrecht.
        Groetjes

  7. Fatima Zehra
    Fatima Zehra zegt:

    Selaam Alaykoum Fatima..

    Toen mijn kinderen dit zagen waren ze door het dollen heen, hehe k ga dit zometeen maken In sha Allah alleen maak k het met 18 sosis. Neem aan dat k het recept dan 3 dubbel moet maken ?

    Dankjewel voor het delen.

    Beantwoorden
  8. Layla
    Layla zegt:

    Heyy lieve Fatima,

    Ik wou deze heerlijke broodjes maken, alleen kwam ik er net achter dat onze melkpoeder niet meer goed is. Kan je ook het melkpoeder vervangen door iets anders of het eventueel weglaten?

    Laylaa

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *