Vlees/Kip Spiesen op de BBQ

Met het mooie weer van de afgelopen dagen en het mooie weer dat er nog aan zit te komen heb ik twee lekkere barbecue recepten voor je klaargezet. Deze vlees en kip spiesen op de barbecue zijn zo lekker mals en staan standaard bij ons op tafel wanneer we gaan barbecueën. Ook met het offerfeest zijn deze twee recepten die we gebruiken om het vlees te marineren. Twee simpele recepten om het lekkerste en malste barbecue vlees op tafel te zetten! 

INGREDIËNTEN

Voor de vleesspiesen:
  • 500 gr. rund/lamsvlees
  • 1 grote ui
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden
  • scheutje zonnebloemolie
  • scheutje olijfolie
  • 3 kleuren paprika
  • 2 rode uien
Kruiden:
  • 2 tl. paprikapoeder
  • 1.5 tl. zout
  • 1 tl. komijnpoeder
  • 1/2 tl. gemberpoeder
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1/2 tl. kurkuma

INGREDIËNTEN

Voor de kipspiesen
  • 500 gr. kipfilet, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 1 etl. peterselie, fijngesneden
  • scheutje zonnebloemolie
  • scheutje olijfolie
  • 3 kleuren paprika
  • 2 rode uien, in blokjes
Kruiden:
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 2 tl. kipkruiden
  • 1/2 tl. kurkuma
  • 1/2 tl. zwarte peper

Bereidingswijze vleesspiesen/kipspiesen:

  1. Snijd het vlees/kip in grove stukjes en plaats deze in een ruime kom.
  2. Voeg de gesneden ui toe samen met de peterselie en strooi ook alle kruiden erbij. Zelf voeg ik geen extra zout toe bij de kip, omdat de kipkruiden zelf al zoutig genoeg zijn.
  3. Giet een scheutje zonnebloemolie en een scheutje olijfolie erbij en schep het vlees/kip goed om in de marinade. 
  4. Wanneer je het vlees goed genoeg hebt gemarineerd dek je de kom af met plasticfolie en zet je deze in de koelkast, zodat de marinade goed in het vlees/kip kan trekken.
    IMG_3841
Barbecueën maar!
  1. Maak de ijzeren spiesen schoon en prik het vlees/kip blokjes erdoorheen samen met de paprika en uien. Het leuke is om de spiesen om en om te vullen, uien, paprika en dan vlees. 
  2. Plaats de gevulde spiesen op een bord en werk op dezelfde manier de rest van het vlees af. Heb je geen ijzeren spiesen in huis? Dan kun je ook prima de houten stokjes gebruiken. 
  3. Schep de kolen in het midden van de barbecue en stop in het midden een aanmaakblokje. Steek voorzichtig het aanmaakblokje aan en plaats deze tussen de kolen. Wanneer het aanmaakblokje is gedoofd zullen de kolen vanzelf warm worden.
  4. Om de kolen iets sneller warm te krijgen kun je met een stuk karton of een plastic snijdplank (zoals wij doen haha) waaien zodat de kolen sneller zullen gloeien.  Zorg er wel voor dat de kolen bij elkaar blijven liggen, zodat ze de warmte goed aan elkaar kunnen doorgeven.
  5. Plaats de vleesspiesen en de kipspiesen op het rooster van de barbecue en bak voor een paar minuten aan beide kanten mooi goudbruin. Laat het vlees niet te lang op de barbecue liggen, zodat je geen taai en droog vlees krijgt.
  6. En dan is het tijd om lekker te genieten van het vlees met wat lekker stokbrood, kruidenboter, salades en ga zo maar door!

Veel barbecue plezier en geniet ervan!

Extra tips&trics:
xx
  • Gebruik voor het marineren van het vlees plastichandschoenen, zodat je geen gele vingers krijgt van de marinade.
  • Het beste is om het vlees/kip altijd een dag van te voren te marineren, zodat de marinade de hele dag in het vlees kan trekken. Hoe langer de marinade erin trekt hoe lekkerder de smaak straks is geloof mij.
  • Spoel de houten spiesen om onder koud water, zodat de spiesen niet snel verbranden op de barbecue.

Liefs,
FatimaSnapchat-1376205484

30 antwoorden
  1. Sarah
    Sarah zegt:

    Salaam Fatima!
    Bedankt voor weer een fantastisch recept!
    Ik heb een vraagje ivm de kruiden: bedoel je met “1 halve thl”: één en een halve (1,5) of een halve (0,5)?
    Alvast bedankt voor jouw antwoord!

    Beantwoorden
  2. Chaima
    Chaima zegt:

    Lieve Fatima,

    Ziet er super lekker uit net als al je recepten massallah!

    Heb alleen nog wel de vraag of je het ook gewoon op een grillplaat kunt doen en hoeveel stokjes haal je uit jou hoeveelheden vlees?

    Liefs Chaima

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Chaima,

      Dankjewel lieve schat! Ja hoor je kunt de spiesen ook makkelijk op de grill bereiden. Ik kreeg ongeveer 8 gevulde spiesen van het vlees en 8 van de kip, maar dat kan verschillen natuurlijk. Denk aan de grote van de vleesblokjes, hoe vol je de spiesen vult en of je wel of geen groenten erbij doet. Succes!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  3. Maryam
    Maryam zegt:

    Lekker hoor. Dit word mijn eerste Eid waarin ik zelf t vlees klaar maak. Bedankt voor je recept.

    Alleen staan er bij de vleeskruiden in de omschrijving geen gemberpoeder en komijn.

    Xxx Maryam

    Beantwoorden
  4. Laila
    Laila zegt:

    Ik heb je recept vandaag geprobeerd en wat was met name het vlees heerlijk mals!! Heb t zelf nog nooit zo lekker gekregen!! Heeel erg bedankt lieverd was heerlijk!!

    Beantwoorden
  5. Nesrine
    Nesrine zegt:

    Salam lieve faatje,

    ik had een vraagje wat voor vlees raad jij aan om te gebruiken bij vlees gerechten lams of rund. wat ook lekker mals blijft en niet echt taai word.

    hoor graag van je dikke kuss💋

    Beantwoorden
  6. Nesrine
    Nesrine zegt:

    Salam lieve Faatje,

    Ik had een vraagje ik heb vaak het probleem dat ik niet weet hoeveel lepeltjes kruiden ik moet toevoegen aan een vlees/kip gerecht de ene x doe ik teveel dan weer te weinig of te zout wat vind jij een goed hoeveelheid kruiden voor een normale portie voor 4 personen hoop dat ik het een beetje goed hebt uitgelegd.

    Dikke kus Nesrine💕

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam lieve Nesrine,

      Is ook niet altijd even makkelijk hoor. Als je precies de hoeveelheden aanhoudt van dit recept, dan moet het helemaal goed komen. Als ik je nog ergens bij kan helpen, dan hoor ik het graag. Xx

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *