Visburgers met Ravigottesaus

Een paar maanden geleden deelde ik een kipburger recept met jullie en dit was en is nog steeds zo een hit, dat ik ook dit recept van de visburgers met jullie moet delen! Ik ben echt dol op vis en vooral op gebakken vis. Dus een combinatie van gebakken vis op een burger kan dan niet ontbreken. Ik maakte deze visburgers afgelopen weekend en deze pakte verrassend lekker uit. Ik serveerde deze visburgers met een lekker frisse ravigotesaus die  je ook simpel zelf kunt maken. Je kunt natuurlijk al raden dat de visburgers binnen een mum van tijd op waren haha! Ik denk dat dit recept net zoals de kipburgers ook erg in de smaak zal vallen bij jullie, dus Lets get cooking!!  

Wil je elke keer als eerste mijn foodvideo’s zien? Abonneer je dan hier op mijn kanaal.

 

Wat heb je nodig? (6 stuks)

  • 500 gram kabeljauwfilet
  • 100 gram bloem
  • 1 etl. paprikapoeder
  • Halve thl. zout
  • Halve thl. peper
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • thl. sambal
  • 200 gram paneermeel

IMG_7385

Ravigottesaus

  • 4 etl. mayonaise
  • 1 etl. yoghurt
  • augurken
  • kappertjes
  • halve thl. peper
  • halve thl. zout

IMG_7426

Bereidingswijze:

  1. Meng de bloem samen met de paprikapoeder, peper en zout in een kom. Voeg er eventueel wat chilipoeder aan toe als je van pittig houdt. Zet de kom met het bloem mengsel even aan de kant.
  2. Breek de 2 eieren in een kom en voeg hier de melk en de sambal aan toe. Klop dit dan goed samen en zet de kom even apart.
  3. Snijd de kabeljauwfilet in rechthoekige blokken en dep deze met een stuk keukenpapier goed droog.
  4. Pak een stuk kabeljauwfilet en haal deze eerst door de bloem heen. Klop overtollige bloem er eventueel vanaf.
  5. Dompel de kabeljauwfilet vervolgens door het eimengsel en laat eventueel extra ei er vanaf druppen.
  6. Leg de kabeljauwfilet dan direct in de kom met de paneermeel en bedek de gehele kabeljauwfilet hiermee. Druk met je hand de paneermeel ietsjes aan, zodat deze goed blijft plakken aan de vis.
  7. Haal vervolgens de kabeljauwfilet uit de kom en leg deze apart op een bord. Werk zo de rest van de kabeljauwfilet af tot je alles hebt gehad.
  8. Zet het bord met de gepaneerde kabeljauwfilet dan in de koelkast  voor zeker 30 minuten, voordat je deze gaat frituren
  9. Meng in een kom de mayonaise samen met de yoghurt. Voeg hier dan de augurken aan toe die je in blokjes hebt gesneden en voeg hier ook de gesneden kappertjes bij. Breng de ravigottesaus nog op smaak met wat peper en zout. Meng dit nog even goed samen en klaar is je heerlijke sausje!
  10. Verwarm een hoeveelheid zonnebloemolie in een ruime pan en bak de kabeljauwfilet aan beide kanten mooi goudbruin voor ongeveer 2 minuten.  
  11. Wanneer de kabeljauwfilet gaar gebakken zijn haal je ze uit de olie en laat je ze uitdruppen van de overtollige zonnebloemolie.
  12. Wil je de kabeljauwfilet niet frituren, maar in de oven bereiden? Bak de vis dan in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 30 minuten gaar. Draai de vis na 15 minuten om, zodat ze aan beide kanten mooi krokant kunnen bakken.
  13. Snijd een broodje door het midden en verdeel wat sla op de bodem. Leg er een stuk gebakken kabeljauwfilet op en verdeel hierop ongeveer een volle eetlepel van de ravigotesaus en sluit het broodje.

In deze paar gemakkelijke stappen heb je jezelf gemaakte visburgers! Deze visburgers zijn zo onwijs lekker en vooral erg krokant. Geloof mij een visburger van de Mac Donalds kan echt niet tippen aan deze zelfgemaakte visburgers met ravigotesaus. Probeer dit recept eens zelf uit en vertel mij maar eens of ik gelijk heb ja of nee haha!

Smakelijk eten!

IMG_7540

63 antwoorden
  1. Laila
    Laila zegt:

    Hey Faatje, super leuk om te zien hoe je die videootjes maakt. Je motiveert vele meisjes om in de keuken te staan, doe je goed, haha!

    Groetjes

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Laila,

      Bedankt lieve meid! Ja, ik krijg vaak berichtjes binnen dat ik meiden zo motiveer Alhamdoelilah haha. Dat vind ik echt leuk om te lezen! Super gewoon Xx

      Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Karima, dankjewel meid Allah ibarkfiek! Ik gebruik Bread Crumbs van de toko. Als je even bij het recept van de aardappelburgers kijkt, dan zie je een foto van de verpakking. ❤️

      Beantwoorden
  2. Bouchra
    Bouchra zegt:

    Hallo fatima,
    Zit ziet er heerlijk uit!
    Ik heb een vraagje.
    Moet ik naturele paneermeel hebben of gekruide?
    Ik heb alleen de gekruide van de ah in huis.
    Groetjes,

    Beantwoorden
  3. Hannan
    Hannan zegt:

    Kheb het vandaag gemaakt was heeeel lekkerrr..alleeb de vis viel n beetje uiteen maar int vervolg gebruik ik broodcreambs ipv gewoon paneermeel maar voor de rest was heeeel lekker..danku lieverd

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam Yasmina,

      Ja, hoor dat kan ook. Zelf gebruikte ik pangafilet ook voor verschillende recepten, maar ik hoor en lees overal dat je pangafilet echt niet moet eten. Heel onhygiënisch schijnt het te zijn.

      Beantwoorden
  4. sisi
    sisi zegt:

    Ziet er heerlijk uit! Mag ik vragen welke mayonaise lekker is bij dat sausje? Je hebt er zoveel? Thnx voor het delen van dit recept! Binnenkort maken InshaAllah 😊

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Najat,

      Dankjewel meis! Persoonlijk vind ik in zonnebloemolie bakken lekkerder haha, maar in de oven smaakt ook wel goed hoor! En is toch iets gezonder haha.

      Beantwoorden
  5. Oemsamia
    Oemsamia zegt:

    Salam aleikum,

    Nou ik heb ze geprobeerd en je hebt idd gelijk. Ook hier waren ze snel op en ook de kinderen vonden ze heerlijk. En ook nog een verschil is dat je door deze wel vol zit en van de Mac altijd daarna nog honger hebt. Tnx voor het delen.

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam Oemsamia,

      Aah, super meid! Ik ben blij dat het heeft gesmaak Alhamdoelilah. Haha klopt helemaal wat je zegt. Ik krijg na een broodje van de Mac snel weer honger hahaha!

      Beantwoorden
  6. Choumicha
    Choumicha zegt:

    Ik heb de visburger gisteren gemaakt en wauw super lekker!! Mijn kids waren gek op die vis, ze dachten dat het fish Ticks waren. Bedankt!

    Beantwoorden
  7. Laura
    Laura zegt:

    Hoi Fatima,

    Ik heb deze visburgers gisteren gemaakt met verse kabeljauw.
    Stom genoeg heb ik ze in de oven gebakken en dit was een beetje zonde.
    Ze werden droog terwijl ze er zo lekker uit zagen op je filmpje. Verder was het heel lekker met de ravigotte saus..
    Super leuk dat je je recepten deelt en zo duidelijk uitlegt!
    Ik ga deze zeker nog eens maken, maar dan iets minder gezond in de frituurpan 🙂

    Groetjes Laura

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Laura,

      Mag ik vragen op hoeveel graden je ze hebt gebakken in de oven? Want normaal gesproken moet het eigenlijk ook gewoon in de oven kunnen hoor. Maar bakken in zonnebloemolie is ook super lekker hé hihi. Ben wel blij dat je er alsnog van hebt kunnen genieten!

      Groetjes Fatima

      Beantwoorden
  8. Nadia
    Nadia zegt:

    Ik wil je bedanken voor de recepten die je met ons deelt en de moeite die je daarvoor neemt.
    Alles is netjes en duidelijk goed uitgelegd.Ga zo door meid.Groetjes van Nadia.

    Beantwoorden
  9. Ihsan
    Ihsan zegt:

    De gerechten die ik tot nu toe heb geprobeerd smaken overheerlijk! De visburgers heb ik nu al een aantal keren gemaakt! In een korte tijd (1e week van Ramadan) heb ik champignonsoep, kipsoufles, babbot (met salade erin gemaakt hihi. De ovenschotel heb ik ook al gemaakt (heerlijk)! Keep up the good work!

    Beantwoorden
  10. Oumaima
    Oumaima zegt:

    Halloo keukenprinsesje! Jouw recepten zijn echt top!!! Nou wil ik vandaag de visburgers maken maar moet ik vanavond nog een paar uur werken. Kan ik straks de kabeljauwfilet al paneren en in de koelkast bewaren tot een uur of half 10 / 10 uur. Alvast bedankt

    Beantwoorden
  11. Yassmina
    Yassmina zegt:

    Hey topper! Hou van je gerechten ☺☺ keep up the good work 😄 Een vraagje Ik heb de kabeljauw filets van de diepvries Moet ik deze volledig laten ondooien, gewoon voor de helft of volledig ontdooien om dan pas te beginnen met de bloem ei en paneer mengsel?

    Beantwoorden
  12. Kawtarr
    Kawtarr zegt:

    Ik wil graag dit recept proberen.
    Ziet er heeeeerlijk uit. Kan ik ook yoghurt mayonaise gebruiken voor de ravigottesaus???

    Groetjes

    Beantwoorden
  13. Amira
    Amira zegt:

    Assalam alaikoum,

    Ziet er lekker uit ma shaa Allaah.
    Ik had een vraag namelijk: Is het mogelijk om de kappertjes weg te laten in de saus? Of is dit echt een must?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *