IMG_1180

Vis taartjes

Een hartig gerecht gaat er bij mij en de rest thuis altijd wel in. Deze vis taartjes had ik laatst tijdens de ramadan gemaakt en deze taartjes smaakte wel heel erg goed! De smaak doet mij denken aan een vis bastilla, alleen zijn deze vis taartjes gemakkelijker te maken en je bent binnen een mum van tijd klaar. Ik heb de vis vulling lekker pittig gemaakt en dat terwijl ik normaal gesproken niet zo’n fan ben van pittig eten heb ik hier toch lekker van gesmuld! Deze vis taartjes zullen zeker weten vaker op onze eettafel verschijnen. Ik denk dat ik jullie nu wel erg nieuwsgierig heb gemaakt naar het recept hé haha.

Wat heb je nodig? (10 taartjes)

  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • rode/gele en groene paprika
  • garnalen
  • surimisticks
  • 150 gram champignons
  • 3 etl. vermicelli
  • 1 thl. sambal
  • 1 thl. viskruiden
  • 10 plakjes bladerdeeg

Materialen

  • 10 vlaai vormpjes

Bereidingswijze:

Snipper de ui in blokjes en bak deze in een koekenpan met ongeveer 1 eetlepel zonnebloemolie mooi goudbruin en pers hier het teentje knoflook bij. Snijd dan de paprika’s in kleine blokjes en bak deze mee met de gebakken uitjes en de knoflook.

IMG_1021

IMG_1049

IMG_1059

Roer het tussendoor een paar keer door en doe er dan de gekruide garnalen bij en de surimi die je in blokjes hebt gesneden. Meng dit voorzichtig samen en laat het voor ongeveer 5 minuten bakken.

IMG_1024

IMG_1022

IMG_1072

Doe er dan de gesneden champignons bij en meng dit voorzichtig samen met de rest. Ik doe de champignons er altijd als laatste bij, omdat deze snel gaar worden. Als ik deze al vanaf het begin erbij zou gooien, dan zouden de champignons erg slap worden en hun vorm verliezen. Je kunt ook prima de witte champignons gebruiken voor de recept.

IMG_1077

Voeg als laatste de vermicelli toe die je van te voren gaar hebt gekookt in water en doe hier ook de theelepel viskruiden bij. Om de vulling lekker pittig te maken voeg je er nog een theelepel sambal bij en meng je het samen. Laat dit dan voor ongeveer 10 minuten bakken.

IMG_1102

IMG_1023

Wanneer de vis vulling gaar is haal je de koekenpan van het vuur en laat je de vulling even afkoelen. Deze vulling hoeft niet geheel afgekoeld te zijn, omdat de taartjes toch direct weer de oven zullen ingaan.

Haal de bladerdeeg plakjes uit de koelkast en laat de bladerdeeg plakjes even op kamertemperatuur komen. Als je de bladerdeeg plakjes namelijk direct gebruikt dan zijn ze nog iets te hard en dus moeilijk te vouwen. Let er wel op dat je de gewone bladerdeeg gebruikt en niet de bladerdeeg met roomboter!

IMG_1128

Vet de vlaai vormpjes in met een beetje zonnebloemolie, zodat je zeker weet dat de bladerdeeg niet zal blijven plakken aan bodem en zijkanten. Ik wil nog steeds deze vormpjes aanschaffen met een losse bodem, zo veel makkelijk haha.

Verwijder de plasticfolie van het plakje bladerdeeg en leg deze bovenop het vlaai vormpje. Druk de bladerdeeg in het midden goed naar beneden en vouw de randjes naar de binnenkant. Je kunt ervoor kiezen om de bladerdeeg die over de randen steekt af te snijden. Ik heb dit zelf niet gedaan en de bladerdeeg naar de binnenkant gevouwen. Zo krijg je een iets dikkere, krokante rand.

IMG_1133

Prik met een vork een aantal gaatjes in het midden van de bladerdeeg, zodat de bladerdeeg tijdens het bakken niet zal opbollen door de warmte.

IMG_1136

Schep twee volle eetlepels van de vis vulling in het midden en verdeel deze met de bolle achterkant van de eetlepel over de vorm. Je kunt ervoor kiezen om nog geraspte kaas over de vis vulling te strooien als je dit lekker vind. Leg de gevulde vlaai vormpje op een bakplaat en werk zo de rest af totdat je alles hebt gehad.

IMG_1143

Stop de vis taartjes in een voorverwarmde oven  op 200 graden voor ongeveer 30 minuten. De vis taartjes zijn gaar als je ziet dat de randen mooi goudbruin zijn en de bladerdeeg los is gekomen van de zijkanten.

IMG_11666

Deze vis taartjes zijn zo simpel te maken, en echt zonder overdrijven heerlijk! Je kunt deze taartjes zowel warm als koud serveren. Dus je kunt ze zeker van te voren maken voor bijvoorbeeld een feest of als je eters krijgt. Je kunt van dit recept ook een grote hartige taart maken in plaats van allemaal kleine taartjes. Laatst vulde ik deze taartjes met een zoet zure kip vulling en dit was ook zo erg lekker. Ik zal later het recept van de kip variant met jullie delen op de blog.

Ik zou zeggen probeer dit lekkers eens uit een oordeel zelf haha. Wat zijn jullie lekkere bladerdeeg combinaties? Ben benieuwd haha.

IMG_1180

IMG_20150707_214444

55 antwoorden
  1. nadia
    nadia zegt:

    Dag lieve meid, je geeft mij echt super veel inspiratie wallah, ga vooral zo Door. Mede Door jou voel ik me een keukenprinses!!! Ik wil ook dit recept asap uitproberen alleen vraag ik me af waar haal je de 10 vormpjes vandaan ?

    Beantwoorden
  2. Femke
    Femke zegt:

    Ziet er weer heerlijk uit! Ik maak ook regelmatig dit soort taartjes alleen dan niet met die vis kruiden en ook geen surimi er doorheen.. het idee van dit bakvormpje vind ik erg leuk. Ik doe mijn taartjes altijd in een muffinvorm, beetje hetzelfde idee :-)!

    Beantwoorden
  3. Dina
    Dina zegt:

    Salaam ou alaikum,

    Recept ziet er heerlijk uit en ik ga het vandaag proberen insha Allah. Zou je me kunnen vertellen uit welke supermarkt je de gemarineerde garnalen hebt en de sambal? Djazak Allahoe Ghairan.

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Najat, eerlijk gezegd heb ik dit zelf nog niet gedaan, maar als ik dit zou doen dan zal ik de taartjes ongebakken invriezen. En pas bakken wanneer je ze wilt opdienen. Ik denk namelijk dat als je de taartjes gebakken invriest ze niet meer zo lekker hartig zullen zijn.

      Beantwoorden
  4. Cindy
    Cindy zegt:

    Hoi Fatima,

    Zou je de vulling ook een dag van te voren kunnen maken? en op de dag zelf afbakken in het vormpje?

    groetjes cindy

    Beantwoorden
  5. Amal
    Amal zegt:

    Heey ik had een vraagje kan je inplaats van vermecceli ook mihoen doen en heel erg bedankt dat je met ons de recepten deelt en het ook nog duidelijk uitlegt heeeeeeel erg bedankt je trouwe volger hihih😊😊

    Beantwoorden
  6. Maryem
    Maryem zegt:

    Salam Fatima,

    Even een vraagje, waar haal jij je surimisticks vandaan? Hoor steeds dat je ze niet overal kunt halen, dus hoor het graag van je ;-). Dan kan ik die heerlijke vistaartjes maken <3 <3!! Groetjes

    Beantwoorden
  7. Hayat
    Hayat zegt:

    Ziet er heerlijk uit !
    Maar heb nog een vraagje, als je het plastic van het bladerdeeg er afhaald, moet dat plakkerige stukje boven op of onderop?
    Alvast bedankt

    Beantwoorden
  8. Sana
    Sana zegt:

    Hoi meid! Eerst en vooral wat fijn dat je al je recepten deelt! Kan ik die vistaartjes volledig of half afbakken en die invriezen. Lijkt me dan makkelijk voor de keren dat je onverwacht bezoek krijgt… Gewoon uit de vriezer halen en opwarmen. Of blijft dit niet goed op die manier?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *