Vis loempia’s

Ik heb denk ik zoals vele een paar gerechten/hapjes die bij mij absoluut op nummer 1 staan. Een daarvan zijn de loempia’s. Serieus ik ben hier zo dol op en kaar er makkelijk een paar naar binnen werken haha. Vooral de vis loempia’s vind ik erg lekker! Een lekkere krokante loempia die aan de binnenkant rijkgevuld is met groenten en vlees.

Ook deze visloempia’s konden niet missen tijdens de ramadan, daarom heb ik van te voren een aantal loempia’s klaargemaakt en deze in de diepvries bewaard. Hier ben ik erg blij mee, want door het editen van de video heb ik erge trek gekregen in deze loempia’s haha! Lees snel verder voor het recept!

Wil je elke keer als eerste mijn foodvideo’s zien? Abonneer je dan hier op mijn kanaal.

Wat heb je nodig? (40  stuks)    

  • Pak loempiavellen(40 stuks)
  • 500 gr. garnalen
  • 200 gr. koolvis
  • 200 gr. krab vlees(of een pakje surimisticks)
  • rode paprika
  • groene paprika
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 blok(stuk) mihoen

Kruiden

  • blokje Knorr Vis
  • thl. zout
  • 2 thl. paprikapoeder
  • halve thl. peper
  • thl. sambal
  • etl. citroensap

Bereidingswijze:

Snijd de groene en de rode paprika in fijne stukjes en en zet deze even opzij. Ook al alle vissoorten snijd je in wat kleinere stukjes en zet deze ook even apart.

Pak dan de paprika er weer bij en bak deze in een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie mooi glazig. Pers er de knoflook teentjes bij en bak deze even kort mee.

Voeg dan de gesneden garnalen toe en roer het geheel flink door. Voeg er dan het krabvlees aan toe en roer weer door. Als laatste voeg je er ook de koolvis bij en roer je dit ook weer samen.

Voeg dan de kruiden en de sambal erbij en roer het weer geheel samen. Sluit de pan en laat het op een middelmatig vuurtje bakken voor ongeveer 5 minuten.

Open de pan en pers er ongeveer 1 eetlepel van de citroensap bij en laat het nog even bakken voor een paar minuutjes. Breng het eventueel nog op smaak met wat peper en zout.

Haal de mihoen uit de verpakking en leg deze in een ruime kom. Giet hier dan kokend water bij en laat dit zo staan voor zeker 2 minuten, zodat de mihoen goed zacht wordt. Verwijder dan het water en knip je de mihoen een paar keer doormidden.

Nu is de vulling van de loempia’s helemaal compleet. Laat de vis vulling nog eens volledig afkoelen en dan kun je gaan beginnen met het vullen en vouwen van de loempia’s.

Stap 1.

Pak een schone theedoek en maak deze ietsjes vochtig met water. Haal de loempia vellen uit de verpakking en leg deze op de vochtige theedoek.

IMG_8802

Stap 2.

Trek een loempiavel los van de andere loempiavellen en leg deze op een vlakke ondergrond, met de punt naar je toe. Let er wel op dat je de theedoek met de andere loempiavellen weer sluit, zodat deze niet uitdrogen!

IMG_8825

Leg 2 eetlepels van de vulling net onder het midden van de driehoekige vorm en verspreid de vulling in de lengte. Houd de randen en de bovenkant van de loempiavel wel vrij van de vulling.

Stap 3.

Pak de onderzijde van de driehoekige vorm en leg deze over de vulling heen en schuif deze iets onder de vulling.

IMG_8813 IMG_8815

Stap 4.

Rol de loempia voor de helft goed stevig op. Tijdens het rollen van de loempia blijf je de loempiavel strak naar je toetrekken. Je hoeft niet bang te zijn dat de loempiavel zal scheuren, want deze vellen zijn best flexibel.

IMG_8817

Stap 5.

Vouw de rechterzijde naar de binnenkant toe en herhaal deze stap ook met de linkerzijde. De vorm ziet er uiteindelijk uit als een envelop.

IMG_8819 IMG_8821

Stap 6.

Rol de loempia voor de helft stevig op, en bestrijk de randen van de bovenkant met het opgeklopte ei en rol vervolgens de loempia weer verder op.

IMG_8822

Werk de rest af op dezelfde manier die hierboven is beschreven totdat je alle loempiavellen en vulling hebt gehad.

Leg de loempia die je gevuld hebt op een dienblad met de naad naar beneden en bedek ze met een theedoek zodat de loempia’s niet uitdrogen!

IMG_8834

Wil je de loempia’s bewaren in de diepvries? Dit doe je door de loempia’s bijvoorbeeld in een grote trommel te stoppen of je bewaart de loempia’s in een diepvries zak. Wat ik zelf altijd doe is de loempia’s in een grote trommel bewaren en op elke nieuwe laag een stuk bakpapier leggen, zodat de tweede laag van de loempia’s niet aan de onderste laag van de loempia’s kan blijven plakken.

Loempia’s frituren

Verwarm een hoeveelheid olie in een ruime pan en frituur de loempia’s goudbruin voor ongeveer 5 minuten. Je kunt er ook voor kiezen om de loempia’s te bereiden in de oven op 180 graden voor ongeveer 15-20 minuten. Houd de loempia’s ondertussen wel goed in de gaten, want elk oven is anders. Serveer de loempia’s met lekkere chilisaus of ketchup!

Het is misschien even wat werk, maar dan heb je ook zeker weten wat lekker! Het grappige is dat ik zelf bij elke hap van de loempia aan een visbastilla dacht haha! Dit komt waarschijnlijk door de vissoorten en kruiden.

Ik zou zeggen, probeer dit recept zeker eens uit en ik durf je te garanderen dat ook jij verkocht zult zijn aan deze lekkere, krokante, vol van smaake vis loempia’s!

Veel plezier in de keuken en smakelijk eten alvast!

Liefs, 

Fatima

IMG_12452

33 antwoorden
  1. Hind
    Hind zegt:

    Dit ziet er super heerlijk uit! Ik ga deze zeker weten maken in de Ramadan inshaallah. Vraagje.. Zou ik koolvis ook kunnen vervangen met kabeljauw filet? En in welke supermarkt kan ik krabvlees vinden? Liefs

    Beantwoorden
  2. maysan
    maysan zegt:

    Heeyy, ik denken dat je vergeten bent de mihoen bij de ingrediënten te zetten 🙂

    Echt een top recept trouwens, zal ik zeker uit proberen!

    Beantwoorden
  3. Oumniya
    Oumniya zegt:

    Mmm lekker!
    Ik heb Een voorraadje gemaakt van kiploempia’s voor de ramadan. Ma deze ga ik ook zeker maken!

    Keep up The good work!

    Xxx

    Beantwoorden
  4. Ikrame
    Ikrame zegt:

    Ik heb ze eergisteren gemaakt voor de eerste keer en ze waren echt lekker 😍😍 normaal maak ik altijd met kip maar dacht nu wil ik iets anders proberen.

    Beantwoorden
  5. Hakima
    Hakima zegt:

    Ik ben ze nu aan het maken. Ik heb er zelf een eetlepel ketjap manis erbij gevoegd en wat gember. Extra taugé. Bedankt voor het recept meid.

    Beantwoorden
  6. Theo
    Theo zegt:

    Vanavond in de eetclub ingezet als tussengerecht met eigengemakte atjar.
    Kabeljauw, smaakte bij de voorproef er perfect bij, en gebruikte zelf kleine hollandse garnalen.
    Idd ook tauge half of half met mihoen. Bedankt alvast grt theo

    Beantwoorden
  7. soeki
    soeki zegt:

    Slm faatje,

    Ben een beetje in paniek! Vanavond komt familie eten inchallah en heb deze net gemaakt,100 stuks. Heb er al een deeltje gebakken in de oven omdat ik had gelezen dat je zei dat dit kon.nu zijn ze er superhandig e noor droog uitgekomen. …heb ze ingesmeerd met ei en op 180 graden gezet.dit doe ik altijd met mije briwats en het is nooitoch misgelopen…ik gebruik voor de briwats wel gewone filodeeg. Het is de eerste keer dat ik met dit deeg werk,wat doe ik verkeerd faatje?
    Alvast bedankt!🌷🌸❤🌹🌼🌻💗

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *