IMG_7403

Vis groenteschotel

Voor vandaag staat er een lekkere, goed vullende vis groenteschotel recept voor jullie klaar. Ik maakte dit gerecht afgelopen weekend klaar toen we gezellig met de familie samen gingen eten en we hebben echt gesmuld van dit gerecht! Dit gerecht is ideaal om in een handomdraai klaar te maken en eenmaal in de oven hoef je er bijna niet meer naar om te kijken. Het leuke aan dit gerecht is dat je er zoveel aan kunt toevoegen, net datgene wat jij lekker vindt. Het ideale aan dit gerecht is dat je ook gelijk je portie groenten hebt gehad en laten we niet vergeten dat vis erg gezond is. Heb ik jullie al een beetje nieuwsgierig kunnen maken naar het recept?

Wat heb je nodig? (6 personen)

  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1  theelepel zout
  • Visfilet (4 stuks)
  • Peterselie

Bereidingswijze:

Je begint eerst met het marineren van de visfilet, want dan kan de marinade goed in de vis trekken en kun je in de tussentijd de groenten gaan voorbereiden.

Pak een ruime kom en giet hier een scheut zonnebloemolie in en een scheut olijfolie. Doe hier dan ook de theelepel kurkuma bij. Als je geen kurkuma hebt kun je ook saffraan gebruiken, maar gebruik hier dan echt maar een mespunt van. Doe vervolgens de eetlepel peper, paprikapoeder, zout en de twee knoflook teentjes die je in kleine stukjea hebt gesneden. Roer dit dan goed door, totdat de kruiden zijn opgenomen door de olie.

IMG_7308

IMG_7311

IMG_7315

IMG_7318

IMG_7319

IMG_7329

IMG_7321

Hak vervolgens de peterselie fijn en zet deze even apart. Je kunt ervoor kiezen om de visfilet in stukjes te snijden als je bijvoorbeeld een iets kleinere ovenschaal hebt. Heb je een ruime ovenschaal, dan kun je de visfilet heel laten.

Leg de visfilet in de marinade die je zojuist hebt klaargemaakt. Meng met je handen of met een spatel de visfilet door de marinade. Zorg ervoor dat de marinade over alle vis stukken is verdeeld. Doe hier vervolgens de fijngehakte peterselie bij en meng dit dan weer goed door de marinade heen. Haal de visfilet uit de marinade en leg deze even apart op een bord. Voor dit gerecht gebruik ik Tilapia visfilet, maar je kunt uiteraard elk vissoort gebruiken. Nu ga je verder met het snijden van de groenten die je gaat gebruiken. 

IMG_7358

Wat heb je nodig? 

  • 5 grote aardappelen
  • 2 uien
  • 4 wortelen
  • 3 paprika’s
  • 2 tomaten
  • 1 citroen
  • 2 hete pepers
  • Zonnebloemolie
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

Als het goed is heb je nog marinade over in de kom waar je de visfilet in hebt gemarineerd. Als dit niet het geval is kun je wat extra marinade aanmaken. Gebruik dan weer beide oliën en de bovenstaande kruiden.

Snijd vervolgens de groenten hoe je gewend bent en leg deze allemaal in de kom met de marinade. Hussel de groenten dan door de marinade en laat dit zo staan voor zeker 10 minuten. Op deze manier kan de marinade ook in de groenten trekken. Je kunt de groenten eventueel nog iets extra kruiden met peper en zout.

IMG_7294

IMG_7359

Nu is het tijd om de ovenschotel op te bouwen met de groenten en de vis. Pak de ovenschaal erbij die je wilt gebruiken en verdeel de aardappelen over de bodem van de ovenschaal. Als je merkt dat de gehele bodem hebt bedekt, maar je nog wel aardappelen overhebt kun je deze gewoon op de andere aardappelschijfjes leggen.

IMG_7374

Op de aardappelschijfjes verdeel je de wortelen die je ook in schijfjes hebt gesneden. Je kunt er ook voor kiezen om de wortelen iets langer te laten. Heb je geen verse wortelen in huis, maar wel uit een pot? Deze kun je ook makkelijk gebruiken nadat je het water hebt verwijderd. Ook als je wortelen uit een potje gebruikt moet je deze van te voren in de marinade leggen. Nou het moet niet, maar is wel lekkerder haha.

IMG_7375

Verdeel over de wortelen vervolgens de uien die je ook in schijfjes hebt gesneden. Je kunt ook rode uien gebruiken voor dit recept ook erg lekker. Je kunt de uien ook vervangen door bijvoorbeeld een prei.

IMG_7382

Verdeel over de uien de tomaten die je ook in schijfjes hebt gesneden. Als laatste verdeel je de paprika schijven over de tomaten. 

IMG_7384

Nu je de ovenschaal hebt gevuld met de groenten leg je bovenop de visfilet stukken. De marinade die je overhoudt van de visfilet giet je over de gehele schotel heen. Snijd dan de citroen in plakjes en leg deze op de visfilet. Plaats de hete pepers op de vis en bedek de ovenschaal vervolgens met een stuk aluminiumfolie. Dit doe je zodat de ovenschaal goed kan stomen in de oven en alles lekker gaar wordt.

Zet dan de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 220 graden voor ongeveer 50 minuten. Wanneer de groenten en de vis gaar zijn verwijder je de aluminiumfolie en laat je het nog even bakken voor 15 minuten.

IMG_7391

Wanneer de vis groenteschotel gaar is kun de ovenschaal zo opdienen of je kiest ervoor om alles op een bord te serveren. Persoonlijk vind ik het handiger om de ovenschaal zo op tafel te zetten met een spatel, zodat iedereen voor zichzelf kan opscheppen.
Ik serveer altijd warm brood met dit gerecht om nog eens lekker in het sausje te kunnen soppen. Dit gerecht zet je in een handomdraai op tafel en de smaak is heerlijk! Dus ben je inspiratieloos voor het avondeten? Dan raad ik je zeker dit gerecht eens aan.
ff1
103 antwoorden
  1. Fatima
    Fatima zegt:

    Oooh, wat ziet dat er lekker uit zeg! Ik had het er net nog met mijn moeder over, wat ik morgen zou gaan koken. Mijn besluit heb ik genomen, dit wordt het. Dankjewell voor het delen.

    Beantwoorden
      • Sousou
        Sousou zegt:

        Wat moet ik doen bij als ik de alminium eraf haal, en er veel saus nog zit
        Moet ik die eruithalen beetje of gewoon in de oven stoppen en word het minder

      • xfaatje
        xfaatje zegt:

        Hallo Sousou, wanneer je de folie eraf haalt zul je inderdaad zien dat er veel saus is ontstaan. Je laat de ovenschaal nog een paar minuten in de oven staan zonder de folie en dan zal de saus indikken en minder worden. Succes.

  2. Fadoua
    Fadoua zegt:

    Salaamoe Alaikoem meid,

    TbarkAllah 3liek dat ziet er heerlijk uit!
    Het lijkt mij NOG lekkerder als je je paprika eerst grilt het velletje eraf haalt en dan in de ovenschaal doet.

    Ik ga dit recept zeker gauw uitproberen in sha Allah.

    BarakaAllahofeeki voor het delen.

    Liefs Fadoua 🙂

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam Fadoua, Allah ibarkfiek lieve meid! Oeh dat lijkt mij inderdaad ook lekker haha. Volgende keer ga ik dit uitproberen! Heel graag gedaan meid en als je vragen hebt, hoor ik het graag van je. <3

      Beantwoorden
  3. Jeannine
    Jeannine zegt:

    Hallo,
    Wordt de vis niet sneller gaar dan de groenten (met name de wortels en de aardappelen)? Wordt de vis dan niet te droog als ie 50 min in de oven heeft gezeten?
    Leuke site heb je!!
    Groetjes,
    Jeannine

    Beantwoorden
  4. Laila
    Laila zegt:

    Hey Faat, zit er heerlijk uit!
    Ik zou het graag willen uit proberen..
    Ik heb alleen 2 vraagjes voor je:
    Kan dit ook in een Turkse ronde oven? (Mijn oven is namelijk stuk, moet nog een nieuwe kopen haha)
    En van waar heb je je oven schotel gekocht?

    Alvast bedankt!
    En succes met de rest van je recepten!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Laila, Allereerst bedankt voor je lieve compliment. Ja, hoor je kunt de visschotel ook in de ronde oven bereiden. Ovenschaal komt van de Blokker meid. Succes. <3

      Beantwoorden
  5. Ivana
    Ivana zegt:

    Goedemorgen,

    Kan ik dit recept ook gebruiken en dan de vis vervangen voor zalm? Of kan ik dan beter andere kruiden gebruiken? Je blog is trouwens echt top! Complimenten!

    Liefs

    Beantwoorden
  6. Amal
    Amal zegt:

    Assalaamu alaikum, was heerlijk, mijn familie heeft er van genoten, dankje voor het delen. Ik had wel een vraagje. Na die 50 min waren mijn aardappelen, wortels en ui niet gaar. Ik heb dus toen de vis en tomaat eruit gehaald en heb het zeker nog een half uur gelaten. Hoe kan dit?

    Beantwoorden
  7. Haliemah
    Haliemah zegt:

    Assalaamoe alaykoum. Oh weeral zo een heerlijk recept zo duidelijk uitgelegd. Nog een klein vraagje over de baktijd als ik kleine ovenchaaltjes geruik en dus de ingrediënten verdeel moet het dan ook gewoon 50minuten x alvast bedankt x

    Beantwoorden
  8. Leyla
    Leyla zegt:

    Salaam Alaykoum..

    Ziet er heerlijk uit.. zoals altijd.
    Ik wil deze vanavond maken in sha Allah. Alleen een vraagje.. ik heb een kleine oven.. moet k de aardappelen en groenten eerst even koken? Ben bang dat ze hard blijven namelijk..

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam Alaikoem Leyla, bedankt voor je lieve compliment! Als ik een groenteschotel maak, dan kook ik normaal gesproken nooit de groenten voor. Omdat ik altijd aluminiumfolie over de schaal wikkel en hierdoor gaan de groenten stomen en worden ze gewoon goed gaar. Maar je kunt natuurlijk altijd voor de zekerheid de groenten voorkoken, is niks mis mee. Succes hoor en als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag van je.

      Beantwoorden
  9. Saartje
    Saartje zegt:

    Hee meid, ik wil dit heel graag maken maar heb alleen vis wat ik uit de koelafdeling van de AH heb gehaald. Kan ik dit ook gebruiken of wordt de smaak dan minder?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Saartje, ja hoor je kunt deze vis ook zeker gebruiken. Is eigenlijk alleen maar makkelijker, want je hoeft niet te wachten totdat de vis is ontdooid. Succes hoor!

      Beantwoorden
  10. zubida
    zubida zegt:

    Toprecept! Dank je wel 👍

    Ik gebruik alleen liever geen aliminiumfolie, maar dan verbrand de vis heel snel terwijl de groenten nog niet gaar zijn. Kun je ipv aliminiumfolie ook de groenten eerst gaar stomen en pas later bij de vis doen?

    Dank je wel!

    Beantwoorden
  11. ChaimaeM
    ChaimaeM zegt:

    Heyhey.

    Jummie dit ziet er weer heerlijk uit!
    Ik heb misschien een domme vraag haha maar kun je de vis ook onder of in het midden van de schaal doen. Ik wil dit morgen maken maar wil het serveren in de schaal en ik vind het persoonlijk mooier als je de versieringen en kleurtjes van de groenten ziet. Of gaat de vis dan plakken aan de bodem?

    Xxx

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Chaimae,

      Helemaal geen domme vraag hoor! Maar ik begrijp eerlijk gezegd niet wat je precies bedoelt. Bedoel je dat je de vis als eerste in de schaal wilt leggen en daarop de groenten?

      Beantwoorden
      • ChaimaeM
        ChaimaeM zegt:

        Ja haha dat bedoel ik, dus de vis onderop en anders in het midden als dat niet gaat? Dus dat je bijv wel de aardappelen onder doet en dan de vis, en daarna garneren met de rest paprika, uien etc. Vind dat persoonlijk mooier ogen als je het in de schaal wilt serveren. Of zou de vis dan plakken aan de bodem als je hem onderaan doet?

  12. Mimi
    Mimi zegt:

    Hi

    Kan ik ook de voorgekookte aardappelschijfjes van de winkel gebruiken? In plaats van zelf schillen. En een scheutje soja saus of ketjap bij de marinade zou dat ook lekker zijn?

    Beantwoorden
  13. Nazmiye
    Nazmiye zegt:

    Selam Faatje 😘 Na de kipburgers en pancakes met appel ga ik InshAllah morgen deze gerecht maken… Overheerlijk z’n je gerechten en kook met liefde je gerechten die je met ons deelt..Graag wil ik van je weten waar je maatbekers vandaan komen ik wil ze namelijk aanschaffen ☺️ Xxxx Nazmiye 😘

    Beantwoorden
  14. Iisa
    Iisa zegt:

    Na hem 50 minuten in de oven te hebben gehad en nog ong. 10/15min zonder folie vond ik de groenten en dan met name de paprika en wortel voor m’n idee nog niet helemaal gaar en lekker zacht, heb jij dit ook? Verder was het heerlijk ! Bedankt voor het recept.

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Lisa,

      Als de groenten echt niet gaar worden, dan kun je in het vervolg alle groenten misschien voor 10 minuten even koken in water en dan pas gebruiken in de schotel. Normaal gesproken met het met folie papier eroverheen goed gaan stomen en hierdoor worden de groenten ook goed gaar. Heb je misschien een hetelucht funtie op jouw oven? Dan raad ik je aan deze te gebruiken. Gelukkig heeft het alsnog gesmaakt meis! Xx

      Beantwoorden
  15. Ayeshe
    Ayeshe zegt:

    Bedankt voor het lekkere recept. Gisteren gemaakt en het was binnen no time op. Een lekkere versie van vis die de kinderen ook lusten 😁😁😁

    Beantwoorden
  16. Nadia
    Nadia zegt:

    Ik was even inspiratieloos met mijn kabeljauw. Maar door dit recept weet ik het weer.
    Ik ga het vanavond proberen met kabeljauwfilet.. Bedankt hihi!

    Beantwoorden
  17. Souhaila
    Souhaila zegt:

    Super lekker dit gerecht. Ik ga het nu voor de tweede keer maken.
    Zo blij met jou recepten. Je legt het stap voor stap uit. Moge allah jou daarvoor belonen voor de moeite die je neemt om met ons te delen.

    Groetjes Souhaila

    Beantwoorden
  18. khadija
    khadija zegt:

    Salam ou Alaykoum,

    Het was echt LEKKER!! En ik heb meerdere recepten van u al geprobeerd en was heel goed!!
    Ik zal alles afgaan 🙂

    Shoukran voor het delen!!

    XXX

    Beantwoorden
  19. Bouchra
    Bouchra zegt:

    Haaii haaii meid,
    Ik heb bijna al je recepten uitgeprobeerd,
    Mijn complimenten aan jou (l)

    Ik had een vraagje over de vis
    Is het vers of uit de diepvries ??

    Mijn dank is groot xx

    Beantwoorden
  20. Soum
    Soum zegt:

    Salamo3likom!

    Vraagje! Kan ik de vis ook.bakken met jou kruiden?

    Omdat ik geen oven heb. Wilde er frietjes bij bakken. Raad je me dat aan?

    Groetjes 😚😚😚😚😚😘😘😘😘

    Beantwoorden
  21. Sarah
    Sarah zegt:

    Salaam ,

    Ik maak geregeld dit recept heerlijk. Ik hou van ovenschotels. Kan ik dit recept ook van te voren maken dus sochtends marineren en in de avond pas in de oven ?

    Gr sarah

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Sarah,

      Jazeker, dit doe ik zelf ook vaak. Ik marineer alles, dus de groenten en de vis. Bouw de ovenschotel op en zet deze in de koelkast. Wanneer je thuiskomt van werk/school hoef je de ovenschaal nog enkel in de oven te schuiven.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  22. Fatima
    Fatima zegt:

    Salaam oe 3alekoem Faatje,

    O mijn Allah wat is deze zooo heerlijk. Ik heb het vandaag gemaakt. Een beetje geproefd. Vanavond ervan smullen. Tbarkallah 3liek en dankjewel voor het delen😍😍

    Beantwoorden
  23. Ouafa
    Ouafa zegt:

    Heey Salaamoe alaikoem, wat heb jij toch geweldige recepten Ma shaa Allah😍 Had een vraagje kan je in plaats van aluminiumfolie ook bakpapier doen? Of wordt het dan niet goed gaar?

    Shokran alvast xx

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Ouafa,

      Aah dankjewel lieverd! Ja, bakpapier is ook mogelijk. Je moet er wel opletten dat met bakpapier de baktijd iets langer is(duurt iets langer met bakpapier voordat alles gaar is.)

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  24. An
    An zegt:

    Hoi, ik heb t recept uitgeprobeerd pas na 1.45 min in de oven waren de groenten gaar en ik vind karkuma eigenlijk geen kruid voor bij vis voor de rest best ok

    Beantwoorden
  25. Feiza
    Feiza zegt:

    Salaam aleikoum Fatima, ik heb via mijn dochters deze site ontdekt. Die hadden het altijd over jouw site. Mijn dochter heeft al wel eens iets van jou gemaakt en vandaag ga ik dit recept proberen. Was inspiratieloos.
    Nb voor degene die geen aluminium folie willen gebruiken ivm gezondheid. Je kan bakpapier eerst overheen wikkelen en dan de aluminium folie er overheen. Zo doe ik dat ook.

    Beantwoorden
  26. Dilek
    Dilek zegt:

    Hallo Fatima

    Als ik het niet bedek met aluminiumfolie, is dat dan ook goed? Aluminiumfolie dat verhit wordt is echt schadelijk voor de gezondheid, vooral als kinderen mee eten.. is er een alternatief?

    Groetjes
    Dilek

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Dilek,

      Ik raad je aan om de ovenschaal eerst met bakpapier te bekleden en dan pas met aluminiumfolie. Ik kreeg deze tip van een volger ivm de schadelijke stoffen dus van aluminiumfolie. Succes ermee!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *