IMG_7108m

Vegetarische Aardappelschotel

Ovenschotels zijn altijd al een van mijn lieveling gerechten geweest. Dit puur om het feit dat je er van alles in kunt gooien en het eigenlijk altijd wel lekker smaakt! Deze aardappelschotel maak ik nu al jaren klaar en nog steeds is deze erg populair hier in huis. Deze aardappelschotel bevat geen vlees of vis en persoonlijk vind ik dit zo nu en dan ook wel erg lekker! Maar je kunt er natuurlijk altijd vlees of vis aan toevoegen als je dat lekker vindt. Laat ik jullie maar eens meenemen naar het recept, zodat je dit lekkers ook zelf kunt gaan maken!

Wat heb je nodig? (6 personen)

  • 8 grote aardappelen
  • groene paprika
  • rode ui
  • mozzarella
  • 2 tomaten
  • geraspte kaas
  • roomboter
  • thl. peper
  • thl. zout
  • etl. olijfolie
  • 60 ml melk

IMG_6853

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en kook deze in een ruime pan gaar met een theelepel  zonnebloemolie en wat zout. Leg een houtenlepel bovenop de pan en zet hierop dan weer de deksel. Op deze manier zal het water niet overlopen! Deze tip werkt echt en scheelt mij in iedergeval het schoonmaken van mijn fornuis haha!

IMG_6877

Wanneer de aardappelen gaar zijn giet je deze af en voeg je de roomboter toe. Giet hier dan ook de melk bij en stamp met behulp van een aardappelstamper de aardappelen fijn tot een puree. Breng de aardappelpuree op smaak met wat peper en zout en stamp het nog even fijn.

IMG_6892IMG_6895IMG_6899

IMG_6901IMG_6908

Pak een ovenschaal erbij en schep hier de aardappelpuree in en strijk deze glad. Snijd de tomaten in schijfjes en leg deze bovenop de aardappelpuree. Verdeel hier dan de schijfjes rode uien op en de mozzarella plakken.

IMG_6926IMG_6972IMG_6994IMG_7022

Als laatste verdeel je de paprika schijfjes over de ovenschotel en strooi je er nog wat geraspte kaas overheen. Strooi er eventueel nog wat gedroogde basilicum overheen en giet er ongeveer een eetlepel olijfolie overheen.

IMG_7032IMG_7035IMG_7038IMG_7045
Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en stop de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 250 graden voor ongeveer 30 minuten tot de groenten gaar zijn. Verwijder dan de aluminiumfolie en laat de aardappelschotel nog voor 15 minuten mooi bruin bakken.

Dit is  het ideale vegetarisch gerecht als je het even gehad hebt met vlees of vis. Je kunt met dit gerecht zoveel variëren als je zelf wilt en als je er toch nog vlees aan wilt toevoegen, dan kan dit natuurlijk ook! Simpel om te maken, erg lekker en kost bijna geen tijd.

Geinspereerd door het recept van Savannahsoulfood

Eetmakelijk!

31 antwoorden
  1. Yasmina
    Yasmina zegt:

    Hoi faatje,

    Dit recept is echt heerlijk!.
    Vooral voor de zwangeren 😆
    Ik kan verloppig geen vlees meer zien of ruiken. Dan is dit vegetarische gerecht een een aanrader!

    Beantwoorden
  2. Sannie
    Sannie zegt:

    Salam aleikum Fatima, kan ik de aardappelen vervangen door zoete aardappel? Ziet er echt heerlijk uit. Bedankt voor het delen Liefs!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *