TURKSE RIJST UIT DE KEUKEN VAN ZARTOINTHEKITCHEN

Turkse rijst is zonder twijfel een van mijn favoriete bijgerechten en als het aan mij ligt eet ik het wel elke dag! Wat ik vooral lekker vind is dat de rijst en de vermicelli worden gebakken in roomboter en hierdoor krijg je dus een heerlijke romige smaak in de rijst! Het recept dat ik altijd gebruik is afkomstig van Zarife van de kookblog Zartointhekitchen en telkens weer smaakt het heerlijk! Neem zeker even een kijkje op de kookblog van Zarife voor heerlijke, Turkse recepten!

INGREDIËNTEN (4 personen)

  • 1/2 etl. zonnebloemolie
  • 50 gr. roomboter
  • 2 etl. vermicelli (sehriye)
  • 160 gr. basmati rijst (1 theeglas)
  • 1/2 blokje groentebouillon
  • 700 ml kokend water
  • zout naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Spoel de rijst onder koud water en zet de rijst even opzij.
  2. Verhit de zonnebloemolie en de roomboter in een ruime pan.
  3. Wanneer de roomboter volledig is gesmolten voeg je de vermicelli erbij en roer je het even goed door.
  4. Bak de vermicelli op middelhoog vuur mooi goudbruin voor ongeveer 2 minuten.
  5. Schep de gewassen rijst erbij en schep het goed door.
  6. Verkruimel de groentebouillon in het kokend water en mix het even goed samen.
  7. Giet de groentebouillon in de pan en roer de de rijst goed door. Let er wel op dat het water zeker 2 a 4 cm boven de rijst uitsteekt!
  8. Zelf voeg ik er geen extra zout bij, omdat de groentebouillon die ik gebruik zelf al zoutig genoeg is. maar je kunt het zout na smaak toevoegen.
  9. Plaats de deksel op de pan en laat de rijst voor 15 a 20 minuten gaarkoken op middelhoog vuur.
  10. Wanneer het water getrokken is en de rijst gaar is, dan is de rijst klaar!
Extra tips&trics
  • Vervang de basmati rijst door Turkse rijst.
  • De vermicelli die ik gebruik is van het merk Ankara en is te vinden bij de Turkse slager.
  • Vervang de groentebouillon door kipbouillon.
  • Is het water getrokken, maar is de rijst nog niet gaar? Gier er dan extra kokend water bij en laat de rijst nog even doorkoken.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @kookhoekjevanxfaatje en #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

16 antwoorden
  1. Nour
    Nour zegt:

    Heeeerlijk! Heb ‘m net gelijk gemaakt! Zometeen de kip met champignon roomsaus erbij maken!

    Djazaka Allah voor de heerlijke recepten! ❤️

    Beantwoorden
  2. Yousra
    Yousra zegt:

    Hee Fatima,

    Ben een trouwe volger van je. Ben namelijk geen keukenprinses en juist omdat jouw recepten zo makkelijk omschreven zijn loods je me zo door het recept heen, dank daarvoor❤️

    Welk merk rijst gebruik je voor dit recept?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *