TUC MET EEN MAROKKAANSE TWIST

TUC, wie kent ze nou niet! Eén van mijn favorieten is de TUC Original en ik kan in mijn eentje makkelijk zo’n pakje naar binnen werken. Nou werd ik door TUC gevraagd om lekkere toppings te bedenken voor op TUC, want wat velen misschien nog niet weten is dat TUCjes nog lekkerder smaken met een topping erop. In totaal maakte ik twee lekkere Marokkaanse toppings die ik graag met jullie deel. 

TOP YOUR TUC – TAKTOUKA TAPENADE

Het eerste recept voor een TUC topping is een Marokkaanse Taktouka tapenade. Deze Taktouka tapenade wordt onder andere gemaakt van gegrilde paprika’s en tomaten. Bij de Taktouka tapenade serveerde ik TUC Paprika en deze twee smaken zijn samen een erg lekkere combinatie, omdat TUC Paprika de tomaat en de paprika smaak in de tapenade goed versterkt.

INGREDIËNTEN

Voor de Taktouka tapenade:
.
  • 2 groene paprika’s
  • 2 rode paprika’s
  • 2 etl. olijfolie
  • 2 tomaten
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden
  • 2 etl. koriander, fijngesneden
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1/2 tl. komijnpoeder
  • 1/2 kurkuma
  • 1 tl. zout
  • TUC Paprika
Garnering:
.
  • fijngesneden peterselie
  • knoflooksaus

Bereidingswijze:

  1. Gril beide paprika’s in de oven op 200 graden voor ongeveer 5 a 8 minuten. Draai de paprika’s na een paar minuten om, zodat alle kanten van de paprika’s kunnen grillen. 
  2. Wanneer de paprika’s ‘licht’ donker zijn gekleurd, haal je ze uit de oven en stop je de paprika’s in een plastic zak voor ongeveer 10 minuten.
  3. Schraap met een mesje het donkergekleurde vel van de paprika en snijd de paprika doormidden.
  4. Verwijder de zaadjes aan de binnenzijde, snijd de paprika in stukjes en zet deze even apart.
  5. Snijd de tomaten doormidden, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in blokjes. 
  6. Verwarm de olijfolie in de koekenpan en schep de tomatenblokjes, knoflook, peterselie, koriander en alle kruiden in de pan. Roer alles goed door, zet het vuur middelhoog en sluit de pan voor zeker 5 a 8 minuten.
  7. Open de koekenpan en schep de paprikastukjes erbij en roer alles nogmaals goed door. Laat de taktouka voor 8 a 10 minuten door pruttelen op middenlaag vuur en breng de taktouka eventueel nog op smaak met wat peper en zout.
  8. Verdeel de taktouka bovenop de TUC Paprika en garneer eventueel met wat extra peterselie en knoflooksaus.
  9. De taktouka tapenade kun je zowel koud als warm serveren. Ook bij dit recept raad ik je aan de tapenade apart in een schaaltje te serveren met daarnaast de losse TUC. Op deze manier blijft de TUC lekker knapperig en wordt deze niet zo snel zacht.

Heb je nou niet zoveel tijd om deze Taktouka tapenade klaar te maken? Dan zou je ook kunnen gaan voor een tomatentapenade die je bij de Marokkaanse slager kunt halen of je maakt de tomatentapenade zelf met behulp van dit recept.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOP YOUR TUC – BROCCOLI SPINAZIE (BAKOLA)

Naast de Taktouka tapenade maakte ik ook een Marokkaanse Bakola tapenade die onder andere wordt gemaakt van broccoli en spinazie. De Marokkaanse bakola wordt normaal gesproken geserveerd met brood, maar nu was ik wel benieuwd of deze tapenade ook lekker zou smaken op de TUC Zaden & Bieslook biscuits. Ik probeerde het even uit en oh wat is dit een verrassend lekkere combinatie!

INGREDIËNTEN

 

Voor de tapenade:
.
  • 500 gr. diepvries spinazie, ontdooid
  • 1 krop broccoli
  • 2 etl. olijfolie
  • 2 etl. koriander, fijngesneden
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 2 tl. zout 
  • 1/2 tl. komijnpoeder
  • 1/2 tl. kurkuma
  • TUC Zaden & Bieslook
Garnering:
.
  • rode olijven
  • ingelegde citroen
  • chillivlokken

Bereidingswijze:

  1. Kook de broccoli gaar in water, giet het water af en zet de broccoli even apart.
  2. Verwarm de olijfolie in de koekenpan en schep de ontdooide spinazie blokken in de koekenpan.
  3. Schep de spinazie goed om en laat de spinazie voor ongeveer 2 a 3 minuten bakken op middelhoog vuur, totdat de spinazie zacht is en het vocht dat vrijkomt is verdampt.
  4. Wanneer de spinazie goed zacht is schep je de voorgekookte broccoli erbij en stamp je de broccoli en de spinazie fijn. Persoonlijk vind ik het lekker om nog wat hele stukjes broccoli erin te laten, maar dat is geheel naar smaak.
  5. Voeg dan de knoflook, koriander, peterselie en alle kruiden erbij en roer alles even goed door.
  6. Plaats het deksel op de pan en laat de bakola voor 8 a 10 minuten bakken op middelhoog vuur. Tussendoor open je zo nu en dan de pan en roer je alles goed door.
  7. Garneer de Bakola tapenade met de ingelegde citroen en met wat rode olijven.
  8. De Bakola tapenade kun je zowel koud als warm serveren op de TUC. Ik raad je aan de tapenade apart in een schaaltje te serveren met daarnaast de losse TUC. Op deze manier blijft de TUC lekker knapperig en wordt deze niet zo snel zacht.

Heb je nou niet zoveel tijd om de Bakola tapenade klaar te maken? Dan zou je ook kunnen gaan voor een hummus salade met ras el hanout.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Dit artikel is in samenwerking met TUC

Misschien wel leuk om te weten dat de receptuur van TUC is verbeterd. De biscuits worden nu met zonnebloemolie gebakken! Naast de TUC Zaden & Bieslook en TUC Paprika die ik gebruikt heb, zijn er nog veel andere smaken om mee te variëren.

Heb jij nou ook een lekker topping recept voor op TUC? Deel die op social media met de #TOPYOURTUC. Dan kunnen we elkaar inspireren!

Liefs,
Fatima

19 antwoorden
  1. Soumia
    Soumia zegt:

    Ik koop vaak de mini zakjes met die kleine tucs en de bodem van de zak zie ik ook heel snel verschijnen haha. Hoe bewaar jij de tapenades?

    Beantwoorden
  2. Chaimae
    Chaimae zegt:

    Omg ik heb het meteen uitgeprobeerd want ik kreeg bezoek en het viel ontzettend in de smaak😍👌🏻 Vroeger at ik tuc ook regelmatig, maar heb het al lang niet meer gegeten en vandaag besefte ik weer hoe lekker het is! Ik ga het zeker vaker halen nu 😍 En super goed uitgelegd weer je besteed er veel tijd en energie in en dat waardeer ik enorm💖

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *