TONIJN BROODJES
Daar ben ik dan eindelijk met het recept van de broodjes gevuld met tonijn! Zelf ben ik gek op allerlei gevulde broodjes en een van mijn favoriete zijn deze gevulde broodjes. De broodjes zijn zo onwijs zacht en zelfs de volgende dag zijn ze nog erg zacht, luchtig en vooral lekker. Wat betreft de vulling kun je zoveel variëren als je zelf wilt en de broodjes vullen met van alles. Ik zou zeggen klik snel verder, zodat je de broodjes vandaag nog kunt gaan bakken!
INGREDIËNTEN (12 stuks)
Voor het deeg
- 500 gr. bloem
- 2 etl. melkpoeder
- 1 zakje gedroogde gist (7 gr.)
- 1 tl. zout
- 1 ei
- 80 ml zonnebloemolie
- 280 ml lauwwarme melk
Voor de tonijn/groente vulling:
- 1 etl. zonnebloemolie
- 1 ui, fijngesneden
- 1 groene paprika, in stukjes
- 1 rode paprika, in stukjes
- 2 blikjes tonijn in zonnebloemolie
- handvol groene olijven
- 1 tl. zout
- 1/2 tl. zwarte peper
- 3 etl. tomatensaus uit een pakje
Bereidingswijze:
- Voeg de bloem samen met de melkpoeder toe in een ruime kom en mix het even samen.
- Voeg de gedroogde gist ook toe en strooi het zout aan de zijkant van de kom. Mix dit ook weer samen.
- Klop het ei los en giet het mengsel in de kom.
- Giet de zonnebloemolie er ook bij en mix het samen voor ongeveer 60 seconden op middelmatige snelheid.
- Giet dan de lauwwarme melk in stappen bij het deeg en kneed het deeg ondertussen op hoge snelheid voor zeker 3 a 5 minuten.
- Stort het deeg op je werkblad en kneed het deeg nog even door met de zonnebloemolie
- Plaats het deeg in de kom, dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg voor zeker 60 minuten rusten op een warme plek in de keuken.
- Verwarm de zonnebloemolie in de koekenpan en bak de gesneden uien samen met de paprika stukjes mooi lichtbruin voor ongeveer 5 minuten.
- Giet de zonnebloemolie uit het blikje tonijn en schep de tonijn in de koekenpan.
- Verkruimel de tonijn met behulp van een houten lepel tot kleine stukjes en bak het geheel mee voor ongeveer 5 a 8 minuten.
- Voeg de olijven toe en breng de vulling geheel op smaak met peper en zout en schep alles goed door.
- Schep de tomatensaus erbij, schep alles goed door en laat de vulling op zacht vuur voor ongeveer 2 minuten pruttelen. Haal de pan daarna van het vuur en laat de vulling volledig afkoelen.
Broodjes vullen en vormen
- Wanneer het deeg in volume is verdubbeld, stort je het deeg op je werkblad en kneed je het even door.
- Rol het deeg in een lange staaf en verdeel het deeg vervolgens in 10 gelijke stukken.
- Rol elk stukje deeg tot een mooi ronde bolletje en zet deze apart op je werkblad.
- Pak een bolletje deeg erbij en rol het deeg met behulp van een deegroller tot een langwerpige ronde plak.
- Schep een volle eetlepel van de afgekoelde tonijn vulling op de onderzijde van het plakje deeg. Let er wel op dat je 2 cm van de onderstaande rand blijft.
- Vouw de onderkant van het deeg over de vulling en druk de randen plat.
- Snij met een mesje aan de bovenzijde van het deeg een paar streepjes en rol het deeg vanaf de onderzijde strak naar boven.
Voorbeeld stappen van hoe je de broodjes kunt vullen.
- Druk de linkerzijde en de rechterzijde goed aan vouw de zijkanten onder het deeg, zodat de vulling tijden het bakken er niet uit kan lopen.
- Plaats het gevulde broodje op een bekleed bakplaat met bakpapier en werk op precies dezelfde wijze de rest van het deeg af.
- Bestrijk de broodjes met het eigeel en strooi de sesamzaadjes en de maanzaad erop.
- Bak de broodjes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30 a 40 minuten mooi goudbruin en gaar.
Eet smakelijk!
Liefs,
Fatima
Je video stopt al bij het bakken van de groente.
Nieuwe video is nu toegevoegd.
Jammer kan het nu niet maken vanwege mijn examen maar ik ga t zeker proberen ze zien er heerlijk uit kijk er exht naar uit!!!
inschAllah na de examens! En inschAllah slaag je meis Xx
Hoeveel broodjes komen er ongeveer uit
15 stuks.
Heey faat,
Hoeveel stuks krijg je met dit recept? Of staat dat er wel ergens bij haha
Hallo Dounia,
15 stuks meid. Stond er nog niet bij haha.
Ziet er superlekker uit😍 ik ga dit zeker proberen! Hoe geef je de vorm van de broodjes? Heb je daar ook stappen van of iemand ervaring?
Hallo Elmas,
De video stopte halverwege, maar als je nu kijkt, dan zie je ook hoe je de broodjes moet vormen haha Succes!
Hmmm ik was al nieuwsgierig naar het recept! Ga het snel uitproberen 🙂
De video stopt in het midden
De video is opnieuw geplaatst en is nu compleet!
Jammer dat je niet gauw reageert op mijn berichtje die ik gisteren onder de mini pizza’s heb gezet 🙁
Hallo Sabah,
Jawel ik ga reageren hoor! Ik had gisteren geen tijd, maar ik ben nu alles aan het beantwoorden sorry meis!
Kun je deze vulling van tonijn ook gewoon in bladerdeeg gebruiken?
Jazeker, dat kan ook!
Moet er koffiecreamer bij of is er een vervanger daarvoor
Hoeft niet. Je kunt ook gewoon bloem vervangen door de koffiecreamer.
Hey Fatima! Dan word het dus 550 gram bloem? Ik wil ze graag melkvrij maken!! Bedankt voor het delen van je recepten je bent een topper!!
Hallo Angie,
Klopt helemaal! Succes ermee en geniet ervan!
Liefs, Fatima
Het ziet er echt heerlijk uit meid! Echt waar petje af! Ik wil hem insallah morgen maken. Maar ik had nog twee vraagjes namelijk:
Welke soort tonijn heb je gebruikt, die van zonnebloem olie of met water?? En kan je ook de sambal weglaten ik hou namelijk niet van pittig. Btw dit is echt een super website!!! Ga zo dooorr!!
Groetjes!
Hallo Nabila,
Dankjewel lieve meid! Je kunt zeker de sambal weglaten geen probleem! En zelf heb ik tonijn met olijfolie gebruikt, maar je kunt gebruiken wat je zelf wilt hoor. Succes Xx
Ziet er lekkerr uit! TbarkAllah 3liek. Komt er ook nog een instructievideo van? :$
Allah ibarkfiek Yasmine! Ja, video staat er nu bij haha Xx
Dat wil ik ook graag weten
Hoeveel broodjes haal je hieruit?
Ziet er super lekker uit! Hoeveel broodjes krijg je uit dit recept?
Mmm zien er heerlijk uit! ben echt verlsaafd aan jou site en heb de mensen om mij heen er ook verlslaafd aan gemaakt😜
Hahaha zo leuk!!
Lekker kan ook met kipfilet maken
Ja, hoor kan ook!
Super uitleg weer. Bedankt.
Dankjewel!
Mmmm herijken ga t zeker uitproberen bedankt meid 😙😙
Hai fatima,
Waarom plaats je op instagram wel andere recepeten maar hier niet?
Hallo Sarah,
Zoals? Soms plaats ik een gerecht op instagram, maar dan heb ik daar nog geen stappenfoto’s/video van gemaakt. Misschien dat je dat bedoelt?
Heey,
Het ziet er weer eens heerlijk uit masha’allah!
Ik heb een vraagje, hoeveel gr zit er in de tonijnblikjes die je hebt gebruikt, want als ik er 2 gebruik is het niet zo veel.
Ik weet echt niet hoeveel gram het ongeveer is, maar 2 blikjes is meer dan genoeg hoor.
Lekker! Vanavond ff proberen..
Ik laat de koffiecreamer weg, en kneed ze met melk ipv water? Kan dat kwaad denk je?
Keep up The good work!
💋
Nee, hoor geen enkel probleem! Ik hoop dat het heeft gesmaakt inschAllah Xx
Ik heb er gewoon gist bij gedaan, maar mijn deeg is niet gerezen na 45 minuten? Wat kan ik er nu mee doen?
Dat is vreemd. Welke gist heb je gebruikt?
Het Zakje gist die jij ook gebruikt! Die gebruik ik altijd. Maar uiteindelijk heb ik het gewoon in de oven gedaan en er was niks mis mee! 😊
Xx
Fatima, erg jammer dat je niet alle vragen beantwoord
Ik stel al maanden een vraag over de monchou taartje waar ik geen antwoord op heb gekregen.
Hallo Bouchra,
Sorry, hoor maar ik beantwoord echt ALLE vragen. Misschien dat jouw vraag niet is aangekomen, maar dat lijkt me sterk. Kan ik je alsnog helpen?
Ik heb ze ook vandaag gemaakt. Strakjes gaan ze de oven in..Ben erg benieuwd
En en en? Heeft het gesmaakt hihi?
Jaaa het heeft heerlijk gesmaakt hmdl. ik ga dit vaker maken… dankjewel xx
Haay!
Ze zijn lekker, maar krokant van boven? Dacht meer aan zachte broodjes.. Enig idee waar dat aan kan liggen?
💋
Deze broodjes horen juist niet knapperig te zijn maar echt super zacht en de melkpoeder maakt ze juist zachter, dus hieraan kan het echt niet liggen. Hoe lang heb jij ze in de oven gelaten? Xx
Niet lang eigenlijk.. Totdat ze beetje bruin waren van boven, net als op de foto.
Oumniya ik heb ze ook zojuist gemaakt en ze zijn indd een beetje krokant en kruimelig ipv zachte broodjes.
Volgens mij horen ze zo en komt dat door de melkpoeder. Ik vind ze wel lekker smaken maar ik had ze liever zacht als broodjes gewild.
Deze broodjes horen juist niet knapperig te zijn maar echt super zacht en de melkpoeder maakt ze juist zachter, dus hieraan kan het echt niet liggen. Hoe lang heb jij ze in de oven gelaten?
knapperig waren ze toen ik ze net uit de oven had gehaald.Dus dat is het niet zo zeer. Ik mis het gevoel in de mond van een zacht broodje. Het is wel zacht maar eerder kruimelig zacht/cake gevoel.
haha lastig uit te leggen!
Ja de mijne waren ook lekker! Mss bij een 2de poging hihi 😂
💋
Hoeveel broodjes kun je met dit recept maken?
Ongeveer 15 broodjes.
Hoi Fatima, wat is de hoeveelheid ingrediënten voor twee personen? Alvast bedankt voor je antwoord!
Hallo Fatma,
Zie hieronder aub;
300 gram bloem
50 gram koffiecreamer
halve etl. gedroogde gist
1 ei
thl. zout
50 ml zonnebloemolie
•2 etl. melk
•80 ml lauwwarm water
Liefs,
Fatima
Wat is koffiecreamer aub?
een soort melk voor in de koffie je kan het vinden bij bv de ah. je kan het even vragen aan de medewerkers
wcs laatste dag ramadan wat vloog de tijd😘
Hoi Fatima,
Wat zijn de maten van de ingrediënten als ik de helft van t aantal wat jouw recept aangeeft, wil maken? ( bij de meeste is het de helft, maar bij een ei?) Doe ik dan een hele ei of een halve ei erin?
Groetjes!
Hallo Sarazad,
Als je het recept wilt halveren, dan neem je van alles inderdaad de helft en het ei gebruik je wel gewoon een hele ei. Succes meid!
Slm xfaatje welke tomatensaus bedoel je die van Heinz gewoon sukran voor de moeite
Heey Fatima,
Ja die bedoel ik inderdaad! Xx
Hoi Faatje,
Ik wil de broodjes graag maken maar dan met gehakt, heb jij misschien een recept voor de gehakt vulling
Xo
Als je naar mijn batbot recept gaat, dan vind je daar een lekker recept voor het gehakt. Xx
Ik heb ze gister gemaakt, ze waren super lekker en inderdaad ze waren zo weg! Thanks voor je duidelijke video!
Mijn mama heeft deze gisteren gemaakt, ze waren heerlijk bedankt voor het recept en video!
Ah super! Graag gedaan hoor Xx
Ziet er weer goed uit! (Like always) ik bewonder je werk echt, en ga deze broodjes vanavond proberen! Wish me luck🙊 xxx
Super lief van je! Bedankt lieve Fatima! Ik hoop dat het heeft gesmaakt inschAllah Xx
Dag Fatima,
Dit is de eerste keer dat ik ergens op reageer, maar ik heb ze gisteren gemaakt en ze waren echt goed gelukt! Voor de eerste keer mijn keukenmachine gebruikt (die ik al 2 jaar heb hhh) en ze waren echt lekker! Bedankt voor de goeie en duidelijke uitleg en voor de lekkere recepten natuurlijk. Allah y3awnek! xxx
Hallo Khadija,
Aah super leuk! Ik ben blij dat je ervan hebt genoten alhamdoelilah! Bedankt lieve schat en Allahuma ameen Xx
Ziet er Masha Allah heerlijk uit.
Ik heb een vraagje op je video lijkt het alsof je meer gist gebruikt.
Eetlepel gist us sa een zakje gist met 7 gram of meer juist?
Allah ibarkfiek meis! Is ongeveer hetzelfde hoor. Dus je kunt ook makkelijk een zakje gebruiken. Succes Xx
Salam, Lukt de deeg kneden ook zonder keukenmachine of moet met keukenmachine?
Het kan ook gewoon met je handen hoor! succes!
Salam kun je de deeg ook met de handen kneden ipv met keukenmachine want heb ik niet 🙂
Jazeker dat kan ook!
Heerlijke recept allah ye3tik saha 😍👌
Dankjewel lieverd! Xx
Kan k bij de deeg ook een zakje gist gebruiken?
Ja, dat kan ook geen probleem!
Bedoel je 100gr melkpoeder of koffie creme mvg
Koffiecreamer bedoel ik.
Heerlijk! Super zacht inderdaad. Dankjewel voor het delen! Heb je nog een lekker recept voor kipvulling?
Hallo Zakia,
Lekker hé hihi! Ik heb wel een lekkere vulling voor je. Als je naar het recept gaat van de ‘’kip souffles’’ dan kun je dat recept aanhouden van de kip vulling. Echt lekker
ha Faat, ik ga deze overheerlijke broodjes ook gauw proberen. Ik wil graag weten welke keukenmachine je gebruikt. Ik ben het kneden met m’n handen n beetje zat 😉
Salam faat. Ik heb ze gemaakt alleen zijn ze hard/krokant ipv zacht? Wat heb ik verkeerd gedaan?
Hallo Laila,
Oh dat is niet goed, want deze broodjes zijn juist super zacht. Heb je het deeg lang genoeg gekneed en laten rijzen?
Salam fatima,
wil je broodjes straks maken maar uhm geen koffiecreamer in huis…kan ik voor de zachte effect maïzena? gebruiken?
Alaikoem salaam Sihem,
Ja dat kan ook, of je gebruikt gewoon bloem en vervangt het water door melk. Succes Xx
Is het dan 550g bloem in dit geval?? ( zonder koffiecreamee )
Hallo Ramata,
Klopt helemaal!
Top recept! Broodjes zijn superzacht. Het proberen waard!
Dank je wel Fatima voor het delen.
Groetjes
Heel graag gedaan lieve meid! Super, dat het heeft gesmaakt!
Ze waren heerlijk, heb ze na lang twijfelen ook uitgeprobeerd en ze waren enorm geslaagd! Dank je wel voor het recept! Liefs
Hallo Badria,
Aah super meis! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt Alhamdoelilah! Xx
Hallo meid
welke gist gebruik jij? Kan die van de Ah ook gebruiken waar 7gram in zit?
Hallo Samira,
Jazeker, die gebruik ik zelf ook hihi.
Hoi faatje,
Ik heb dit gister gemaakt, en wauw wat waren ze goed gelukt. Super zacht broodje echt heerlijk. (tevens eerste keer dat ik iets van deeg gemaakt had wat ook moest reizen) aankomend weekend zeker voor herhaling vatbaar. Super bedankt voor de inspiratie ik hou je pagina elke dag in de gaten haha .
Liefs
Hallo,
Aah wat leuk! En ook nog eens de eerste keer dat je iets met deeg hebt gemaakt, super! Je mag echt trots op jezelf zijn, want niet bij iedereen lukt het gelijk hoor. Bedankt voor je lieve compliment hoor!
Hallo Fatima erg leuke recepten heb je!! K heb veel uitgeprobeerd en alles was lekker! Dankjewel.. Heb je toevallig ook een recept voor crossiantjes met choclade vulling bijv?
Hallo Ghizlane,
Aah super om te lezen meis! Bedankt voor je lieve woorden. InschAllah maak ik dit voor el3ied, dus het recept volgt zeker snel. Xx
Ik heb een lekker recept voor croissant.
Ik vind je geweldig. Je recepten zijn duidelijk.. Je hebt mij veranderd van een keukenheks naar een keukenprinses hihihihihi. Ga zo door. Ik hoop dat je nog vele recepten met ons zal delen. Moge Allah swt jou belonen voor hetgeen dat je een ander wat wilt leren. Moge Allah swt jou en jouw familie zegenen met veel Liefde en geluk. Amien.
Hallo lieve Hayat,
Aaah wat een super lief berichtje! Ameen lieverd en super bedankt voor je mooie dua! Dank je wel lieve schat!
Salaam Faatje,
Super dat je het goed uitleg met foto’s en duidelijke tekst.
Heb de broodjes met tonijn gemaakt al 2 keer.
De foccia broodjes heb ik anders gemaakt , maar zijn erg lekker.
Insta allah vanavond proeven.
Alaikoem salaam Ilham,
Super meis! Goed Bezig!! Xx
salam aleykoem lieve Fatima
ik heb even een vraagje, gebruik je nu magere melkpoeder of echt koffiecreamer. Ik heb nl nestle coffee mate gekocht, is dit watk moet hebben of..? lieve groetjes Salma
Alaikoem salaam Salma,
Ik gebruik gewoon de koffie creamer van Ah merk. Je kunt nestle ook makkelijk gebruiken hoor Xx
Dag schat. Kan je deze ook 3 dagen houden zonder in de koelkast te stoppen?. Wij gaan met de auto op vakantie en wil deze broodjes maken voor onderweg.
Hallo Derya, deze broodjes zijn sowieso 2 dagen goed, alleen moet je wel opletten dat je de broodjes niet in de zon laat liggen. Er zit namelijk tpnijn in en het zou zonden zijn als dit straks zuur wordt. Maar voor de rest gewoon goed afdekken hoor. Xx
Salaam lieverd,
Kun je deze broodjes ook afbakken in een pizza pan? Of echt perse in de oven?
Alaikoem salaam Shima,
Ik raad je aan om het toch in de oven te maken hoor.
Salaam schat,
Sorry foutje. Ik ga dit recept gebruiken voor de broodjes met gehakt+chedderkaas van je instagram. Kun je die broodjes wel in een pizza pak afbakken?
Alaikoem salaam Shima,
Oh haha ja die kunnen wel in een pizzapan.
toen ik op uw blog stuitte lachte ik me enorm kapot. Ik heet Fathia en wordt altijd sinds groep 1 door mn vriendinnen Faatje genoemd😂 maar hier komt mn vraag kan je de koffiecreamer eruit laten? Morgen eid😍zooo zin in al die lekkere dingen!! wcs ps. prachtige kookwebsite strak en mooi!😘
Haha zo grappig! Bedankt voor je lieve compliment meis! Je kunt de koffiecreamer weglaten, geen probleem! Veel succes Xx
Heyy,
Ik wil deze broodjes voor de suikerfeest maken.
En vandaag wil ik de deeg namelijk maken,
wat zal ik het best kunnen doen.
1. de deeg bewaren in de koelkast en dan morgen maken.
2. vandaag ook meteen bakken en dan bewaren voor morgen.
Hallo Camilla, Je kunt de broodjes alvast afbakken en invriezen. Dag van el Eid enkel kort verwarmen.
Salaam Alaikom lieve fatima
Ik wil graag een nieuwe keukenmachine aanschaffen,
Mag ik vragen welke type tristar je gebruikt
Choukran
Alaikoem salaam Zoubeida,
Ik gebruik de Tristar MX4162 Xx
Heel erg bedankt. . Moge allah subhanawata3lla jou belonen voor alles wat je voor ons doet
Deze schijnt goed te zijn ga ik ook gelijk halen
Allahoema ameen lieve meid en heel graag gedaan! Deze broodjes raad ik je ook zeker aan! Xx
Bedankt voor je heerlijke recepten! Ik zou de broodjes graag willen maken, maar ipv tonijn doe ik er feta kaas in. Weet jij toevallig of de broodjes ook lekker blijven als ik ze invries? Ik zou ze namelijk eerst willen bakken en dan in de vriezer willen bewaren. Hoop op je reactie. Nogmaals hartelijk dank voor het delen van zulke lekkere recepten. Je doet het erg goed, mashallah. Grts, CK
Hallo,
Ja hoor je kunt er ook fetakaas in doen en je kunt de broodjes ook prima invriezen geen probleem.
Mijn deeg is helemaal niet gerezen, weet je misschien hoe dat komt?
Hallo Selma,
Heb je genoeg gist gebruikt? En waar heb je het deeg laten rijzen en voor hoelang?
Ik heb een eetlepel gist gebruikt. Ik heb het laten rijzen in de oven voor een uur. Mijn deeg wilt nooit rijzen, ik weet niet waar dat aan ligt.
Hi Faat,
Hoeveel broodjes krijg je er ongeveer uit?
Hallo Mimi,
Je krijgt ongeveer 15 broodjes uit het recept.
Ik heb ze ook gemaakt ze waren heerlijk. Alleen ik kreeg er 10 stuks uit. Heb zelf elk bolletje afgewogen. Hoe kan lees dat je 15 stuks zou moeten krijgen ?
Hoiii faatje.. ben ik weer.. heb vandaag tonijn broodjes gemaakt en ze waren wederom geslaagd en super lekker! Deeg was alleen niet zo goed gerezen maar dat komt ook door me superkoude keuken.. had ze alsnog gevormd enzo en ze waren alsnog mooi en lekker uitgekomen.. ik ben serieus laatste tijd bijna al je recepten aan het uitproberen.. hierna ga ik inshallah je baghrir uitproberen! Thnx for making me super 7edda hahaha xxxxx
Hallo Siham,
Haha zo leuk! Ik raad je aan om de volgende keer het deeg in de oven te laten rijzen. Als je echt een koude keuken hebt, dan kun je de oven aanzetten op 50 graden voor 2 minuten en dan weer uitzetten. Zet dan het deeg erin en het deeg zal goed rijzen. Haha heel graag gedaan lieve schat! Xx
Thnx voor de tip zal het zeker uitproberen inshallah!! Kusssss.. by the Way vandaag je brood pizza recept gemaakt en like always was het lekker en geslaagd.. ik ben niet meer uit me.keuken weg te slaan ahahah xxx
Hallo Siham,
Graag gedaan meis. Haha kijk eens aan! Goed bezig meis. Xx
Lieve faat, je duidelijke uitleg is gewoon geweldig! topper! Maar ehhhhh, heb vandaag je broodjes geprobeerd en kreeg er maar 9 bolletjes uit! Heb de bolletjes apart afgewogen, 100 gram…maar daar kreeg ik geen 15 broodjes van. Wat doe ik verkeerd?
Hallo Sara,
Super bedankt voor je lieve compliment, echt lief! Wat betreft het aantal broodjes, het kan echt zo verschillen. Licht er maar net aan hoe je deeg is. Als je de volgende keer meer broodjes wilt, dan is het misschien een idee om de ingrediënten te verdubbelen? Xx
Hallo Faatje,
Ik heb een vraagje, stel dat ik dit een dag van te voren maak, blijven ze dan ook even lekker? Of raad je dit niet aan?
Groetjes,
Senem
Hallo Senem,
Zelfs als je de broodjes een dag van te voren maakt zijn ze de volgende dag nog super zacht! Dus het kan echt wel. Succes ermee!
Liefs Fatima
Hoi lieve fatima,
Ik heb deze tonijn broodjes al een paar keer gemaakt en ze zijn echt super lekker! Ik wilde graag weten kan ik met dit recept ook gewoon broodjes van maken zonder tonijn.. ronde kleine broodjes.. of 2 grote broden bijvoorbeeld? Let me know please.. kus siham
Hallo lieve Siham,
Ah super om te horen! Oh jazeker dat kan hoor.
Liefs Fatima
Bedankt voor de super snelle reactie, like always.. moet ik er trouwens in prikken met een vork voordat ik het in de oven stop? En als ik dat niet doe wordt het dan een soort Turkse brood.. beetje dat dikke zacht achtige brood? Dat vindt ik namelijk zo lekker hahaha hoor graag van je! Xx
Slm
Ik had even een klein vraagje. Kan je maizena gebruiken ipv koffiecreamer? Ik las dat het het mag vervangen met bloem maar denk je dat het dan zacht blijft?
Merci
Alaikoem salaam Jam,
Je kunt de koffiecreamer gebruiken, maar dan raad ik je wel aan dit te doen door bloem. En de broodjes zullen gewoon zacht worden, als je het deeg maar lang genoeg doorkneed en het genoeg laat rijzen.
Lief Fatima
Salam alaykoem,
Ik ben bezig met het deeg. Het is echt geel erg plakkerig. Ik had de koffiecreamer weggelaten, maar heb er nou al zoveel meel bijgedaan. Wat moet ik doen? Zo kan ik geen bolletjes maken.
Groetjes,
Yasmina
Alaikoem salaam Yasmina,
Het deeg hoort ook plakkerig te zijn en het ziet er ook geel uit. Je kunt het beste niet extra bloem toevoegen, want hierdoor krijg je een droog deeg en straks ook droge broodjes. Je kunt het beste altijd je handen insmeren met zonnebloemolie en dan het deeg verder kneden. Is het uiteindelijk nog gelukt?
Liefs,
Fatima
Hee Faat, kan ik ook 1 eetlepel gedroogde gist van Dr. Oetker pakje gebruiken?
Hallo Sarah,
Jazeker, die gebruik ik zelf ook altijd.
Liefs,
Fatima
Lieve Faat, mag ik ook ipv normale bloem boekweitbloem gebruiken? Groetjes Sanna
Hallo Sanna,
Ja hoor dat kan ook. Succes meid!
Liefs,
Fatima
Hallo Fatima,
Ten eerste wens ik je een gezegende maand ramadan!❤ ik heb een vraagje, ik heb je broodjes proberen te maken maar kwam mijn deeg super hard uit ik kon het haast niet uitrollen en het deeg kwam weer bij elkaar terug. Wat heb ik verkeerd gedaan? Ik heb de juiste hoeveelheden gedaan..
Groetjes, kaoutar
Salaam fatima,
Ik heb je broodjes gemaakt laatst en ze waren heerlijk!!! Eerste x dat ik iets met deeg maakte en meteen gelukt en dat terwijl ik totaal geen keukenprinsesje ben helaas. Hartstikke bedankt en ga zo door. Je bent een inspiratie voor vele!! 😘😘
Ohja, ik zou de broodjes weer willen maken maar vroeg me af of je ze kunt invriezen en of dat de smaak dan nog goed blijft? We zijn maar met z’n tweetjes vandaar. Ik ga er vanuit dat je na het vormen van de broodjes je ze dan eventueel kunt invriezen?
Alaikoem salaam Nouriya,
Aah super meid! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Je kunt de broodjes invriezen nadat je de broodjes hebt afgebakken. Je laat ze even afkoelen en vriest ze daarna direct in.
Liefs,
Fatima
Hallo
Hoeveel kopjes zijn 450 gram meel
Slm faat,
Lieverd dank je wel het is een super recept ik heb ze vandaag gemaakt ze waren echt lekker woellahilah😘😘😘
Xxx
Heyy faat,
Mag ik weten welke tonijn je ervoor gebruikt ?
Hallo Esma,
Ik gebruik tonijn op zonnebloem basis.
Liefs,
Fatima
Hoi Fatima!
Is er een alternatief voor de koffiecreamer?
Groetjes!
Hallo Esra,
Je kunt het vervangen door extra bloem.
Liefs,
Fatima
Hoi Fatima!
Ik volg je op snap en je recepten al een hele tijd en heb eigenlijk nooit gezegd hoe tof en super ik je vind Allahoema baarik!!! Heb al een aantal dingen gemaakt en je recepten kloppen ook ALTIJD (ik ben normaal gesproken echt een kluns in de keuken). Vandaag heb ik me eens gewaagd aan deze gevulde tonijnbroodjes en oooohmy wat waren ze lekker en SUPERzacht!!!!!! Heerlijk! Shokrane bezzaf voor t delen van al je heerlijke recepten!
Liefs, een stille maar actieve volgster,
Ghizlane
Hallo Ghizlane,
Aah wat onwijs LIEF zeg! Dankjewel lieve schat en wat leuk dat je alsnog een berichtje achterlaat! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieve schat!
Liefs,
Fatima
Tbark’allah hoe jij die broodjes zo goed in een vorm krijgt toen ik het probeerde waren ze echt mislukt ze wouden maar niet lukken :'(
Hallo Hafida,
Wat is er mislukt lieverd? Het is echt oefenen echt waar. Je moet gewoon blijven proberen en voor je het weet wordt je er een prof in haha!
Liefs,
Fatima
Hey meid,
Ik wil ze vandaag maken alleen heb ik geen creamer in huis..wat is een ander alternatief? of kan ik het weglaten? en griesmeel toevoegen ofzo zoja hoeveel gram? dank je wel alvast😘😘
Hallo Ikram,
Je kunt het weglaten en vervangen door extra bloem.
Liefs,
Fatima
ik heb in plaats van tomatensaus, tomatenpuree gebruikt, is dit erg?? want ben het nu aan het maken hihii
Hallo Karima,
Is niet erg, maar tomatenpuree uit blik heeft een iets zure smaak. Je kunt de volgende keer een knoflook teentje aan de tomatenpuree toevoegen. Was het lekker?
Liefs,
Fatima
slm meid…een vraagje kan je iets anders dan sesamzaad erop doen bv italiaanse kruiden of gaat dat niet?
Hallo Krima,
Ja hoor dat kan zeker!
Hey Fatima,
Ik heb een vraagje kan ik de ei weg laten . Ik kan niet tegen ei. Moet ik dan iets anders ervoor gebruiken of niks.
Hallo Hanna,
Je kunt het ei weglaten, geen probleem.
Salaam, hoeveel broodjes krijg je ongeveer?
Alaikoem salaam Layla,
12 stuks.
Liefs,
Fatima
Wij hebben alleen het “blokje” bakkersgist in huis. Kan het ook hierin? Zo ja hoeveel? Xx
Hallo Yasmine,
Ja hoor die kun je ook gebruiken. Je gebruikt dan de helft van het blokje.
Liefs,
Fatima
Selam aleikoum, is het aan te raden om de broodjes gelijk te bakken of kunnen ze ook een nachtje in de koelkast blijven en dan voor het Eid ontbijt af te bakken?
Ze staan nu in de oven met gehakt, om te kijken of ze me goed lukken en visite waardig worden 🙂
Alaikoem salaam Abida,
Ik raad je aan de broodjes gewoon af te bakken en de volgende dag nog even kort te verwarmen in de oven op 100 graden. De broodjes blijven echt zacht lieverd(ik doe dit altijd zo haha)
Liefs,
Fatima
Salam Alaykoem Fatima,
12 broodjes is voor ons tweeën echt te veel.
Nou wil ik overal de helft van nemen, maar hoe zit dat met het ei?
Alaikoem salaam Stephanie,
Ik halveer ook vaak het recept(wij zijn ook maar met zijn 2e) Je kunt alles halveren en het ei loskloppen en de helft erbij gieten. De andere helft zet je apart om de broodjes in te strijken voordat ze de oven ingaan.
Liefs,
Fatima
De broodjes zijn geprobeerd en zeker in de smaak gevallen!! En inderdaand een beetje opwarmen en ze zijn weer zacht! Echt super. Ik maak vaak zelf brood maar dan is het de volgende dag al niet meer te eten. Dit recept is een blijfertje!
Hallo Abida,
Ah kijk eens aan! Leuk om te lezen dat het heeft gesmaakt lieverd!
Liefs,
Fatima
Hey Fatima,
kan je de broodjes ook afbakken en nadien in de diepvries steken?
Of is het beter om ze nog niet af te bakken en gewoon zo in de diepvries te steken?
groetjes,
leila
Hallo Leila,
Ja hoor je kunt de broodjes invriezen nadat ze zijn gebakken. Xx
Vraagje. In het filmpje staat er bij het deeg 150ml water. Maar wat je hebt opgeschreven buiten dat filmpje staat er 280ml lauwwarme melk. Welke van de 2 is het nou?
Groetjes
Hi Hakima,
Je kunt precies het recept aanhouden, dus 280 ml melk. Het recept had ik vernieuwd en die komt niet overeen met het recept in de video. Ik zal de video even verwijderen en binnenkort een nieuw plaatsen met dezelfde hoeveelheden van het recept. Succes!
Wat een mooie broodjes met die streepjes erop en een lekker pittige vulling! En een duidelijke uitleg!
Ik ga ze maken voor het paasfeest 😉
Hallo Inostrate,
Haha dankjewel hoor en wat een leuk idee om ze voor Pasen te maken! Succes ermee en geniet ervan.
Liefs,
Fatima
Weet er iemand nog het oude recept hoeveel melkpoeder erin ging ipv lauwwarme melk??
Welk oud recept bedoel je precies?
Die met de melkpoeder ipv melk heeft hiervoor er altijd op gestaan
Hi Cheima,
Dit recept is ook met melkpoeder en ipv melk kun je water gebruiken als je dat wilt.
Goede morgen,
Ik had een vraagje, hoelang moet je alles kneden als je het zonder machine doet?
Groetjes
Goedemorgen Vanity,
Als je het deeg met de hand kneed, dan ben je denk ik wel 8 a 10 minuten bezig met kneden. Je blijft eigenlijk net zo lang doorkneden tot het deeg mooi soepel is. Succes! Xx
Dankjewel, ik ben het nu aan het maken. Alleen ben ik tomatensaus vergeten. Kan ik ook puree gebruiken, zo ja hoeveel. En is het ook lekker als ik het tomaten gedeelte in z’n geheel weg laat?
Hi Vanity,
Je kunt tomatenpuree gebruiken, maar dan zou ik er wel 1 teentje knoflook bij persen. Op deze manier verdwijnt het zure van de tomatenpuree. 2 eetlepels is meer dan genoeg, maar je zou ook 1 eetlepel kunnen gebruiken of helemaal weglaten. Xx