STICKY DRUMSTICKS IN ROZEMARIJN

Je kent het wel je hebt een drukke dag achter de rug en dan moet je nog de keuken ingaan om wat klaar te maken. Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik heb dan het liefst een lekker makkelijk gerecht waar ik niet al te veel poespas voor nodig heb. Op zo’n dag kies ik dan het liefst voor een van mijn comfort recepten. Een van deze gerechten is deze heerlijke sticky drumsticks in rozemarijn met groenten uit de oven. Super simpel om te maken en de smaak is heerlijk!

INGREDIËNTEN (6 personen)

  • 10 drumsticks
  • rode/groene/gele paprika
  • 500 gr. krieltjes
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • paar takjes rozemarijn
Kruiden:
  • 1 thl. paprikapoeder
  • 1 thl. gedroogde rozemarijn
  • 1 thl. zout
  • 1 halve thl. zwarte peper
  • scheutje zonnebloemolie
  • scheutje olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Was de paprika’s, pel de uien en snijd deze beide in grove stukken.
  2. Borstel de krieltjes, spoel ze schoon en snijd de krieltjes in vier stukken.
  3. Bekleed de bakplaat met aluminiumfolie of bakpapier en schep de gesneden groenten en krieltjes erop.
  4. Giet een scheutje zonnebloemolie samen met een scheutje olijfolie in een aparte kom en voeg de kruiden erbij.
  5. Pers de knoflook teentjes erbij en meng het geheel samen en giet de helft van de marinade over de gesneden groenten en krieltjes.
  6. Hussel de groenten en de krieltjes even goed door de marinade.
    img_7212img_7216
  7. Maak de drumsticks grondig schoon en plaats deze bovenop de groente en krieltjes.
  8. Giet de overgebleven marinade over de drumsticks en wrijf de marinade goed aan de binnenkant en aan de buitenkant van de drumsticks.
  9. Verdeel de rozemarijn takjes bovenop de kip.img_7219img_7221
  10. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak het op 200 graden voor zo’n 20 a 30 minuten.
  11. Open vervolgens de oven en plaats een stuk aluminiumfolie bovenop de bakplaat en laat het geheel nog eens bakken voor 30 minuten.

In deze simpele stappen heb je een lekker gevarieerd gerecht op tafel staan. Serveer er wat lekkere rijst bij of een frisse salade en je maaltijd is compleet! Vooral als je op de gezonde tour bent is dit gerecht erg verantwoord.

Geniet ervan en laat mij vooral weten wat je ervan vindt!

Liefs,
Fatima

633

 

54 antwoorden
  1. Salma
    Salma zegt:

    Ik ga het inshallah maken ziet er heerlijk uit. En is wel gezond want zit van alles bij wat je nodig hebt aan voeding.
    Ik ga het met kipvleugeltjes maken
    Thanks voor het delen van alle heerlijke recepten.

    Beantwoorden
  2. Fadoua
    Fadoua zegt:

    Heey fatima,

    Komt er niet heel veel vocht los? Het ziet er droog uit op de foto of heb je m gegrild waardoor het droog is?
    Ziet er echt heeeerlijk uit bedankt voor t recept! 🙂

    Liefs Fadoua

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Fadoua,

      Wanneer het bijna gaar is dan heb je wel een sausje, maar ik heb het inderdaad daarna nog laten doorbakken zodat alles lekker krokant werd. Maar als je een sausje wilt, dan hoef je dit uiteraard niet te doen.

      Beantwoorden
  3. Gamze
    Gamze zegt:

    Heb je een alternatief voor het aliminiumfolie? Zou bakpapier ook hetzelfde effect geven? İk vind aliminium niet zo gezond… 😬

    Beantwoorden
  4. samira
    samira zegt:

    Salam schat zit er heerlijk uit. Maar ik wou even melden dat het heel schadelijk is voor gezondheid om voedsel rechtstreeks op aluminiumfolie te liggen. Dan krijg je te veel aluminium binnen wat opstapelen in het lichaam. Beter bakpapier ertussen doen. Groetjes.

    Beantwoorden
  5. Foodmade_byme
    Foodmade_byme zegt:

    Hey fatima!
    Ik heb vandaag dit gerecht gemaakt en het was hardstikke lekker masha allah ! Zeker voor herhaling vatbaar .
    Xx foodmade_byme

    Beantwoorden
  6. Mirelle
    Mirelle zegt:

    Hi,

    Ik ga dit zo proberen te maken maar zag de uien niet bij de ingrediënten lijst staan.
    Misschien kan je dit er nog bij zetten.
    Thnx.

    Groetjes,

    Mirelle

    Beantwoorden
  7. Maria
    Maria zegt:

    Dit ziet er erg smakelijk uit. Vooral al die kleuren bij elkaar.
    Ik wil graag weten wat voor soort oven je gebruikt. Ik heb zelf namelijk een heteluchtoven. Zo weet ik op hoeveel graden ik het moet bereiden 🙂

    Beantwoorden
  8. Lamia
    Lamia zegt:

    Hey fatima, ziet er heerlijk uit masha alah wil het gerecht morgen maken insha allah weke krieltjes heb je gebruikt als ik vragen mag? Groetjes lamia

    Beantwoorden
  9. Naomi
    Naomi zegt:

    Salam alaikum
    Ik heb het vandaag gemaakt maar helaas waren de aardappelen en de groeten verbrand maar de kip niet? Ik heb een gas oven kan het daar aan liggen? Zo ja op hoeveel grade moet ik hem instellen of hoelang

    Beantwoorden
      • Naomi
        Naomi zegt:

        Dankjewel voor je reactie je recepten zijn echt super! Nee dat niet… ik heb het op de zelfde manier gedaan als in je recept. De volgende x doe ik eerst de kip 20 min en daaraan pas de aardappelen erbij.

  10. sanae
    sanae zegt:

    Salaam Fatima,

    Ik ga deze vandaag maken voor 5 personen. In cha Allah. Als ik me precies aan het recept hou, dus 20 minuten eerst en erna nog 30 minuten met folie erover, word het dan zo krokant? En moet ik de oven gehele 50 minuten op 200 graden laten? Brand het dan niet aan? Groetjes Sanae

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Sanae,

      Nee niks zal aanbranden, alleen zeg ik altijd erbij dat elke oven weer anders is. Wat bak jij normaal gesproken op 200 graden in jouw oven? Als ik bijvoorbeeld kip, vis of vlees bak in mijn oven dan moet de temperatuur standaard op 200 graden en dan wordt alles lekker krokant. Ik zou het gewoon in de gaten houden en stel dat 200 graden teveel is voor jouw oven, dan kun je de temperatuur nog altijd lager zetten. Maar het gaat je vast en zeker lukken hoor!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  11. Latifa
    Latifa zegt:

    Hoi fatima!
    Ik wil dit recept graag maken vanavond maar ben bang dat mn vlees en aardappeltjes niet gaar zullen zijn. Bak je niet best op voorhand je aardappelen en je groenten of mag alles er echt rauw in?
    Heb al vaker meegemaakt dat ik het niet voorkook en dat t gewoon een beetje rauw blijft.

    Alvast bedankt en je bent een topper! Ik heb al bijna alles gemaakt van je blog! Ben letterlijk je grootste fan❤️❤️

    Beantwoorden
  12. Fatima
    Fatima zegt:

    Salaam Fatima,

    Heb vandaag dit gerecht gemaakt , heerlijk is het ..
    Zeker voor herhaling vatbaar incha’Allah ..
    Shokran voor je top recepten

    Veel liefs Fatima . Xxx

    Beantwoorden
  13. Maryam
    Maryam zegt:

    Hoi Fatima! 🙂
    Het ziet er super lekker uit! Vraagje wanneer doe je de verse rozemarijn erbij? Gewoon als versiering..? Of zodra de schaal de oven in gaat?

    Groetjes Maryam

    Beantwoorden
  14. Yousra
    Yousra zegt:

    Salam alikom Fatima

    Kan ik het aluminiumfolie achterwege laten? Ik zou graag bakpapier willen gebruiken maar moet ik dit dan ook bedekken met bakpapier voor de laatste 30 minuten? (waarom is het juist goed om het te bedekken?

    Groetjes
    Yousra

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Yousra,

      Je kunt de bakplaat eerst bedekken met bakpapier en dan met aluminiumfolie. Op deze manier komt de aluminiumfolie niet direct in aanraking met het eten. Als je geen aluminiumfolie hebt, dan zou je enkel bakpapier kunnen gebruiken. Door de aluminiumfolie/bakpapier gaat het stomen en wordt alles goed gaar. Succes ermee! Xx

      Beantwoorden
  15. Muslimagirl
    Muslimagirl zegt:

    Beste fatima,

    Ik heb een vraag over sticky drumsticks in rozemarijn resept. Ik ben nog een geleerde vrouw, maar hou ook van koken maar kan je geen filmpje op plaatsen dan is het makkelijker van hoe en wat de technicken want ik wil het zoo graag ook uitproberen je resept is top! Ik hoop op een antwoord

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo,

      Als je het recept goed doorleest en de stappenfoto’s doorleest, dan moet het je lukken. Toen ik dit recept plaatste maakte ik nog geen video’s, dus helaas heb ik hier geen video van. Succes lieverd! Xx

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *