SPINAZIE FETAKAAS BROODJES

INGREDIËNTEN

Voor het deeg:
.
  • 500 gr. bloem
  • 3 etl. melkpoeder
  • 1 zakje gedroogde gist (7 gr.)
  • 90 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 1 tl. zout
  • 4 etl. melk
  • 280 ml lauwwarm water
Voor de vulling:
.
  • 400 gr. verse spinazie
  • 200 gr. Fetakaas
  • 1 etl. volle yoghurt
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. peper
Extra
  • eigeel
  • sesamzaadjes

Bereidingswijze:

  1. Meng in een ruime kom de bloem samen met de melkpoeder.
  2. Maak in het midden van de bloem een kuiltje en voeg er de gedroogde gist en drie eetlepel lauwwarm water bij. Laat dit zo staan voor zeker 10 minuten, zodat de gedroogde gist kan oplossen.Spinazie fetakaas broodjes2
  3. Strooi het zout aan de zijkanten en giet ook de zonnebloemolie, melk en de geklopte ei erbij.
  4. Mix dit even samen en giet dan het water in stappen erbij en kneed het deeg ondertussen goed door tot een soepel deeg dat nog ietsjes plakt.
  5. Vet een kom in met zonnebloemolie en plaats het deeg erin. Dek het deeg af met plasticfolie en een theedoek en laat het deeg op een warme plek rijzen voor 60 minuten.

Spinazie fetakaas broodjes4

De vulling:
.
  1. Was de spinazie grondig en plaats de spinazie in een vergiet, zodat het overtollig water eruit kan.
  2. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in de koekenpan en bak de spinazie op middelhoog vuur tot deze is geslonken.Spinazie fetakaas broodjes
  3. Verkruimel de fetakaas erbij en en schep het even goed om.
  4. Voeg de gesneden peterselie bij, zwarte peper, zout en de yoghurt erbij en schep alles even goed om. Laat het geheel bakken voor ongeveer 5 a 8 minuten op laag vuur.
  5. Zet het vuur uit en laat de spinazie/fetakaas vulling geheel afkoelen!Spinazie fetakaas broodjes1  
Broodjes vormen:
.
  1. Schep het gerezen deeg uit de kom en vorm gelijke kleine bolletjes deeg.
  2. Rol het bolletje deeg met behulp van een deegroller plat tot een lange plak.1
  3. Schep een eetlepel van de vulling aan de onderzijde van het plakje deeg en snijd aan de bovenzijde ongeveer 5 sneetjes.
  4. Rol het deeg vanaf de onderzijde mooi strak naar boven en druk de zijkanten goed aan, zodat de vulling er niet uit kan lopen.Spinazie fetakaas broodjes5
  5. Plaats het gevulde deeg op een bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier en dek het deeg af met plasticfolie.Spinazie fetakaas broodjes6
  6. Strijk de broodjes met het eigeel en strooi er wat sesamzaadjes overheen.
  7. Bak de broodjes in de voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 30 a 40 minuten mooi goudbruin en gaar.

Spinazie fetakaas broodjes8

Extra tips&trics:
  • Giet het water er altijd in stappen bij en nooit in een keer!
  • Is het deeg te plakkerig? Smeer het deeg in met ongeveer 1 eetlepel zoonbloemolie en kneed het deeg nog even door.
  • Als je een zoutige fetakaas gebruikt, dan kun je eventueel het extra zout weglaten.

Liefs,
Fatima

74 antwoorden
  1. Asmae
    Asmae zegt:

    Salamu 3alaykoum meid, ik ben echt een fan van jou fantastisch hoe je de recepten uitlegt.
    Ik heb wel een vraagje voor je, hoelang duurt het ongeveer om deze broodjes te maken?

    Beantwoorden
      • Sumaya
        Sumaya zegt:

        Maat terwijl jet 1h en half aan het rijzen is kan je nog wat anders doen haha dus tijd zat. Bedankt voor je recepten. Een stille volger

  2. Zaina
    Zaina zegt:

    Je recepten Ijn duidelijk. Bedankt voor het delen. Een vraag welke keukenapparaat gebruikte, welke zou je aanraden om te kopen en waar kun je die kopend.

    Gr. Zaina

    Beantwoorden
  3. Salima
    Salima zegt:

    Salaam, je hebt het over kruiden erin doen, naast de peterselie, maar over welke kruiden heb je het?

    Dit lijken me superlekkere broodjes en je kan ze dn met alles vullen toch? Kip, gehakt enzo…

    Beantwoorden
  4. Doenia
    Doenia zegt:

    Hey fatima,

    Lijkt me een heerlijk recept, maar is het ook lekker om het te vullen in bladerdeeg? Dit is wel wat sneller en neemt minder tijd in beslag.

    Ik hoor het graag

    Beantwoorden
  5. liesbeth
    liesbeth zegt:

    ja! ik heb ze gisteren gemaakt, goed gelukt! ik heb er wel een eigen twist aan gegeven: voor het deeg heb ik half witte bloem en half volkorenmeel gebruikt en door de spinazievulling heb ik verse nootmuskaat geraspt en een hardgekookt ei verkruimeld. je hebt een leuk blog met duidelijke foto’s, heel inspirerend!

    Beantwoorden
  6. halima
    halima zegt:

    Salaam oe Aleikom,

    Allereerst wil ik je complimenteren voor je geweldige recepten en presentatie. Soms raakt mijn inspiratie op en dan denk ik even snel op je blog kijken. Heerlijk! Wat een uitvinding.

    Ga zo door en uiteraard sta ik te trappelen naar de komende recepten.

    Liefs Halima

    Beantwoorden
  7. Ouafila
    Ouafila zegt:

    Asalaamoe aleikum, ik ben helemaal fan van je! Je recepten zijn geweldig ma sha Allah. Ik ga deze broodjes morgen maken in sha Allah. Ik heb 1 vraagje.. hoeveel broodjes haal je hieruit?

    Beantwoorden
  8. nassima
    nassima zegt:

    Salaam,

    Love your blog!!! Vraagje. Welke melkpoeder gebruik je? Waar kan ik het vinden? Laatst naar de jumbo geweest en kwam alleen koffiecreamer tegen zeg maar. Maar denk dat je een andere bedoeld?

    Liefs

    Beantwoorden
  9. ilham
    ilham zegt:

    Helaas ze zijn niet gelukt. Smaakt van binnen nog naar deeg en zijn niet zacht van binnen meer krokant. Weet niet wat er mis is gegaan. Het deeg zag er bij mij vettig uit (vettige glans had het deeg), is dat de bedoeling? Verder heb ik koffiecreamer gebruikt zoals je hierboven in de reacties hebt geschreven, zag dat er ook melkpoeder is van campina dat heet ook echt magere melkpoeder en geen koffiecreamer. Deeg was bij mij niet echt plakkerig maar dat kwam denk k omdat het vettig was. Enig idee wat ik verkeerd heb gedaan?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Ilham, voor dit recept gebruik ik zoals aangegeven gewoon de koffiecreamer. Ik gebruik altijd de goedkoopste van de Lidl. Heb je misschien te veel olie gebruikt en dat daarom het deeg te glanzig/vettig was? Dit zijn namelijk echt super zachte broodjes. Ik hoor het graag van je, zodat ik je kan helpen. <3

      Beantwoorden
  10. najma
    najma zegt:

    masha Allah meid egt top die recepten van je en hoe je het. stap voor stap zo duidelijk uitlegt in je blog!!
    klein vraagje tho.. kan ik ook gewoon melkpoeder van Nido gebruike? ik zit namelijk in london en kan niet altijd alle ingredienten vinden zoals in nl natuurlijk :p
    thnxx

    Beantwoorden
  11. Nora
    Nora zegt:

    Assalamoe ‘alaykoem faatje,

    Als eerst wil ik je complementeren voor je mooie en duidelijke recepten.. Allahumma baarik!

    Ik had een vraagje.. Kun je deze broodjes ook zonder melkpoeder maken?

    Groetjes!

    Beantwoorden
  12. Chaima
    Chaima zegt:

    Salamou’alajkoum schat.. Ik ben zo blij met al je duidelijkheid mcha’allah ik heb al heel wat geprobeerd uit je recepten en het is allemaal heel god gelukt en lekker.

    Ik heb een kleine vraagje voor de broodjes.. Kan je de fetakaas ook vervangen door een andere soort kaas met de spinazie..

    Alvast bedankt schat.

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam Chaima,

      Ah, echt super lief vanje! Moge Allah swt jou belonen voor je lieve woorden! Ja, hoor je kunt ook zeker een ander soort kaas gebruiken, geen enkel probleem! Succes hoor! Xx

      Beantwoorden
  13. Sabah
    Sabah zegt:

    Salam Lieverd,

    Wat kun jij recepten duidelijk aangeven super goed keep up the good work! een klein vraagde kan ik de spinazie weg laten vallen want vind dat niet zo …. en als ik dat weglaat moet ik de fetakaas toch nog in een pan opwarmen ??

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam Sabah,

      Dank je wel lieve meid! Oh je kunt de spinazie makkelijk weglaten hoor geen probleem. Nee, je hoeft de fetakaas niet nog eens op te warmen, dus gewoon zo gelijk gebruiken. Succes Xx

      Beantwoorden
  14. Siham
    Siham zegt:

    Meid, ik vind je recepten GE-WEL-DIG!!
    Gisteren heb ik deze broodjes gemaakt en ze waren verrukkelijk!!
    Ben een grote fan van je!!

    Beantwoorden
  15. Fatima
    Fatima zegt:

    Salam lieve meid,
    Mashaallah voor alle recepten en bedankt dat je het allemaal met ons deeld. Een vraagje; welke feta. Kaas gebruik je en waar kan ik dat halen?
    Bedankt alvast voor je antwoord

    Beantwoorden
  16. Yasmina
    Yasmina zegt:

    Ik heb ze vandaag gemaakt en ze zijn super goed gelukt en heerlijk.

    Heb gewoon ouderwets zonder deegmachiene gekneed.

    Je recepten lukken mij altijd helemaal fan van jou top!!

    Beantwoorden
  17. nadia
    nadia zegt:

    Hallo! Een vraagje moet die melkpoeder erbij of mag dit weggelaten worden?
    Het ziet er heerlijk uit! Ik wil ze wel proberen 😀

    groetjes!

    Beantwoorden
  18. Bouchra
    Bouchra zegt:

    Salam Fatima,

    Mabrok ramadan! Ik was al heel lang op zoek naar een deegrecept voor bepaalde vullingen, maar alles wat ik probeerde mislukte gewoon. Ik heb nu eindelijk dankzij jou het juiste recept en bereidingswijze gevonden wat ook hmdl goed uitkomt. We hebben van je broodjes genoten. Ga zo door en sokran!

    Grtjs,

    Bouchra

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Bouchra,

      Allah ibarkfiek lieve schat! Ik wens jou ook een hele mooie Ramadan mubarak inschAllah. Aah super schat! Ik ben blij dat jullie van de broodjes hebben genoten.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  19. nadia
    nadia zegt:

    Heb er net gemaakt en er zitten er nog in de oven! Ze zien er fantastisch uit! Ik hoop dat ze ook lekker zullen smaken. Ik heb wel geen melkpoeder gebruikt maar mijn deeg was echt mooi soepel! Dank je!

    Beantwoorden
  20. Sarah
    Sarah zegt:

    Salaamoe alaikom,

    mijn deeg is veels te plakkerig geworden 🙁 ik heb er vervolgens nadat het gerezen was deeg bijgegooid, maar nu zijn het niet zo zachte broodjes 🙁

    enig idee waar het fout is gegaan

    Beantwoorden
  21. Hayet
    Hayet zegt:

    Salamo alaykoem, alles goed? Welke zak spinazie gebruik je? Ik kwam bij ah meerdere formaten tegen en heb maar de grootste gekocht. Ik hoop dat dat goed is.

    Groetjes hayet

    Beantwoorden
  22. ummr
    ummr zegt:

    Wederom weer geslaagd Allahuma baarik! Ik heb ze gemaakt vandaag voor het ontbijt met vriendinnen, heerlijk waren ze. Geen yoghurt in gedaan omdat ik het niet had.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *