IMG_9883

Spaanse tortilla + review Sola koekenpan

Een paar weken terug kreeg ik van Kitchen&More een koekenpan toegestuurd van het merk Sola. Nou was ik wel bekend met dit merk, alleen dan meer met de bestek collectie van Sola en niet van de pannen en koekenpannen. Zelf heb ik wel een goede koekenpan die ik bijna voor alles gebruik, dus een tweede koekenpan mocht wel toegevoegd worden aan mijn collectie hihi. Ik besloot gisteren een Spaanse tortilla te bereiden in deze koekenpan en te kijken hoe deze eruit zou komen, aangezien een tortilla vaak genoeg is blijven plakken bij mij haha. Lees verder voor het volledige recept en voor mijn mening over deze koekenpan.

Wat heb je nodig?

  • 5 aardappelen
  • 2 uien
  • 1 groene parika
  • koriander
  • halve thl. peper
  • halve thl. zout
  • etl. paprikapoeder
  • thl. sambal
  • 5 eieren

IMG_9714 IMG_9720

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen,  snijd deze in blokjes en spoel deze om onder water. Verwarm een hoeveelheid zonnebloemolie en frituur hier de aardappelblokjes mooi goudbruin in. Wanneer de aardappelen gaar zijn haal je ze uit de hete olie en laat je ze uitlekken en afkoelen in een vergiet.

IMG_9726 IMG_9728

Snijd de twee uien in schijfjes en bak deze met een scheutje zonnebloemolie mooi goudbruin in de koekenpan voor ongeveer 3 minuten. Gooi hier dan de groene paprika bij die je in stukjes hebt gesneden en bak deze ook mee voor een paar minuten, totdat alles gaar is. Giet de uien en de paprikastukjes dan op een bord en laat het volledig afkoelen.

IMG_9743

Breek de eieren in een ruime kom en klop deze goed samen. Voeg hier dan de kruiden aan toe en meng dit weer goed samen.

IMG_9749

IMG_9724

Pak dan de groenten erbij en voeg deze toe aan het eimengsel en meng dit weer goed samen. Dan voeg je de aardappelstukjes erbij en meng samen. Ik raad je aan hiervoor een houten lepel te gebruiken, zodat de aardappelen mooi heel blijven.

IMG_9758

IMG_9769

Strooi dan de koriander er ook bij en meng het nog even kort samen. Laat het mengsel voor 10 minuten staan, zodat het eimengsel goed kan intrekken.

IMG_9780

Verwarm ongeveer 1 eetlepel zonnebloemolie in de koekenpan en zet het vuur op een middelmatige stand. Schep dan ongeveer 2 volle pol lepels van de aardappelmengsel in de koekenpan en verdeel het.

IMG_9783

Laat de tortilla voor ongeveer 3 minuten aan beide kanten bakken. Eigenlijk is alles al gaar behalve dan de eieren die erin zitten. Na de 3 minuten draai je met behulp van een deksel of met een bord de tortilla om en laat je deze aan de andere kant ook weer bakken.

IMG_9791

Dien de tortilla op met wat lekkere chilisaus of met een ander lekker sausje! De tortilla is zowel warm als koud erg lekker! Je kunt de tortilla opdienen voor het avondeten of zelfs voor de lunch. Ook leuk als je de tortilla serveert op een feestje en misschien kun je dan zelfs de mini tortilla muffins klaarmaken. Klik hier voor het recept.

Wat betreft de koekenpan ben ik zeer tevreden! De ceramische koekenpan wordt snel warm en gelukkig blijf er niks plakken. Een dikke pluspunt dus!

Ik vind het zelf erg belangrijk om zeker twee soorten koekenpannen in huis te hebben van een goed kwaliteit. Wil je nou ook graag zo een koekenpan in je keuken? Klik op de onderstaande link om de koekenpan direct te kunnen bestellen.

Sola koekenpan bestellen

IMG_9735

IMG_9848

 

47 antwoorden
  1. Rachida
    Rachida zegt:

    Ziet er heerlijk uit Fatima. Heb je misschien ook het recept van tortilla met gehakt? Ik volg je al een tijdje en heb al een aantal recepten van je geprobeerd, heerlijk. Vooral de gehakttaart is echt een succes hier thuis 😉

    Beantwoorden
  2. Ekram
    Ekram zegt:

    Hallo Fatima,

    Stel dat ik te veel heb gemaakt kan ik het dan laten in de ei mengsel en dan in de koelkast of wat raad jij mij aan ? Liefs Ekram

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Ekram,

      Als je teveel hebt gemaakt, dan raad ik je aan om bij het deel die je wilt bewaren nog geen eimengsel toe te voegen. Als je dit wel doet dan zullen de aardappelen heel het ei opnemen en wanneer je de torilla wilt afbakken, zal de tortilla niet samen blijven zitten.

      Beantwoorden
  3. mariam
    mariam zegt:

    dag fatima,

    het ziet er zoals altijd heerlijk uit! tbarkelah. erg duidelijk allemaal.
    ik wil graag deze maken vandaag, kan je er ook stukjes kipfilet bij toevoegen?
    of kan ik dat beter weglaten?
    dankjewel alvast!

    Beantwoorden
  4. Muriel
    Muriel zegt:

    xfaatje,

    Bedankt voor al je recepten!
    Ik ben een echte beginner in de keuken maar jouw recepten lukken allemaal en zijn ook echt lekker!
    Ik heb tot nu toe deze tortilla, de kip souffles, en gehaktballetjes in tomatensaus en 2 taarten gemaakt.

    Beantwoorden
  5. Sofia
    Sofia zegt:

    Salam faatje. Helpppppppp ik ben deze tortilla aant maken maar ik heb geen paprikapoeder meer. Wat kan ik nog meer van kruiden gebruiken?

    X

    Beantwoorden
  6. Umm Zakariyyah
    Umm Zakariyyah zegt:

    As salam alayki wa rahmatullaahi wa barakatuh oukhty,

    Baraka Allaahu fiki voor al je heerlijke recepten! Ik volg al een tijdje jou site en ik ben beginnen leren koken door jou site!

    Heel mooi uitgelegt en de receptjes lukken altijd. Doe zo verder!

    Moge Allah subhana wa taAla jou zegenen!

    💐

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *