SNICKERS CHEESECAKE TOETJES

Heb je binnenkort een feestje of verwacht je gasten? Dan zit je met dit Snicker Cheesecake Toetje gegarandeerd goed! Ik maakte deze Cheesecake toetjes afgelopen weekend om mee te nemen op visite en ze waren binnen een mum van tijd op! Als je een echte Snicker liefhebber bent, dan moet je zeker weten deze toetjes eens maken!

INGREDIËNTEN (15 personen)

Voor de cheesecake crème:
  • 300 gr. Oreo, fijngemalen
  • 400 gr. Philadelphia roomkaas, op kamertemperatuur
  • 4 etl. kristalsuiker
  • 400 ml koude slagroom
  • 2 zakjes klopfix
  • 4 etl. kristalsuiker
Extra:
  • karamelsaus
  • 3 Snicker repen
  • 250 ml. opgeklopte slagroom

Bereidingswijze:

  1. Giet de koude slagroom in de kom en voeg de kristalsuiker en de klopfix erbij. Mix de slagroom met de elektrische handmixer op hoge snelheid voor 1 a 2 minuten mooi stijf.
  2. Schraap met de spatel de zijkanten en de bodem van de kom en zet de kom even opzij. 
  3. Schep de zachte Philadelphia roomkaas in de kom en voeg de kristalsuiker erbij. Mix de roomkaas met de elektrische handmixer op hoge snelheid voor 60 seconden. 
  4. Schraap met de spatel de zijkanten en de bodem van de kom en mix de roomkaas nogmaals voor 60 seconden tot een mooi glad mengsel.
  5. Schep dan de gemixte roomkaas bij de slagroom in de kom en vouw de roomkaas met behulp van de spatel bij de slagroom tot een mooie crème. 
  6. Schep de cheesecake crème in de spuitzak en zet de spuitzak voor zeker 30 minuten in de koelkast.
Glazen vullen:
…..
  1. Maal in de keukenmachine de Oreo koekjes fijn en snijd de Snicker chocolade in grove stukken.
  2. Schep anderhalve eetlepel van de Oreo kruimels in het glas en spuit bovenop de kruimels een laagje cheesecake crème.
  3. Giet een eetlepel karamelsaus bovenop de cheesecake crème en verdeel er wat gehakte Snicker chocolade bovenop.
  4. Spuit nogmaals een laagje van de cheesecake crème en giet er wat karamelsaus overheen.
  5. Verdeel bovenop nog wat Snicker chocolade en maak de toetjes af met een toef slagroom.
  6. Zet de Snicker cheesecakes toetjes voor zeker 1 uur in de koelkast, voordat je de toetjes opdient.
Extra tips&trics
  • Vervang de Philadelphia door monchou of door mascarpone.
  • Je kunt de toetjes een dag van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren.
  • Gebruik mijn recept voor de karamelsaus of kant en klare karamelsaus uit de supermarkt.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @kookhoekjevanxfaatje en #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

52 antwoorden
  1. Louisa
    Louisa zegt:

    Oh Fatima, wat ben je toch lief om zoveel met ons te delen! Ik krijg volgend weekend bezoek en ik weet nu wl wat ik voor het toetje maak hihi. SUPER BEDANKT!

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Nimet,

      Als je de toetjes voor 4 personen wilt maken, dan kun je het beste de ingrediënten halveren. Zie hieronder de ingrediënten voor 4 personen. Succes!

      • 200 gr. oreo, fijngemalen
      • 200 gr. Philadelphia roomkaas
      • 2 etl. kristalsuiker
      • 200 ml koude slagroom
      • 1 zakje klopfix
      • 2 etl. kristalsuiker

      Beantwoorden
  2. shirin
    shirin zegt:

    Salaam
    U 3lekoem
    Is er iets anders te gebruiken in plaatsvan roomkaas want ik lus dat bv niet sukran alvast en moge Allah je bijstaan in sjaa Allah

    Beantwoorden
  3. Sara
    Sara zegt:

    Hi fatima

    Ik heb het gemaakt maar mijn slagroom wilt maar niet stijf worden. Het is een zeer slap mengsel en nochtans heb ik alles precies volgens de stappen hierboven gedaan 🙁 weet je mss hoe dat komt?
    En kan ik het nirt stijve mengsel alsnog gebruiken want anders is het zonde
    Kusjes

    Beantwoorden
      • Sara
        Sara zegt:

        Hey, super lief dat je mijn berichtje beantwoord! Ik mix de slagroom met de handmixer en deze keer heb ik het gemixt in een kom van plastic.

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hi Sara,

        Graag gedaan hoor! Je kunt de volgende keer het beste een glazen kom gebruiken lieverd. En ik heb nog een handig trucje voor je die echt werkt! Zet ongeveer 10 minuten voordat je de slagroom gaat mixen de kom en de 2 gardes van je handmixer in de diepvries. Op deze manier zijn beide super koud en wordt de slagroom tijdens het mixen echt snel stijf! Probeer dit eens uit en laat mij weten hoe het is gegaan. Xx

  4. Asma
    Asma zegt:

    Salaam
    Moualaikoum Fatima, ik heb ze gemaakt vandaag maar had te weinig monchou/slagroom mengsel. Heb precies jouw recept en dezelfde bekertjes gebruikt, maar kon echt max 9 bekertjes tot de rand vullen. De rest (6) waren tot de helft gevuld omdat mijn monchou/slagroom mengsel op was. What did i do wrong?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Asma,

      Zelf vul ik de bekertjes sowieso nooit helemaal tot de rand, omdat het best een machtig toetje is. Als je de bekertjes echt tot de rand vult, dan zul je inderdaad wat minder stuks krijgen. Heeft het wel gesmaakt? Xx

      Beantwoorden
      • Asma
        Asma zegt:

        Het was heerlijk! Ik zie nu pas wat ik fout heb gedaan. Ik heb het toefje wat bovenop moet met mijn slagroom/monchou mengsel gedaan ipv slagroom. Vandaar dat ik weinig mengsel had. Doe je ook klopfix bij slagroom voor de toef? Anders zakt het in denk ik

  5. Amira el atmani
    Amira el atmani zegt:

    Hoi fatima wil heel graag de toetjes uitproberen maar ik heb geen klopfix hier in marokko wat voor alternatief is hier voor en bedankt

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *