SNICKERS CHEESECAKE TOETJES

Heb je binnenkort een feestje of verwacht je gasten? Dan zit je met dit Snicker Cheesecake Toetje gegarandeerd goed! Ik maakte deze Cheesecake toetjes afgelopen weekend om mee te nemen op visite en ze waren binnen een mum van tijd op! Als je een echte Snicker liefhebber bent, dan moet je zeker weten deze toetjes eens maken!

INGREDIËNTEN (15 personen)

Voor de cheesecake crème:
  • 300 gr. Oreo, fijngemalen
  • 400 gr. Philadelphia roomkaas, op kamertemperatuur
  • 4 etl. kristalsuiker
  • 400 ml koude slagroom
  • 2 zakjes klopfix
  • 4 etl. kristalsuiker
Extra:

Bereidingswijze:

  1. Giet de koude slagroom in de kom en voeg de kristalsuiker en de klopfix erbij. Mix de slagroom met de elektrische handmixer op hoge snelheid voor 1 a 2 minuten mooi stijf.
  2. Schraap met de spatel de zijkanten en de bodem van de kom en zet de kom even opzij.
  3. Schep de zachte Philadelphia roomkaas in de kom en voeg de kristalsuiker erbij. Mix de roomkaas met de elektrische handmixer op hoge snelheid voor 60 seconden. 
  4. Schraap met de spatel de zijkanten en de bodem van de kom en mix de roomkaas nogmaals voor 60 seconden tot een mooi glad mengsel.
  5. Schep dan de gemixte roomkaas bij de slagroom in de kom en vouw de roomkaas met behulp van de spatel bij de slagroom tot een mooie crème. 
  6. Schep de cheesecake crème in de spuitzak en zet de spuitzak voor zeker 30 minuten in de koelkast.
Glazen vullen:
…..
  1. Maal in de keukenmachine de Oreo koekjes fijn en snijd de Snicker chocolade in grove stukken.
  2. Schep anderhalve eetlepel van de Oreo kruimels in het glas en spuit bovenop de kruimels een laagje cheesecake crème.
  3. Giet een eetlepel karamelsaus bovenop de cheesecake crème en verdeel er wat gehakte Snicker chocolade bovenop.
  4. Spuit nogmaals een laagje van de cheesecake crème en giet er wat karamelsaus overheen.
  5. Verdeel bovenop nog wat Snicker chocolade en maak de toetjes af met een toef slagroom.
  6. Zet de Snicker cheesecakes toetjes voor zeker 1 uur in de koelkast, voordat je de toetjes opdient.
Extra tips&trics
  • Vervang de Philadelphia door monchou of door mascarpone.
  • Je kunt de toetjes een dag van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren.
  • Gebruik mijn recept voor de karamelsaus of kant en klare karamelsaus uit de supermarkt.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @kookhoekjevanxfaatje en #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

20 antwoorden
  1. Louisa
    Louisa zegt:

    Oh Fatima, wat ben je toch lief om zoveel met ons te delen! Ik krijg volgend weekend bezoek en ik weet nu wl wat ik voor het toetje maak hihi. SUPER BEDANKT!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *