Sinaasappelcake

Ingrediënten 

Voor het cakebeslag
  • 200 gr. zachte roomboter
  • 180 gr. suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 200 gr. bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 etl. melk
  • sinaasappelrasp van 1 sinaasappel
  • sinaasappelsap van 1 sinaasappel
Garnering
  • 2 etl. abrikozenjam
  • geraspte kokos
  • 1 etl. water

Bereidingswijze:

  1. Mix de zachte roomboter met de kristalsuiker en de vanillesuiker mooi glad.
  2. Breek de eieren er een voor een bij en mix het geheel samen tot een mooi beslag.
  3. Voeg de bloem, bakpoeder en de melk erbij en mix op lage snelheid goed samen.Sinaasappelcake
  4. Rasp de sinaasappel en voeg de rasp toe bij het beslag.
  5. Pers de sinaasappelsap uit de sinaasappel en mix alles goed samen met de spatel.
  6. Giet het beslag in de bekleedde bakvorm en verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm.Sinaasappelcake1
  7. Bak de sinaasappelcake in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30 a 40 minuten mooi goudbruin en gaar.
  8. Wanneer de sinaasappelcake gaar is laat je de cake voor 5 minuten in de vorm afkoelen. Haal dan de cake uit de bakvorm en laat deze verder afkoelen.Sinaasappelcake2
  9. Verwarm de abrikozenjam in een pannetje met het water op laag vuur.
  10. Giet de abrikozenjam over de sinaasappelcake en strijk deze glad.
  11. Verdeel als laatste de geraspte kokos over de cake.

Liefs,
Fatima

 

54 antwoorden
  1. kenootje
    kenootje zegt:

    Deze staat nu in de oven ben benieuwd! Ik volgde je al via fb maar ben blij dat je een blog bent gestart das veel overzichtelijker en fijner om door te spitten. Ga zo door!

    Beantwoorden
  2. Umm Hidayah Al-Maghrabeeyyah
    Umm Hidayah Al-Maghrabeeyyah zegt:

    Assalaamu ‘alaykum wa rahmatulaahi wa barakatuhu. Heb em net met citroen gemaakt, nu de oven in. In shaa Allaah zal die heerlijk smaken. ♡

    Beantwoorden
      • anissa
        anissa zegt:

        Salam 3aleikom,

        Allereerst hartelijk dank dat je je recepten met ons deelt. Je legt het zo goed en duidelijk uit. Ik had een vraagje over de bakvorm, kan ik ook een springvorm van 24 cm gebruiken? Van waar heb je trouwens die bakvorm 21×21 cm gekocht? Bij de blokker kon ik het niet vinden.

        Groetjes
        Anissa

      • xfaatje
        xfaatje zegt:

        Salaam Anissa, allereerst bedankt voor je lieve complimenten. Je kunt voor dit recept zeker een bakvorm van 24 cm doorsnede gebruiken. Doe ik zelf ook hihi. De bakvrom van 21 cm doorsnede komt van de Action meid.<3

    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Siham,

      Dit kan wel, maar de smaak is toch anders meid. Ik raad je dan eerder aan om de boter volledig te vervangen door 180 ml zonnebloemolie. Hierdoor krijg je ook een super zachte cake.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  3. An
    An zegt:

    Hoi meid,

    Bedanjt voor je recepten, miss domme vraag maar welke bakpoeder en roomboter heb je gebruikt? Mag je ook ronde bakvorm gebruiken?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo An,

      Is geen domme vraag hoor. Ik gebruik de roomboter van de Lidl(ongezouten) maar je kunt echt van elk supermarkt gebruiken. En ik gebruik altijd voor het bakken bakpoeder van Dr. Oetker(gele verpakking) Succes lieverd!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  4. Lamia
    Lamia zegt:

    Haaj faatje kan ik er iets minder roomboter in doen want ik vind het persoonlijk teveel of kan ik de boter vervangen door olie?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Karima,

      Ik vet altijd de bakvormen in met een klein laagje zonnebloemolie en die bestuif ik dan met ongeveer 2 eetlepels bloem. De overtollige bloem klop ik er vervolgens weer uit. Op deze manier blijft de cake nooit plakken.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  5. Geen
    Geen zegt:

    Heel droog geworden de cake. Heb het zonder sinaasappel gedaan. Enig idee hoe dat kan? Bij30 min uitgehaald, was anders bijna verbrand. Misschien daarom.

    Beantwoorden
  6. Oum noaufel
    Oum noaufel zegt:

    Ik heb zo langwerpige bakblik maar hoeveel cm moet die hebben komt die dan ook goed uit ?? Of liever springvorm 24 cm

    Heb nog nooit een cake gebakken haha daarom wil ik het we goed doen

    Beantwoorden
  7. Geen
    Geen zegt:

    Hoi, geeft niet hoor, kan gebeuren.
    Dit was mijn reactie:
    Geen
    26/05/2017 op 12:14 pm
    Heel droog geworden de cake. Heb het zonder sinaasappel gedaan. Enig idee hoe dat kan? Bij30 min uitgehaald, was anders bijna verbrand

    Beantwoorden

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Geen,

      Dan heb je de cake te lang in de oven laten staan. Ik geef ook altijd aan de elke oven anders is en je de cake altijd goed in de gaten moet houden. Ik raad je aan de volgende keer de cake goed in de gaten te houden en eventueel er eerder uit te halen.

      Beantwoorden
  8. Hafida yaa
    Hafida yaa zegt:

    Hallo Fatima, ik wil je bedanken voor je super goede en lekkere recepten. Je legt het altijd zo goed uit. Ik heb al heel wat recepten van jou geprobeerd. En ze lukken altijd. Ga zo door. moge Allah jou belonen. Je hebt denk ik veel jonge vrouwen geholpen hahahah

    Beantwoorden
  9. Meriam
    Meriam zegt:

    Hoi Fatima, nadat ik al een aantal cakerecepten van jou heb uitgeprobeerd (waarvoor dank ook namens m’n familie) zocht ik de sinaasappelcake recept van jouw moeder als ik het goed heb.
    Is dit em? Ik geloof dat ik op snap geen sinaasappelrasp voorbij heb zien komen en gewoon een glaasje sinaasappelsap uit pak. Wat mij gelijk op de volgende vraag brengt: welk merk sinaasappelsap gebruik je? Sommigen zijn namelijk behoorlijk zuur.
    Alvast bedankt voor je reactie!

    Liefs,
    Meriam

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter op Oum noaufel Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *