SINAASAPPEL YOGHURT CAKE

Deze sinaasappel yoghurt cake is erg simpel om te maken en smaakt zo ontzettend lekker! Dus ik zou zeggen, wikkel je keukenshort snel om je heen en ga vandaag nog aan de slag met dit lekkere cake recept! Degene die jij deze cake voorschotelt zal gegarandeerd erg blij met je zijn!

INGREDIËNTEN (10 personen)

Voor het cakebeslag:
.
  • 200 gr. bloem
  • 2 tl. bakpoeder
  • 1/2 tl. zout
  • 180 gr. kristalsuiker
  • 200 ml yoghurt
  • 3 eieren
  • 160 ml zonnebloemolie
  • sinaasappelrasp van 2 sinaasappels
Voor de mascarpone crème:
.
  • 200 ml slagroom 
  • 250 gr. mascarpone
  • 3 etl. kristalsuiker
Garnering:
.
  • aardbeien
  • bosbessen
  • frambozen
  • sinaasappelrasp
Bereiding yoghurt cake:
.
  1. Meng in een kom de bloem met de bakpoeder, het zout en de kristalsuiker samen en zet de kom even opzij.
  2. Giet de yoghurt en de zonnebloemolie in een aparte maatbeker en mix dit even samen.
  3. Breek de eieren dan per een bij de yoghurt en de zonnebloemolie en mix het goed samen.
  4. Pak de kom met de droge ingrediënten er weer bij en giet het natte mengsel in stappen in de kom, terwijl je ondertussen blijft door mixen.
  5. Ga met de spatel nog even langs de zijkanten en langs de bodem van de kom, zodat je ook de droge ingrediënten meeneemt in het beslag.
  6. Rasp de sinaasappelrasp erbij en roer de sinaasappelrasp met de spatel bij het beslag. 
  7. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en giet het beslag in  de vorm.
  8. Bak de cake mooi lichtbruin en gaar in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 30 a 45 minuten. Wanneer de cake gaar is laat je deze voor 5 minuten afkoelen in de bakvorm en daarna laat je de cake volledig afkoelen bovenop een rooster.
Bereiding mascarpone crème:
.
  1. Mix de mascarpone met de kristalsuiker voor ongeveer 30 seconden mooi glad.
  2. Giet de slagroom in stappen bij de mascarpone en blijf ondertussen de mascarpone mixen. Je mixt het geheel samen voor ongeveer 60 seconden, tot een stevige crème.
  3. Dek de kom af met aluminiumfolie en plaats de kom voor zeker 30 minuten in de koelkast.
  4. Wanneer de cake volledig is afgekoeld schep je de mascarpone de crème bovenop de cake en verdeel je de crème over de cake.
  5. Verdeel als laatste het fruit bovenop de de topping en strooi er eventueel nog wat sinaasappelrasp overheen.
Extra tips&trics:
.
  • Laat de cake volledig afkoelen voordat je de crème bovenop de cake verdeelt. Als de cake nog warm is zal de crème direct gaan smelten en van de cake druppen.
  • Wil je de cake een dag van tevoren maken? Plaats de cake met topping afgedekt in de koelkast en haal de cake 1 uur voor serveren eruit

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @kookhoekjevanxfaatje en #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

 

 

 

 

 

 

81 antwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Busra,

      Ja hoor je hoeft niet perse fruit te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld enkel sinaasappelrasp bovenop strooien of bijvoorbeeld wat gehakte noten. Of je smeert enkel de topping bovenop de cake. Xx

      Beantwoorden
      • Busra
        Busra zegt:

        Hi Fatima

        Ik heb hem gemaakt in sprinvorm 26 CM alleen ik vind hem te laag wat kan ik volgende keer doen om een beetje te hoog krijgen ?? In een vorm van 26 CM. Want ik heb namelijk een springvorm van 26 CM

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hallo Busra,

        Deze cake komt er inderdaad laag uit. Je zou de volgende keer een springvorm van 22 of 24 cm kunnen gebruiken. Als je alsnog je 26 cm springvorm wilt gebruiken, dan raad ik je aan om het recept te verdubbelen. Je vult dan de springvorm tot ongeveer 2 cm onder de rand. Xx

  1. Puntje
    Puntje zegt:

    Prachtig. Dank je wel voor alweer een overheerlijk recept!

    Een vraagje heb toevallig alles in huis enkel geen sinaasappel.

    Wel mandarijntjes kan ik die ook gebruiken?

    Beantwoorden
  2. Cheymek
    Cheymek zegt:

    Salam lieve Fatima, je recept ziet er heerlijk uit die ik zeker zal uit proberen, heb een kleine mededeling bij het bereidingswijzen staat de tekst niet onder elkaar maar de helft naast de foto mss heb je het zelf niet opgemerkt.

    Wslm

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam lieve Chemek,

      Dankjewel lieve schat! Ja, klopt inderdaad! Op mijn laptop zag het er wel goed uit maar als ik op mijn telefoon keek, dan zag ik inderdaad dat de tekst helemaal door elkaar stond haha. Ik heb het nu even goed aangepast. Klopt het nu bij jou ook?

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  3. Sabina kurag
    Sabina kurag zegt:

    Ik heb vandaag gemaakt me dochter vind hem heerlijk ze zei bak maar vaker van zulke taarten ik heb alleen diepvries fruit gekocht maar smaakt ook heerlijk bedankt voor al je recepten en je duidelijke uitleg ook namens me dochter tulay

    Beantwoorden
  4. Tugce
    Tugce zegt:

    Hi Fatima! Wou dat ik zo enthousiast was in de keuken. Dit ziet er weer zo lekker uit, dat ik denk dat ik het eens ga uitproberen. Ik vroeg me af of ik ipv mascarpone ook een mix van zelfgeklopte slagroom met roomkaas kan gebruiken voor dit recept? Dit gebruik ik ook voor tiramisu. Mascarpone vind ik zelf namelijk niet zo lekker. Wat denk jij?

    Veel liefs, Tugce

    Beantwoorden
  5. Layla
    Layla zegt:

    Hoi hoi,

    Kan je het beslag ook met een handmixer mixen ipv een garde? En hoelangmoet je het dan mixen? En hoeveel cm is jouw bakvorm?

    Groetjess!

    Beantwoorden
      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hi Layla,

        Als je de natte ingrediënten mixt, dan zet je de elektrische handmixer op de hoge snelheid. En wanneer je de droge ingrediënten bij de natte voegt gebruik je de lager snelheid. Zodra je ziet dat de droge ingrediënten zijn opgenomen, stop je direct met mixen. Xx

  6. Amoula
    Amoula zegt:

    Ziet er heerlijk uit! Allahoema barik! Kun je ooit een mamita recept plaatsen, dat zie ik nog niet terug bij jouw recepten. Van lams of rundvlees. Het zou mooi zijn aangezien jij een begrijpelijk en makkelijke stappenplan hanteert..

    Beantwoorden
  7. Maria
    Maria zegt:

    Hoi Fatima,
    Tbarkellah 3lik. Ik heb een vraagje. Ik heb geen springvorm van 28 cm maar een kleinere kan ik het beslag ook verdelen en dan in plaats van 1 dat ik er 2 maak van het zelfde beslag ?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Maria,

      Allah ibarkfiek lieve schat! Jazeker, je kunt het beslag ook verdelen in twee bakvormen. Let er alleen op dat je de bakvorm voor ongeveer 1.5 cm onder de rand vult met het beslag, omdat de cake in de oven nog omhoog zal rijzen. Xx

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Amoula,

      Nee hoor dit hoort helemaal geen probleem te zijn. De mascarpone crème die ik maakte voor deze cake is sowieso niet super stevig, maar mocht je nou wel echt een stevige crème willen dan kun je 250 gram mascarpone nemen en mixen met maar 50 ml verse slagroom. Dit is de hoeveelheid die ik neem als ik een topping wil maken voor op bijvoorbeeld cupcakes. Xx

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
      • An
        An zegt:

        Dat zal ik ook gaan doen want bij mij was die echt lopend als ik volledig 200 erbij doe

  8. Rachida
    Rachida zegt:

    Hey fatima, ik heb je cake al 2 keer gemaakt en die is niet zo luchtig. Heb alle stappen doorgenomen als bij u maar walo? Word er zo moedeloos van.

    Beantwoorden
  9. Djalina
    Djalina zegt:

    Salaam Alaikoem Fatima,

    Ik heb een vraagje kan je ook Griekse yoghurt gebruiken? En je cake ziet er overigens heerlijk uit.💞💞

    Beantwoorden
  10. Oum Ibrahim
    Oum Ibrahim zegt:

    Hey meid,

    Mijn complimenten voor al het lekkers die je maakt. Mag ik vragen of de cake bij jouw ook best plat blijft. Heb een 27cm vorm gebruikt, maar de cake is niet echt gerezen in de oven.

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Oum Ibrahim,

      Dankjewel lieve schat! Klopt, de cake blijft inderdaad plat maar dit komt ook doordat je een springvorm van 27 cm gebruikt. Ik gebruikte zelf een bakvorm van 28 cm en mijn cake was ook laag, maar ik wilde juist dat de cake iets lager zou zijn. Als je een hogere cake wilt, dan raad ik je aan om een springvorm van 22 of 24 cm te gebruiken. Xx

      Beantwoorden
  11. Am
    Am zegt:

    Hi Fatima,
    Ik ben de cake nu aan het maken maar wil m pas morgen serveren. Kan ik het fruit er nu al op doen? Of kan ik dat beter morgen pas doen? Ik hoop dat je snel reageert 🙏

    Beantwoorden
  12. Ahlam
    Ahlam zegt:

    Hey Fatima,

    Ik heb de cake gemaakt en toen ik de cake uit de oven heb gehaald is tie helaas ingezakt. Weet je wat ik de volgende keer kan doen zodat de cake niet inzakt?

    Beantwoorden
  13. Rabab
    Rabab zegt:

    Hoi fatima, ik heb het recept stapsgewijs gevolgd alleen de cake is eruit gekomen als boterkoek, ook heel plat. Wat heb ik fout gedaan?

    Beantwoorden
  14. Zakiya
    Zakiya zegt:

    Haai schat,

    Bedankt voor het recept.
    Is het mogelijk om de topping paar uurtjes in de koelkast te laten en pas wanneer ik het wil serveren decoreren?

    Beantwoorden
  15. Sanna
    Sanna zegt:

    Hoi fatima,
    Kan k met dit beslag ook 12 cupcakes maken ipv 1grote cake?
    Of moet k dan de beslag verdubbelen. Ik wil m morgen make.
    Hoor t graag van je

    Beantwoorden
  16. Benny
    Benny zegt:

    Goeiemorgen fatima
    Sinaascake gemaakt super lekker en de topping van de cake heerlijk
    trouwens al jou gerechten hoor topper👍👍👍

    Beantwoorden
  17. Jeann
    Jeann zegt:

    Hi Fatima,
    Ik heb de cake vandaag gemaakt in een cakeblik. Ik heb vanille yoghurt gebruikt. Ik twijfel of ie wel gaar is! De binnenkant is wat zompig (glibberig). Komt jou dit bekend voor? Hij heeft 45 min in de oven gezeten.
    Groetjes

    Beantwoorden
  18. Jeann
    Jeann zegt:

    Oh ja Fatima, ik heb dus stukjes perzik er tussen gedaan, en precies waar die stukjes perzik zitten is het nog zompig/glibberig. De perzik stukjes waren nog een klein beetje bevroren. Zou het daardoor komen?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Jean,

      Als de perzikstukjes nog bevroren zijn, dan zullen ze uiteraard vocht loslaten in het beslag. Misschien kun je de volgende keer of verse perzik gebruiken of je gebruikt perzik uit blik en dept de perzik ietsjes droog voordat je deze toevoegt in het beslag.

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *