IMG_30699

Simpele Pizzabroodjes

IMG_30699

Ergens heel lang geleden toen ik nog jong was en niks met koken te maken wilde hebben proefde ik voor het eerst deze heerlijke pizzabroodjes bij mijn nicht thuis. Mijn lieve nicht had deze klaargemaakt tijdens de Ramadan voor de iftar en ik was na het proeven van dit lekkers opslag verliefd! Ik vond deze pizzabroodjes zo lekker dat ik haar achteraf vroeg hoe ze deze precies had gemaakt en of het moeilijk was, aangezien ik nog echt niet bezig was met koken haha. In de eerste instantie dacht ik dat dit echt een hele klus zou zijn, maar niks is minder waar haha! Binnen een paar minuten heb je deze lekkere pizzabroodjes klaargemaakt en je kunt er van alles aan toevoegen wat jij lekker vindt. Deze pizzabroodjes heb ik tijdens de Ramadan klaargemaakt toen ik vriendinnen had uitgenodigd voor de iftar en ook toen waren ze een groot succes! Heb je zin in iets lekkers, maar wil je er niet uren voor in de keuken staan? Dan zijn deze simpele maar vooral lekker pizzabroodjes een ware aanrader! 

Wat heb je nodig? (24 stuks)

  • 12 afbakbroodjes
  • 1 grote ui
  • Rode paprika
  • Groene paprika
  • Zwarte olijven
  • Blikje tonijn
  • Tomatensaus
  • Peper
  • Zout
  • Geraspte kaas
  • Pizzakruiden

Extra spullen:

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Lepel

Haal de pistoletjes  uit de verpakking en snijd elk pistoletje door het midden met een scherp mes. Je zult misschien merken dat de pistoletjes een beetje kruimelen, maar dat maakt niks uit. Wanneer je alle pistoletjes door het midden hebt gesneden leg je ze op de bakplaat met bakpapier en zet je het even opzij. 

Snipper het ui in kleine blokjes en snijd de twee paprika’s ook in kleine blokjes en zet deze even apart. Snijd de zwarte olijven in schijfjes en doe deze bij de rest. Open het blikje tonijn en verwijder de zonnebloemolie en laat de tonijn even uitlekken. Doe de tonijn dan bij de rest van de groenten en meng dit kort samen. Kruid het dan geheel met wat peper en zout en meng het dan nog een keer en zet het even apart.

IMG_30499IMG_30511

Doe de tomatensaus in een kommetje en meng dit even kort samen. Ik raad jullie echt aan om absoluut geen tomatenpuree te gebruiken uit een blikje, omdat deze gewoon echt zuur is en niet lekker! Als je echt geen tomatensaus uit een pakje hebt dan kun je ook tomatenpuree uit een pakje gebruiken, maar dan zou ik er wel een teentje knoflook bij persen zodat het niet meer zo zuur is. Pak dan de helft van een pistoletje en besmeer deze met de tomatensaus. Je kunt hier het beste een lepel voor gebruiken en met de bolle kant van de lepel verdeel je de tomatensaus over het pistoletje.

Pak dan ongeveer twee volle eetlepel van het mengsel en verdeel deze netjes over het besmeerde pistoletje. Je kunt natuurlijk zoveel variëren met de topping als je zelf wilt. 

IMG_30555IMG_30577

Pak dan de geraspte kaas erbij en verdeel ongeveer een eetlepel van de geraspte kaas over de groenten. Strooi dan nog wat pizzakruiden over de geraspte kaas heen en werk zo de rest van de pizzabroodjes af totdat je alles hebt gehad.

IMG_30599

Stop de pizzabroodjes in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 30 minuten totdat de broodjes mooi goudbruin zijn en de geraspte kaas goed is gesmolten. Je kunt er ook voor kiezen om de broodjes af te bakken zonder de geraspte kaas en de geraspte kaas er pas op te doen tijden de laatste 10 minuten. Wanneer de pizzabroodjes gaar zijn kun je ze direct opdienen wanneer ze nog warm zijn, maar de pizzabroodjes zijn koud ook zeker lekker!

IMG_3066`6

 

 

56 antwoorden
  1. hajar
    hajar zegt:

    Wauw! Allereerst wil ik even zeggen dat ik het heel goed van je vind dat je een eigen blog bent begonnen. Erg knap! Verder ben ik erg geintresseerd in jou heerlijke gerechten. Ik heb je site pas ondekt en zal het zeker vaak bezoeken. Groetjes hajar

    Beantwoorden
  2. anoniem
    anoniem zegt:

    sorry maar dit recept is niet nieuw dit maak ik al zo lang. en iedereen kan er op komen. ik denk dat iedereen wel eens een kant en klare pizza bodem heeft gebruikt of gewoon pita broodjes of pistoletjes heeft opengesneden. je kan het ook doen met stokbrood. bv. als je er nog stokbrood over is en je niet wilt weggooien gewoon door midden snijden en dan met tomaten saus etc.
    dit is niet gemeen bedoelt ofzo maar ik kon mezelf niet bedwingen.

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hoi Anoniem, waar lees jij dat dit recept nieuw is? En omdat jij het misschien al ZO LANG maakt wil niet zeggen dat iedereen het al kende? Begrijp eerlijk gezegd het nut niet van heel jouw berichtje maar goed.

      Beantwoorden
      • Y.
        Y. zegt:

        Zwaar met xfaatje eens. Ik ben blij dat je zulke dingen plaats schat..ik kon het nog niet vooral de stappen alles ik ben zo blij dat je er mee bent begonnen
        Ik ben pas getrouwd en het helpt mij er heel erg blij. Als je er videos bij zou doen voor de mensen die bijna niet koken ( zoals ik ) is dat zo handig nogmaald bedankt voor deze leerzame site!!! Dikke kus blijf ermee door gaan

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hallo lieverd,

        Wat onwijs lief zeg! Ik weet dat voor veel mensen dit recept van zelf spreken zal zijn, maar ik weet dat er ook een heleboel volgers bijzitten die echt net pas zijn begonnen met koken en dan zijn zulke recepten super handig. Heel erg bedankt voor je lieve woorden schat! Als je naar de recente recepten kijkt, dan zie je dat elk recept een video bevat. Ik ben ook van plan om voortaan ook bij elk recept een video te plaatsen.

        Liefs,
        Fatima

    • tunsie
      tunsie zegt:

      Ga nou niet haten. Ik heb het pas gemaakt en het was echt lekker. Als je het al jaren doet, was dan maar je eigen blog begonnen. Faat ga zo door, je bent top bezig! !

      Beantwoorden
    • Tara
      Tara zegt:

      Sorry hoor, maar ik heb hier echt veel aan! Dit recept ga ik zeker uitproberen en ben superblij dat Faat dit recept deelt met ons! <3

      Beantwoorden
    • Leila
      Leila zegt:

      Nou zeg, wat een onzin kraam je hier nou uit! Fatima helpt honderden volgers en jij komt hier effe hatelijk doen?
      Doe vooral zo verder oughti Fatima, je wordt door velen geapprecieerd!!

      Beantwoorden
  3. anoniem
    anoniem zegt:

    maar ik wou wel even zeggen ik zie egt onwijs veel lekkere dingen. ik krijg er egt watertanden van. ik ken je site nog niet zo lang dus moet nog veel bekijken
    xxx anoniem

    Beantwoorden
  4. senna
    senna zegt:

    salam meid,

    deze maak ik ook regelmatig ik doe het iets anders, eerst de tomaten saus , dan de tonijn, de paprika wat olijven erboven dan wat geraspe kaas maar ze zijn echt lekker..

    Beantwoorden
  5. Umm Khadija
    Umm Khadija zegt:

    As salamoe 3aleikom wa rahmentoelahie wa barakatoehoe,

    Jammie jammie!! Ben erg blij met deze handigheidjes!

    Wanneer ik iets wil maken, check ik eerst aantal websites voor inspiratie – jou website is zeker on the top!

    Liefs,

    Umm Khadija

    Beantwoorden
  6. Yasmine
    Yasmine zegt:

    Heerlijk en makkelijk recept!
    Je zou rode pesto door de tomatensaus kunnen doen. Echt heel lekker.
    Ook is het mogelijk om (door
    midden gesneden) pitabroodjes in plaats van pistoletjes te gebruiken, je hebt dan een krokante bodem.

    Erg bedankt, heb veel aan je blog!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Yasmine, super lieve compliment dankjewel! Rode pesto erdoorheen lijkt me ook lekker inderdaad haha. Klopt, ik gebruik ook soms pitabroodjes. Ook super lekker. <3

      Beantwoorden
  7. asmae
    asmae zegt:

    ziet er heerlijk uit!
    Morgen insh’Allaah maken.

    Bedankt voor je geduld en dat je het met ons wilt delen (L’) Mogen Allaah Swt. je daar voor belonen.

    Beantwoorden
  8. empress
    empress zegt:

    Knap gedaan je hebt niet eens veel nodig om lekkere gerechtjes klaar te maken en dat vind je zeker terug op jou blog!

    keep up the good work girl!!

    blessings

    Beantwoorden
  9. Leila
    Leila zegt:

    Salaami faatje
    Ik zou deze willen maken en daarna invriezen, dus mijn vraag is, na welke stap kan ik dit doen?
    Jazak Allahoe khayran!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam Leila, ja hoor je kunt deze broodjes invriezen. Wanneer je de broodjes helemaal af hebt zal ik ze even voor 10 minuten in de koelkast zetten, zodat ze koud worden. Haal de broodjes er dan uit en doe ze in plastic zakjes of in een ruime trommel, en vries ze vervolgens in. Wanneer je er zin in hebt haal je de broodjes uit de diepvries, en verwarm je ze kort in de oven. Succes. <3

      Beantwoorden
  10. Niqui
    Niqui zegt:

    Heerlijk, zo simpel kan lekker zijn.pitabroodjes ga ik ook eens proberen.bedankt voor je lekkere recepten en stap voor stap foto,s.super!-×××-

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Aitt, haha altijd gezellig! Je hoeft de groenten niet voor te bakken, omdat deze toch goed gaar worden in de oven. Maar dit mag je natuurlijk altijd doen van te voren.

      Beantwoorden
  11. Sabrine
    Sabrine zegt:

    Ik wou even zeggen dat ik echt superblij ben met jou recepten. Je hebt me echt geholpen!! Ik ben absoluut geen keukenprinses maar sinds kort moet ik wegens omstandigheden thuis voor me vader koken en ik probeer al je recepten uit. Je laat het zo makkelijk lijken dat ik het gewoon durf te proberen en het lukt ook nog eens. Heel erg bedankt en ga zo door. Je word gewaardeerd en moge Allah je belonen

    Beantwoorden
  12. Faiza
    Faiza zegt:

    Hoi hoi Faat! Ik volg je sinds kort, ik ben totaaaaal geen keuken prinses en ben daarom super blij dat ik dit recept tegen kom Haha! Dit ga ik vandaag maken in sha Allah! Ga zo door, en in sha Allah mag ik nog veel van jouw receptjes uit proberen!

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Faiza,

      Aah wat leuk, WELKOM!! Nou lieverd iedereen kan leren koken dus ook jij echt waar! Ik wens je heel veel kook en bakplezier en je kunt altijd bij me terecht met al je vragen.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  13. M.
    M. zegt:

    Fatima mensen hebben altijd wel wat te zeiken.
    Dit recept kende ik niet ook al is het simpel,
    Sommige denken dat ze alles weten, je helpt heel veel mensen met je leuke recepten. En middelvinger voor de domme reacties.
    Ga zo door meid, domme reacties zijn gewoon haters en die heb je helaas veel.
    Xxx

    Beantwoorden
  14. Hidaya
    Hidaya zegt:

    Hey Fatima,

    Allereerst wat een leuke en een makkelijke recept zeg! I love itttt

    Maar waar verkoop je eigenlijk pizzakruiden? echt stom ik heb er nooit van gehoord?

    Alvast bedankt! xx

    Beantwoorden
  15. Kavita
    Kavita zegt:

    Hoi Fatima, ik wil deze pizza broodjes voor een picknick op het strand maken, kan ik ze dan een avond van te voren maken of worden het brood hard als het te lang blijft staan?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *