Simpel Aardbeien Toetje

Je kent het vast wel dat ene moment wanneer je gewoon zin hebt in wat lekkers na het avondeten! Tijdens een hele dag vasten blijft er maar een lekker toetje door mijn hoofd spoken en ja in de avond heb ik die dan wel verdient vind ik hihi! Nou maak ik weleens toetjes met Oreo, speculaas etc. alleen is mijn lieve moeder hier niet zo’n fan van. Wat ik nooit zal begrijpen hoor, want even serieus iemand die geen Oreo lust haha? Waar mijn moeder wel dol op is zijn lekkere frisse toetjes met enkel fruit en bijvoorbeeld yoghurt of kwark. Nou vind ik dit zelf ook erg lekker en aangezien ik van het weekend lekker veel aardbeien kocht op de markt, maakte ik gisteren deze onwijs lekkere, simpele en snelle toetje klaar. Ik kan het eigenlijk bijna geen recept noemen, want je bent in principe binnen 5 minuten al klaar en de ingrediënten die je nodig hebt zijn niet zo moeilijk. Kijken jullie mee naar het ‘mini ‘recept van dit lekkers?

Wat heb je nodig?

 • yoghurt/kwark
 • aardbeien
 • geraspte kokos
 • honing
 • evt. gehakte amandelen voor de garnering

Bereidingswijze:

Was de aardbeien grondig en verwijder het kroontje. Snijd vervolgens de aardbeien in kleine blokjes of je kiest ervoor om de aardbeien in schijfjes te snijden en deze tegen de zijkanten van het glas te leggen.

IMG_1698

Vul een glas met ongeveer 2 volle eetlepels van de aardbeienstukjes en druk deze ietsjes aan. Je hoeft niet perse dessert glazen te gebruiken, want je kunt ook gewoon simpele drinkglazen gebruiken voor deze toetjes.

IMG_1700

Strooi wat geraspte kokos over de aardbeien heen en verdeel deze ietsjes met je vingers. Je kunt de geraspte kokos ook vervangen door bijvoorbeeld geraspte chocolade yumm!

IMG_1703

Leg nu weer wat aardbeien bovenop en giet hier dan ongeveer een halve eetlepel honing bij. Zelf vind ik yoghurt met honing zo lekker, maar als je niet van honing houdt kun je dit ook weglaten. Om het toetje iets zoeter te maken kun je bijvoorbeeld kristalsuiker of vanillesuiker gebruiken.

IMG_1705

Strooi dan weer wat geraspte kokos over de honing heen en ook nu kun je de kokos eventueel vervangen door bijvoorbeeld geraspte chocolade.

IMG_1707

Nu giet je de yoghurt erbij net tot aan de rand. Je kunt er ook voor kiezen om kwark te gebruiken in plaats van yoghurt. Zelf gebruik ik voor de recept volle yoghurt.

IMG_1709

Als laatste garneer je het toetje met wat extra geraspte kokos en eventueel wat stukjes walnoten! Ook nu kun je eigenlijk zelf kiezen waarmee je het toetje wilt garneren.

IMG_1710 IMG_1711

Ik geef wel aan dat je dit toetje binnen 5 minuten hebt klaargemaakt, maar eigenlijk maak je dit toetje nog sneller! Super simpel zoals je ziet en de smaak is heerlijk! Als je even geen zin hebt in bijvoorbeeld een Oreo toetje, maar je wel zin hebt in een fris toetje, dan raad ik je dit toetje echt aan! De smaak van de aardbeien samen met de honing en kokos is zo yummie! Dus probeer dit simpel toetje gewoon eens uit!

Smakelijk eten!

Dessertglazen: Blokker

10 antwoorden
 1. ajkrjh
  ajkrjh zegt:

  Ik zag gister de eerste foto met de 3 ingredienten. En dacht hey daar kan ik ook wel wat mee. De aardbeien dopen in de honing en daarna door de kokos. Dat op een schaaltje en er was ook een heerlijk toetje.👍🏻pas later zag ik jouw echte toetje met de yoghurt erbij.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *