Romige Tomatensoep
Ik ben dol op gerechten die je in een handomdraai op tafel kunt zetten, zonder dat je al te veel ingredienten nodig hebt. Een van zulke gerechten is deze romige tomatensoep. De ingrediënten van deze soep heb ik eigenlijk altijd wel in huis en het bereiden van de soep is echt een makkie! Met deze winterse tomatensoep blijf ook jij lekker warm deze winter haha! Lees snel verder voor het recept!
Wat heb je nodig?(4 personen)
- 1 gele ui
- 1 sjalot
- 2 etl. tomatenpuree
- 1 thl. knoflookpoeder
- 2 blikken gepelde tomaten
- 1 gevulde blik water
- 1 etl. kristalsuiker
- 1 etl Provençaalse kruiden
- 250 ml kookroom
- peper & zout
- zonnebloemolie
Bereidingswijze:
Pel en snijd het ui en de sjalot in kleine blokjes. Giet een scheutje zonnebloemolie in een soeppan en bak de uien voor een paar minuten mooi lichtbruin.
Voeg de tomatenpuree toe bij de uien en bak even kort mee. Strooi de knoflookpoeder erbij, roer samen en laat het geheel voor nog eens 5 minuten bakken. Dit doe je op een middelmatig vuurtje, zodat de uien niet aanbranden.
Voeg de inhoud van de twee blikken gepelde tomaten toe in de pan en roer geheel samen. Vul vervolgens een blik met water en giet dit in de pan bij de tomaten.
Voeg de kristalsuiker samen met de Provençaalse kruiden toe en roer geheel samen. Laat de tomatensoep koken op een middelmatig vuurtje voor ongeveer 15 minuten.
Haal vervolgens de pan van het vuur en pureer met behulp van een staafmixer(of in een blender) de tomatensoep goed glad. Je kunt er ook voor kiezen om de soep iets korter te pureren als je wat stukjes in de soep wilt.
Zet de pan weer terug op het vuur en giet de kookroom erbij. Roer geheel samen, zet het vuur wat lager en laat de soep nog even zachtjes door pruttelen.
Serveer de tomatensoep met wat extra Provençaalse kruiden of met wat verse basilicum ook erg lekker! En niet te vergeten met wat lekker warm brood, kun je lekker soppen in de soep!
Wat kan simpel toch erg lekker zijn hé?
Liefs,
Fatima
Dankjewel was nog op zoek naar een lekker recept voor tomatensoep en jouw recepten zijn altijd heerlijk! Ga m meteen vanavond maken!! Dank je voor al je moeite! Ik kijk elke dag op je blog!
Dat is lief van je Leila! Smakelijk eten alvast en bedankt voor je lieve complimenten! Xx
Makkelijk en snel. Super bedankt . Ga ik in het weekend maken
Dankjewel lieve meid! Smakelijk alvast. Xx
Top! Deze ga ik ook eens even proberen. Heb toevallig alles in huis, op de tomatenpuree na…is het een probleem als ik de tomatenpuree weg laat?
Hallo Jekemo,
Dan wordt de tomatensoep wellicht niet zo rood, maar zeker niet minder lekker. Succes hoor!
Helemaal super
Dit maak ik inshallah woensdag pas
Vandaag is het alweer de beurt aan die kipbites haha.
Je maakt het mij heel erg gemakkelijk met jou duidelijke recepten overigens heerlijke recepten.
Hallo Salma,
Haha super! Bedankt lieve meid. Xx
Super! Ik ga het vanavond uitproberen.
Ben benieuwd wat je ervan vindt Lise!
Simpel kan echt wel lekker zijn. Ik heb nog wat stokbrood met kruidenboter dus komt goed uit. Bedankt Fatima!
Hallo Mana,
Kijk dat vind ik nou ook haha. Hmm ik ben dol op stokbrood met kruidenboter! Graag gedaan hoor.
Bedankt voor wederom een duidelijk en lekker recept!
Ga ik zeker proberen:) ik heb eigenlijk al bijna al je recepten uitgeprobeerd. Allemaal superleekker en heel duidelijk!
en wat een schattig kind ben je toch! Ik wil je gewoon knuffelen! En waar ik altijd een grote smile van krijg is die ‘haha!’ Die je altijd typt in je recepten hahah 🙂 loveyouuuu en bedankt!
Zou ik er ook gehaktballetjes in doen? Zoiezo na het pureren natuurlijk maar hoe kan ik dat het beste aanpakken?
Denk zoiezo het gehakt vooraf kruiden en beetje aanbakken of niet?
Liefs Fadoua
Hallo Fadoua,
Jazeker dat kan ook. Ik zou het gehakt eerst marineren, rollen en dan even meebakken met de uien voor paar minuutjes. Dan haal je de gehaktballetjes eruit en ga je verder met de stappen. Wanneer je de soep hebt gepureerd, voeg je de gehaktballetjes weer terug in de pan en laat je ze nog even meebakken. Xx
Shoukran bezeff lieverd (k)
Graag gedaan lieverd! Xx
Ik ben echt dol op tomaten creme soep & wil dit zo graag maken, alleen ik woon in het buitenland en ik kan nergens kookroom vinden, kan ik kookroom vervangen voor iets anders?
Hallo Marcela,
Oh ja hoor je kunt de room vervangen door slagroom. Ik zou dan ongeveer 150 ml slagroom gebruiken. Xx
Oh heerlijk! Ben al tijdje op zoek naar een lekkere tomatensoep recept. Ik houd van jouw blog. Altijd zo duidelijk. 😍
Dankjewel lieve Maryam! Xx
Ik ga dit zo maken. Hmm heerlijk
Ik heb alleen deze kruiden niet. Kan ik het vervangen door andere kruiden?
Hallo Zara,
Ja hoor dat is mogelijk.
Heb deze ook geprobeerd. Vind t niet zo wauw of het ligt aan mij? Is beetje aan de zure kant.
Enige tips ?
Maar nog steeds je fan Fatima 🙂
Waarschijnlijk iets meer suiker xx
Faatje
Dat kan ook inderdaad. Bedankt voor je antwoord meis! Xx
Hallo Hanane,
Dat kan hoor. De zure smaak komt waarschijnlijk door de tomatenpuree. Als je de uien samen met de tomatensaus en genoeg kruiden gebruikt, dan verdwijnt deze zure smaak echt. Als je het alsnog zuur vind, dan kun je tomatensaus gebruiken in plaats van tomatenpuree. Xx
Asc kan je de kookroom ook vervangen door volle melk of iets dergelijke? Xx
Ga zo door!💗
Hallo Fathia,
Ik zou de kook room eerder vervangen door slagroom, maar dan gebruik je enkel 150 ml. Xx
Ben zo blij. Zo veel nieuwe recepten 🙂 had even tijdje niet meer gekeken. Ga de komende tijd heel wat uitproberen. Jouw recepten lukken meestal 🙂
Hallo Meryem,
Dat is lief! Veel kook en bakplezier hoor!Xx
Dag lieve meid.. ik heb gisteren deze soep gemaakt en het was echt heerlijk Mashallah. Heel erg bedankt voor het delen.
Liefs
Hallo Dina,
Aah super! Heel graag gedaan lieve schat! Xx
Ik heb maar 1 blikje gepelde tomaten in huis. Kan ik verse tomaten gebruiken als aanvulling en zo ja hoeveel dan?
Hallo Sarah,
Ja dat kan ook hoor. Ik zou dan 3 verse tomaten extra nemen.
Hi Fatima, ik heb zojuist dit recept uitgeprobeerd! Zo lekker en makkelijk te maken! Ik ga nog een kom vullen… 🙂 bedankt!!
Hallo Nabila,
Ah super leuk meis! Ben blij dat het heeft gesmaakt! Xx
Was een beetje zuur. Ik heb een extra lepel suiker toegevoegd. Wanneer gebruik je de peper en zout? Pas als je gaat blenderen of daarvoor al?
Verder een lekker recept om snel te maken en voor de avondeten!! Shokran schat!
Xxx
Hallo Nebila,
Goed gedaan meis, wanneer het nog zuur is kun je altijd iets meer suiker toevoegen. Peper en zout voeg je toe voor het mixen, maar ook als de soep eigenlijk bijna klaar is kun je het nog extra op smaak brengen hoor. Graag gedaan lieve schat! Xx
je kunt tegen het zure het beste de tomatenpuree met klein scheutje azijn en 1 lepe suiker bakken 🙂 dit recept is zo lekker ! zelf doe ik er verse basilicum door en kleine peperkorreltjes voor het pittige en stukjes tomaat voor de bite x
Hallo Rowie,
Super handige tip! Wanneer ik zelf suiker toevoeg, dan verdwijnt het zure ook.
Liefs,
Fatima
Hoi Fatima,
Ik ga deze soep morgen maken voor mijn bezoekers insha Allah. Ben benieuwd
Hallo Fatima,
Ik hoop dat het heeft gesmaakt meid. Xx
Het soepje is nu aan het pruttelen.. Ben erg benieuwd naar de smaak! Dank voor je fijne uitleg, heel duidelijk en niet moeilijk. Fijne avond en shokran, Daisy x
Het was echt lekkerrrrr
Hallo Samira,
Ah super meid!
Liefs,
Fatima
Kan je de kookroom eventueel ook vervangen door kokosmelk of geeft dat een te felle smaak?
Alvast bedankt!
Hallo Leila,
Ja hoor je zou eventueel kokosmelk kunnen gebruiken, maar kokosmelk vind ik persoonlijk wel een iets sterkere smaak hebben dan kookroom. Maar zeker niet minder lekker hoor. Succes! Xx