ROMIGE ITALIAANSE KIP PASTA

Ik vroeg jullie laatst welke hoofdgerecht recepten jullie graag zouden willen terugzien en ik merkte al gauw op dat er een heleboel pasta liefhebbers zijn! Nou is pasta toevallig een van mijn favoriete gerechten, dus ik heb heel wat lekkere pasta recepten voor jullie in petto. Het eerste pasta recept die ik graag met jullie wil delen is deze romige Italiaanse kip pasta die oh zo lekker is! Binnen een halfuur kun je deze lekkere pasta aan je familie voorschotelen!

.
Ingrediënten (4 personen)
.

Voor de kip:
.
  • 300 gr. kipilet
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 30 gr. roomboter, ongezouten
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 gele ui, fijngesneden
Voor de romige saus:
.
  • 250 ml slagroom
  • 150 ml tuinkruidenbouillon (kokend water met 1 etl. tuinkruiden)
  • 1 etl. Italiaanse kruiden
  • handvol geraspte kaas
  • 300 gr. spinazie
  • zongedroogde tomaten, dun gesneden
Extra:
.
  • pasta naar keuze
  • 1 tl. zout

Bereidingswijze:

  1. Snijd de kipfilet in grove of in kleine stukken en breng de kip aan beide kanten op smaak met de zwarte peper en met het zout.
  2. Verwarm de roomboter en de zonnebloemolie op middelhoog vuur in een ruime koekenpan.
  3. Plaats de kipfilet in de koekenpan en bak de kip aan beide kanten mooi goudbruin en gaar voor ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
  4. Wanneer de kip mooi goudbruin is gebakken haal je de kipfilet uit de koekenpan en zet je deze even apart op een bord.
  5. Voeg de knoflook en de uien toe in de koekenpan en bak beide mooi lichtbruin voor ongeveer 60 seconden. Merk je nou dat je geen olie meer in de pan overhebt, dan giet je er ongeveer 1 eetlepel olie bij.
  6. Giet de slagroom en de tuinkruidenbouillon bij de uien en de knoflook in de koekenpan en roer dit even goed samen.
  7. Voeg de Italiaanse kruiden en de geraspte kaas erbij en kook de saus voor ongeveer 5 a 8 minuten op middelhoog vuur, tot de saus mooi is ingedikt tot een romige saus.
  8. Scheur de spinazie bij de saus, voeg ook de zongedroogde tomaten erbij de romige saus en breng de saus aan de kook voor 3 a 5 minuten op middelhoog vuur.
  9. Plaats dan de gebakken kip weer terug in de pan en roer de kip door de romige saus. Laat het geheel voor nog eens 5 minuten op laag vuur sudderen met de deksel op de pan.
  10. Kook de pasta gaar met wat zout, giet het water af en schep een hoeveelheid pasta op een bord en verdeel bovenop de kip en de romige saus.
Extra tips&trics:
.
  • Deze pasta is ook erg lekker met zalm of garnalen.
  • Vervang de tuinkruiden bouillon door een blokje kippenbouillon of gebruik enkel water.
  • Vervang pasta door gebakken of gekookte rijst.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @kookhoekjevanxfaatje en #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

 

49 antwoorden
  1. Meryam
    Meryam zegt:

    Ziet er heerlijk uit! Ik zal het zeker eens proberen InshAllah. Bedankt om uw heerlijke recepten te delen met ons, ze lukken altijd zo goed bij mij!

    Dikke kus, Meryam

    Beantwoorden
  2. Anissa
    Anissa zegt:

    Haai,
    Waar heb je die pasta vandaan?
    Ik zoek die al best lang 😱
    Liefs Anissa
    P.s ben super blij dat al joun gerechten altijd lukken! Bedankt daarvoor

    Beantwoorden
  3. Siham
    Siham zegt:

    Hi lieve Fatima,

    dank voor weer een van je heerlijke recepten. Dit ziet er weer heerlijk uit. Ik heb echter een vraagje, ik eet helaas geen kip meer. Maar ik vroeg me af of ik dit ook met een vis filet kan maken. Zo ja, welke zou je dan aanraden??

    Alvast heel erg bedankt.

    Liefs Siham

    Beantwoorden
  4. Najima
    Najima zegt:

    GEWELDIG! Je maak mij en mijn familie echt blij met zulke recepten! Ik heb het gisteren gelijk gemaakt en je een foto gemaild. Ben super benieuwd naar de rest van je recepten!

    Beantwoorden
  5. Michiel
    Michiel zegt:

    Eenvoudig, en toch zo lekker! Alweer een toppertje Fatima!! Deze komt ook terug in West-Vlaanderen op de tafel deze week. 😉 super bedankt! Ook lekker trouwens met wat champignons erdoor. X

    Beantwoorden
  6. Nora
    Nora zegt:

    He faat, we hebben net heerlijk genoten van jouw romige pasta en mijn dochter heeft gekookt. Ze heeft het met vis gemaakt, heerlijk! Shokran😍😘
    Ps: geen tijd gehad om een foto te maken want Marokko speelt….😓

    Beantwoorden
  7. Ouafa
    Ouafa zegt:

    Kan je de italiaanse kruiden vervangen door wat anders? En kan je de zongedroogde tomaten ook vervangen door iets anders of weglaten?

    Beantwoorden
  8. Bo
    Bo zegt:

    Hoi Fatima,

    Heb m al eerder gemaakt en hij was echt heerlijk. Nu wil ik m nog een keer maken voor mijn bezoek, alleen lusten die geen ui. Kan ik die weglaten?

    Gr. Bo

    Beantwoorden
  9. Noura
    Noura zegt:

    Hallo,
    Moet je de kipfilet eerst wassen met water, azijn en citroen? Ik koop vaak mijn kip vd slager dan gaat dat in de diepvriezer en na het ontdooien bereid ik dit gewoon.

    Beantwoorden
  10. Dora
    Dora zegt:

    Ik had precies het zelfde mijn saus dikt niet bleef super waterig terwijl ik alles netjes volgens het recept heb gedaan 250 ml slagroom en 150ml kokend water met tuinkruiden bouillon
    Ik had verse vloeibare slagroom uit de koelvak zeg maar.

    Gr. Dora

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *