Romige Bananentaart

Daar ben ik weer met een lekker zoet recept voor je! Afgelopen weekend hielden wij op zaterdag een gezellig zussen dag met leuke films en op daar kan natuurlijk iets lekkers niet bij missen. Ik was zoals gewoonlook weer aan het twijfelen wat te maken, omdat ik nog zoveel lekkers op mijn lijstje heb staan en bijna nooit een keus kan maken haha. Maar uiteindelijk koos ik voor de banaan crème taart(aangezien ik ook nog een volle fruitmand had staan hihi) te maken en ik kan niet anders zeggen, dan dat deze taart erg lekker is! Het leukste van heel deze taart is dat je de taart binnen een half uur al klaar hebt en enkel nog even in de koelkast moet laten opstijven, ja ja de oven kun je met rust laten dit keer! Zijn jullie ook zo’n liefhebber van ”no bake” taarten? Ik ben in ieder geval een grote fan, dus klik snel verder voor het recept!

Wil je elke keer als eerste mijn foodvideo’s zien? Abonneer je dan hier op mijn kanaal.

Wat heb je nodig? (8 personen)

  • 250 gram koekjes naar keuze(ik gebruik de kokos koekjes)
  • 200 gram gesmolten roomboter
  • 250 ml slagroom
  • zakje vanillesuiker 
  • zakje klopfix
  • 250 gram mascarpone
  • 4 bananen
  • chocoladerasp
  • geroosterde kokos rasp

Keukenspullen

  • keukenmachine
  • quichevorm met losse bodem (26 cm)
  • keukenmachine

Bereidingswijze:

  1. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of verkruimel deze met een deegroller in een afsluitbare diepvrieszak.
  2. smelt de roomboter op laag vuur en giet deze bij de verkruimelde koekkruimels en meng geheel samen.
  3. Stort de koekkruimels in de vorm en duw met je handen de koekkruimels goed aan tot een egale laag. Duw met je knokkels de koek laag tegen de zijkanten van de quichevorm aan.
  4. Zet de vorm in de koelkast en begin in de tussentijd aan de topping.

Room topping

  1. Giet het bekertje slagroom in een kom en voeg hier het zakje vanillesuiker en klopfix bij. Mix de slagroom net niet stijf en zet dan de kom even apart.
  2. Schep de mascarpone in een kom en mix met de staafmixer tot een egaal, romig mengsel.
  3. Voeg de slagroom bij de mascarpone en vouw als het ware de slagroom door de mascarpone heen en zet even apart. Je zult merken hoe luchtig de crème wordt!
  4. Snijd twee bananen in schijfjes en verdeel deze over de koekjesbodem.
  5. Schep de crème op de bananenschijfjes en verdeel deze mooi egaal over de oppervlakte heen.
  6. Snijd de overige twee banen in schuifjes en verdeel deze mooi over de taart.
  7. Rasp wat chocolade over de taart heen en strooi er wat geroosterde kokosrasp overheen.
  8. Laat de taart minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast. Haal de taart zeker 30 minuten voor serveren uit de koelkast zodat de taart op kamertemperatuur kan komen.

In deze simpele stappen maak ook jij deze heerlijk romige bananentaart. Dus staat er binnenkort een feestje op de planning, krijg of ga je op bezoek? Maak dan eens deze taart en ik kan je garanderen dat je er geen spijt van krijgt.

Variatietip: gebruik in plaats van bananen een ander soort fruit en ben je niet zo van de koekjes? Maak dan een bodem van noten, ook erg lekker!

Liefs,
Fatima

img_8944-kopie img_8987-kopie

 

46 antwoorden
  1. Oemaima
    Oemaima zegt:

    Salaam Fatima!

    Deze wil ik proberen dit weekend in sha Allah. Welke vormgrootte heb je gebruikt? 18 of 24cm?
    Shokran and keep it up 👍👏🏼

    Beantwoorden
  2. Anissa
    Anissa zegt:

    Salamoe3alaykoem,
    Macha Allah, ziet er weer heerlijk uit.
    Wou graag weten hoe groot de vorm is waar je het in hebt gedaan.
    Alvast bedankt voor je reactie.

    Beantwoorden
  3. Sarah
    Sarah zegt:

    Hey Fatima, lijkt me super lekker!! Maar waarom bak je de kokosrasp eigenlijk? Krijg je dan een andere smaak? En bak je dit gewoon even kort aan in een koekenpan zonder boter of olie?

    Xx Sarah

    Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Hallo Sarah,

      Als je de kokos roostert(sorry moet roosteren ipv bakken zijn) proef je echt een heerlijke smaak terug in de kokos. Dit doen je zonder boter of olie in een koekenpan op zacht vuur. Succes meis! Xx

      Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Hallo Sabah,

      Ik heb de taart dezelfde dag nog geserveerd, maar wat er was overgebleven was ook nog lekker. Ik zou 1 eetlepel citroensap toevoegen bij de bananenschijfjes, zodat deze niet zullen verkleuren.

      Beantwoorden
  4. Niqui
    Niqui zegt:

    Dit lijkt me echt heel,heel erg lekker !.
    Zou ik de mascarpone kunnen vervangen door de roomkaas van de Aldi,denk je??
    Wil hem nl meteen gaan maken en geen zin om nog naar de winkel te gaan,alle andere ingrediënten heb ik gelukkig sowieso al in huis.

    Beantwoorden
  5. Naima
    Naima zegt:

    Salaam Fatima, welke roomboter heb je gebruikt?
    En ik las tussen de reacties dat je een eetlepel citroensap aanraadt tegen verkleuring van de bananen, hoe zou ik dat dan moeten doen? De bananen in een kom met citroensap doen of hoe moet ik zien? Alvast bedankt

    Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Alaikoem salaam Naima,

      Ik gebruik roomboter van AH merk, maar je mag echt elk soort gebruiken. Ja gewoon de schijfjes in een kommetje, citroensap eroverheen en even husselen. Succes meis Xx

      Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Alaikoem salaam Miriam,

      Dankjewel lieverd! Ik heb expres geen suiker gebruikt, omdat de kokoskoekjes(de bodem) al suiker bevatten, plus de bananen zijn zoet en de slagroom is ook al gezoet. Maar je kunt natuurlijk altijd suiker toevoegen aan de mascarpone. Dit raad ik je ook aan als de rest van je ingrediënten niet veel suiker bevatten.

      Beantwoorden
      • Btissame
        Btissame zegt:

        Salaam Fatima,
        Vandaag heb ik voor mijn moeder deze lekkere bananentaart gemaakt. Mijn moeder is gek op bananentaart, die kochten we altijd in het dorp maar tegenwoordig gebruiken ze ook gelatine blaadjes dus het was al een enige tijd geleden dat we dat niet meer hadden gegeten. Mijn moeder en ons hele gezin vonden de taart echt lekker! Bedankt hiervoor! Groetjes Btissame

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Alaikoem salaam Btissame,

        Wat ontzettend leuk zeg! Jammer he dat ze tegenwoordig bijna in alles gelatine verwerken! Daarom kun je maar beter zelf een taartje bakken haha. Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd!

        Liefs,
        Fatima

  6. Sammy
    Sammy zegt:

    Hey meid! Ziet er echt zalig uit tbarkellah alik. Ik zie dat je de zwarte bakvorm waarin je de bodem doet in het midden gewoon een groot gat heeft Hoe zorg je dan in het begin dat de bescuit op zijn plek blijft? Heb je er plastic onder? of zet je het op een bord ofzo? Shokrannnnnnn

    Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Hallo Sammy,

      Dit is een vlaaivorm met een losse bodem. Wanneer je ziet dat ik de koekjes erin druk, dan zit de bodem er gewoon in he. Dus het is niet zo dat dan zeg maar de bodem eruit is en je een gat hebt. Die gat heb je pas wanneer je de taart uit de vorm lift zeg maar. Begrijp je? Xx

      Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Hallo Faiz,

      Dit kan wel, maar dan wordt het moeilijk om de taart uit de vorm te krijgen. Ik raad je aan om op de bodem bakpapier te leggen en de bakpapier over de randen te laten hangen. Op deze manier kun je de taart straks met behulp van de bakpapier uit de vorm hijsen.

      Beantwoorden
  7. Fadime
    Fadime zegt:

    Als je geen citroensap gebruikt verkleuren de bananen? Ik wil het nu maken voor vanavond, maar ik ben bang dat de bananen verkleuren?

    Beantwoorden
  8. Amine
    Amine zegt:

    Hoi Fatima,
    Ziet er heerlijk uit, denk je dat het ook lekker wordt met aardbeien ipv banaan, want bij ons thuis vinden ze banaan niet echt lekker? Kokoskoekjes met aarbeien niet een even goeie combi als met banaan denk ik tog?

    Beantwoorden
  9. Jamila
    Jamila zegt:

    Ha Fatima,
    Ik Ben bezig met je heerlijke taart, echter met 250gr bastonje koeken is 200gr boter echt te veel, het is echt vloeibaar geworden.
    Gr jamila

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *