Red Velvet Cupcakes

Red Velvet Cupcakes met een zachte roomkaas topping moet je eens geproefd hebben. Voor het aanstaande offerfeest ben ik druk in de weer  geweest met het bedenken wat ik nou eens zou bakken en aangezien de red velvet cupcakes al een tijd op mijn bak lijstje stonden, was de keus eigenlijk al snel gemaakt. Ik bakte de cupcakes afgelopen zondag alvast om ze uit te proberen en samen met de buren hebben we er lekker van gesmuld!(ja vele baksels worden verdeeld onder onze buren haha) Deze cupcakes zijn zo lekker smeuïg en de zachte roomkaas topping maakt de cupcakes helemaal compleet. Dus weet je nog niet niet wat je voor het offerfeest wilt bakken en wil je het liefst niet al te lang in de keuken staan, maar wel iets lekkers en leuks op tafel zetten? Dan zeg ik bak deze Red Velvet Cupcakes! Erg simpel om te maken en natuurlijk belachelijk lekker.

Wat heb je nodig? (15 stuks)

  • 4 eieren
  • 200 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 250 gr. bloem
  • 2 thl. bakpoeder
  • 1 thl. cacaopoeder
  • 2 etl. karnemelk
  • rode kleurstof

Roomkaas crème

  • 200 gr. zachte roomkaas
  • 50 gr. zachte ongezouten roomboter
  • 1 thl. vanille extract
  • 100 gr. poedersuiker

Bereidingswijze:

  1. Breek de eieren in de beslagkom en voeg de kristalsuiker en de vanillesuiker erbij. Mix op hoge snelheid samen tot een romig beslag. Giet de zonnebloemolie erbij en mix nog even samen.
  2. Voeg de bloem samen met de bakpoeder, cacaopoeder en de karnemelk toe en mix samen op lage snelheid. 
  3. Voeg een paar druppels toe van de rode kleurstof en meng met de spatel het beslag goed samen totdat je ziet dat het beslag geheel rood is gekleurd.
  4. Verdeel de cupcake papiertjes over de bakvorm en schep in elk vormpje het beslag tot net boven de helft. Tip! Als je wat beslag over hebt kun je een extra cupcake bakken, zodat je die je straks kunt verkruimelen en hiermee de cupcakes kunt garneren.
  5. Pak de bakvorm op en tik deze voorzichtig bovenop je werkblad, zodat eventuele luchtbellen uit het beslag verdwijnen.
  6. Bak de red velvet cupcakes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 30-35 minuten gaar. Wanneer de cupcakes gaar zijn laat je deze volledig afkoelen op een rooster.

Roomkaas crème 

  1. Voeg de zachte roomkaas, de roomboter en de helft van de poedersuiker toe in de kom en giet ook de vanille extract erbij. Mix het geheel samen voor 2 minuten tot een mooie zachte crème.
  2. Wanneer de poedersuiker geheel is opgenomen voeg je de andere helft toe en mix je de roomkaas crème weer samen op hoge snelheid. Tip! Heb je geen vanille extract in huis? Dan kun je uiteraard meer poedersuiker gebruiken voor een zoetere smaak. 
  3. Ga met de spatel nog even door de roomkaas crème heen en dek vervolgens de kom af met aluminiumfolie en zet de crème voor zeker 60 minuten in de koelkast, zodat deze kan opstijven. Tip! Wil je een iets steviger topping gebruiken? Dan raad ik je mijn mascarpone topping recept aan.
  4. Schep de roomkaas crème vervolgens in de spuitzak en draai de spuitzak strak dicht. Pak de afgekoelde cupcakes er weer bij en spuit op elke cupcake een toef van de roomkaas crème.
  5. Als laatste decoreer je de cupcakes nog naar wens. Zelf heb ik de leuke ‘Eid Mubarak’ toppers gebruikt die ik van Caketoppersenzo heb ontvangen en heb ik de cupcakes nog eens gegarneerd met wat cupcake kruimels.
  6. Plaats de cupcakes in de koelkast zodat de topping mooi stevig blijft en haal de cupcakes 30 minuten voor serveren uit de koeling.
  7. De Red Velvet Cupcakes zijn zo lekker luchtig en smeuïg van smaak, precies hoe een cupcake dus hoort te zijn. De roomkaas crème is lekker luchtig en zeker niet te machtig van smaak, dus je kunt er makkelijk twee of zelfs drie op!

Ga jij deze Red Velvet Cupcakes ook maken voor de aankomende Eid? Vergeet dan niet een foto met mij te delen, want ik ben natuurlijk altijd benieuwd naar jullie mooie creaties! 

Liefs,
Fatima

Spuitmondje Wilton 2D
Kleurstof Wilton

IMG_5167

69 antwoorden
  1. Siham
    Siham zegt:

    Ik zag je snaps zondag al en mijn zusje en ik willen deze maken voor Eid. We hebben gisteren al kleurstof gekocht haha. Dankjewel Faatje!

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Naima,

      Dankjewel lieverd! Nee hoor, je kunt de kleurstof vast en zeker ook vinden bij een bak winkel. Ik weet dat de Jamin (snoepwinkel) ook de kleurstoffen van Wilton verkoopt. Succes!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  2. Siham
    Siham zegt:

    salam ou3likoem fatima leuk dat je je recepten met ons deelt. ik had een vraagje kan ik vanille exact ook vervangen met iets anders bij de topping en vanwaar heb je kleurstof vandaan choekran😘

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Siham,

      Je kunt de vanille extract vervangen door extra poedersuiker. Je kunt er voor een extra smaakje ook bijvoorbeeld wat citroen of sinaasappelrasp aan toevoegen. Succes meid!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  3. Rachida
    Rachida zegt:

    Beste Fatima, bedankt voor dit recept. Het ziet er heel lekker uit. Ik gebruik liever geen kleurstof. Kun je ook rode bietensap gebruiken?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Rachida,

      Ja hoor dat zou kunnen, alleen weet ik dat je van bietensap niet de echt de ‘rode’kleur krijgt, maar meer een donkerbruine kleur. Maar je zou het wel kunnen gebruiken hoor.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
    • Souad
      Souad zegt:

      Hi Rachida,

      Een klein vraagje, heb jij de cupcakes geprobeerd met rode bietensap/poeder? Ik vraag me af hoe dat de smaak van de cupcakes beïnvloedt en of de kleur mooi rood/ roodbruin wordt. Heb je veel bietensap moeten gebruiken en waar koop je die?

      X Souad

      Beantwoorden
  4. Wrida
    Wrida zegt:

    Salaam lieverd,

    Als eerst mashaAllah 3liek voor al je lekkere creaties een ware keuken inspiratie allahouma barek. Ik had een vraagje wat voor roomkaas gebruik jij? En hoeveel gram is het per pak? Ik krijg meestal de topping niet stijf… en de cupcakes met meerdere pogingen altijd mislukt of ingezakt… inshaAllah ga ik de jou proberen b naja7!

    Groetjee een fan die altijd meekijkt en volgt!

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Wrida,

      Wat ontzettend lief zeg! Dankjewel lieve schat. Ik gebruik bijna altijd monchou en dan de kleine verpakking van 100 gram. Veel bak plezier en inschAllah lukken ze je perfect!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  5. Dalila
    Dalila zegt:

    Hey MEID,
    Ik vind je recepten geweldig alleen vind ik de manier waarop je terug reageert met het woord meid wat minder! Ik weet niet hoe het bij andere overkomt maar bij mij komt het nog al bot over. Verder vind ik echt alles leuk aan jou en je recepten! Keeep going power woman!!! Xx

    Beantwoorden
    • Laila
      Laila zegt:

      Dag Dalila,
      Klopt dat Fatima het woord meid veel gebruikt maar dat moet jou toch niks doen ? Haha iedereen heeft volgens mij wel een stopwoord. Fatima is zo Zoet als haar recepten dat weet ik wel zeker ! HIHI groetjes, Laila

      Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Delila,

      Oh echt? Ik bedoel dit totaal niet bot hoor haha. Vaak als ik een berichtje krijg waarin iemand mij bijvoorbeeld schat/lieverd noemt, dan typ ik het eigenlijk ook terug. Zo niet dan gebruik ik eigenlijk standaard het woordje ‘meid’ Maar ik ga erop letten haha. Bedankt voor je lieve complimenten LIEVERD!:p

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
      • Mounia
        Mounia zegt:

        Salem Fatima,

        Dank vooor je reactie en de tip voor de bakvormen. Wel gewoon dezelfde inhoud en dus niet verdubbelen. Ik ga deze binnenkort proberen Inchallah.

  6. Regina
    Regina zegt:

    Hoi fatima,

    Wat ziet dat er toch lekker uit. Ik vroeg me af welke merk zachte roomkaas jij gebruikt? En waar kan ik de rode vloeistof kopen?

    Dan kan ik deze prachtige cupcakes is proberen..

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Regina,

      Dankjewel lieve schat. Ik gebruik bijna altijd de ongezouten roomboter van de Lidl, maar je kunt echt elk soort gebruiken als deze maar ongezout is. De kleurstof is te koop bij deleukstetaartenshop. Als je even naar beneden scrolt in het recept, dan tref je daar een directe link aan. Succes ermee! Xx

      Beantwoorden
  7. ummm
    ummm zegt:

    subhannalah, ik heb al een tijdje bedacht dat ik redvelvet cupcakes wilde maken maken voor Eid, en dan kom jij met het recept. ik wist gelijk dat jouw recept m zal worden.

    Beantwoorden
  8. Sarah
    Sarah zegt:

    salaam schat,
    Ik wil deze heerlijke cupcakes vanavond al maken, ben dus te laat met het bestellen van kleurstof. Is de kleurstof van dr oetker ook goed? Die is gewoon te halen in de supermarkt. Verder mijn complimenten masha Allah je maakt in de keuken staan zo veel leuker!

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Sarah,

      Dankjewel lieve schat! Oh ik wist niet dat je kleurstof in de supermarkt kunt kopen. Bedoel je niet de gel van Dr. oetker? Je zou ook naar de Jamin kunnen (snoepwinkel) die verkoop ook bakproducten. Succes!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  9. Razia
    Razia zegt:

    Hey Fatima,
    Ik wil ze vandaag ook maken alleen welke roomkaas heb je gebruikt?
    Ik zelf koop meestal gewoon mascarpone. Maar zou het graag een x met iets anders willen proberen. Alvast bedankt Razia

    Beantwoorden
  10. Souad
    Souad zegt:

    Haai Fatima,

    Ik heb ze uitgeprobeerd voor el eid. Ik kreeg niet zo een felrode kleur maar meer dat chocoladerood wat ze in Engeland verkopen. Komt waarschijnlijk omdat ik teveel cacao (een hele volle theelepel) heb gebruikt. Verder fantastisch recept, ze zijn zo mooi, zacht en bol uit de oven gekomen. Thanks hbiba Jazak Allah khair voor alle vrouwen (en mannen) die jij helpt dmv jouw recepten. Een tip voor alle anti-zoetekauwen zoals ik, gebruik GEEN 100 gram poedersuiker voor de crème. De crème was onwijs lekker maar toch net iets te zoet voor mij. Volgende keer maar even een beetje voor beetje bijvoegen en proeven. Ennnn als laatste opmerking, ik heb 21 grote en 3 mini cupcakes uit het recept gehaald!

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Souad,

      Ah, ja dat kan inderdaad ook aan de cacaopoeder liggen en ook aan het merk kleurstof. Welke heb jij gebruikt als ik vragen mag? En wat je zelf aangeeft over de poedersuiker klopt. Ik raad ook altijd aan om de poedersuiker in delen toe te voegen en ondertussen te proeven of het zoet genoeg is voor jezelf. Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Eid mubarak nog! Xx

      Beantwoorden
      • Souad
        Souad zegt:

        Hi Fatima,

        Ik heb die van Jo-La gebruikt, ik kom er net achter hoe de karmijn uit de kleurstof wordt gewonnen 😭. Voortaan gebruik ik jouw recept van vanille cupcakes of maak ik simpele chocoladecupcakes in combinatie met jouw heerlijke crème recept. Allah ybarek fiek. Xx

  11. Karima
    Karima zegt:

    Salam Fatima,
    Ik had nog nooit van mijn leven cupcakes gemaakt. Toen ik jouw recept uitprobeerde was het mij gelukt van de eerste keer! Ik was supertrots op mezelf 😍 Iedereen vond de cupcakes heeeerlijk… Sommige dachten zelfs dat ze van de bakker kwamen. U recept is heel duidelijk uitgelegd. Heel hartelijk bedankt voor het plaatsen van dit en u andere recepten. Doe zo voort. ❤️

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Karima,

      Aah wat goed zeg! Ik ben blij dat het je is gelukt en het heeft gesmaakt! Je mag ook zeker weten trots op jezelf zijn hoor. Heel graag gedaan lieverd en jij bedankt voor je lieve woorden! Xx

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  12. Aisha
    Aisha zegt:

    Hoi hoi,

    Ook ik heb ze uitgeprobeerd. Toen de cupcakes net uit de oven kwamen waren ze heerlijk. Na een paar uur zijn ze veel harder geworden. Ik heb besloten om voor de volgende keer toch de inhoud van dr oekter te gebruiken en voor de topping wel dit recept te hanteren.

    Beantwoorden
  13. Fatiha
    Fatiha zegt:

    Salaam oelaikoem lieve Xfaatje, ik hen deze heerlijke cupcakes gemaakt en ze waren heerlijk en mijn bezoelaikoem vondt ze super schatig. Mijn vraag is ze waren alleen iets te droog. Hoe kan ik ze wat smeuïger krijgen ? Mischien boter toevoegen bij recept? Hoor het heel graag van je en alvast super dank. Liefs Fatiha

    Beantwoorden
  14. Ilham
    Ilham zegt:

    Schat mag ik vragen waar jou spuitzak vandaan komt? Ik wil deze cupcakes maken namelijk en ze zo mooi gaan krijgen net als die van jou

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *