RAFFAELLO TAART
Er staat weer een lekker stukje taart voor jullie klaar! Ik krijg zo nu en dan een aantal verzoeken om een bepaald recept met jullie te delen en een hiervan is het de welbekende Raffaello taart! Nou stond deze taart al een lange tijd op mijn ”to bake” lijstje en gisteren heb ik dan eindelijk deze geweldig, lekkere taart eens kunnen bakken. En ik kan je alleen maar zeggen dat deze taart zeker de moeite waard is om eens zelf te maken en natuurlijk te proeven, want deze taart is zo lekker!
INGREDIËNTEN (8 personen)
Voor de taart:
- 1 pak biscuitmix
- 4 eieren
- 50 ml melk
Raffaello crème:
- 500 gr. mascarpone
- 250 ml slagroom
- 80 gr. poedersuiker
- 1 bakje Raffaello’s
- 1 zakje vanillesuiker
- geraspte kokos
Garnering:
- amandelschaafsel
- aardbeien
- extra Raffaello’s
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de springvorm met bakpapier en zet deze even apart.
- Voeg de biscuitmix in de kom en voeg hier ook de eieren en de melk bij. Mix geheel samen op hoge snelheid voor ongeveer 5 minuten tot een luchtig mengsel.
- Schep het beslag in de bekleedde springvorm en strijk de bovenkant mooi glad.
- Bak de biscuit in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 30 a 40 minuten mooi lichtbruin en gaar.
- Nadat de biscuit gaar is laat je deze voor 10 minuten afkoelen in de springvorm. Haal dan de biscuit uit de springvorm en laat deze volledig afkoelen.
Raffaello crème en taart vullen:
- Schep de mascarpone, de poedersuiker en de helft van de slagroom (125 ml) in de kom en mix het geheel samen op hoge snelheid tot een mooie stevige crème.
- Schep ongeveer 3 volle eetlepels van de crème in een aparte kom en zet deze even opzij.
- Snijd de Raffaello in stukjes en voeg deze toe bij de crème in de kom. Meng de Raffaello met je spatel door de crème.
- Mix de slagroom die je hebt overgehouden (125 ml) samen met de vanillesuiker goed stijf. Schep de slagroom in de spuitzak en zet de spuitzak in de tussentijd afgedekt in de koelkast, zodat deze kan opstijven.
- Pak de afgekoelde biscuit erbij en snijd de biscuit een keer doormidden.
- Plaats de rand van de springvorm om de biscuit en sluit de rand.
- Verdeel de Raffaello crème bovenop de biscuit en verdeel de crème met behulp van de spatel over de biscuit.
- Pak de tweede biscuit laag erbij en plaats deze bovenop de crème en druk de biscuit voorzichtig aan en verwijder de rand van de springvorm.
- Schep de crème die je apart hebt gehouden bovenop de taart en smeer hiermee de gehele taart af.
- Strooi de geraspte kokos bovenop de taart en verdeel de kokos ook tegen de zijkanten van de taart.
- Spuit wat toefjes slagroom bovenop de taart en garneer de taart met wat stukjes aardbeien en natuurlijk met wat extra Raffaello bonbons.
- Verdeel eventueel ook nog wat geroosterde amandelschaafsel in het midden van de taart.
Maak deze overheerlijke taart voor een speciale gelegenheid of verwen jezelf en je familie/vrienden eens met deze taart en gegarandeerd dat de complimenten je zullen toevliegen!
Liefs,
Fatima
Salaam Super lekker allemaal, welk pak bescuitmix gebruik jij?
Ze gebruikt van de d.Oekter
hoiii ziet er weer super uit!! een vraagje hoeveel ml van de slagroom meng je met mascarpone en hoeveel met zakje vanille suiker voor de toefjes?
Wow prachtig dit!!
Hihi dank je wel Farida! Xx
Zoo! Jij komt ook elke keer met lekkere recepten tbarkallah!! dit ga ik zeker maken, thnx Faat!
Hallo Salma,
Haha super lief van je! Dank je wel lieverd Xx
I love this 😍 Binnenkort maar even uitproberen! Je kookblog is echt top ik kan hier super veel recepten vinden en ze komen altijd goed uit! 😍
Liefs, Sarah
Salaam, het ziet er heerlijk uit! Hoe groot is jouw springvorm?
Alaikoem salaam Fadoua,
Dank je wel lieverd! Ik heb een springvorm gebruikt van 24 cm
Kan ik ook
Een bakvorm van 26 cm gebruiken?
Dat zou kunnen, maar houd er dan wel rekening mee dat de taart lager kan uitkomen. Ik gebruik namelijk een bakvorm van 22 a 24 cm.
Liefs,
Fatima
Welke springvorm gebruik je?
Ben fan van je recepten hoor!
Super gestructureerd uitgelegd en het mislukt (bijna) nooit!!
Hallo Fadoua,
Ik heb een springvorm gebruikt van 24 cm. Dank je wel lieve meid en inschAllah lukken alle recepten je binnenkort! Xx
Van welke winkel heb je de springvorm
Van de Hema.
Ik heb ene gehaald van 24 cm en dat mes da je gebruikt voor zijkanten. In het weekend maak ik ze inshallah. Zal een foto sturen 😬😬😬
Hallo Awa,
Wat goed! Nou succes ermee en ik hoor graag van je wat je ervan vindt! Xx
Hoe groot is de springvorm?
Hallo Cigdem,
Ik heb een springvorm gebruikt van 24 cm.
Ziet er heerlijk uit. En nakkelijker dan t oogt
Wist je dat in de bakblik van blokker de taart hoger wordt en je hem dan in drieèn kunt snijden.
Even een bericht ter kennisgeving 🙂
Hallo Jihane,
Bedankt lieve meid! Ah, ja dat kan best wel kloppen hoor. Als je een kleinere springvorm gebruikt, dan zal je biscuit ook hoger uitkomen. Thanks meis! Xx
Ziet er heerlijk uit tbarkellah 3liek. Alleen heb ik een vraag wat betreft de slagroom. Hoeveel doe je bij de mascarpone mengsel en hoeveel hou je over voor de toefjes. Dat begreep ik niet helemaal. Of is dat die twee volle lepels mascarpone/ slagroom die je apart hebt gehouden voor de toefjes?
Ik bedoel gewoon zelfde vorm van 24 cm van de blokker dus niet kleiner😊
Hallo Jihane,
Oh, maar hoe krijg je dan een hoger biscuit als de springvorm dezelfde diameter heeft haha? :p
Heey fatima
Ik bereid normaal nooit recepten. Na dit gezien te hebben, 😍 Ga ik zeker proberen maken. Ziett er heerlijk uitt,
Groetjessw 💋
Hallo Gaula,
Ah, leuk dit! Leuk om te zien dat ik mensen zo enthousiast krijg! Xx
Leuk dat je video nu ook in het Engels is, dan kan mijn familie uit het buitenland het ook volgen hihi.. Top Fatima!
Hallo Jihane,
Ja, is toch wel handiger hé hihi. Dank je wel meis! Xx
Hoi faatje, deze ga ik zkr uitproberen, maar ik heb nog wel een vraagje. Hoeveel slagroom meng je met de mascarpone en hoeveel voor de toefjes? Je schrijft nl over de overgehouden slagroom?
Hallo Rachida,
Oh, ja natuurlijk dat ben ik vergeten erbij te zetten. Je gebruikt 80 ml slagroom voor de mascarpone te mixen en de slagroom die je overhoudt, dus 170 ml die klop je stijf voor de toefjes bovenop de taart. Succes meid! Xx
Hoi faatje, ik wil dit zo graag maken voor collega’s verjaardag. Ik wou vragen of ik cupcake mix kan gebruiken die ik van hema heb gekocht want ik woon namelijks in engeland. Ik kan biscuit mix niet vinden. Hoeveel gram is jou biscuit mix? Xx
Hallo Sadia,
Je kun teen cupcakemix gebruiken, maar dit is niet hetzelfde als een biscuitmix. Een biscuit is namelijk luchtig, maar je kunt ook zelf een recept gebruiken om een biscuit te maken hoor. Je hebt hier namelijk niet perse een biscuitmix voor nodig. Zie hieronder een recept voor een luchtige biscuit.
http://www.deleukstetaarten.nl/recepten/bakken/taartbodems/basisbiscuit
Heel erg bedankt! Xxx
Graag gedaan Sadia! Xx
Kun je de mascarpone ook vervangen door slagroom? Wat zou t verschil zijn? Want ik zie ook veel recepten vd rafaellotaart met slagroom
Hallo Leila,
Ja, hoor je kunt ook enkel slagroom gebruiken. Ik vind de mascarpone lekkerder qua frosting, maar je hoeft dit niet perse te gebruiken. Als ik enkel slagroom gebruik, ja dan is het eigenlijk gewoon een simpele slagroomtaart, maar ook lekker hoor
Super! Weer een taart!
Na de red velvet, ga ik deze ook zeker maken!
Keep up The good work!
Xx
Ps.: Ramadan komt er aan, kunnen we nog ch’hiwat verwachten? 😍
Hallo Oumniya,
Haha dank je wel lieverd! Jazeker, met de Ramadan kom ik ook weer met wat lekkere recepten inschAllah! Xx
Salaam alaykoum Fatima,
Alweer Soukran voor je recept. Ik heb net gemaakt voor mijn schoonfamilie morgen. Heb nog extra over dus ga ik straks een tweede maken inshaAllah. Jammer dat ik geen foto kan uploaden. Wil je graag laten zien.
Xxx Farida
Dat zou geen verschil moeten uitmaken voorzover ik heb ervaren. De volgende dag vind ik m juist nog lekkerder want dan zijn alle smaken in elkaar getrokken.
Ik maak taarten altijd een dag van tevoren en bewaar ze in de koelkast zodat ik m de volgende dag van kam genieten 🙂
Helemaal met je eens Faatje! 🙂
Hallo Farida,
Ah, super! Je kunt mij altijd een foto sturen naar info@kookhoekjevanxfaatje.nl
Hey schat de taart ziet er dodelijk uit maschallah.
ik heb een vraagje binnenkort ga ik er 2 van maken voor een babyfeestje
ik ga het volgens jou recept doen alleen zit ik met het volgende mee!
de taart komen op sweetable te staan ik vraag me af of dat dan niet smelt wat denk je zelf? En ik wil geen slagroom toefjes maken omdat ik weet dat slagroom slap gaat worden heb je enige idee wat ik dan in plaats van slagroom kan gebruiken?
Hallo Fiertje,
Allereerst bedankt voor je super lieve compliment, Allah ibarkfiek! Je kunt de taart zeker voor een sweet table maken en geloof mij niks zal gaan smelten haha. Als je ervoor zorgt dat de slagroom stevig genoeg is voor de toefjes bijvoorbeeld, dan kan er eigenlijk niks misgaan. Je kunt voor de zekerheid de taart net zo lang in de koelkast laten staan en bijvoorbeeld 10 minuten voordat iedereen komt pas op de tafel zetten. En vanaf dan kan de taart gewoon blijven staan. Als je toch een iets stevige crème wilt voor e toefjes, dan raad ik je aan om de frosting te gebruiken waarmee je ook de taart afsmeert. Ik hoop dat je wat hebt aan mijn uitleg en als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag hé! x
Lievee fatima super bedankt voor je reactie ik zeg ga zo door met je lekkere kookunst we leren van je en inshallah word je hiervoor beloont Xx
Owja laatste vraag sorry haha kan ik slagroom en mascrapone apart kloppen en dan door mekaar mengen?
Ben bang dat het gaat schiften ofzo?
Hallo Fiertje,
Allahoema ameen lieverd dank je wel! Je kunt het apart kloppen net zoals je doet bij een monchoutaart, alleen dan gebruik je dus monchou, maar je kunt ook gewoon mascarpone gebruiken. Gewoon de mascarpone samen mengen met de poedersuiker en de slagroom klop je dan apart stijf. En dan spatel je met een spatel de slagroom door de mascarpone crème geen. Mag ik vragen waarom je het apart wilt kloppen schat? Xx
omdat ik bang ben dat het gaat schiften ofzo?
Hallo Fiertje,
Oh nee hoor dat zal niet gebeuren. Ik doe het al jaren op deze manier en elke keer gaat het nog goed, maar aan jou de keus hoor. Succes! x
Hoi fatima ik heb gisteren een vraag gesteld ik zie dat die verwijdert is dus ik probeer het nog een keer.
Ik ga over 2 weken 2 rafaello taart maken voor een babyfeest ik vroeg me af of die dan niet smelt omdat die op sweetable komen te staan de vulling is gewoon mascrapone wat denk je zelf en de toefjes wil ik niet met slagroom doen omdat ik weet dat ze dan slap gaan worden heb je miss enige idee wat ik in plaats van slagroom kan doen?
Ik hoor het graag Xx
Hallo Firdaous,
Oh, nee je vraag is niet verwijderd hoor, alleen ik moest nog reageren excuses voor mijn late reatie! Xx
Hey faatje, kan ik de taart vandaag maken voor morgen?
Hallo Sofia,
Jazeker, dat kan! Succes Xx
Salaam Fatima,
Ik heb een springvorm van 28 cm, moet het de ingrediënten dan verdubbelen? Of hetzelfde aanhouden, alleen wordt het minder hoog?
Groetjes,
Ouarda
Hallo Ouarda,
Ik raad je dan echt aan om alle ingrediënten te verdubbelen. Als je deze hoeveelheden aanhoudt, dan wordt de taart echt laag. Succes! Xx
Salaam
Ik vroeg mij af of het kwaad kan als ik de taart een dag op voorhand maak? Hij zal toch niet droog worden als hij een dag in de koelkast (of gewoon ik een kamer) blijft staan?
Bedankt!
Dat zou geen verschil moeten uitmaken voorzover ik heb ervaren. De volgende dag vind ik m juist nog lekkerder want dan zijn alle smaken in elkaar getrokken.
Ik maak taarten altijd een dag van tevoren en bewaar ze in de koelkast zodat ik m de volgende dag van kam genieten 🙂
Alaikoem salaam Mia,
Ja, hoor je kunt makkelijk deze taart een dag van te voren maken. Laat de taart gewoon in de koelkast staan en 1 uur voor serveren, haal je deze eruit! Succes Xx
Salaam,
Bij het stukje van de mascarpone, slagroom en poedersuiker ging het fout. Ipv een dikke massa kreeg ik een vloeibare mengsel. Ik heb echter 60 sec gemixt. Waar ging t fout?
Alaikoem salaam Soraya,
Als je mengsel te vloeibaar is, dan moet je nog even doormixen en je zult dan zien dat het mengsel dikker wordt.
Salam lieve Fatima,
Ik heb het vandaag gemaakt en is super goed gelukt :), dank je voor je lekkere recepten en jammer dat ik geen foto kan laten zien. Keep up the good work
Grtjes uit Duitsland
Heb een vraagje , kan je de marscapone vervangen door iets anders?
Hallo Nisrne,
Ja, hoor je kunt monchou gebruiken of gewone smeerkaas.
Waar kan je die cake zaag kopen?
Hallo Salima,
Bij de Xenos.
Hey Fatima,
Zou je een recept willen plaatsen voor eem fluffy zelfgemaakte biscuittaart?
Dus zonder pakjes gwn alles zelf doen.
Liefs Faatje
Hallo Faatje,
Bij het volgende taartrecept ga ik hier een recept van plaatsen.
Salam lieve Fátima
Ik heb een bakvorm van 26cm is dat ook goed?
Grtj Malika
Hoi fatima,
Ik vroeg me af hoeveel rafaelo je gebruikt in de vulling, een heel doosje?
Gr. Esma
Hallo Esma,
Ja, ik gebruik zeker een heel doosje, maar je kunt altijd minder nemen hoor.
Heey,
Ik heb een vraag.
Ik zoek al heel lang naar een biscuitmix , maar ik vind er gwn geen hier in Belgie.
In de ah hebben ze het ook niet meer. Kan ik de biscuitmix niet zelf maken?
Alvast bedankt
Hallo Meryem,
Ja, hoor je kunt de biscuit ook zelf maken. Zie hieronder een receptje;
http://www.taartenmaken.nl/recepten/zelf-biscuitdeeg-maken-recept-taartbodem/
Hoi hoi, ik heb dit vandaag gemaakt en hij is zooooooo lekker. Ben zo blij. Morgen ga ik je slagroomtaart maken. Super super super. Blijf recepten delen aub. Je bent een toppertje..
Hallo Seleyna,
Aah, wat een super lief berichtje! Echt geweldig dat je zo enthousiast bent over mijn recepten! Xx
Ik heb je gisteren via instagram de foto gestuurd van het resultaat. 😘😘 straks maak ik de slagroomtaart, heb er nu al zin in..
Mag ik miss weten welke biscuit pak je gebruiktt😋? Xx
Hallo Leila,
In de video zie je de verpakking. Het is de biscuitmix van Dr. Oetker.
Haai faat,
Waarom plaats je geen recepten meer. Ik zie af en toe wel wat voorbij gaan via Instagram alleen heb ik geen insta helaas
Assalaamoe Aleikoem,
Deze taart is zo mooi, Allaahoema Baarik! Ik ga deze taart In Sha Allah maken voor Ied al Fitr! Baraak Allaahoe feeki voor je moeite lieverd! Je kan heel goed uitleggen Masha Allah❤️❤️❤️
Alaikoem salaam Umm Amatullah,
Aah, dat is zo lief van je! Allahoema Bareek lieve schat! Dank je wel! Xx
Hallo Faatje,
Kan het ook met een springvorm van 26 cm? Of moet ik nog ingredienten toevoegen?
ben trouwens een fan van jou eten.. Altijd lekker Maa shaa Allah.. 😍
Keep up the good work!
xxx Nabila
Hallo Nabila,
Bedankt voor je lieve bericht lieverd! Ja, je kunt een vorm van 26 cm gebruiken, maar dan raad ik je wel echt aan om sowieso de biscuitmix te verdubbelen, want anders krijg je zo’n lage taart. Succes meis! Xx
Salaam alaykoem,
Allereerst bedankt voor al u receptjes en al de moeite die je doet. Ze zijn echt heel duidelijk Enzo voor beginners en omdat ze allemaal lukken krijg je nog meer zin om te bakken/koken! Ik heb een vraagje, ik zie net dat ik maar 50gram poedersuiker heb? Kan ik iets anders in de plaats doen of maakt dat niet uit?
Baaraka Allaahoe fieki en Ramadaan moebaarak!
Alaikoem salaam meid,
Bedankt voor je super lieve bericht! Allahoema ameen inschAllah! Je kunt ook kristalsuiker gebruiken als je niet genoeg poedersuiker hebt. Succes! Xx
Misschien een beetje laat maar wie weet voor een volgende keer, een tip voor iedereen, ik koop nooit meer poedersuiker uit de winkel. Want je kan het gewoon thuis zelf ‘maken’! Je maalt de poedersuiker gewoon fijn in de keukenmachine (ik heb zelf een magic bullet) met een klein thee lepeltje maizena!
Hallo Nicole,
Dat kan natuurlijk ook haha, maar ik koop voor het gemak gewoon een bus poedersuiker haha. Maar toch een goed idee hoor!
Hoi Faatje,
Ik heb je taart net gemaakt maar ik heb de garnering nog even gelaten voor morgen want ik wil de taart morgen pas meenemen.
Ik heb de taart in de koelkast gedaan in een plastic meeneem bak. Denk je dat dat kwaad kan voor 1 dag? Wat kan ik anders doen om m een dag te bewaren?
Hallo Emiliana,
Nee, hoor dit kan zeker geen kwaad!
Ik heb een bakmixvorm van 27 diameter. Zal ik dan 2 biscuitpakken gebruiken? Of is eentje ook genoeg?
Hallo Rabia,
Ik zou zeker 2 pakken gebruiken, anders krijg je een erg lage taart. Succes hoor!
Hey Faatje!
Hoe kom je aan die taartsnijder? Super handig! Ik maak ook vaak (raffaelo)taarten, alleen deze snijd ik zelf met de hand. Ik wist niet eens dat zo een handig ding bestond! Waar heb jij deze gekocht?
Hallo Laila,
Deze taartzaag komt van de Xenos. Echt super handig hoor! Ik vind dit nog vele male fijner dan een mes, want met een taartzaag kun je gewoon niet schuin snijden haha! Xx
Salaam.. masha Allah ziet er weer verukkelijk uit!!!
Ik heb hier waar ik woon geen biscuitmix..heb online gezien dat je dit zelf kan maken(koopmans recept) maar daar word geen melk gebruikt..ik zie jou in je video wel melk gebruiken..maakt dit de cake dan zachter? Of is het niet nodig wanneer ik de mix zelf from scratch maak?
Salam walaikoum Faatje, ik had vraagje,
ik wil dit graag maken voor el3ied alleen moet ik dag van te voren maken of eerder of die dag zelf ?
Alaikoem salaam Esma,
Je kunt de taart makkelijk een dag van te voren maken hoor en in de koelkast bewaren!
Asalaam alaykoem, hoeveel raffaellos doe je precies in de vulling?
Alaikoem salaam,
Ongeveer 5 stuks.
Hoi Faatje,
kan ik de taart ook een dag van tevoren maken. ?
Hallo Amira,
Jazeker, dat kan ook!
Tbark Allah, ziet er super lekker uit! Ben echt een fan van jou lekkere recepten. Deze raffaelo taart ga ik zeker ook maken met el Eid in sha Allah.
Allah ibarkfiek Karima! Super lief! Inschallah meis Xx
Salam, de mix is bij mij heel waterig en korrelig geworden. Ook na het doormixen blijft de mix water afscheiden. Wat heb ik verkeerd gedaan?
Hallo Hayet,
Oei dat is geen goed teken. Je bedoelt de biscuitmix toch?
Denk dat jij die marscarpone met slagroom bedoelt? Waarschijnlijk heb je gemixt op een te hoge stand, de slagroom wordt daardoor verpest en dan krijg je klonten met een waterige substantie 😰
Heb deze taart nu al een paar keer gemaakt en kan er geen genoeg van krijgen. Heb alleen maar positieve reacties gehad. Bedankt voor het delen 🙂
Hallo Lamia,
Kijk eens aan zo leuk! Heel graag gedaan hoor Xx
Wassalaam aleikoum Fatima, vol goede moed begon ik aan deze prachtige taart, tot mijn vulling helemaal mislukte en hoe kan zoiets simpel nou mislukken 🙁 Hij was helemaal niet stijf, helemaal waterig … Ik kon er helemaal niets meer mee doen. Als ik een foto zou plaatsen van hoe mijn taart eruit ziet nu op moment gaat ie viraal, zo erg is het. Wat heb ik verkeerd gedaan? Ik wil zo graag een mooie taart maken en meenemen om bezoek in shaa Allaah. Ik hoor graag van je en oh ja, je bent een topper!
Salam alaikom faat,
Kan je ook het hele bakje slagroom gebruiken dat het wat romiger wordt?
Xx soumaya
Alaikoem salaam Soumaya,
Dat kan, maar het kan weer te vloeibaar worden hé! Dus ik raad je het echt niet aan.
Heerlijk stuk taart, faatje. Mijn complimenten. Inmiddels de tweede keer gemaakt en weer gelukt 🙂
oh super lekker recept, ik begin al een beetje te watertanden 🙂 Ik heb altijd moeite met het gelijk krijgen van de rosetten (gelijkmatig maken). Gaan we proberen, bedankt voor de inspiratie.
Hoi Hoi,
Haha dankjewel hoor! Gewoon blijven oefenen hoor en dan komt het helemaal goed! Xx
Salaam aleikoum! Kan ik de taart ook maken zonder zo een taart zaag? En hoe zou ik dan de cake in tweeën kunnen snijden? Xxxx
Alaikoem salaam Fadoua,
Ja hoor natuurlijk. Je kunt de biscuit het beste met een grote broodmes snijden.
Salamo Alaykom Fatima,
Allereerst Allahoema barik lik… Het ziet er verrukkelijk uit.
Kun je mij vertellen waar je bakblik van 24 dm koopt? Heb mij rot gezocht.
Alaikoem salaam Naouel,
Dankjewel lieve meid. Je kunt een bakblik van 24 cm vinden bij de Albert Heijn en bij de Hema. Xx
Heb het gemaakt vandaag en my god.. het was echtttttttt lekker man! Heb er van gesmuld.. dankjewel voor de duidelijke uitleg!!!
Hallo Siham,
Haha super meid! Heel graag gedaan. Xx
Hoi Faatje,
Even een vraagje ik heb een heteluchtoven, moet de oven dan ook op 180 graden?
Hallo Sou,
Ja, dan zet je de stand op 180 graden. Je hoeft de hete lucht functie niet aan te zetten hoor, maar gewoon op de bovenste/onderste stand. Succes!
Super mooi, mn zusje is donderdag as jarig. Alle taarten ( ja ook van de Hema) hebben rundergelatine als ingredient 🙁 .. Mn zusje lust geen mascarpone, kan ik dit ook vervangen met wat anders? Heb je tips? Dacht zelf aan Slagroom klopfix en gecondenceerde melk .. Is dat wat denk je ?
Waarmee kan ik poedersuiker vervangen ????
Vanille suiker ? Aub snel antwoord. Ben er nu mee bezig.
Hallo Mary,
Is het nog gelukt? Je kunt poedersuiker vervangen door vanillesuiker geen probleem.
Hoi,
Ik heb een vraagje, doe je het hele doosje raffaello’s in de vulling? want op het filmpje zie ik namelijk 2 doosjes 🙂
Hallo Sunita,
Ik gebruik 1 doos raffaello’s voor de vulling en de rest voor de garnering.
Wauw!.. Ik zou graag een klein taartje willen maken met een springvorm met een diameter van 18 cm, welke benodigdheden qua ingrediënten heb ik dan nodig?
Hallo Maartje,
De hoeveelheden zijn gebasseerd op 24 cm. Ik zou aanraden om dan van alles de helft te nemen. Je kunt ook het recept aanhouden en 2 taartjes maken van 18 cm? Xx
Thnx! Binnenkort eens proberen!
Help!!! mijn man is de 28ste jarig en hij wilt al ee tijdje zo’n taart kan iemand het voor mijn maken uiteraard tegen betaling. Ik wil hem heel graag verassen.
Groetjes p
Hallo Per,
Kijk even op Facebook of instagram voor taartenbaksters. Of je maakt natuurlijk de taart zelf, want zo moeilijk is het echt niet.
Ziet er overheerlijk uit. De 27ste is mijn man jarig. Ik ga het dan maken. Het ziet er naar uit dat we onze vingers er ook nog bij gaan eten. Smulllllleeeeee;)
Hallo Songul,
Haha deze taart is echt heerlijk, dus een dikke aanrader!
Slm, eerst en voor twarkallah 3liek, ziet er echt wel verrukkelijk uit zeker voor de coco’s liefhebbers. Vandaar mijn volgende vraag. 😉 kan ik de Rafaelo’s vervangen met Ferrero’s? Ben zelf niet zot van Rafaelo’s …
Alaikoem salaam Amal,
Allah ibarkfiek lieverd! Jazeker, dat kan hoor. Xx
Wat moet ik in de plaatst van coco doen? Walnoten gemalen???
Hallo Amal,
Ja hoor dat kan. Liefs Fatima.
Hallo Fatima,
Ik heb maat 26 is dat ook mogelijk of is dat te groot?
Gr Rita
Hallo Fatima heb je de springvorm ingevet met bakspray????
Als het klaar is moet dit dan inde koelkast of mag het buiten de koelkast blijven
Hallo Shami,
Wanneer het iets warmer is, raad ik altijd aan om de taart in de koeling te zetten.
Liefs,
Fatima
Ik heb de taart gisteren gemaakt. Echt heerlijk…ik heb een alleen maar complimenten gekregen 🙂 Zelfs mijn kinderen die eigenlijk geen taart lusten konden er geen genoegen van krijgen. Dus heel erg bedankt voor al je recepten. Door je duidelijke uitleg, foto’s en filmpjes kan er niks mis gaan! Je bent geweldig!!!
Hmmm Heerlijk, tbarkellah hliek! Ik ben letterlijk iemand met 2 linkerhanden! Jij kan je niet voorstellen hoe vaak je me gered hebt met jouw recepten en duidelijke video’s. Ik ben zo’n ramp in de keuken dat ik een gewoon geschreven recept mij nooit lukt!
Nu even een vraagje, vanwaar heb je jouw bakvorm? xx
Hallo Wassima,
Aah dankjewel lieve schat! Ik ben blij dat je zo enthousiast bent over mijn recepten! De bakvorm komt van de Hema lieverd.
Liefs,
Fatima
Hey Fatima!
Ik heb net de taart gemaakt alleen is het beslag wat eromheen gaat niet zo stevig, nou ben ik zo dom geweest om het toch op de taart te doen maar het is niet glad te strijken, enig idee hoe ik dit nog kan redden haha, alvast bedankt!!
Hallo Yousra,
Dan is het beslag niet stijf genoeg. Liep het aan de zijkanten naar beneden of?
Liefs,
Fatima
Hey Fatima!
Het is uiteindelijk toch goed gekomen. Ik heb het in de koelkast gedaan en toen werd het stijf gelukkig!
Hij was overigens heerlijk!! Iedereen heeft ervan gesmuld tijdens Eid haha dank je wel voor het delen!❤️
Hallo Yousra,
Aah kijk eens aan! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd!
Liefs,
Fatima
Welke eieren gebruik je? Small, medium of large? thx
Hallo Naziha,
De eieren die ik gebruik zijn medium. Xx
Aah oke, dan weet ik het nu zeker! Dankjewel voor jouw snelle respons schat. Allahie hafdek. ❤️
Graag gedaan lieverd. Allahoema Ameen! Xx
Salaam hoeveel bakjes raffaelo gebruik je
Alaikoem salaam Rania,
Ik gebruik 1 bakje. Xx
Van waar heb je je bakvorm ben nu in de winkel en weet niet van waar
Hallo Rania,
Bakvorm komt van de Hema.
Welke eieren gebruik je M of S
Ik gebruik bijna altijd eieren met de maat M.
Salam wa alikoem Fatima. Je bent vergeten het zakje vanillesuiker bij de benodigdheden te zetten 😉
Alaikoem salaam Lela,
Waar zie jij vanillesuiker doen? Want ik gebruik poedersuiker. Alvast bedankt. Xx
Salam alikoem! Is het mogelijk om deze taart een dag van te voren te maken? Worden de raffaello’s dan niet taai of zacht? Thanks voor het delen van het recept. xxx
Hallo Lela,
Ja hoor je kunt de taart een dag van tevoren maken, maar ik raad je wel aan om pas op de dag zelf de slagroom toefjes boven de taart aan te brengen en de raffaello en de aardbeien op te doen. Succes! Xx
Salam fatima,
In eerste instatntie mijn complimenten voor he masha allah. Jou man mag blij zijn hihi met zo een vrouw allahumma baarik.
Ik wil de taart morgen voor het eerst maken.
Je bent zeker niet de moeilijkste in de uitleg van je recepten. Heh vaker dingen grmaakt en alles is gewoonweg zo duidelijk.
Alleen bij deze heb ik even een vraag. Alles was me duidelijk tot ik de reacties las met jou antwoord erbij.
In de beschrijving staat dat je dr slagroom moet delen in 2e. Dus de eerste 125 ml bij de marscopone en de poedersuiker.
En de overige 125 ml die je misxe met de vanillesuiker voor de toefjes?
In de reactie lees ik jou antwoorr op een vraag van een aantal en daarin staat 80 bij de mascorpone en 170 bij de vanilesuiker voor de toefjes.
Snap je dat ik dan even door de war ben.
Insha allah hoor ik van je, want wil hem insha allah morgen maken.
En nog laatste vraag. Hoeveel rafellos doe je bij die ene apparte kom waar je die 3 eetlepels van weg neemt..in dr reacties zie ik bij de 1 staan een hele pak, bij de ander geef je 5 stuks aan…
Help me out hbiba.
Alaikoem salaam Nadia,
Dankjewel lieve schat! Ik begrijp het lieverd, maar ik zal het je even uitleggen. Je gebruikt echt 125 ml voor bij de mascarpone en de overige 125 ml gebruik je voor bovenop de taart. Ik gebruikte 1 pakje raffaellos voor de gehele taart. Ik heb daar denk ik 4 of 5 raffaellos van apart gelegd voor de garnering. Ik ga even mijn reactie in de opmerkingen aanpassen en als het nog niet duidelijk is, dan hoor ik het graag. Xx
Salaam alaikoum lieve faatje,
Welke spuitzak en spuitmondjes gebruik jij? (Van waar heb je deze)
Groetjes
Alaikoem salaam lieve schat,
Mijn spuitzak en spuitmondjes komen van Deleukstetaartenshop. Zie hieronder de links;
Wegwerp spuitzakken: https://www.deleukstetaartenshop.nl/producten/gereedschappen/decoreer-gereedschap/spuitzakken/funcakes-wegwerp-spuitzakken-41-cm-10-stuks
Katoenen spuitzak: https://www.deleukstetaartenshop.nl/producten/gereedschappen/decoreer-gereedschap/spuitzakken/wilton-featherweight-decorating-bag-35cm
Spuitmondjes: https://www.deleukstetaartenshop.nl/wilton-decorating-tip-set-extra-large-1m-2d-2a
Hey Fatima,
Kan ik hier ook een bakvorm van 20 cm voor gebruiken?
Hi Chaimae,
Ja, hoor dat kan ook! Alleen let er wel op dat je de bakvorm tot ongeveer 2 cm onder de rand vult, zodat het beslag in de oven niet overloopt. Succes! Xx
Oke, thanks voor je snelle antwoord, dankje! X
Graag gedaan! Xx
Salam akaikoem fatima
ik heb een vraag je in de maatbeker zit er in melk of slagroom dat volg ik.heb even niet
Alaikoem salaam Samira,
Voor de topping gebruik ik slagroom, dus dat is ook wat je in de maatbeker ziet. De melk zit in dat flesje. Xx