PREI-KERRIE OVENSCHOTEL MET GEHAKT

4 november 2017Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ovenschotels, ik kan er geen genoeg van krijgen! Afgelopen weekend maakte ik weer eens de prei-kerrie ovenschotel met gehakt en deelde ik de stappen op snapchat en insta stories. En zoals ik al verwachtte wilde een heleboel van jullie het recept hebben haha. Niet gek, want deze ovenschotel is zo onwijs lekker!

Ingrediënten: (4 personen)
Gehakt en groenten:
  • 250 gr. gehakt
  • 2 kleuren paprika 
  • 1 prei, in schijfjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden
  • 2 etl. olijfolie of zonnebloemolie
  • 5 grote kruimelige aardappelen
Kruiden:
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. kurkuma
  • 1/2 tl. komijnpoeder
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1 tl. kerriepoeder
  • extra peper en zout
Kerriesaus:
  • 50 gr. roomboter
  • 1 tl. kerriepoeder
  • 3 etl. bloem
  • 300 ml melk
  • 1 eidooier
Extra:
  • geraspte kaas
  • verse bieslook
Bereidingswijze:
  1. Verwarm een scheutje olie in de pan en bak de uien samen met de knoflook mooi lichtbruin.
  2. Schep het gehakt erbij en strooi alle kruiden erbij samen met nog een scheutje olie. 
  3. Voeg de fijngesneden peterselie erbij en giet er nog een scheutje olie bij. Schep alles goed om en bak het gehakt op middelmatig vuur gaar.
  4. Voeg de prei erbij die je in stukjes hebt gesneden en bak geheel mee.
  5. Voeg de stukjes paprika toe en schep alles goed door. 
  6. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout. Voeg er nog een theelepel sambal bij en schep alles weer goed door.
  7. Kook de aardappelschijfjes in een ruime pan met kokend water en wat zout goed gaar.
  8. Vet de ovenschaal in met een laagje roomboter.
  9. Verdeel de aardappelschijfjes op de bodem van de ovenschaal.
  10. Schep de groente/gehakt vulling bovenop de aardappelschijfjes en druk deze ietsjes aan.
  11. Verdeel de overige aardappelschijfjes bovenop de groente/gehakt en zet de ovenschaal even apart.
  12. Smelt de roomboter in een steelpannetje op laag vuur.
  13. Voeg de bloem samen met de kerriepoeder toe en roer het met een garde goed door.
  14. Zet het vuur iets hoger en giet de melk er in stappen bij. Blijf ondertussen flink doorroeren tot je ziet dat de saus goed is ingedikt. 
  15. Voeg het eigeel bij de kerriesaus en mix weer flink samen op middelmatig vuur.
  16. Pak de ovenschaal erbij en verdeel de kerriesaus bovenop de ovenschotel en strijk de saus goed glad.
  17. Verdeel nog een laagje geraspte kaas bovenop de kerriesaus.
  18. Bak de ovenschotel in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 30 a 40 minuten goudbruin en gaar.
  19. Wanneer de ovenschotel gaar is laat je deze even afkoelen en dan kun je de ovenschotel garneren wat verse bieslook.
Extra tips&trics:
  • Je kunt het gehakt ook een paar uur van tevoren marineren, zodat de kruiden goed kunnen intrekken.
  • Als je merkt dat de kerriesaus nog iets te dik is, dan kun je er altijd extra melk aan toevoegen en de saus weer mixen tot je de juiste structuur hebt. Vergeet alleen niet de saus weer op smaak te brengen met peper en zout.
  • Maak de ovenschotel op voorhand, dek de ovenschotel af en bewaar in de tussentijd in de koelkast.

Liefs,
Fatima

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima of #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Print recept

Nutrition

145 Comments

  • Lamia

    4 november 2017 at 11:21

    Masha Allah, ziet er lekker uit. Ga deze recept zeker uitproberen.

    1. Fatima El Irari

      4 november 2017 at 11:43

      Allah ibarkfiek lieve Lamia! Moet je zeker doen schat. Xx

      1. Yasmima

        10 september 2018 at 08:46

        Hoiii
        Dankjewel
        Zou je het ook alleen met kaas erbovenop kunnen doen en zonder saus en zonder bepaalde kruiden want heb niet alles in huis en moet ff snel maken

      2. Fatima El Irari

        10 september 2018 at 11:32

        Hi Yasmima,

        Jazeker, ook enkel met kaas is het erg lekker! Als je bepaalde kruiden niet hebt, dan kun je die weglaten. Xx

  • Najat

    4 november 2017 at 11:25

    Teeeeeee heeeeerlijk!!! Ik ga dit snel uitproberen!! Dank je wel Fatima!! Keep up the good work Masha Allah!!

    1. Fatima El Irari

      4 november 2017 at 11:43

      Hallo Najat,

      Aah dankjewel lieve schat! Moet je zeker doen, want het is echt heerlijk haha! Xx

      Liefs,
      Fatima

    2. Rilana

      16 februari 2020 at 18:20

      Tip naar de mensen hier voor de saus. De saus word veelste dik met 50 gram bloem + eigeel. Doe er 3 eetlepels bloem in dat werkt beter ik gebruik de 3 eetlepels van het andere ovenschotel recept. Die met broccoli. Als je 50 gram bloem pakt is het zo dik dat je er superveel melk bij moet voegen dus pak het best 3 eetlepels en het zou goed moeten zijn word het alsnog een beetje te dik voor je gevoel doe er dan wat meer melk bij.

      1. Fatima El Irari

        17 februari 2020 at 00:08

        Hi Rilana,

        Bedankt voor je advies!

        Liefs,
        Fatima

  • Sinem

    4 november 2017 at 11:49

    Oehh lekker! Ik zag het vorige week bij je op snapchat en sinds toen al zin in haha! Ga het vanavond maken, thnx Faatje!

    1. Fatima El Irari

      4 november 2017 at 11:51

      Haha ik heb jullie even laten wachten inderdaad! Ben benieuwd wat je ervan vindt! Xx

  • Sanne

    4 november 2017 at 11:50

    Lekker! Snel eens maken voor het eten. Bedankt voor de moeite Fatima!

    1. Fatima El Irari

      4 november 2017 at 11:51

      Graag gedaan Sanne! Xx

  • Layla

    4 november 2017 at 11:56

    Ziet er heerlijk uit en simpel!
    Ik weet wat ik vanavond ga maken!
    XXxx

    1. Fatima El Irari

      5 november 2017 at 08:59

      Dankjewel lieve Layla! Smakelijk eten alvast! Xx

  • Hayat

    4 november 2017 at 13:13

    Ziet er heerlijk uit 🙂
    Vroeg me alleen af of ik de melk kan vervangen voor water en kookroom of soyamelk?

    1. Fatima El Irari

      5 november 2017 at 09:00

      Hi Hayat,

      Ik zou dan eerder de melk vervangen door kookroom of sojamelk. Water lijkt me niet echt lekker hihi. Succes meis! Xx

      1. Selly Selly

        6 november 2017 at 09:03

        Dag dames sorry dat ik me ermee bemoei, maar water zou ook kunnen maar dan als bouillon. Dus een blokje tuinkruiden/groentenbouillon bij het water doen.

      2. Fatima El Irari

        6 november 2017 at 10:55

        Hallo Selly,

        Je mag altijd reageren hoor. Klopt, met bouillon lijkt het me wel weer lekker! Xx

  • Sanae

    4 november 2017 at 13:36

    Je bent er weer met een hoofdgerecht! Eerlijk – ik heb je recepten echt gemist met een lekkere hoofdmaaltijd!! Ik kijk ook bij anderen blogsters maar gaat niks boven jouw recepten. Dan weet ik gewoon zeker dat t lekker wordt!!!

    Dus ja er is absoluut animo voor nog meer van dit soort heerlijke ovenmaaltijden en andere hoofdgerechten je bent een topper! Dank voor al je moeite ik ga deze week nog je recept uitproberen en mijn familie weer blij maken!

    1. Fatima El Irari

      5 november 2017 at 09:01

      Hallo lieve Sanae,

      Wat onwijs LIEF zeg! Dankjewel lieve schat en ik ga zeker meer hoofdgerechten delen inschAllah. Smakelijk eten alvast lieverd! Xx

  • Soum

    4 november 2017 at 15:17

    Ik ga dit meteen uitproberen! Ik vind prei kerrie ovenschotel heeerlijk. Maar maak het uit een pakje. Ben zeer benieuwd

    1. Fatima El Irari

      5 november 2017 at 09:04

      Hallo Soum,

      Moet je zeker doen meis, want het is echt HEERLIJK Haha! Xx

  • fatima

    4 november 2017 at 16:39

    He Fatima,

    Ziet er weer lekker en mooi uit. Allahuma barek!

    Zou je de ei ook kunnen weg laten of vervangen. Zo ja, door wat?

    Groet,
    Fatima

    1. Fatima El Irari

      5 november 2017 at 09:04

      Hallo Fatima,

      Je kunt het weglaten hoor. Xx

      1. fatima

        5 november 2017 at 11:01

        Dankjewel, ga ik t gauw een x proberen in Shaa Allah!

      2. Fatima El Irari

        6 november 2017 at 07:30

        Graag gedaan Fatima! Xx

  • Loubna

    4 november 2017 at 18:23

    Mmmm lijkt me erg lekker

    Ovenschotels zijn zeer welkom?

    1. Fatima El Irari

      5 november 2017 at 09:05

      Ik ga er nog een heleboel delen hihi!❤

  • Nadia

    4 november 2017 at 22:49

    Hoi Fatima,

    Vanavond was dit ons avondeten wat was dit lekker.
    Dank je wel voor het delen.

    Liefs Nadia

    1. Fatima El Irari

      5 november 2017 at 09:05

      Hallo Nadia,

      Ah super zeg! Heel graag gedaan lieverd. Xx

  • Salima

    5 november 2017 at 00:03

    Is het mogelijk om deze schotel voor te bereiden en dan pas de volgende dag in de oven te doen?

    1. Fatima El Irari

      5 november 2017 at 09:07

      Hallo Salima,

      Jazeker dat kan. Je kunt misschien de volgende dag pas de kerriesaus maken en erop doen. Als je daar geen tijd voor hebt, dan kun je ook de kerriesaus van te voren maken en dan de volgende dag nog even verwarmen met wat melk zodat de saus weer wat vloeibaar wordt. Succes lieverd! Xx

      1. Salima

        6 november 2017 at 12:42

        Dankje voor je duidelijke uitleg altijd!! Je bent geweldig

      2. Fatima El Irari

        6 november 2017 at 13:01

        Graag gedaan lieverd! Dankjewel. Xx

  • Nadine

    5 november 2017 at 07:59

    Super lekker ziet het eruit ga het zeker maken! Kan je misschien ook een video opnemen hoe je lasagna maken. Keep up the Good work Fatima ???

    1. Fatima El Irari

      5 november 2017 at 09:07

      Hallo Nadine,

      Ga ik zeker doen lieverd! Xx

  • Feride

    5 november 2017 at 11:04

    Hoi Fatima,

    Ik heb vorige week voor het eerst jou heerlijke pizza broodjes recept uitgeprobeerd en de kids waren er dol op ?. Ik kreeg een 10+ hahah. Dit recept ga ik ook zeker een keer proberen. Ik zou het fijner vinden om meer hoofdgerechten te zien, want het is zo irritant om niet te weten wat je moet koken elke dag! Verschrikkelijk gewoon. Je maakt de sausjes ook zelf, daar leer ik weer van. Al dat honig en konimex zakjes vind ik maar niks, er zit van alles in wat niet goed voor je is. Heel veel succes nog!

    1. Fatima El Irari

      6 november 2017 at 07:29

      Hallo Feride,

      Haha dat dagelijks bedenken wat te koken ken ik maar al te goed! Ah super goed lieverd! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Ik zal zeker meerdere hoofdgerechten delen op de blog. Dankjewel lieverd! Xx

  • Soum

    5 november 2017 at 13:32

    Heey,

    Ben zelf niet zo een gehakt liefhebber. Past de saus ook lekker met kip denk je ?

    1. Fatima El Irari

      6 november 2017 at 07:30

      Hallo Soum,

      Jazeker, je kunt het gehakt makkelijk vervangen door gehakt. Ook erg lekker! Xx

  • Chams

    5 november 2017 at 23:31

    Salaam alekoem Fatima.
    Ik wilde graag weten van welke merk je deze kerriekruiden gebruikt?
    Thks …gr choumicha

    1. Fatima El Irari

      6 november 2017 at 07:34

      Alaikoem salaam Choumicha,

      Ik gebruik de kerriekruiden van de Lidl. De Lidl heeft maar een soort, dus is niet te missen. Succes! Xx

  • Ouafa

    6 november 2017 at 14:05

    Ziet er super lekker uit!
    Kan je komijn en verse bieslook weglaten? En vanwaar is de ovenschaal?

    Alvast bedankt

    1. Fatima El Irari

      6 november 2017 at 14:55

      Dankjewel lieve Ouafa! Ja, hoor je kunt ze beide weglaten. De ovenschaal komt van TK Maxx in Rotterdam.

  • Naïma

    6 november 2017 at 18:37

    Salaam lieve Faatje,

    Vandaag heb ik deze schotel klaargemaakt voor het avondeten. Het was heerlijk!!
    Beste van alles was dat mijn kleintjes van 2 en 7 jaar het ook heerlijk vonden! Lang geleden dat ze zonder gezeur hun bord leeg gegeten hebben.
    Dus voor de moeders die dit lezen; deze schotel is geschikt voor moeilijk etende kinderen!
    Dank voor het delen faatje!

    Liefs Naïma ♡

    1. Fatima El Irari

      6 november 2017 at 19:17

      Alaikoem salaam lieve Naima,

      Wat onwijs leuk om te lezen! Ik ben blij dat het alhamdoelilah heeft gesmaakt lieverd. Heel graag gedaan! Xx

  • Siham_

    7 november 2017 at 08:58

    Fatimaaaaaaa! Ik heb dit gisteren gemaakt en de hele ovenschaal was gewoon op! Haha mijn man en kinderen vonden het zo lekker! Onwijs bedankt echt waar. Door jou heb ik serieus leren koken en met al je nieuwe recepten, blijft koken ook zo leuk! Ik kan niet wachten op je lasagne recept haha! Dikke knuffel!

    1. Fatima El Irari

      7 november 2017 at 09:21

      Sihammmmmm! Haha wat onwijs leuk zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en dat jullie ervan hebben genoten. Lasagne recept komt er snel aan hoor! Xx

      Liefs,
      Fatima

  • khadija

    7 november 2017 at 14:37

    Hui Fatima, bedankt voor het recept. Ben het nou aan het maken. Er staat 100mg voor de kerriesaus, maar ik heb het idee dat die verhouding niet klopt.de saus al 2x gemaakt maar is veel te dik lijkt alsof het te veel meel is in verhouding tot boter en melk. Of klopt dit wel? ben het aan het maken voor vanavond. Groetjes

    1. Fatima El Irari

      7 november 2017 at 15:22

      Hallo Khadija,

      Graag gedaan lieverd. Ik geef ook aan dat je de melk op gevoel nog extra kunt toevoegen als je de saus iets lichter wilt hebben. Ik wil de saus altijd dik hebben, maar als je de saus lichter wilt, dan kun je gewoon extra melk toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Succes! Xx

  • Najlaa

    7 november 2017 at 16:56

    Hey fatima, ik heb m ndt gemaakt.. alleen bij de kerry saus gibg er denk ik iets mis.. toen de boter gesmolten was en ik de bloem en kerry erbij deed werd het een bal.. met melk kreeg ik het wel dunner maar er zitten klontjes in.. wat doe ik mis? Heb m nu in de oven.. dus ik wacht het af hoe het gaat smaken hahahaha..

    1. Najlaa

      7 november 2017 at 19:14

      Hij smaakte super lekker!!! Shokraan voor je lekkere recept

      1. Fatima El Irari

        8 november 2017 at 07:02

        Superrrr! Ik ben blij dat jullie ervan hebben genoten lieverd! Heel graag gedaan! Xx

    2. Fatima El Irari

      8 november 2017 at 06:59

      Hallo Najlaa,

      Wanneer je de bloem erbij doet, wordt het inderdaad gelijk iets dikker. Je zou de volgende keer de bloem in twee delen kunnen toevoegen. Maar wanneer je de melk erbij doet verdwijnt de dikke structuur inderdaad wel. Als je goed mixt met de garde, dan gaan de klontjes ook vanzelf weg. Ik hoop dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx

  • Musaarat

    8 november 2017 at 15:02

    Waar hebje kerrie gekocht?

    1. Fatima El Irari

      8 november 2017 at 15:17

      Hi Musaarat,

      De kerriepoeder die ik gebruik komt van de Lidl, maar elk supermarkt heeft wel kerrie.

  • Hayat

    8 november 2017 at 16:42

    Beste Fatima ,

    Ik wil je voor een keer bedanken voor alle recepten die je deelt ! Ik heb er al zoveel gemaakt van hoofdgerecht tot hapjes en toetjes ! Ga zo door al mijn zussen zijn gek op jou YouTube recepten! Ga zo door meid! Dikke knuffel Hayat

    1. Fatima El Irari

      8 november 2017 at 19:23

      Hallo lieve Hayat,

      Wat onwijs lief zeg! Dankjewel lieve schat en ik ben blij dat je zo enthousiast bent! Xx

  • Fatima

    8 november 2017 at 18:54

    Hoi Fatima,

    Ik heb gisteren deze ovenschotel gemaakt, maar bij de saus ging het mis. Ik heb het idee dat de hoeveelheid bloem teveel is voor de hoeveelheid gesmolten boter? Kan ik iets meer boter gebruiken of iets minder bloem?

    1. Fatima El Irari

      8 november 2017 at 19:22

      Hallo Fatima,

      De hoeveelheid bloem en boter kun je gewoon aanhouden, maar je giet er gewoon extra melk bij tot je de juiste structuur voor jezelf hebt. Xx

  • Dina

    10 november 2017 at 21:33

    Salaam ailaikom Fatima!
    Ik ben nog een jong meisje, en ik houd er onwijs van om te koken door jou!! Echt super bedankt. Ik ga morgen het avondeten klaarmaken In sha Allah, en dat word de prei-kerrie ovenschotel! Ik zal je via snap/ insta dm een foto van het resultaat sturen als dat goed is!
    xxx Dina
    Asalam

    1. Fatima El Irari

      12 november 2017 at 08:48

      Alaikoem Salaam Soms,

      Aahw wat onwijs goed zeg! Ik ben in ieder geval al super trots oo je hoor! Had je mij de foto al via snapchat gestuurd? Misschien dat ik die namelijk niet heb gezien. Xx

  • Celine

    14 november 2017 at 21:21

    Ik zocht op google en recept en kwam uit op jouw site. Ohhh super blij mee want wat staan hier een lekkere recepten en duidelijke video’s. Je hebt er een fan bij!

    1. Fatima El Irari

      15 november 2017 at 07:22

      Hallo Celine,

      Aah wat leuk zeg! Je bent van harte welkom! Bedankt voor je lieve compliment.

      Liefs,
      Fatima

  • Naghame

    24 november 2017 at 11:08

    Kan je dit ook maken met kipfilet

    1. Fatima El Irari

      25 november 2017 at 14:52

      Jazeker, dat kan ook! Xx

  • Aaliyha

    24 november 2017 at 15:56

    hoi ik ben aaliyha en ik ben een groot fan van jou en ik wil best een kook vlog maken met u en ik mag man mijn mama echt koken omdat ik al 11 ben en ik wil heel graag wat geweldig en moois maken ik wil dat super graag met u doen als het niet kan dat maak ik het met deze recept hoor bedankt voor het word doeii

    Groetjes van Aaliyha

    1. Fatima El Irari

      27 november 2017 at 07:06

      Hallo Aaliyha,

      Aah wat ontzettend lief zeg! Ik geef binnenkort een kookworkshop en misschien dat je dan ook kunt komen? Dan kunnen we elkaar natuurlijk ontmoeten. Wie weet tot snel!

      Heel veel liefs,
      Fatima

  • Badria

    29 november 2017 at 16:10

    De hoeveelheden van de saus klopt echt. 50 gram roomboter op 100 gram meel. In de video zie ik dat je ook veel meer roomboter gebruikt dan 50 gram. De hoeveelheid kerriepoeder staat er ook niet bij. Het gerecht staat in de oven. Ben benieuwd hoe het smaakt

    1. Fatima El Irari

      29 november 2017 at 18:45

      Hi Badria,

      Ik maak dit gerecht met regelmaat en dit zijn de exacte hoeveelheden. Het lijkt misschien dat ik meer gebruik, maar ik gebruik toch echt 50 gram roomboter. Ik hoop dat het inschAllah heeft gesmaakt.

      Liefs,
      Fatima

    2. Fatima El Irari

      29 november 2017 at 18:46

      En er staat duidelijk 1 theelepel kerriepoeder in het recept.

  • Aisha

    30 november 2017 at 12:11

    Hoi Fatima! Allereerst bedankt voor het delen van je heerlijke recepten. Zo heb ik al een aantal gerechten uitgeprobeerd en kan zeggen met succes?. Nu wil ik vandaag jou prei/gehakt schotel gaan maken voor vanavond. Ik kan alleen nergens terugvinden hoeveel aardappelschijfjes je gebruikt. Alvast bedankt en keep up the good work??

    Liefs aisha

    1. Fatima El Irari

      30 november 2017 at 14:54

      Hallo Aisha,

      Wat ontzettend lief zeg, dankjewel! Ik gebruik in totaal 5 grote aardappelen, maar het hangt ook van de grote van je ovenschaal. 5 aardappelen zouden wel genoeg moeten zijn. Smakelijk eten alvast! Xx

  • Chaimaa

    30 november 2017 at 12:44

    Salam Fatima !!
    Dankjewel voor al je heerlijke recepten en blijf vooral zo doorgaan
    Ik wil dit vanavond klaarmaken
    Alleen heb ik een vraag wat voor salade en salade saus zouden hierbij passen?

    Kiss Kiss

    1. Fatima El Irari

      30 november 2017 at 15:01

      Alaikoem salaam Chaimaa,

      Heel graag gedaan lieverd en jij ook bedankt! Zelf serveer ik er vaak een frisse salade bij, dus een salade met tomaten, komkommer, uien etc. en dan gebruik is als dressing de yoghurtdressing of tuinkruiden is ook erg lekker. Smakelijk eten alvast! Xx

  • Sabbje

    5 december 2017 at 19:49

    Hey lieve Fatima!

    Ik heb al een heleboel van je recepten uitgeprobeerd en deze overschoten was er één van, heerlijk!
    Ik heb alleen een probleem want ik doe er altijd tr weinig zout in. Heb je hier misschien tips voor?

    1. Fatima El Irari

      6 december 2017 at 06:58

      Hallo lieve Sabrine,

      Aah super leuk om te horen! Nou ik zal je een wat vertellen haha. Ik ben ook echt iemand die of altijd zout vergeet of te weinig gebruikt. Ik doe nu het volgende; aan het begin van het koken breng je het eten op smaak en proef je het. En wanneer het gerecht klaar is proef je het nog meer, zodat je eventueel extra zout kunt toevoegen. Op deze manier komt het altijd goed haha. Xx

  • Hajar

    11 december 2017 at 14:33

    Ahahha bij het lezen van je recepten hoor ik je stem in me hoofd ?en toen je zei doe er zout bij moest ik gelijk aan je moeder denken miskina die altijd tegen je zei zout fatima zout?

    1. Fatima El Irari

      12 december 2017 at 16:41

      Hallo Hajar,

      Hahahahaha! Wat grappig haha, en inderdaad mijn moeder blijft mij op zout wijzen! Xx

  • Sou

    27 december 2017 at 16:39

    Hi Fatima,

    Ziet er lekker uit. Als ik dit in een rechthoekige ovenschaal wil maken, welk formaat kan ik dan het beste gebruiken?

    Liefs, Sou

    1. Fatima El Irari

      28 december 2017 at 07:10

      Hallo Sou,

      Dankjewel lieverd. Je zou eventueel een ovenschaal kunnen gebruiken met een afmeting van 33×23 cm. Je kan elk ovenshcaal gebruiken hoor en ongeveer vullen tot net onder de rand. Succes! Xx

  • Hans

    24 januari 2018 at 16:16

    Heb het net gemaakt. Mjammie. Heeeeeeeeerlijk. Wordt niet de eesten keer.

    1. Fatima El Irari

      25 januari 2018 at 08:00

      Hallo Hans,

      Haha wat leuk! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt!

      Liefs,
      Fatima

  • marcella

    5 februari 2018 at 17:43

    Dank voor het recept. Ik maakte deze ook al (recepept uit de boeren keuken), maar zonder de saus. Staat in de oven. Het gehakt heb ik vervangen voor vega gehakt. De saus was heel flauw bij mij daar heb ik nog wat mosterd, cremefraise en kaas doorgedaan. Ook heb ik nog kleine stukjes tomaat bij de prei erbij gedaan, omdat ik iets te weinig had. Ben benieuwd. Grt, Marcella

    1. Fatima El Irari

      6 februari 2018 at 07:50

      Hallo Marcella,

      Klinkt lekker allemaal! Ik hoop dat het heeft gesmaakt. Xx

  • maurice

    16 februari 2018 at 18:14

    volgens mij is 100 gram bloem te veel. het gerecht was heerlijk. maar met meer dan 35 gram wordt het klonterig. heb ik iets fout gedaan?

    1. maurice

      18 februari 2018 at 18:18

      Hallo Fatima,

      Ik heb uiteindelijk 35 gram gebruikt. En het eindresultaat was heerlijk!
      Bij 100 gram werd het bij mij een soort cakebeslag.
      Maar ondanks dat, een toprecept!

      1. Fatima El Irari

        19 februari 2018 at 06:56

        Ah super! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt.

        Groetjes,
        Fatima

  • Yasmina

    1 maart 2018 at 20:03

    Het is een lekker recept, maar de 100 gram voor de kerrie saus klopt echt niet. Het is meer een koekjesbeslag of churro beslag als je 100 gr gebruikt. Op 50 gram boter gaat 50 gram bloem als je een lekkere stevige saus wilt.

    1. Fatima El Irari

      2 maart 2018 at 14:50

      Hi Yasmina,

      Dit is precies wat ik heb gebruikt, maar je bent nu wel de 2e die aangeeft dat de saus te dik is. Dus ik heb de bloem hoeveelheid even aangepast. Dankjewel hoor!

      Liefs,
      Fatima

  • Jolanda

    9 april 2018 at 18:43

    Ben ik nou gek. Ik zie helemaal geen kerrie staan bij je ingredienten voor de saus. Hoeveel kerrie doe jij er in?

    1. Fatima El Irari

      10 april 2018 at 05:56

      Hi Jolanda,

      Haha nee je bent niet gek. Ik heb het er even bijgezet. Xx

  • Han

    9 april 2018 at 19:38

    Vandaag gemaakt.. Heeeeeerlijk!! Dankjeeel voor het delen topperr

    1. Fatima El Irari

      10 april 2018 at 05:58

      Hi Han,

      Ah wat goed zeg! Hele graag gedaan lieverd! Xx

  • Michiel

    26 april 2018 at 11:57

    Hi Fatima,

    Ik vond uw recept eerder toevallig via Pinterest en vind het zalig klinken! Ook in België komt deze schotel dit weekend nog op de tafel! 😉 Bedankt daarvoor!! x

    1. Fatima El Irari

      26 april 2018 at 12:02

      Hi Michiel,

      Ah wat leuk zeg! Heel graag gedaan en geniet ervan!

      Liefs,
      Fatima

  • Layla

    26 mei 2018 at 10:38

    Salaam oulijkoem mag ik weten hoe groot je schaal is ?

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2018 at 11:38

      Alaikoem salaam Layla,

      Mijn ovenschaal is rond de 30 cm. Je zou eventueel een ovenschaal kunnen gebruiken met een afmeting van 33×23 cm. Je kan elk ovenschaal gebruiken hoor en vullen tot net onder de rand. Succes! Xx

  • Ankie scheers

    9 juli 2018 at 14:34

    Hoi, veel werk maar erg lekker en gezond ook, kinderen vinden dit zacht smakende gerecht ook heerlijk.
    Dank je wel, groet,
    Ankie

    1. Fatima El Irari

      10 juli 2018 at 05:53

      Hi Ankie,

      Klopt, je bent eventjes bezig maar het is de moeite waard haha. Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en dat de kids het ook lekker vonden!

      Liefs,
      Fatima

  • Farah

    10 juli 2018 at 11:50

    Hoii. Welke aardappel gebruik je? Kruimig of vastkokend?

    Gr. Farah

    1. Fatima El Irari

      10 juli 2018 at 11:56

      Hi Farah,

      Ik gebruik kruimelige aardappelen. Ik ga het er even bijzetten. Xx

  • Marike Wessing

    19 augustus 2018 at 17:23

    De ovenschotel is prima gelukt.
    Voor de saus heb ik alleen onder gebruikt dit ging prima.
    Voor hoeveel personen is dit recept eigenlijk, wij hebben het met zn tweeën bijna opgegeten.

    1. Fatima El Irari

      3 september 2018 at 07:18

      Hi Marike,

      Ah super! Dit recept is zeker goed voor 4 personen, maar het ligt er ook maar net aan hoe groot je de porties opschept.

      Liefs,
      Fatima

  • Froukje

    21 oktober 2018 at 09:45

    Ik heb dit donderdag gemaakt, het was HEERLIJK??. We hadden nog iets minder dan de helft over, net genoeg voor de zaterdag. Ga dit zeker vaker maken. Dank je voor het recept.

    1. Fatima El Irari

      21 oktober 2018 at 10:11

      Hi Froukje,

      Wat leuk om te lezen! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt! ❤️

  • Jea

    11 november 2018 at 15:55

    Hi Fatima,

    Hij staat in de oven! Ben benieuwd.
    Trouwens, de nieuwe naam van je website is veel leuker! Bij de oude naam vond ik de slogan niet zo lekker lopen. “Eten verslavend als geen ander…”
    Ander is een benaming voor een persoon en eten is geen persoon. Ik bedoel dit absoluut niet vervelend hè!
    Uit de keuken van Fatima klinkt vele malen mooier!
    Keep up the good work! Ik ben fan van je recepten, het lukt altijd! ❤️

    1. Fatima El Irari

      12 november 2018 at 11:03

      Hi Jea,

      Aah bedankt voor je lieve compliment! Ik hoop dat het heeft gesmaakt.

  • Angelique

    20 november 2018 at 14:40

    Hi Fatima,
    Voor hoeveel personen is het recept?
    Groetjes Angelique

    1. Fatima El Irari

      20 november 2018 at 14:43

      Hi Angelique,

      Dit recept is voor ongeveer 4 personen. Ligt er natuurlijk ook maar net aan hoe groot je de porties opschept.

      Liefs,
      Fatima

  • Cynthia

    5 december 2018 at 13:11

    Het huis ruikt heerlijk nu deze schotel in de oven staat. Lekker smullen vanavond met mijn ouders voorafgaand aan pakjesavond met de kinderen! Dank voor dit recept!

    1. Fatima El Irari

      5 december 2018 at 15:46

      Hi Cynthia,

      Wat leuk! Geniet er allemaal van!?❤️

  • Caroline

    10 december 2018 at 15:34

    Heerlijk! Ik heb door de saus bij de kerriepoeder wat garam masala gedaan. Yum.

    1. Fatima El Irari

      10 december 2018 at 16:08

      Lekker!?

  • Isetta

    1 januari 2019 at 10:01

    goeiemorgen Fatima. Gelukkig nieuw jaar!
    vraagje over deze schotel, wil hem graag maken maar ben niet zo een fan van kerrie. proef je dat sterk in dit gerecht of valt dat wel mee?

    alvast bedankt.

    1. Fatima El Irari

      1 januari 2019 at 11:02

      Hi Isetta,

      Jij ook een mooi 2019 gewenst!❤️ Je proeft de kerrie echt niet overdreven terug in het gerecht en je zou zelfs minder kerriepoeder kunnen gebruiken.??

  • Tirza

    13 januari 2019 at 18:25

    Superr recept! Heb zojuist deze lekkere ovenschotel gemaakt en mijn vriend en ik hebben er echt van gesmuld! Ook de saus erover was super, veel beter dan al die pakjes en zakjes uit de winkel;) Bedankt, ik blijf je volgen! Grtjs Tirzah

    1. Fatima El Irari

      14 januari 2019 at 10:21

      Hi Tirza,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt meid!

      Liefs,
      Fatima

  • Saskia Pradun-Baur

    29 januari 2019 at 02:32

    Hallo Fatima, na al je batbots met gehaktvulling te hebben ontdekt en die nu als vast voorraadje in onze vriezer liggen omdat ze zo lekker zijn. Vandaag jouw recept voor prei-kerrie schotel gemaakt en waar mijn wederhelft zweerde bij het bekende kant en klaar pakje. Nou hier geen kant en klaar pakje en zakje meer want je recept is heerlijk! Precies goed in de smaak van de kruiden en alles mooi in balans. Toppertje en blijvertje in ons huishouden dus. Ik kijk enorm uit naar je kookboek en nieuwe recepten. En wens jou en je gezin veel succes, gezondheid, liefde en geluk.

    1. Fatima El Irari

      29 januari 2019 at 19:11

      Hi Saskia,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt meid en super bedankt voor je lieve woorden!?❤️

  • Saskia Pradun-Baur

    29 januari 2019 at 02:41

    Hallo Fatima, na al je batbots met gehaktvulling te hebben ontdekt en die nu als vast voorraadje in onze vriezer liggen omdat ze zo lekker zijn. Vandaag jouw recept voor prei-kerrie schotel gemaakt en waar mijn wederhelft zweerde bij het bekende kant en klaar pakje. Nou hier geen kant en klaar pakje en zakje meer want je recept is heerlijk! Precies goed in de smaak van de kruiden en alles mooi in balans. Toppertje en blijvertje in ons huishouden dus. Ik kijk enorm uit naar je kookboek en nieuwe recepten. En wens jou en je gezin veel succes, gezondheid, liefde en geluk.

  • Saskia

    29 januari 2019 at 03:02

    Hallo Fatima, na al je batbots met gehaktvulling te hebben ontdekt en die nu als vast voorraadje in onze vriezer liggen omdat ze zo lekker zijn. Vandaag jouw recept voor prei-kerrie schotel gemaakt en waar mijn wederhelft zweerde bij het bekende kant en klaar pakje. Nou hier geen kant en klaar pakje en zakje meer want je recept is heerlijk! Precies goed in de smaak van de kruiden en alles mooi in balans. Toppertje en blijvertje in ons huishouden dus. Ik kijk enorm uit naar je kookboek en nieuwe recepten. En wens jou en je gezin veel succes, gezondheid, liefde en geluk.

  • F

    6 februari 2019 at 19:23

    Hoe krijg ik de ‘onderkant’ vd saus gaar/hard in de oven? Nu kleurt slechts de bovenkant goudbruin. 2 x gemaakt.

    1. Fatima El Irari

      11 februari 2019 at 11:24

      Hi F,

      Hoe is de structuur van de saus? Dik of dun?

  • Dggv

    7 februari 2019 at 13:27

    Hoe krijg ik de saus aan de onderkant gaar? Tot 2 x toe is alleen de bovenkant gaar/krokant gebakken in de oven

  • Maria

    15 februari 2019 at 07:25

    Dank je wel Fatima voor het heerlijke recept. Je uitleg is zo helder en volledig, dat het mij als niet zo ervaren kok vertrouwen geeft. De eerste keer was het heerlijk. Volgende week komt mijn kleindochter en dan maak ik het weer ❤️

    1. Fatima El Irari

      16 februari 2019 at 15:48

      Hi Maria,

      Aah wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd!❤️

  • Janny

    8 maart 2019 at 17:44

    Hallo Fatima

    Kan je ook vertellen hoeveel calorieën in deze schotel zitten?

    B.v.d Janny

    1. Fatima El Irari

      8 maart 2019 at 19:23

      Hi Janny,

      Ik zou het niet weten, sorry. Ik let bij alle ingredienten niet op de calorieën.

  • Karin

    23 maart 2019 at 22:48

    Het was echt heerlijk :-D! Ik woon sinds kort in de VS en ik mis de pakjes die je in Nederland kan kopen om zulk soort maaltijden te maken, maar dit was wellicht lekkerder dan een pakje! Dankjewel :-D!!

    1. Fatima El Irari

      24 maart 2019 at 06:38

      Hi Karin,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt!?❤️

  • Cees

    30 mei 2019 at 18:12

    Dag Fatima
    Kwam “toevallig” op je website. Heb de prei-kerrie schotel gemaakt vanavond. Je kruidenpalet sprak me aan. Het resultaat was ernaar, ronduit lekker en top! We hebben heerlijk gegeten.

    1. Fatima El Irari

      31 mei 2019 at 10:32

      Hi Cees,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en welkom!

      Groet,
      Fatima

  • Frans

    5 september 2019 at 10:14

    Dank voor dit recept. Heb het gisterenavond gemaakt en het viel goed in de smaak hier. Heb weliswaar de paprika vervangen door courgette en was de eierdooier vergeten in de kerriesaus, maar dat mocht de pret niet drukken. Voor het eerst met meer dan 2/3 kruiden gekookt. Beviel goed. Ik sla je site effe op!

    1. Fatima El Irari

      5 september 2019 at 10:25

      Hi Frans,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en bedankt voor je enthousiaste reactie!

  • Rilana

    10 februari 2020 at 13:42

    Heb het al eens gemaakt was heel lekker nu ga ik het proberen met aardappel puree inplaaats van schijfjes ben benieuwd

    1. Fatima El Irari

      10 februari 2020 at 17:23

      Hi Rilana,

      Ah fijn om te horen! Met aardappelpuree is dit gerecht ook erg lekker.

  • Sheila

    15 februari 2020 at 16:23

    Hoi Fatima een vraagje ik maak dit gerecht meestal met het zakje van maggi prei kerrie schotel maar kan ik eventueel wel de gehakt kruiden hoe jij het vermeld maar dan wel het zakje van maggi erbij gebruiken dat is de saus die je als laatste erover heen doet.
    Groetjes Sheila

    1. Fatima El Irari

      16 februari 2020 at 10:44

      Hi Sheila,

      Ja, hoor dat kan ook. Heb ik ook weleens gedaan. Xx

  • Klaassens

    25 februari 2020 at 20:49

    Hallo Fatima,
    Heerlijk recept, goed beschreven en het resultaat was geweldig. Ga zo door.👍👍

    1. Fatima El Irari

      25 februari 2020 at 22:20

      Hi Klaassens,

      Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Graag gedaan!

  • Dorien

    18 maart 2020 at 18:22

    Gister gemaakt, was heerlijk!! Ga ik zeker vaker maken.

    1. Fatima El Irari

      18 maart 2020 at 22:21

      Hi Dorien,

      Top! Fijn dat je even een berichtje achterlaat. Xx

  • Sarah

    14 december 2020 at 21:24

    Net gemaakt en het is heerlijk! Dank je wel. ☺️ Al je recepten zijn top. 🙏🏽

    1. Fatima El Irari

      21 december 2020 at 11:55

      Hi Sarah,

      Wat leuk, dankjewel!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept