PIZZA TONIJN

INGREDIËNTEN (2 stuks)

Voor het pizzadeeg:
.
  • 500 gr. bloem
  • 1 etl. oregano
  • 1 etl. gedroogde rozemarijn
  • 1 tl. zout
  • 2 etl. olijfolie
  • 1 etl. gedroogde gist
  • 280 ml lauwwarm water
Voor de pizza topping:
.
  • tomatensaus
  • 1 etl. rozemarijn
  • 1 blikje tonijn
  • 1 rode ui
  • 1 ui
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1 tl. zout
  • geraspte kaas

Bereidingswijze:

  1. Voeg de bloem samen met de oregano, gedroogde rozemarijn en het zout toe in de kom en meng dit even samen.
  2. Voeg de gedroogde gist toe in een kommetje en giet er 2 eetlepel lauwwarm water bij. Laat dit zo staan voor ongeveer 10 minuten.
  3. Giet dan het gistmengsel en de olijfolie toe bij het deeg en mix het even kort samen.PiazzaaPiazzaa1
  4. Begin nu beetje bij beetje het lauwwarme water toe te voegen en kneed het deeg ondertussen goed door op hoge snelheid. je kneed het deeg met de keukenmachine zeker voor 5 minuten op hoge snelheid.
  5. Plaats het pizzadeeg in een ingevette kom en dek het deeg af met een theedoek en laat het deeg voor zeker 60 minuten rijzen.

Piazzaa2


Pizza’s vormen en beleggen:
.
  1. Stort het deeg op je werkblad en verdeel het deeg in drie of meerdere gelijke stukken.
  2. Vorm de stukken deeg tot een bal, dek het deeg af met folie en laat het deeg nog eens voor 10 minuten rusten.Piazzaa3
  3. Pak dan een bakplaat erbij die je hebt bekleed met bakpapier en druk hierop het deeg uit tot een ronde plak van ongeveer 1 cm. Je kunt natuurlijk ook een pizzaplaat gebruiken.
  4. Schep de tomatensaus in een kom en voeg de gedroogde rozemarijn erbij en mix dit even samen.Piazzaa4
  5. Verdeel ongeveer 2 volle eetlepels bovenop het deeg en smeer de tomatensaus met de achterkant van de lepel uit.
  6. Verdeel bovenop de tomatensaus de tonijn en de uien ringen en strooi bovenop wat zwarte peper en zout.
  7. Bak de pizza’s af in de voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 30 a 40 minuten lekker krokant en gaar.

Piazzaa5

Met dit recept maak je zelf heerlijke, krokante pizza’s met een lekkere krokante bodem. Met de topping kun je uiteraard volop variëren!

Liefs,
Fatima

36 antwoorden
  1. Mays
    Mays zegt:

    Salaam meid het ziet er weer heerlijk uit net zoals je alle andere gerechten. Nu een klein vraagje ik wil graag een keukenmachine halen en vroeg me af of die van jou goed ze werk doet en is het waard om hem te kopen voor 119 euro ( dat is de prijs dat ik gezien heb). Sorry voor me lastige vraag, en ga zo door he chokran

    Beantwoorden
  2. Oumsarrah
    Oumsarrah zegt:

    salam alaykum ,
    waar heb je die pizza pan gekocht? Jij bent en blijft mijn favo blogger!! Allahouma baarik.

    Alles zo duidelijk makkelijk, en je neemt voor iedereen zo de tijd. Moge Allah jou belonen!! Alahouma Ameen.

    Beantwoorden
  3. musaarat
    musaarat zegt:

    Salaam alykum, rol jehet deeg met deegroller uit? Waar heb je die pizza pan gekocht? Wat je n oven legt dat bedoel k shokran ga m uitproberen😊

    Beantwoorden
  4. Amel
    Amel zegt:

    Ik houd steeds mijn gsm erbij in de keuken voor je duidelijke uitleg.
    Al meerdere recepten uitgeprobeerd met succes!
    Je bent officieel de redster van de keukenklunsen!
    Barraak Allahou feek

    Beantwoorden
  5. khadija
    khadija zegt:

    De deeg van de pizza rijst NOOIT bij mij zoals bij jou. Ik maak er dan dus bakplaat pizza van omdat de deeg niet groot genoeg is voor ronde pizzas. Wat doe ik verkeerd.

    Beantwoorden
      • khadija
        khadija zegt:

        Salam fatima,
        Ik gebruik de gist uit het blauwe pakje (vierkant)
        ik doe er plastic folie en een thee doek overheen. Ik laat het dan gewoon in de keuken staan.

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Alaikoem salaam Khadija,

        Is dit de droge gist(allemaal van die kleine korreltjes) of de vierkante verse gist? Ik raad je aan om het deeg altijd in de oven te laten rijzen terwijl deze gewoon uitstaat. Het afdekken met plasticfolie en een theedoek is helemaal goed.

        Liefs,
        Fatima

  6. Mini
    Mini zegt:

    Salaam Faatje,

    Ik At laatst een pizza bij iemand en die was zo lekker. Zij gaf aan om het deeg met melk te kneden in plaats van water. Kan ik bij jou recept de lauwwarme water met lauwwarme melk vervangen? Alvast bedankt.

    Ben trouwens fan van je recepten! Vooral tijdens de ramadan🙈❤️ Shokran😘

    Beantwoorden
  7. Sabrina
    Sabrina zegt:

    Lieve fatima

    Ik weet niet hoe het komt mijn de pizzas waren mislukt de deeg was veeel te hard en taai 🙁
    Al je andere recepten lukken heel goed .. je bent een toppere volg je elke dag groerjes xxx

    Beantwoorden
  8. Naima
    Naima zegt:

    Beste Fatima, in jouw lijst van benodigdheden heb je oregano nodig, maar later in de tekst heb je het over gedroogde basilicum. Wat is nu juist de oregano of basilicum?
    Dank je wel alvast!
    Naima

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *