Pizza Tonijn

Wat heb je nodig? (2 stuks)

  • 350 gr. bloem
  • 1 etl. oregano
  • 1 etl. gedroogde rozemarijn
  • 1 thl. zout
  • 1 etl. olijfolie
  • 1 thl. gedroogde gist
  • 170 ml lauwwarm water

De topping

  • Tomatensaus
  • Eetlepel Rozemarijn
  • Tonijn
  • Rode ui
  • Ui
  • Peper
  • Zout
  • Geraspte kaas

Bereidingswijze:

Doe de bloem in een diepe kom en doe hierbij de oregano, gedroogde rozemarijn en het zout en meng dit even samen. Doe hier dan de olijfolie bij en de gedroogde gist die je van te voren hebt opgelost met 2 eetlepels lauwwarm water. Begin nu met het beetje bij beetje toe te voegen van het lauwe water en kneed het deeg ondertussen goed door. Ik heb mijn keukenmachine gebruikt en het deeg voor 2 minuten op de laagste stand laten kneden en dan nog eens voor 8 minuten op de hoogste stand laten kneden.

Piazzaa
Piazzaa1

Leg het deeg in een ingevette kom en laat het deeg dan rijzen met een schone theedoek eroverheen voor 60 minuten. Ik heb het deeg in de oven gezet en het daar laten rijzen, omdat de oven tochvrij is en zo het deeg goed kan rijzen. Dit doe je zonder de oven aan teaanstaat!

Piazzaa2

Stort het deeg op je aanrecht en verdeel het in drie gelijke stukken als je een dunne bodem wilt. Wil je een wat dikkere bodem dan verdeel je het deeg in twee stukken. Laat het deeg dan weer voor 10 minuten rusten met een plastic folie eroverheen zodat het deeg niet uitdroogt.Pak dan een bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier en druk hierop het deeg uit! Ik heb dit keer een pizzaplaat gebruikt en het is erg goed bevallen! Naar mijn gevoel wordt de pizzabodem dan veel krokanter en is de pizza ook sneller gaar!

Piazzaa3

Druk het bolletje deeg uit en smeer je pizzadeeg in met een scheutje tomatensaus die je samen hebt gemixt met een theelepel gedroogde rozemarijn. Verdeel hierop dan de tonijn en de uien die je in schijfjes hebt gesneden. Strooi er nog wat zout en peper overheen en eindig met een laagje geraspte kaas.

Piazzaa4

Piazzaa5

Stop de pizza in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 30 minuten en houd de pizza ondertussen wel in de gaten, want elke oven verschilt!

Dit echt echt een heerlijke pizza met een extra dunne en vooral krokante bodem heerlijk! Je kunt natuurlijk met de topping zoveel variëren als je zelf wilt!

eat

Eetsmakelijk

 

36 antwoorden
  1. Mays
    Mays zegt:

    Salaam meid het ziet er weer heerlijk uit net zoals je alle andere gerechten. Nu een klein vraagje ik wil graag een keukenmachine halen en vroeg me af of die van jou goed ze werk doet en is het waard om hem te kopen voor 119 euro ( dat is de prijs dat ik gezien heb). Sorry voor me lastige vraag, en ga zo door he chokran

    Beantwoorden
  2. Oumsarrah
    Oumsarrah zegt:

    salam alaykum ,
    waar heb je die pizza pan gekocht? Jij bent en blijft mijn favo blogger!! Allahouma baarik.

    Alles zo duidelijk makkelijk, en je neemt voor iedereen zo de tijd. Moge Allah jou belonen!! Alahouma Ameen.

    Beantwoorden
  3. musaarat
    musaarat zegt:

    Salaam alykum, rol jehet deeg met deegroller uit? Waar heb je die pizza pan gekocht? Wat je n oven legt dat bedoel k shokran ga m uitproberen😊

    Beantwoorden
  4. Amel
    Amel zegt:

    Ik houd steeds mijn gsm erbij in de keuken voor je duidelijke uitleg.
    Al meerdere recepten uitgeprobeerd met succes!
    Je bent officieel de redster van de keukenklunsen!
    Barraak Allahou feek

    Beantwoorden
  5. khadija
    khadija zegt:

    De deeg van de pizza rijst NOOIT bij mij zoals bij jou. Ik maak er dan dus bakplaat pizza van omdat de deeg niet groot genoeg is voor ronde pizzas. Wat doe ik verkeerd.

    Beantwoorden
      • khadija
        khadija zegt:

        Salam fatima,
        Ik gebruik de gist uit het blauwe pakje (vierkant)
        ik doe er plastic folie en een thee doek overheen. Ik laat het dan gewoon in de keuken staan.

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Alaikoem salaam Khadija,

        Is dit de droge gist(allemaal van die kleine korreltjes) of de vierkante verse gist? Ik raad je aan om het deeg altijd in de oven te laten rijzen terwijl deze gewoon uitstaat. Het afdekken met plasticfolie en een theedoek is helemaal goed.

        Liefs,
        Fatima

  6. Mini
    Mini zegt:

    Salaam Faatje,

    Ik At laatst een pizza bij iemand en die was zo lekker. Zij gaf aan om het deeg met melk te kneden in plaats van water. Kan ik bij jou recept de lauwwarme water met lauwwarme melk vervangen? Alvast bedankt.

    Ben trouwens fan van je recepten! Vooral tijdens de ramadan🙈❤️ Shokran😘

    Beantwoorden
  7. Sabrina
    Sabrina zegt:

    Lieve fatima

    Ik weet niet hoe het komt mijn de pizzas waren mislukt de deeg was veeel te hard en taai 🙁
    Al je andere recepten lukken heel goed .. je bent een toppere volg je elke dag groerjes xxx

    Beantwoorden
  8. Naima
    Naima zegt:

    Beste Fatima, in jouw lijst van benodigdheden heb je oregano nodig, maar later in de tekst heb je het over gedroogde basilicum. Wat is nu juist de oregano of basilicum?
    Dank je wel alvast!
    Naima

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *