PIZZA MET KIP EN GROENTEN

18 januari 2016Fatima El Irari

INGREDIËNTEN (2 stuks)

Voor het pizzadeeg:
.
  • 350 gram bloem
  • 1 tl. Provençaalse kruiden
  • 1.5 thl. zout
  • 1 zakje gedroogde gist (of 1 etl. gist)
  • 1 etl. olijfolie
  • 180 ml lauwwarm water
Voor de zoetzure kip:
.
  • 300 gr. kipfilet
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • tl. pittige sambal
  • 2 etl. zoete chilisaus
  • 1 etl. ketjap
  • 1/2 etl. sojasaus
  • 1 etl. honing
Voor de groenten:
.
  • 1 rode ui, schijfjes
  • 1 groene paprika, in reepjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 1 bosui, in stukjes
  • geraspte kaas

Bereidingswijze:

  1. Meng de bloem samen met het zakje gist en voeg de Provençaalse kruiden erbij. Strooi het zout aan de zijkanten van de kom en meng het geheel even samen.
  2. Giet het water dan in stappen toe bij de bloem en kneed ondertussen het deeg goed door op hoge snelheid voor zeker 5 minuten.
  3. Plaats het deeg in een ingevette kom en dek de kom af met een stuk folie en een schone theedoek. Laat het deeg dan voor zeker 60 minuten rijzen op een warme plek in huis.
  4. Bak de kipfilet in een koekenpan met 2 eetlepels zonnebloemolie mooi lichtbruin. Voeg de de gesneden knoflook toe en bak dit mee. Doe hier dan de sambal bij en kruid het eventueel nog met wat peper en zout.
  5. Haal de kipfilet van het vuur en giet hier de ketjap, sojasaus, chilisaus en de honing bij. Meng dit dan samen en laat het voor ongeveer 10 minuten staan, zodat de saus goed in de kipfilet zal trekken.
  6. Snijd ondertussen de paprika’s, uien en de bosui naar wens en zet deze even apart.
  7. Stort het deeg op je werkplek en verdeel het deeg in twee gelijke stukken. Druk het deeg plat op de pizzaplaat en vorm aan de zijkanten een hoge rand, dit zorgt ervoor dat de saus niet overloopt.
  8. Verdeel wat geraspte kaas op de bodem van de pizza en hierop verdeel je weer de groenten. Verdeel hierop dan de kip en giet ook een paar eetlepels van van de zoetzure saus over de gehele pizza heen.
  9. Maak de pizza tenslotte af met een laagje geraspte kaas en stop de pizza in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 30 minuten.

Liefs,
Fatima
IMG_7343

Print recept

71 Comments

  • Lina

    19 januari 2016 at 09:41

    Deze ga ik zeker uitproberen in sha allah ziet er heeeeeerlijk uit! Bedankt voor het delen van de lekkere recepten, heb al heel wat uitgeprobeerd en elke keer een succes !

    1. xfaatje

      19 januari 2016 at 14:46

      Hallo Lina,

      Super lief! Bedankt voor je compliment lieve meid!

  • Farah

    19 januari 2016 at 15:09

    Oh mashaa Allah jummie! Hier houden ze ontzettend veel van pizza misschien bovenstaande recept eens gauw proberen, dank je wel voor het delen

    1. xfaatje

      19 januari 2016 at 15:37

      Hallo Farah,

      Dankjewel meid! Dit recept moet je zeker eens uitproberen, erg lekker haha.

  • Yamina Yassin

    19 januari 2016 at 16:35

    Een heerlijk recept maar mag ik jou vragen waar jij de keuken machine hebt gekocht en is hij ook geschikt voor brood deeg ik zoek een goede sukran oughti

    1. xfaatje

      20 januari 2016 at 07:44

      Hallo Yasmina,

      Bedankt meid! Ja, natuurlijk. Deze keukenmachine heb ik een paar jaar geleden bij de Albert Heijn gekocht en hij werkt prima! Een tijdje geleden hadden ze precies dezelfde keukenmachine weer bij de Albert Heijn in de aanbieding. Voor het kneden van het deeg werkt deze machine echt goed!

  • Femke

    19 januari 2016 at 20:03

    Dit is zó lekker! Ik maak ook regelmatig zelf pizza’s, op vrijwel dezelfde manier :-)! Met tonijn of met kip..lekker!!

    1. xfaatje

      20 januari 2016 at 07:46

      Heey Femke!

      Ja, lekker hé haha! Met tonijn is ook zo lekker hmmm!

  • Fadoua

    20 januari 2016 at 00:07

    Salaam oualaikoem ,

    Dit ziet er heeerlijk uit ma sha Allah!
    Wat mij trouwens opvalt is dat je gist en zout samen gooit boven de bloem.

    Ik heb altijd geleerd dat zout absoluut niet in aanmerking mag komen met gist anders rijst het deeg niet. Nou die van jou is mooi gerezen dus ik zou zeggen niks aan de hand?! 😆

    Ik kijk al uit naar het volgende recept!
    Ps; waar haal je die pizza vorm vandaan?

    Liefs Fadoua

    1. xfaatje

      20 januari 2016 at 07:48

      Alaikoem salaam Fadoua,

      Allah ibarkfiek lieverd! Je hebt helemala gelijk hoor! Je moet het zout en de gist nooit bij elkaar gooien, want hierdoor zal de gist niet goed zijn werk kunnen doen. Normaal gesproken doe ik dit ook echt nooit, alleen heb ik dit tijdens het filmen toch perongeluk gedaan haha! Maar gelukkig is het deeg toch goed gerezen en had ik een erg luchtig deeg haha! Pizza vorm komt van de Big Bazaar meid en bij de Action zag ik deze ook liggen. Xx

      1. S

        14 januari 2018 at 11:39

        Hoi Faatje, als dat per ongeluk ging, waarom staat het dan wel zo in de bereidingswijze? Moet de zout en gist niet samen worden gedaan?

      2. Fatima El Irari

        14 januari 2018 at 14:09

        Sorry, ik weet even niet meer waar we het over hadden? Je kunt het beste de zout altijd apart toevoegen van de gist, omdat het zout de gist niet zijn werking laat doen. Daarom geven vele als tip ook om het zou aan de zijkanten van de kom te strooien en niet direct in aanmerking te laten komen met de gedroogde gist. Xx

  • Zakia

    21 januari 2016 at 11:04

    SalamAlikom meid, Ik bewonder je echt tbarkeAllah3lik! Doe zo verder!! Ik heb vraagje kan je de kip ook vervangen in tonijn en dat sausje van soja saus kethapmanis… past dat ook bij tonijn? Alvast bedankt x

    1. xfaatje

      21 januari 2016 at 12:41

      Salaam alaikoem Zakia,

      Aah super lief Allah ibarkfiek lieve meid! Je kunt de kip zeker vervangen door tonijn, maar dan zou ik dit sausje niet gebruiken, want ik weet niet of dit wel zo lekker is. Wat ik je dan kan aanraden is om gewoon tomatensaus te gebruiken voor het besmeren van de pizza. Gebruik dan wel een tomatensaus uit een pakje en niet uit blik, want de tomatensaus uit blik is vaak erg zuur. Je kunt door de tomatensaus nog wat gedrooge oregano mengen, ook erg lekker. Succes meid! Xx

  • Soumaya

    21 januari 2016 at 12:56

    Ik ben hier nieuw. En ik ben nu al een Die Hard fan van je ! Naast het feit dat je recepten knallen, is alles ook zo overzichtelijk, netjes en duidelijk. Ik kan niet wachten om alles uit te proberen. Keep up the good work, vele vrouwen zullen je dankbaar zijn. Ik weet in ieder geval dat ik je heel dankbaar ben voor het delen van je talent! Moge Allah je gave beschermen.

    1. xfaatje

      22 januari 2016 at 13:38

      Salaam alaikoem Soumaya,

      Allereers WELKOM haha en bedankt voor je super lieve complimenten! Allahoema ameen lieve schat! Ik ben blij dat het allemaal zo duidelijk is alhamdoelilah. Als je ooit vragen hebt, dan wee je me te vinden. Veel kookplezier meid! Xx

  • samira

    25 januari 2016 at 10:03

    A salaam alikoum

    Ma shaa allah weer een super recept van jou. Vraagje hoeveel olijfolie moet ik gebruiken. Ben je denk ik vergeten te vermelden. Baraka Allah fiekie

  • imane

    25 januari 2016 at 14:17

    aawhh dankjeee dat kan ik nog well lekkerr op school makenn!!!!!! hartsikke bedankt je bent een heldd!!

    1. xfaatje

      25 januari 2016 at 15:27

      Hallo Imane,

      Graag gedaan lieve meid en bedankt! Xx

  • imane

    25 januari 2016 at 14:19

    ^^
    THANXXXX , <3 <3 <3

    1. xfaatje

      25 januari 2016 at 15:27

      Graag gedaan! Xx

  • samira

    26 januari 2016 at 09:56

    Hoeveel olijfolie moet er bij. Ga morgen in shaa allah het recept uitproberen

    1. xfaatje

      26 januari 2016 at 14:00

      Hallo Samira,

      1 eetlepel.

  • Sara

    27 januari 2016 at 11:32

    Recept ziet er super uit! Kan ik het deeg nu al maken en beleggen en pas vanavond afbakken?

    1. xfaatje

      28 januari 2016 at 14:59

      Hallo Sara,

      Dankjewel meid! Ja dat kan zeker hoor. Succes!

  • HOreca apparatuur

    3 februari 2016 at 09:08

    interesant artikel!

    1. xfaatje

      10 februari 2016 at 12:19

      Dankjewel! 😀

  • Salwa

    4 februari 2016 at 10:33

    Hoi,

    Bedankt voor het recept. Ik ben beginnende en elke keer maak ik gebruik van jou heerlijke recepten. Je legt het echt heel duidelijk uit wat koken een stuk leuker maakt!

    Gr sal

    1. xfaatje

      10 februari 2016 at 18:18

      Hallo Salwa,

      Ah, super lief! Bedankt lieve meid Xx

  • Jeannine

    15 februari 2016 at 19:21

    Hi Fatima!
    Ik las iets over zout en gist niet mengen met elkaar…maar wannneer moet je het zout dan toevoegen? ?
    Groetjes

    1. xfaatje

      16 februari 2016 at 10:45

      Hallo Jeannine,

      Ja, dat klopt inderdaad. Ik heb dit per ongeluk wel gedaan, maar gelukkig heeft het deeg alsnog goed gerezen haha. Je kunt het beste het zout aan de zijkanten van de kom strooien en de gist in het midden. Succes meis Xx

  • Rachida

    21 mei 2016 at 16:05

    Wauw mash Allah deze lijkt me heerlijk! Welke soja en ketjap gebruik je (merk)?

    Ik heb de feestsalade laatst gemaakt, was echt een succes!!!!

  • Charisma

    3 juni 2016 at 13:16

    Hey meid!

    Wat voor soort bloem gebruik jij hiervoor?

    X
    Charisma

    1. xfaatje

      6 juni 2016 at 06:50

      Hallo Charisma,

      Ik gebruik echt elke keer weer een ander soort bloem, maar de bloem die ik vaak gebruik is of van de Lidl of van de Aldi. Xx

  • Tima

    8 juni 2016 at 10:18

    Hee naamgenootje,

    Ik volg je volgens mij sinds je deze blog hebt en ik probeer altijd je recepten uit maar ik plaats nooit een reactie.
    Voor vanavond ben ik inspiratieloos en dacht even bij xFaatje kijken en toen kwam ik deze pizza weer tegen. Deze blijft van favo!!
    Ik heb hem al zovaaaaaak gemaakt en elke keer weer lukt het me goed elhamdoulillah en thuis vinden ze het overheerlijk. Vanavond maar weer even maken. Met dit berichtje wilde ik je gewoon bedanken dat je al je recepten met ons deelt, ga zo door en Ramadan Moubarak!

    Liefs, naamgenootje & fan van je blog/recepten

    1. xfaatje

      8 juni 2016 at 12:58

      Hallo lieve Fatima,

      Wat een super lief berichtje! Ben blij dat je alsnog een berichtje stuurt al ben je een stille lezer. Bedankt voor je lieve woorden lieve schat en inderdaad, deze pizza is ZO lekker haha!! Smakelijk eten alvast! Xx

  • Mirjam

    18 juni 2016 at 15:34

    Dag fatima,

    Graag wil k wat duidelijkheid betreft de oventijd. In het recept staat 200graden voor 30 min. Maar in de video is dit 180graden voor 20 min. Nu de vraag welke tijd en graden kan k het beste aanhouden. Grt Mirjam

    1. xfaatje

      19 juni 2016 at 12:10

      Hallo Mirjam,

      Het is 180 graden voor 20 min. Ik ga het even aanpassen sorry hoor Xx

  • Mina

    19 juni 2016 at 17:32

    Hoi, lijkt me een zeer lekkere pizza
    Maar wat is ketjap? Ja sorry misschien is het typisch Hollands..
    Wil het zeker eens uitproberen dit.

    1. xfaatje

      20 juni 2016 at 12:11

      Dankjewel meis! Ketjap is niet Nederlands hoor. Je kunt het vinden bij de wok producten. Misschien kun je het even google?

      1. Mina

        20 juni 2016 at 12:27

        hmm kan ik dat in een gewone winkel ook kopen of waar koop ik dat?

  • Noor

    20 juni 2016 at 18:33

    Salaam fatima,

    Ik heb de pizza gemaakt alleen ik
    heb ze niet in 2 stukken verdeeld. is dat erg?

    Heb ipv ronde bakblAd een vierkante gebruikt voor in de oven.

    groetjes

    1. xfaatje

      23 juni 2016 at 09:55

      Oh nee hoor dat is zeker niet erg en je kunt inderdaad ook een vierkante vorm gebruiken. Succes! Xx

  • Lela

    21 juni 2016 at 11:18

    Salaamoe3alykoem lieverd
    Allaahuma bareek wat ziet het er heerlyk uit Ma sha allaah
    Maar ik zit met een kleine probleempje… ik woon in marokko hier verkopen ze geen provencaalse kruiden wat kan ik daarvan in de plaats gebruiken
    shokrane Ik wacht op je antwoord
    Wasalaamoe3alykoem

    1. xfaatje

      23 juni 2016 at 10:46

      Alaikoem salaam Lela,

      Super lief dankjewel lieverd! Als je die kruiden niet hebt, kun je ook gewoon de normale kruiden gebruiken en een takje thijm. Deze hebben ze volop in Marokko. Succes meis Xx

  • Samira

    24 juni 2016 at 13:51

    Je maakt zulke lekkere recepten alles wat ik van je maak is heerlijk. ?? ik ben heel blij met je ga Door met recepten en lekkere dingen maken.

    1. xfaatje

      24 juni 2016 at 14:14

      Hallo Samira,

      Aah super lief van je! Dankjewel lieve schat en als ik ooit ergens mee kan helpen, dan hoor ik het graag van je! Xx

  • Marjan

    30 juni 2016 at 08:53

    Hoi hoi,

    Dankjewel weer voor je lekkere recept!
    Ik heb deze pizza gisteren gemaakt en hij was heerlijk.
    Op de randjes na dan, die waren keihard geworden 🙁 Heb jij een idee hoe dit kan of hoe ik dit de volgende keer kan voorkomen?

    Groetjes

    1. xfaatje

      30 juni 2016 at 12:12

      Hallo Marja,

      Aah super meis! Dit komt waarschijnlijk door de tomatensaus die hard wordt. Je kunt de volgende keer de tomatensaus iets van de zijkanten afhouden, dan komt het goed inschAllah. Xx

      1. Marjan

        30 juni 2016 at 13:31

        Dankjewel voor je snelle antwoord, ga het onthouden voor de volgende keer! xx

      2. xfaatje

        30 juni 2016 at 14:14

        Graag gedaan Xx

  • Yvonne

    10 augustus 2016 at 19:59

    Salaam aleikum,

    Ik heb een vraagje, ik heb het deeg gemaakt maar het wil niet rijzen.
    Wat heb ik verkeerd gedaan?

    Verder ben ik ontzettend blij met jouw heerlijke recepten en duidelijke filmpjes.
    Je doet het super goed mesha’Allah.

    Insha’Allah weet jij een oplossing voor mijn probleem, alvast bedankt xxx

    1. xfaatje

      11 augustus 2016 at 07:02

      Alaikoem salaam Yvonne,

      Hoe lang heb je het deeg laten rijzen en waar precies? Mag ik ook weten welke gist je hebt gebruikt? Dankjewel lieve schat voor je lieve compliment! Xx

      1. Yvonne

        11 augustus 2016 at 13:23

        Salaam aleikum,

        Dank je wel voor je snelle reactie.

        Het deeg heeft voor ongeveer 65 minuten in de combi-magnetron gestaan.
        Verder heb ik gist gebruikt uit Algerije, want ik had geen Nederlandse meer liggen.
        De naam is Nouara, ik weet niet of je het kent.
        Ik kan hier geen foto toevoegen jammer genoeg.
        Als je de foto wilt zien kan ik hem misschien op facebook zetten. Of per mail. Laat maar weten.

        Dank je wel xxx

      2. xfaatje

        11 augustus 2016 at 13:58

        Alaikoem salaam Yvonne,

        De plek waar je het deeg hebt laten rijzen is in ieder geval goed. Ik raad je aan om misschien een een keer de gist van Dr. Oetker te gebruiken Is verkrijgbaar bij de Albert Heijn, Jumbo etc. en ligt bij de bakafdeling. In een verpakking zitten 2 zakjes en het kost rond de €0,80

  • Siham

    7 september 2016 at 21:30

    Haai meid, het zit er heerlijk uit. Top recepten zoals altijd. Alleen heb een vraagje aan je, ik wil meer als 2 maken. Ik wil der 4 maken moet ik dan alles verdubbelen? Gaat alleen om de de deeg.

    1. xfaatje

      8 september 2016 at 06:55

      Hallo Siham,

      Dankjewel lieve meid! Als je 4 pizza’s wilt maken, dan raad ik je ook aan om heel het recept te verdubbelen. Dus de ingredienten voor het deeg en ook de groenten en kip. Anders heb je straks te weinig. Xx

  • Ilham

    9 december 2016 at 23:27

    Hey Fatima,

    Kan ik ook zelfrijzend bakmeel hiervoor gebruiken? Juist beter toch?

    Ga zo door met je heerlijke recepten! ?

    1. Fatima

      12 december 2016 at 08:21

      Hallo Ilham,

      Omdat er ook nog gist in gaat zou ik ‘normale’ bloem gebruiken. Dankjewel lieverd! Xx

  • Damira

    8 januari 2017 at 09:45

    Hallo Fatima,
    Ik vind je recepten echt top massallah. Ga vooral door met plaatsen Hahah.
    Ik vroeg me af welke merk jouw keukenmachine is en hoe duur hij was. ik wil zelf graag ook 1 aanschaffen maar weet niet welke goed is.
    Grt samira

    1. Fatima El Irari

      9 januari 2017 at 15:01

      Hallo Damira,

      Dankjewel lieve meid! Ik heb een keukenmachine van Tristar en die heb ik een tijd terug gekocht bij de Albert Heijn. Ik zie soms dat de Albert Heijn de keukenmachine weer heeft voor maar 50 euro!

  • Badria

    11 april 2017 at 11:24

    Salaam Fatima,

    Ik ben gek op jouw recepten, al heb ik niet altijd tijd om ze te maken. Ik heb er wel een paar uitgeprobeerd en ze waren superlekker. Ma sha Allah 3liek!! Ga zo door.
    Ik heb een vraagje over jouw kneedmachine/ keukenmachine, ik wil er ook graag 1 kopen, en wil weten welke jij hebt. Ik heb er eentje gevonden van Bosch die heeft 500 Watt. Weet jij of dat een goede is om brood en msemen etc mee te maken? Of heb ik een krachtigere motor nodig.

    Ik wacht je antwoord af, of een van je volgers. Ik hoop dat ik deze week nog antwoord kan krijgen, ze hebben een koopje bij de Blokker xD

    Alvast bedankt, en sorry voor mijn lange reactie.

    xx

    Wslm, Beddy

  • Geen

    1 juni 2017 at 09:19

    Hoi ik zie nergens hoeveel provencale kruiden en hoeveel zout?

    1. Fatima El Irari

      4 juni 2017 at 09:54

      Hallo Geen,

      Ik heb het erbij gezet.

      Liefs,
      Fatima

  • Geen

    1 juni 2017 at 12:33

    Oh 1 el provencaalse hoor ik. En hoeveel zout voor bij de kip?

  • Geen

    4 juni 2017 at 11:39

    Hoi,

    Ik zie het nog niet staan bij se zoetzure kip. Staat alleen zout,masr niet hoeveel.
    Ik heb hem al gemaakt, maar ik wil weten hoeveel jij erin doet.

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 06:25

      Hallo,

      Oh staat er nu bij.

  • Sarah

    27 december 2017 at 14:20

    Salaam Fatima, ik wil nu je pizza maken, maar ik zie net dat ik geen gist zakje heb van Dr. Oetker maar wel die blauwe instant gist hoeveel moet ik van die instant gist gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      27 december 2017 at 15:03

      Alaikoem salaam Sarah,

      Is niet erg. Je kunt ongeveer 1 eetlepel van de verse gist gebruiken. Succes! Xx

  • Tsjiya

    28 december 2018 at 18:16

    Hoi lieverd,

    Ik heb vandaag gemaakt alleen mij pizzabodem is er hard wat heb ik verkeerd gedaan? Hij was goed gerijsd alleen mijn oven moet ik op hetelucht of .. ?

    Groetjes
    Tsjiya Djaff.

    1. Fatima El Irari

      28 december 2018 at 20:08

      Hi Tsjiya,

      Je bedoelt dat de bodem hard was nadat je de pizza uit de oven haalde? Zo ja, dan is de pizza iets te lang doorgebakken. Ik gebruik altijd de boven/onder functie.

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept