PITTIGE KIP PAKKETJES

Simpel kan zo verrassend lekker zijn! Laatst vroeg ik jullie op Instagram of jullie het ook leuk zouden vinden als ik zo nu en dan wat ‘simpele’ recepten met jullie zal delen en hier waren jullie gelukkig heel enthousiast over! Het eerste simpele recept die ik graag met jullie wil delen zijn deze pittige kip pakketjes die je in een handomdraai klaarmaakt! En thuis zullen ze nog denken dat je er uren voor in de keuken hebt gedaan, haha!


,
INGREDIËNTEN: (10 stuks)
.
Voor de kip/groenten:
.
  • 2 tl. zonnebloemolie
  • 300 gr. kipfilet, in kleine blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 prei, in schijfjes
  • 1 kleine rode peper
  • 1 etl. tomatensaus
  • 1/2 tl. Piri Piri saus
  • miehoen
Kruiden:
.
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. paprikapoeder
  • 1/2 tl. kurkuma
Extra:
.
  • 10x plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • Italiaanse kruiden

Bereidingswijze:

    1. Verwarm de zonnebloemolie in de koekenpan en schep de kipfilet erbij.
    2. Voeg de knoflook erbij en bak het geheel aan voor 2 minuten op middelhoog vuur.
    3. Voeg de rode uien en de paprika erbij en bak het geheel aan voor 3 minuten op middelhoog vuur.
    4. Schep de prei erbij en voeg ook alle kruiden toe. Schep alles goed om en laat het geheel bakken op middelhoog vuur voor ongeveer 3 minuten.
    5. Giet in de tussentijd kokend water bij de mihoen en laat de mihoen voor ongeveer 4 minuten wellen in het kokend water.
    6. Giet het water af, voeg de mihoen toe bij de kip en knip de mihoen in een paar stukjes.
    7. Schep alles goed door en voeg dan de fijngesneden rode peper, de tomatensaus en de piri piri saus erbij.
    8. Roer alles nogmaals door en laat de kip vulling op laag vuur nog even bakken voor ongeveer 60 seconden. Haal de pan van het vuur en laat de kip vulling geheel afkoelen.
    9. Haal de bladerdeeg vierkantjes uit de verpakking en laat ze even ontdooien.
    10. Als je de bladerdeeg op dezelfde manier wilt vullen, dan raad ik je aan om de instructievideo te bekijken.
    11. Strijk de bladerdeeg pakketjes in met het eimengsel en strooi er nog wat italiaanse kruiden bovenop.
    12. Bak de bladerdeeg pakketjes af in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 20 a 30 minuten mooi goudbruin en gaar.
Extra tips&trics:
.
  • Laat de vulling altijd geheel afkoelen voordat je de bladerdeeg pakketjes gaat vullen.
  • Je kunt de piri piri saus ook vervangen door sambal of pittige chilisaus.
  • Als je geen liefhebber bent van pittig eten, dan kun je de rode peper en de piri piri ook weglaten.
  • Vervang kip eventueel door vis of gehakt.
  • Vouwtechniek is het idee van Cook With Parul

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @kookhoekjevanxfaatje en #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

58 antwoorden
  1. Fatima okken
    Fatima okken zegt:

    Lieve Fatima,

    Dank zij jou hoef ik nooit meer na te denken wat ik maken moet!! 😊

    Je bent een kanjer!! ❤️

    Ramadan mubarak!!
    Veel liefs,
    Fatima

    Beantwoorden
  2. Boetaina
    Boetaina zegt:

    Goedemiddag

    Allereerst ramadan moubarek. Ik vind jou recepten altijd geweldig. Nu heb ik een vraag welke tomatensaus heb je in dit recept gebruikt.
    Alvast bedankt. En ga vooral door.

    Beantwoorden
  3. Nassira
    Nassira zegt:

    Hi Fatima, zou ik deze vandaag kunnen maken en invriezen voor morgen iftar?

    Zo ja moet ik ze dan eerst volledig afbakken of meteen na het vullen invriezen!

    Dank voor het recept topper! ♥️

    Beantwoorden
  4. Maya
    Maya zegt:

    Hoi faatje,

    Bedankt voor het delen van al die geweldige recepteren je bent een kanjer..dat wilde ik even kwijt …bedankt voor al die moeite die je voor kijkers doet..Xx maya

    Beantwoorden
  5. Naima
    Naima zegt:

    Ze zien er heerlijk uit! Ik wil ze vandaag maken. Kan ik piri piri vervangen met harissa? Of krijgt dat echt een andere smaak?

    Liefs!

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Selma,

      Pff Snapchat doet de laatste tijd weer raar. Je kunt mij het beste even verwijderen en opnieuw toevoegen, dan kun je weer alles van mijn snaps zien. Mijn snap is ‘kookhoekjevxf’ ❤️

      Beantwoorden
  6. Tessa
    Tessa zegt:

    Hoi Fatima,

    Ik ben de broodjes aan het maken. De vulling ruikt al heerlijk! Ben zeer benieuwd hoe ze smaken.

    Als ze zijn afgebakken hoe lang en hoe kan ik ze dan het beste bewaren?

    Groetje Tessa

    Beantwoorden
  7. Naima
    Naima zegt:

    Hey fatima, ik heb gister deze heerlijke pakketjes gekmaakt. Met zn 3tjes zijn alle 10 pakketjes in no time opgegeten, terwijl ik ook andere soorten hapjes had gemaakt.
    Ik heb t alleen wel zonder de mihoen gedaan, puur omdat ik t niet huis had, maar alleen al zoo was t om van te smullen 😍😋😋.
    Morgen of vanavond weer 😂🙈

    Beantwoorden
  8. Kaouthar
    Kaouthar zegt:

    Salamo’alaykom Fatima

    Dank je wel voor het delen van dit recept, zietb erg heerlijk uit.
    Maar kan je de mihoen vervangen of gewoon weglaten?

    Moge Allah je vast accepteren.
    Heel erg bedankt voor dit recept

    Beantwoorden
  9. Rachida
    Rachida zegt:

    Salaam Fatima, dit ziet er echt heerlijk uit! Vraagje..is Peri Peri saus hetzelfde als Piri Piri saus? Want ik kon alleen de Peri Peri saus vinden van het merk Nando’s.

    Beantwoorden
  10. Firdaouss
    Firdaouss zegt:

    Hey,
    Op welke stand zet je meestal je oven? Bij dit receptje en de andere. Tegenwoordig heb je zoveel standjes?

    Groetjes en bedankt voor je receptjes!

    Beantwoorden
  11. Samira
    Samira zegt:

    Hi Fatima!
    Hier een stille volger. Allereerst Bedankt voor al je recepten en de moeite die je erin steekt.
    Heb een aantal van je recepten geprobeerd, helaas niet allemaal gelukt maar daar moet je Samira voor heten😅

    Ik vroeg me even af of de pakketjes heel pittig zijn? Ik wil ze graag maken maar ik hou niet van pittig (helemaal niet). Waarmee kan ik de piri piri saus vervangen zodat het niet pittig is maar toch wel lekker? Alvast bedankt!
    Groetjes Samira

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Samira,

      Aah dankjewel lieve schat! Je moet nooit de hoop opgeven hoor, want alles kan de eerste keer mislukken maar hoe vaker je oefent hoe beter je wordt inschAllah! De pakketjes zijn niet overdreven pittig hoor, maar je zou de piri piri saus ook kunnen vervangen door zoete chilisaus en ook dat is erg lekker. Bsaha alvast en succes lieverd! Xx

      Beantwoorden
  12. Fatima
    Fatima zegt:

    Lekker recept. Ik irriteer me alleen aan je accent, en de spellingsfouten en het continue herhalen, ‘bladerdeeg vullen, bladerdeeg vullen, en nu gaan we vullen.

    Beantwoorden
  13. Fadila
    Fadila zegt:

    Salam lieve schat
    Ik vind jou recepten echt geweldig
    Schokran dat je met ons wilt delen
    Ik ga deze bladerdeeg ook proberen van de week .

    Beantwoorden
  14. Maryam
    Maryam zegt:

    Salam aleikoem meid,
    Shokran voor het delen van alle recepten. Je bent masha Allah erg duidelijk in je omschrijvingen en de recepten zijn heerlijk. Ga zo door!! Xxxx

    Beantwoorden
  15. Aroosa
    Aroosa zegt:

    Hi Fatima, heel lekker recept! 😍 Gisteren gemaakt en de hele familie was er gek op! Bedankt voor het recept. Heel duidelijk hoe je het uitlegt. Insha Allah binnekort je andere recepten proberen.😊 Xx

    Beantwoorden
  16. Haliemah
    Haliemah zegt:

    Assalaamoe alaykoum
    Bedankt voor al je recepten dit ziet er ook weer heerlijk uit. Een klein vraagje kan ik ze smorgens al maken en vullen en pas in de avond afbakken of komt dat niet goed alvast bedankt. Xx

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *