PASTA IN ROOMSAUS MET KIP EN BROCCOLI

Als je mij ergens voor wakker mag maken, dan is dat wel voor pasta! Ik ben eigenlijk dol op alle pasta gerechten en als ik dan moet kiezen tussen een romige pasta in roomsaus of in tomatensaus, dan gaat mijn keus sowieso naar de roomsaus. Deze erg lekkere spaghetti in roomsaus met stukjes kip en broccoli maak ik met regelmaat klaar en het verveel nooit. Dit is nou echt zo’n simpel gerecht die je door de weeks binnen 30 minuten op tafel kunt zetten.

INGREDIËNTEN (6 personen)

  • 2 etl. zonnebloemolie
  • 1 rode ui, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 250 gr. kipfilet, in blokjes
  • 1 etl. kruidenkaas
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 1 half rode peper, fijngesneden
  • 1.5 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 400 ml slagroom
  • 300 gr. spaghetti of een ander soort pasta
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de zonnebloemolie in de pan op middelmatig vuur en voeg de rode ui en de knoflook toe. Bak de ui en de knoflook mooi lichtbruin.
  2. Voeg de kipfilet blokjes toe in de pan en bak de kipfilet voor ongeveer 5 minuten mooi lichtbruin. 
  3. Schep de kruidenkaas bij de kipfilet in de pan en meng het goed samen.
  4. Voeg de broccoli roosjes toe in de pan en roer alles goed door. Plaats de deksel bovenop de pan, zodat alles even goed kan garen.
  5. Voeg de rode peper toe en breng het geheel op smaak met zwarte peper en zout. Roer de inhoud nogmaals geheel samen.
  6. Giet de slagroom toe in de pan en zet het vuur hoger. Laat het geheel koken voor ongeveer 8 a 10 minuten met de deksel op de pan.
  7. Open de pan, zet het vuur lager en voeg de gekookte spaghetti toe. Roer de spaghetti in delen door de saus.
  8. Als laatste voeg je de peterselie toe in de pan en roer je de peterselie goed door de saus.
  9. Serveer de pasta met wat extra fijngesneden peterselie en eventueel met wat geraspte kaas of met Parmezaanse kaas.
Extra tips&trics
  • Laat de rode peper weg als je niet van pittig eten houdt.
  • Wil je de broccoli geheel gaar hebben? Kook de broccoli dan van te voren even half gaar in kokend water.
  • Vervang kipfilet met garnalen, ook erg lekker!
  • Niet zo’n liefhebber van roomsaus? Vervang de slagroom dan met tomatensaus.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @kookhoekjevanxfaatje en #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

54 antwoorden
  1. Maysa
    Maysa zegt:

    Heey Fatima, als eerst wil ik zeggen dat ik jou recepten echt geweldig vind!! Ik wil de pasta binnenkort maken maar dan i.p.v de broccoli bladspinazie gebruiken.
    Kan ik dan precies jou recept volgen en dan in plaats van broccoli bij de kipfilet enz te gooien, bladspinazie bij de kip doen? Of moet het met bladspinazie op een andere manier.

    Ik hoop op een reactie 🙂

    Beantwoorden
  2. Jinane
    Jinane zegt:

    Salam Fatima .
    Jou recepten zien er allemaal heerlijk uit . Wil dit recept binnenkort Insh Allah gaan maken kan ik ipv kip ook zalm gebruiken .
    Hoor het graag .

    Groetjes Xxx Jinane

    Beantwoorden
  3. Hanan
    Hanan zegt:

    Hoi Fatima,
    Ziet er heerlijk uit😋ik ga m straks uitproberen, maar had een vraagje over de slagroom smaakt dat niet heeel zoet? Gaat het gerecht niet zoet smaken? Ik D8 bij pasta dat je alleen kookroom kunt gebruiken of heeft het hetzelfde effect?

    Beantwoorden
  4. Kelly
    Kelly zegt:

    Hoi fatima , ik ben niet zo een lief hebber van broccoli wat zou jij nemen qua vervang groente groetjes Kelly
    Ps ziet er mega lekker uit x

    Beantwoorden
  5. Y.
    Y. zegt:

    Hoiii Fatima!!!

    Ik wou even zeggen dat ik ten eerste haast dagelijks je site bezoek ,om te zien of er wat nieuws is haha!!!
    Ik weet niet hoe maar je legt het precies goed uit en qua verhoudingen met kruiden altijd goed.haat recepten zonder aanduiding hoeveel kruiden…staat er bijvoorbeeld:kurkumma,paprika,zout bijv maar niet hoeveel haha en bij jou is het altijd heel netjes!! Toppie meid!
    Ten tweede over dit recept.
    Ik haat pasta met witte saus welke dan ook..hou alleen van tomatensaus…me man die houuuud juist van pasta witte saus…dus als k t maak voor hem dan eet ik die dag echt met moeite :p
    MAAAAAAAR hihi ik heb dit recept geprobeerd en jammmie jammie jammie echt lekker ,en dat overdrijf ik niet haha!!! Dit ga ik zeker vaker maken! Eindelijk een pasta met witte saus die ik lekker vind haha…

    En zoals ik een keertje eerder reageerde:

    Je man mag zeer zeker blij zijn dat ie zo’n lieve mooie slimme en goed kokende vrouwtje hebt hihi

    Groetjes
    P.s. marokaanse gerechtenn wee want moree!!!!:p

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo lieverd,

      Hahaha wat heb ik gelachen om jouw berichtje! Super lief van je en bedankt voor alle lieve complimentjes! Ik ben echt blij dat het heeft gesmaakt alhamdoelilah en er komen nog een heleboel recepten inschAllah!

      Veel liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  6. Latifa
    Latifa zegt:

    Smaakte echt heerlijk!
    Twijfelde eerst of slagroom wel een goed idee was. Omdat ik daar niet aan gewend was om mee te koken. Maar was echt lekker!
    Dank voor het delen met ons!

    Beantwoorden
  7. Ouafa
    Ouafa zegt:

    Heey salaamoe alaikoem,

    Als eerst bedankt voor je lekkere gerechten. Kan je misschien een link sturen van de kruidenkaas van de ah?

    Alvast bedankt

    Beantwoorden
  8. Yous
    Yous zegt:

    Heey Faaat!
    Ik ga jou recepie vandaag uitproberen. Alleen heb ik geen kruidenkaas thuis. Kan dat wegvallen of kun je er een vervangende iets by toevoegen.
    Lieffsssssxx

    Beantwoorden
  9. Youssra
    Youssra zegt:

    Assalaamoe alaikoem Fatima,
    Ik ga je gerecht vandaag uitproberen!Ik had alleen een vraagje.Kan je ook witte uien gebruiken in plaats van rode uien? Alvast bedankt meid.

    Beantwoorden
  10. Soukaina
    Soukaina zegt:

    Hi Fatima!
    love je recepten!
    Mag ik weten of ik de kip ook door garnalen kan veranderen? Moet ik hierdoor dan ook de bereidingswijze aanpassen?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Soukaina,

      Dankjewel lieve schat! Ja hoor je kunt de kip vervangen met garnalen. De bereidingswijze blijft wel gewoon hetzelfde, dus hier hoef je niks aan te veranderen. Smakelijk eten alvast!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  11. Laaaannn
    Laaaannn zegt:

    Hoi Fatima, ik wil dit straks maken maar dan met garnalen. Doe ik die ook na uitjes en knoflook in de pan? En hoeveel minuten moet ik die dan aanbakken?
    Hoop dat je dit snel ziet, zodat ik straks aan de slag kan.
    Ps: al zoveel recepten uitgeprobeerd en altijd gelukt!!!
    Liefs

    Beantwoorden
  12. Laaaannn laannnn
    Laaaannn laannnn zegt:

    Hoi Fatima, ik wil dit straks maken maar dan met garnalen. Doe ik die ook na uitjes en knoflook in de pan? En hoeveel minuten moet ik die dan aanbakken?
    Hoop dat je dit snel ziet, zodat ik straks aan de slag kan.
    Ps: al zoveel recepten uitgeprobeerd en altijd gelukt!!!
    Liefs

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi,

      Als je garnalen wilt gebruiken, dan bak je de garnalen samen met de uien en de knoflook voor ongeveer 60 seconden aan. Schep dan alleen de garnalen uit de pan en zet deze even apart. Ga dan gewoon verder met het recept en bij de stap dat je de slagroom erbij giet voeg je ook de gebakken garnalen weer terug in de pan. Als je de garnalen vanaf het begin tot eind in de pan laat, dan worden ze iets te droog gebakken. Succes hoor!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *