IMG_14133

Oreo toetje

Oreokoekjes, I love them so much! Om het weekend goed in te luiden maakte ik gisteren deze overheerlijke oreo toetjes. Na het succes van de Mango toetjes die ik een paar dagen terug had gemaakt, raakte ik erg enthousiast en wilde ik graag weer een toetje maken. Dit oreo toetje is zeer makkelijk te maken en het ideale is dat je niet veel ingrediënten nodig hebt. Ik plaatste gisteren al een bericht op instagram waarin ik zei dat ik een oreo toetje had gemaakt en jullie waren zo enthousiast dat ik niet kon wachten om ook dit recept met jullie te delen. Ook een toetjes liefhebber? Dan moet je dit recept zeker niet missen.

Wat heb je nodig? (4 glazen)

  • 250 ml slagroom
  • Zakje vanillesuiker
  • Zakje klop-fix
  • 200 gram monchou
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 2 pakken oreo koekjes
  • 250 ml extra slagroom

Materialen

  • Handmixer/Garde
  • Glazen
  • Beslagkom
  • Spatel
  • Staafmier/Keukenmachine

Bereidingswijze:

Klop in een ruime kom de slagroom iets  stijf met de vanillesuiker en het zakje klop-fix. Let er wel op dat je niet al te lang door blijft mixen, anders krijg je boter effect en is de  slagroom mislukt. Je klopt de slagroom  voor ongeveer een halve minuut op de hoogste snelheid totdat je ziet dat de  slagroom iets stevig is. Je klopt de slagroom niet helemaal stijf, omdat je de slagroom straks nog een keer gaat mixen met de monchou. Dek de slagroom af en zet het even in de koeling.

IMG_9687
IMG_9690IMG_9695
IMG_1279
IMG_1272

Haal de monchou roomkaas er een paar uurtjes van te voren uit voordat je het gaat gebruiken, want dan  is de monchou roomkaas op kamertemperatuur en is het makkelijk te gebruiken. Heb je geen monchou in huis, maar wel normale roomkaas? Dan kun je deze ook prima gebruiken voor dit recept. 1 pakje monchou bevat 100 gram dus als je normale roomkaas wilt gebruiken, dan gebruik je daar 200 gram van.

IMG_1241

Doe de twee blokjes monchou in een ruime kom, en doe hier dan de witte basterdsuiker bij. Pak dan een spatel of een houten lepel en roer dit flink samen, totdat je ziet dat er een mengsel ontstaat en de suikers zijn opgenomen door de monchou. Er moeten geen klontjes meer tussen de monchou zitten. Als dit wel het geval is, dan meng je de monchou nog eens flink door.

IMG_9711

IMG_9724

IMG_9728

IMG_8006

Haal de slagroom uit de koeling en spatel de slagroom voorzichtig door de monchou heen. Het makkelijkst is om hier een spatel voor te gebruiken. Zelf heb ik de monchou/slagroom mengsel nog eens voor een paar seconden gemixt met een handmixer, maar dit kun je beter niet doen. Het mengsel wordt dan direct stevig, en dan is het iets moeilijker om de glazen te vullen. Dus gebruik enkel een spatel om de slagroom door de monchou te mengen. Wanneer je de glaasjes in de koeling zet zal de roommengsel vanzelf opstijven. Dek de room af en zet het even apart.

IMG_8016

Pak de oreo koekjes erbij en maal of hak deze fijn. Zelf heb ik voor het malen van de koekjes een vijzel gebruikt en hierin de oreo koekjes fijngestampt. Voor een extra bite kun je de koekjes enkel kruimelen en niet fijn hakken of malen. Zet wat koekkruimels opzij voor de garnering.

IMG_1308

IMG_1323

Nu je de roommengsel klaar hebt gemaakt en de oreo koekjes is het tijd om laagjes te gaan maken in de glazen. Je kunt hiervoor alle glazen gebruiken die je in huis hebt. Of je kunt zelf een schaal gebruiken voor een groot toetje. Je begint eerst door ongeveer 2 eetlepel van de roomvulling in het glas te gooien. Als je een groter glas hebt met een breder diameter kun je iets meer oreo kruimels nemen. Druk de oreo kruimels vervolgens aan met de bolle kant van de eetlepel (dit is de achterkant)

IMG_1338

Schenk ongeveer twee eetlepels van het roommengsel in het glas op de koekkruimels, en strijk het mengsel glad met de bolle achterkant van de eetlepel.

IMG_1341

IMG_1353

Verdeel dan nogmaals ongeveer twee eetlepels van de oreo kruimels ober de roommengsel in het glas en strijk de oreo kruimels glad met de bolle achterkant van de eetlepel.

IMG_1362

IMG_1373

Schenk dan nogmaals ongeveer twee eetlepels van het roommengsel in het glas op de koekkruimels, en strijk het mengsel weer glad met de bolle achterkant van de eetlepel. Als je de randen van het glas per ongeluk hebt geraakt met het roommengsel maak je deze gewoon even schoon.

IMG_1374

IMG_1376

Dek de glazen af met een stuk aluminiumfolie en zet de glazen voor ongeveer 1 uur in de koeling zodat de toetjes kunnen opstijven. het roommengsel stijft snel op, dus je hoeft deze toetjes niet voor uren in de koeling te laten staan zoals bij een cheesecake.

IMG_1387

Zoals je in het recept kunt zien staat er twee keer een bekertje slagroom van 250 ml. Voor de garnering van deze toetjes heb ik nogmaals slagroom geklopt en deze hiervoor gebruikt. Wil je niet nogmaals slagroom kloppen, dan kun je ook de kant en klare slagroom gebruiken uit een bus. Ik vind persoonlijk de slagroom die je zelf klopt lekkerder van smaak.

IMG_1244

Haal de oreo toetjes uit de koeling en verdeel een volle eetlepel van de slagroom op de bovenkant van het toetje. Je kunt hier ook een spuitzak voor gebruiken als je een mooie toef wilt spuiten, maar met een eetlepel gaat dit ook prima. Persoonlijk vind ik het wel mooi ogen zo’n rommelige toef slagroom op de bovenkant haha.

Pak dan een oreo koekje erbij en druk deze voorzichtig aan in de toef met slagroom. Strooi nog wat koekruimels over de slagroom heen en klaar is je toetje.

IMG_1396

IMG_1398

Oh boy dit toetje was echt zonder overdrijven heerlijk! Wij hebben er zo van genoten. De roomvulling in combinatie met de oreo koekjes is echt een succes! Ik ben nu alweer aan het bedenken wanneer ik deze toetjes weer zal gaan maken, alleen dit keer ga ik er iets van fruit bijdoen hmm. Ik raad je zeker aan om dit toetje eens uit te proberen, en ik ben benieuwd wat je ervan vind.

Veel kookplezier!

IMG_1447

 

72 antwoorden
  1. Asmae
    Asmae zegt:

    Heeeeerlijk!! Wil graag een oreotoetje maken maar was altijd bang dat die recepten zouden mislukken. Maar een recept van jouuu vertrouw ik blind. Dankjewell en keep up the good work 💛

    Beantwoorden
  2. Femke
    Femke zegt:

    Heerlijk zeg.. Ik ben al heel de week van plan om een toetje met Oreo koekjes te maken..sterker nog, mijn vriend vroeg afgelopen week nog waarom ik allemaal koekjes had gehaald: droge biscuitjes, bastogne koeken en oreo’s..Nou: toetjes!!!

    Beantwoorden
  3. khadizzz
    khadizzz zegt:

    jou blog is gewoon perfect je legt alles stap voor stap uit en duidelijke foto’s. ik wil alleen vragen wanneer ga je koekjes maken voor el3ied of ben je van plan iets anders te maken.

    Beantwoorden
  4. Ainess
    Ainess zegt:

    Thanks nog voor je reactie, ik ga het binnenkort maken! Ben helemaal geïnspireerd door jou blog! Het is mooi en goed te volgen! Ga zo door!

    Beantwoorden
  5. Evainne
    Evainne zegt:

    Hallo ik had een vraagje…

    Hoelang kan ik het toetje in de koeling laten?
    En de oreo pas op het laatst erop zetten toch als alles in de koeling een beetje is hard geworden?
    Dan had ik nog een laatste vraagje zakt de slagroom niet enorm naar binnen toe als het in de koeling staat?

    btw i love ur page! super handig en alles ziet er heerlijk uit!!

    keep doing the good work!

    Groetjes

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Avainne, De toetjes kunnen een hele dag in de koeling staan geen probleem. Haal de toetjes wel een uur voor serveren uit de koelkast, zodat de toetjes op kamertempratuur kunnen komen. Het oreokoekje zakt niet in hoor, want de slagroom heb je goed stijf geklopt van te voren. Hiervoor gebruik je ook het zakje Klopfix dat in het recept staat vermeld. Deze poeder verstevigd de slagroom goed. Als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag. Bedankt voor je lieve compliment. <3

      Beantwoorden
  6. Fedoua
    Fedoua zegt:

    Superhandige en leuke site! Elk recept heeft een duidelijke uitleg en met behulp van de duidelijke foto’s kan het haast niet mis gaan! Heb al heel veel van je gerechten uitgeprobeerd en ze lukken allemaal. Top! Een klein vraagje; waar heb je deze leuke glazen vandaan? Ideaal voor toetjes!

    Beantwoorden
  7. Noufissa
    Noufissa zegt:

    Hey lieve faatje!!

    En als je voor 6 , 7 personen wilt maken?
    Hoeveel heb je van alles nodig? Dankjewel alvast!
    Ga zo Door topper

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo lieve Noufissa,

      Ik zou dan het recept gewoon verdubbelen. Dus van alles gewoon het dubbelen nemen. Dit moet zeker genoeg zijn voor max 7 tot 8 personen. Heb je nog een extra voor jezelf haha. Succes meid en bedankt lieverd! Xx

      Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Nesli,

      Ik gebruik de klopfix, omdat deze de slagroom versterkt en de slagroom niet inzakt. Je kunt het zakje klopfix ook weglaten en de slagroom enkel opkloppen met de suiker. Succes Xx

      Beantwoorden
  8. Monique
    Monique zegt:

    Hallo,
    Wat een leuk dessert!
    Kan ik het recept 24-uur in de koelkast laten staan? In zijn geheel? Dus inclusief laatste toef slagroom en oreo koekje?

    Beantwoorden
  9. chantal koster
    chantal koster zegt:

    Hey,

    Super leuk recept. Maar hoe hoog moeten de glazen zijn waar je het in serveert. En ka het bijvoorbeeld ook in wijn of champagne glazen.

    Groeten chantal

    Beantwoorden
  10. Ilham
    Ilham zegt:

    Masha allah ziet er goed uit, heb alleen een vraagje kan ik ze ook een dag van te voren maken en dan in de koelkast zetten voor de volgende dag?

    Beantwoorden
  11. salma
    salma zegt:

    waar heb jij die glazen gekocht?
    heb binnenkort veel bezoek en wil graag dit toetje wel maken.
    en tbarkellah 3liek het ziet er heerlijk uit

    Beantwoorden
  12. Khadija
    Khadija zegt:

    Wat was dit lekker zeg! Ik heb er echt van genoten, dankjewel voor het delen van dit recept! Ik heb btw bijna al je recepten gemaakt, allemaal H-e-e-rlijk!. Ik had nog een vraagje, wat voor camera gebruik je?
    Ga zo door 🙂 x

    Beantwoorden
  13. Soumaya
    Soumaya zegt:

    Hoi Fatima!

    Een vraagje, ik wil voor 12 glazen maken… wel kleinere glazen dan die jij hebt gebruikt. Moet ik je recept dan drie keer verdubbelen?
    Hoeveel oreo koekjes heb ik dan nodig? (incl. de oreo koekjes die je erbij decoreert).

    Je hebt super recepten, keep up the good work!! 🙂

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Soumaya,

      Ik weet niet hoe groot je glazen ongeveer zijn die je zult gebruiken, maar ik zou de volgende hoeveelheid aanhouden;

      • 750 ml slagroom
      • 3 zakjes vanillesuiker
      • 3 zakjes klop-fix
      • 600 gram monchou(3pakjes)
      • 150 gram basterdsuiker
      • 3 pakken oreo koekjes (per glas bewaar je 1 oreo koekje voor de decoratie)
      • 500 ml extra slagroom

      Beantwoorden
  14. Hayat
    Hayat zegt:

    Dag Fatima,

    Een klein vraagje, door wat kan ik witte basterdsuiker vervangen of is er een andere benaming voor in Vlaanderen? Ik lees dit vaak terug in recepten maar als ik dat opzoek dan kom ik uit op bruine suiker waarop je dat op pannenkoeken enz gebruikt. Alvast bedankt!

    Beantwoorden
  15. Hannae
    Hannae zegt:

    Het ziet er heerlijk uit denk dat ik het voor na de maghreb ga maken maar nog één vraagje moet ik die 250 ml slagroom in 1x bijvoegen of later.

    Beantwoorden
  16. Tiefje
    Tiefje zegt:

    Hoi faatje,

    Vraagje ik heb de toetje proberen te maken was gelukt alleen de presentatie niet. Als ik de oreo in de glas doe en dan de beslag dan blijft de beslag plakken aan de oreo waardoor ik
    Niet goed kan strijken.
    En hoelang moet ik de slagroom kloppen op het einde hij wilde maar niet dik worden.
    Wat doe ik allemaal verkeerd?

    Beantwoorden
  17. Danielle
    Danielle zegt:

    Hallo,

    Een vraagje wanneer je het toetje een dag van te voren maakt worden de stukjes oreo dan niet te zacht. Vind het juist lekker als de koekstukjes knapperig blijven.
    Groet,
    Daniëlle

    Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Hallo Danielle,

      Je bedoelt de kruimel laag van de oreo’s? Die worden inderdaad zacht, maar als je dit niet wilt dan zou ik echt de toetjes pas op dezelfde dag klaarmaken en serveren. Xx

      Beantwoorden
  18. Ghiz
    Ghiz zegt:

    Hoi hoi,

    Vandaag t toetje gemaakt voor de 1e x. En manlief met visite konden er geen genoeg van krijgen. Hartelijk bedankt voor t delen van je recepten en voor de makkelijke uitleg + foto’s / filmpjes…… 😍😚😚

    Beantwoorden
  19. Laila
    Laila zegt:

    Heeyy

    Heb even een andere vraag.

    Stel dat ik het monchou mengsel een mokka smaakje wil geven bij een ander recept hoe kan ik dat het beste doen dan?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *