NUTELLA PANNENKOEKEN

Toen ik laatst in Marrakech was at ik een heerlijke Nutella pannenkoek met stukjes banaan en oh wat was dat lekker! Dit bracht mij natuurlijk op het idee om deze thuis ook zelf eens te maken en een keer raden wat ik afgelopen weekend heb gedaan? Jazeker, ik maakte deze heerlijke pannenkoeken en eerlijk gezegd smaakte deze nog lekkerder dan de die ene in Marrakech hihi. De combinatie Nutella en banaan is gewoon te lekker om te laten staan, dus ook jij moet dit eens proberen!

INGREDIËNTEN (10 stuks)

Voor het beslag
  • 250 gr. bloem, gezeefd
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 halve thl. zout
  • 4 eieren
  • 500 ml melk
  • 50 gr. ongezouten roomboter
Vulling/garnering
  • Nutella
  • 2 bananen

Bereidingswijze:

  1. Zeef de bloem samen met de vanillesuiker en het zout in de kom en mix het even samen. Zet de kom dan even apart.
  2. Breek de eieren bij de melk in de maatbeker en mix de eieren met de garde goed samen met de melk.
  3. Pak de kom er weer bij en giet het mengsel in stappen bij de bloem en mix het beslag ondertussen flink met de garde.
  4. Pak de roomboter erbij en smelt deze even kort in de magnetron of in een pannetje op laag vuur.
  5. Giet de gesmolten roomboter bij het beslag en mix de roomboter bij het beslag.
  6. Wanneer het beslag geen klontjes meer bevat dek je de kom af en laat je het beslag voor 30 minuten rusten.
  7. Verwarm de koekenpan op middelmatig vuur en vet de koekenpan licht in met wat roomboter.
  8. Giet een hoeveelheid van het beslag in de voorverwarmde koekenpan en draai de koekenpan direct in het rond, zodat je mooie ronde pannenkoeken krijgt. 
  9. Bak de pannenkoeken aan beide kanten mooi goudbruin voor ongeveer 2 a 3 minuten. 
  10. Plaats de gebakken pannenkoeken op een bord en dek het bord direct af met een theedoek.
  11. Schep wat Nutella aan de rechterzijde van de pannenkoek en strijk de Nutella mooi glad.
  12. Snijd de banaan in plakjes en verdeel de bananenplakjes bovenop de Nutella.
  13. Vouw vervolgens de pannenkoek twee keer dicht tot een driehoek.
  14. Garneer de pannenkoeken eventueel met wat gesmolten Nutella, bananenschijfjes en wat rood fruit.

Zet een lekker kop koffie of een mok thee voor jezelf en geniet van deze heerlijke pannenkoeken! Ze zijn zo onwijs lekker en gegarandeerd dat ook jij het niet bij eentje kunt houden!

Extra tips voor het bakken van deze pannenkoeken
  • Omdat ik de pannenkoeken vul met Nutella gebruik ik in het beslag bijna geen suiker. Vul je de pannenkoeken niet? Gebruik dan 150 gr. kristalsuiker.
  • Vervang de roomboter door 30 ml zonnebloemolie.
  • Dek de gebakken pannenkoeken altijd af met een theedoek, zodat ze warm blijven en lekker zacht worden.
  • Bak de pannenkoeken nooit op hoog vuur, maar altijd op middelmatig vuur voor het beste resultaat
  • Voor het beste resultaat raad ik je een koekenpan aan met een antiaanbaklaag.

Als het je leuk lijkt kun je mij ook volgen op Instagram! Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @kookhoekjevanxfaatje en #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst.

Liefs,
Fatima

26 antwoorden
  1. Nadia
    Nadia zegt:

    Heey fatima bedankt voor al je lekker recepten. dit ziet er echt heel lekker uit! Ik vind die pannekoeken van Marrakech zo lekker als ik daar op vakantie ben eet ik die bijna elke dag met die lekkere koffie van daar! Dus wil deze graag proberen maar moet je de bloem perse zeefen? Want ik heb geen zeef, liefs Nadia

    Beantwoorden
  2. Jinane
    Jinane zegt:

    Assalamu Waalaykum Fatima .
    Vraagje voor hoeveel personen is dit heerlijk recept zou graag voor 14 pannenkoeken maken straks en hoeveel keer moet je de ingrediënten dan verdubbelen hoor het graag

    Beslama groetjes Jinane

    Beantwoorden
  3. Rachida
    Rachida zegt:

    Hoi Fatima,

    Hartelijk dank voor jouw heerlijke recepten. Mag ik je vragen wat voor koekenpan jij gebruikt? Als ik het goed heb gezien is dit een koekenpan speciaal voor pannenkoeken of niet? Alvast hartelijk dank voor jouw reactie. Xxx Rachida

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Rachida,

      Graag gedaan lieverd! Ik gebruik inderdaad een koekenpan die eigenlijk speciaal voor pannenkoeken is gemaakt haha. Zelf bak ik er ook batbot en baghrir in. De koekenpan is van het merk Tefal en is verkrijgbaar bij de Blokker. Xx

      Beantwoorden
  4. Oem Moesa
    Oem Moesa zegt:

    Assalamoe alaykoem dames, ik adviseer jullie alleen geen zonnebloemolie te gebruiken ivm onze gezondheid. Zonnebloemolie is niet geschikt voor bakken/ verhitting.

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Malaica,

      Ik denk dat je de melk wel kunt vervangen met water, maar wat betreft de smaak durf ik niet te zeggen of dit lekker is. Ik heb het namelijk zelf nog nooit uitgeprobeerd/geproefd.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *