NUTELLA KOEKJES MET PISTACHE

Het Suikerfeest zit er weer aan te komen, dus dan is het tijd om een paar van mijn favoriete koekjes recepten met je te delen! Het eerste koekjesrecept die ik met je wil delen is het recept van deze heerlijke Nutella koekjes met pistachenoten. Deze koekjes zijn zo verslavend lekker en bij elke hap smelt het heerlijke zachte koekje op het puntje van je tong! Makkelijk om te maken, maar een hele klus om het bij een koekje te houden!

INGREDIËNTEN: (50 stuks)
.
Voor het koekjesdeeg:
.
  • 200 gr. smeerboter (Becel)
  • 100 gr. fijne kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 tl. zout
  • 30 ml zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 500 gr. bloem
Voor de koekjes vulling:
.
  • Nutella
  • abrikozenjam
  • gehakte pistachenoten

Bereidingswijze:

Koekjesdeeg bereiden:
.
  1. Schep de zachte boter in de kom en voeg de kristalsuiker, vanillesuiker en het zout erbij.
  2. Mix dit op hoge snelheid goed samen voor zeker 2 minuten tot een mooi romig mengsel.
  3. Giet de zonnebloemolie erbij en mix het nog eens tot de zonnebloemolie is opgenomen.
  4. Breek de eieren erbij en mix deze goed bij het beslag
  5. Schep de helft van de bloem erbij en mix het goed samen tot de bloem is opgenomen.
  6. Voeg de overige bloem erbij en kneed het samen tot een mooi soepel deeg. Voeg extra bloem toe als het deeg te plakkerig is!
  7. Vorm het deeg tot een bal, pak het deeg in met plasticfolie en druk het deeg plat tot een vierkant.
  8. Zet het koekjesdeeg voor zeker 15 minuten in de koelkast.

Koekjes vormen en vullen:
.
  1. Plaats het gekoelde deeg op een stuk bakpapier en plaats bovenop het deeg nog een stuk bakpapier.
  2. Rol het deeg uit met behulp van een deegroller tot een plak van ongeveer 0.5 cm. In de video geef ik 1 cm aan, maar dit moet 0.5 cm zijn.
  3. Verwijder de bakpapier en haal met behulp van de koekjesvorm vormpjes uit het deeg.
  4. Plaats het uitgestoken deeg op de bakplaat en bak de koekjes af in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 15 a 20 minuten.
  5. Wanneer de koekjes gaar zijn laat je ze volledig afkoelen en daarna kun je ze vullen met de Nutella.
  6. Smeer de randen van de koekjes in met wat abrikozenjam, strooi er wat gehakte pistachenoten bovenop en genieten maar!
Extra tips&trics:
.
  • Is het deeg te plakkerig? Schep er dan telkens 2 eetlepels bloem bij en kneed het deeg weer door.
  • Door het deeg te laten koelen in de koelkast zullen de koekjes straks in de oven hun vorm behouden.
  • Vervang smeerboter eventueel door ongezouten roomboter.
  • De koekjes zijn voor zeker 2 weken te bewaren in een luchtdichte trommel.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @kookhoekjevanxfaatje en #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

148 antwoorden
  1. Nadia
    Nadia zegt:

    Hoi Fatima,

    Wat de ongezouten boter betreft (voor als je geen Becel hebt) moet die dan op kamer temperatuur of kan het zo uit de koelkast erbij?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Nadia,

      Het maakt niet uit welke boter je gebruikt, maar de boter moet altijd op kamertemperatuur zijn zodat je er makkelijk mee kunt werken. Dus haal de boter altijd minimaal 30 minuten voordat je gaat beginnen uit de koelkast. Xx

      Beantwoorden
  2. Laila
    Laila zegt:

    Ik heb per ongeluk een paar potten melkchocoladepasta in huis gehaald ipv hazelnootpasta. Is deze ook lekker om te verwerken in dit koekje?

    Beantwoorden
  3. Hafsa
    Hafsa zegt:

    Dit ziet er lekker uit! 😍 Komt zeker op mijn Eid-koekjes-bord hahah🙈 Mag ik vragen hoeveel koekjes je ongeveer krijgt met dit recept? ☺️

    Beantwoorden
  4. Latifa
    Latifa zegt:

    Salam Fatima

    Wat een lekkere en makkelijke koekjes! Maar van jou zijn we het gewoon dat lekker ook makkelijk kan. Ik ga ze zeker proberen Allahy 3tek saha!!

    Kan ik ook in de plaats van pistache ook bv walnoot gebruiken?

    Beantwoorden
  5. Ikram
    Ikram zegt:

    Hoii Fatima, allereerst mijn complimenten voor je mooie recepten 😍

    Mag ik ook margarine of een ander soort smeerboter gebruiken? Zoals bona of Lidl merk..

    Beantwoorden
  6. Selima
    Selima zegt:

    Salaam Fatima ze zien er echt mooi uit je koekjes tbarkallah 3alik , ik had een vraagje ivm de duurtijd van het bakken je geeft aan 20 min à 30 zijn de koekjes niet hard gebakken nadien want met mijn oven zouden ze met die tijd steen hard worden ? 😘

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Selima,

      Dankjewel lieve schat! Zelf heb ik ze precies voor 25 minuten in de oven laten zitten. Maar echt elke oven is weer anders, dus dan kun je het beste de koekjes gewoon even goed in de gaten houden. Xx

      Beantwoorden
  7. Saloua
    Saloua zegt:

    Hey Fatima! Dankje wel voor het altijd delen van je heerlijke recepten! Kan je abrikozenjam vervangen door iets anders? Ben daar niet zo een fan van.

    Beantwoorden
      • Saïda
        Saïda zegt:

        Hoi fatima, ben ik weer. Ik heb t vormpje gisteren in de zwart-janstraat gekocht bij maroc bazaar. Dus mochten mensen er weer naar vragen dan kan je dat antwoorden. Maar t was er wel super druk. Dus weg=pech😂

        Ik heb ook ovale en vierkante gekocht 😉

        💖💖

  8. Salma
    Salma zegt:

    Hoi Fatima, ik heb de ingrediënten al in huis gehaald. Ik ga ze vandaag maken. Ik hoop dat ze het halen tot het Suikerfeest
    Dank je wel voor je recept.

    Beantwoorden
      • Amal
        Amal zegt:

        Haha okee dat is handig dan kan ik inderdaad vandaag al beginnen!!! En hoelang Kan ik er dan nog van genieten zijn ze snel overdatum of gaan ze een paar weken mee.. 🙈 liefs,

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hi Amal,

        Je kunt de koekjes voor zeker 2 weken bewaren in een luchtdichte trommel. Zelf bewaar ik ze nooit langer dan 2 weken, maar dat is ook niet nodig want ze zijn al binnen een paar dagen op haha. xx

  9. MErima
    MErima zegt:

    Salam alejkum!
    Mag ik ook inplaats van abrikozen jam of wat voor jam dan ook roomboter gebruiken voor de pistache dat het gaat plakken?

    Beantwoorden
  10. Noura
    Noura zegt:

    Salaam Fatima,

    Ik zag dat je alles met de hand mixt. Is het ook mogelijk om alle stappen, dus ooknalsbjr meel toevoegt om een elektrische handmixer te gebruiken? Ik zag ook dat jouw nutella een beetje vloeibaar is. Mijn chocopasta is iets harder. Maakt dat wat uit?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Noura,

      Jazeker, met de hand kan het ook hoor! En mijn Nutella was ietsjes zachter inderdaad, maar als die van jou nog stevig is, dan zou je de pot Nutella even op je fornuis kunnen laten staan terwijl de koekjes in de oven zitten. Op deze manier komt de warmte in de pot Nutella en zal de chocolade vloeibaarder worden.

      Beantwoorden
  11. Mal
    Mal zegt:

    Heey Faatje,

    Dank je wel voor het recept. Ik heb ze vandaag gemaakt. Ik weet niet of 1cm dikte wel klopt, heb dit aangehouden waardoor ik echt 50 losse stukjes eruit kreeg dus de mijne zijn ook een stuk dikker. En ze zijn toch ietjes hard, hoort dat? Of heb ik iets verkeerds gedaan?

    Ik heb wat tips voor degene dieze nog willen maken:
    Snijd alle noten vooraf dat scheelt daarna echt werk en tijd.
    De jam heb ik in een kommetje gedaan en zo de koekjes ingedept, werkte veel makkelijker en sneller dan met een mesje, hetzelfde deed ik met de pistache noten. Ik heb deze twee stapppen los met het bovenste koekje gedaan, zonder dat ze geplakt waren aan elkaar.

    Tijden het mixen van het deeg, werd het echt plakkerig bijmij, dus moest meel toevoegen, leg dit paraat voor je begint want het wer een kliederboel bij mij, hahah.

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Mal
      Mal zegt:

      In de video gaf je ongeveer 1cm aan dus daar ging ik vanuit, ik denk toch dat ik beter 0,50 cm had moeten doen. Ik denk dat ze daarom zo hard zijn, ik heb ze 20min. Afgebakken en ben echt bij de oven blijven staan. Jammer van de koekjes, denk je dat ze nog wat zachter worden?

      Ik heb ze in een opgesloten bak in de koelkast gedaan, en zal morgen avond maar weer eentje proeven.

      Beantwoorden
    • Mal
      Mal zegt:

      Ik denk toch dat het aan de dikte ligt want in de video zeg je ongeveer 1 cm. Dus heb dat aangehouden. Ok denkdat se juist dunner het lekkerst zijn, ok ga vanavond nog eentje proeven en snders een nieuwe lading maken insha Allah.

      Of heb je nog een tip voor de harde koekjes? Ik dacht er wel aan of het zal helpen als ik ze in een siroop dompel en laat opdrogen (water en suiker van het vuur)..?

      Beantwoorden
      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Ik heb zelf ook een paar koekjes die iets dikker zijn, maar die zijn gewoon zacht lieverd. Vaak krijg je harde koekjes als de koekjes te lang zinn gebakken of wanneer je de suiker, eieren en boter niet romig genoeg hebt gemixt. Dan blijf je van de harde suiker korrels houden in je koekjes.

  12. amel
    amel zegt:

    ik heb ze vandaag ook gemaakt. ze waren alleen wel erg hard geworden. kun je mij vertellen waar het fout is gegaan? ik heb 2.5 x het recept aangehouden. dus alles x 2.5 en 7 eieren.
    hoop dat ze morgen iets zachter worden.

    Beantwoorden
  13. Najima
    Najima zegt:

    Salaam Fatima,

    Bedankt voor het recept! Vandaag gemaakt met mijn zusje en de koekjes zijn echt lekker! We hebben wel melkchocolade gesmolten ipv nutella.

    Beantwoorden
  14. Khadija
    Khadija zegt:

    Vanochtend de boodschappen gelijk gedaan en de koekjes gemaakt. Super goed gelukt! Ik heb de koekjes ingepakt met platicfolie is dit goed?

    Beantwoorden
  15. Nora
    Nora zegt:

    Heb ze vandaag ook geprobeert! Maar jammer genoeg kwamen ze hard uit de oven, terwijl ik 20 min max in de oven liet. Dus weet niet waar het bij mij fout is gegaan.. Maar hoe dan ook zien ze er prachtig uit!

    Thanxs faaat!

    Beantwoorden
  16. Semya
    Semya zegt:

    Salaam Fatima,

    Ik zag dat je alles met de hand mixt. Is het ook mogelijk om alle stappen, dus ooknalsbjr meel toevoegt om een elektrische handmixer te gebruiken? Ik zag ook dat jouw nutella een beetje vloeibaar is. Mijn chocopasta is iets harder. Maakt dat wat uit?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Semya,

      Jazeker, met de hand kan het ook hoor! En mijn Nutella was ietsjes zachter inderdaad, maar als die van jou nog stevig is, dan zou je de pot Nutella even op je fornuis kunnen laten staan terwijl de koekjes in de oven zitten. Op deze manier komt de warmte in de pot Nutella en zal de chocolade vloeibaarder worden.

      Beantwoorden
  17. Yasmina
    Yasmina zegt:

    Gister om 23:00 uur begonnen met deze koekjes en ze zijn heerlijk! Mijn man heeft er al zoveel op haha, dus als je tips hebt hoe ik de koekjes het beste kan VERSTOPPEN? Dankjewel lieve fatima!

    Beantwoorden
  18. Lamya
    Lamya zegt:

    Ik ben ze nu aan het maken en ze zijn echt goed uit de oven gekomen! Eerste keer dat mijn koekjes niet misvormd zijn hihi. Thnx Faat!

    Beantwoorden
  19. Nora
    Nora zegt:

    Salam fatima,

    Ik ben het nu aan het maken en de koekjes kwamen iets aan de harde kant uit de oven maar nadat ik ze heb laten afkoelen zijn ze gelukkig veel zachter geworden! Ik heb ze laten afkoelen met een theedoek bovenop.

    Liefs,
    Nora

    Beantwoorden
  20. Inaya
    Inaya zegt:

    Salam Fatima,

    Ik heb vandaag jou recept uitgeprobeerd en de koekjes zijn hard geworden ik heb ze niet lang in de oven gelaten als je ze eruit haalt dan zijn ze zacht zodra ze koud worden waren ze steenhard echt jammer heb het weg moeten gooien😔

    Beantwoorden
  21. Nal
    Nal zegt:

    Na, alle reacties te hebben gelezen zijn de mijne te hard door te lang bakken denk ik. Elke oven is anders maar dan was 20min te lang bij mij, zal ze een x proberen en 15min in de oven laten insha Allah ghair.

    Beantwoorden
  22. Sara
    Sara zegt:

    Hoi!

    Ik heb ze vandaag proberen te maken, maar het deeg was veel te dun. Ik had gewoon Becel boter gebruikt en de gegeven hoeveelheid olie en eieren… De 500gram bloem was helaas nog steeds te weinig, heb wel wat meer bloem bij gedaan zo’n 50gr. Alleen ben ik nu bang dat ze al bijvoorbaat mislukt zijn😭

    Beantwoorden
  23. Sara
    Sara zegt:

    Hooi,

    Had ze vandaag geprobeerd en ze zijn helemaal mislukt😭, heb alle stappen gevolgd maar het mocht niet baten.
    Ik weet niet of het te maken heeft met het feit dat ik Becel light boter gebruikt heb?

    Beantwoorden
  24. Fatima
    Fatima zegt:

    Salaam,

    Ik heb vandaag de koekjes proberen te maken maar helaas was mijn deeg niet goed, als ik vormpjes wil maken lukt het niet.. mijn deeg gaat stuk is precies vloeibaar en heb allemaal van die kleine luchtbellen. Heb al extra bloem toegevoegd maar dot helpt ook niet. Heb je mss een andere oplossing ?

    Shokran x

    Beantwoorden
  25. Laura
    Laura zegt:

    Super lekkere koekjes. Mijn koekjes zijn er helaas als steen uitgekomen. Baal enorm want had 100 stuks gemaakt. Heb je wellicht tips om ze zachter te krijgen? Wellicht moet er iets veranderd worden in het receptje want ik lees dat meer mensen er last van hadden.

    Desondanks bedankt voor je receptje 😍!

    Liefs,

    Laura

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Laura,

      Wat jammer zeg! Klopt, bij de ene zijn ze wel goed gelukt en bij de andere zijn ze hard. De oorzaak van harde koekjes is vaak dat de koekjes te lang gebakken worden of dat de suiker, boter en eieren te kort zijn gemixt. Op deze manier lost de suiker niet op en hierdoor krijg je van die harde suiker stukken.

      Beantwoorden
  26. Jihan
    Jihan zegt:

    Gisteren samen met mijn zus gesmaakt en het deeg werd niet een bol, maar ik zag dat je dus aangaf dat er dan wat bloem bij mocht en toen was het wel gelukt! We hebben met iftar gelijk een paar gegeten, dus vandaag nog eens maken hihi..

    xoxo Jihan

    Beantwoorden
  27. Noor
    Noor zegt:

    Voor al jouw volgers: Ik heb een vormpje gekocht de Solow voor €1,45 voor 3 maten. Iets andere bloemvorm maar net zo leuk voor deze koekjes.

    Beantwoorden
  28. Ikram
    Ikram zegt:

    Hey Fatima

    Ik ben de koekjes nu aan het maken. Maar ik heb problemen met mijn deeg. Bij het uitrollen krimpt die ineen. En bij het uitsnijden van de vormpjes worden de vormpjes ineens kleiner. Wat heb ik verkeerd gedaan?

    Beantwoorden
  29. Esra
    Esra zegt:

    Hoii Fatima,
    Ik had mijn deeg gister voorbereid en klaargelegd in de koelkast. Daarna had ik geen tijd meer om de koekjes te maken. Nu is het de volgende dag, maar is het deeg heel erg hard. Kan ik dit deeg nog uit de koelkast halen en hem even laten verzachten? Of is het verstandiger nieuwe deeg te maken?

    Beantwoorden
  30. MesAf
    MesAf zegt:

    Beste Fatima,

    Ik heb gisteren jouw koekjes proberen te maken, maar helaas ze waren mislukt. Het was te elastisch, ondanks dat ik zoveel bloem eraan heb toegevoegd. Teleurgesteld, heb ik het deeg weg moeten gooien.
    Vandaag ben ik er weer mee bezig, dacht moest en zou het proberen. Heb het deeg zelfs veel langer in de koelkast gelaten, dacht misschien komt het daardoor. En weer hetzelfde verhaal, veels te elastisch elke keer als ik er vormpjes van wil vormen, dan krimpt het in.
    Wat doe ik fout?

    Gr.

    Beantwoorden
  31. Janneke
    Janneke zegt:

    Wat doe ik verkeerd, ik heb alles precies gevolgd maar het deeg blijft plakkerig, het deeg leek wel cakebeslag dus extra bloem toegevoegd maar blijft plakken als een malle. Ook met die kokoskoekjes was dit zo

    Beantwoorden
  32. Souad
    Souad zegt:

    Salaam alikoem,

    Kan ik de Nutella ook vervangen voor aardbeienjam? En hoe kan ik dit dan het beste doen zodat de jam niet te vloeibaar blijft?

    Beantwoorden
  33. Chida
    Chida zegt:

    Salaam, heb vandaag ook deze lekkere koekjes gemaakt. Alleen jammer dat het deeg na het rollen weer snel terug trekt. Mijn vormpjes zijn helaas niet allemaal recht. Vraag me af wat ik fout heb gedaan 😔

    Beantwoorden
  34. Sarah
    Sarah zegt:

    Hoi fatima,

    Sorry dat ik je zo laat nog bericht. Ik ben bezig met je koekjes dat op dit tijdstip. Ik heb een kleine vraagje, Is het een probleem als ik de deeg laten rijzen tot de volgende dag?

    Groetjes,
    Sarah

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *