Noedels met Garnalen

8 oktober 2015Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ingrediënten:
  • 200 gr. Jumbo garnalen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 etl. sambal
  • 1 prei
  • 200 gr. champignons
  • 1 broccoli
  • wokolie
  • 200 gr. taugé
  • 100 gr. witte kool
  • 1 tl. gemberpoeder
  • Sojasaus
  • Sweet&Sour woksaus
  • 250 gram eiernoedels

Bereidingswijze:

Haal de garnalen uit de verpakking en laat deze volledig ontdooien. Wanneer de garnalen zijn ontdooid verwijder je het water en dep je de garnalen droog met keukenpapier. 

Pers de twee teentjes knoflook bij de garnalen en meng dit samen. Schep een theelepel sambal bij de garnalen en meng dit goed samen.

Snijd de prei, champignons in schijfjes en zet deze even apart. Snijd de broccoli in kleine roosjes en snijd ze doormidden. 

Kook de broccoli roosjes voor ongeveer 2 minuten in ruim kokend water. Voeg een halve theelepel zout toe aan de broccoli en roer dit even om. Giet de broccoli af en zet even apart. Persoonlijk vind ik het lekker om groenten iets knapperig te laten, maar omdat ze hier thuis niet zo’n fan zijn van knapperige groenten heb ik de broccoli iets voorgekookt. Dus als je van knapperige groenten houdt, dan sla je de stap van de broccoli voorkoken gewoon over.

Verwarm ondertussen de wok op hoog vuur. Voeg 2 eetlepels wokolie toe in de pan en wok hier de gemarineerde garnalen in voor circa 2 minuten.

Voeg de taugé, champignons, witte kool en de gesneden prei toe in de wokpan. Schep alle groeten goed door en wok het geheel op hoog vuur. 

IMG_4482IMG_4489

Voeg de voorgekookte broccoli toe in de wokpan en wok deze mee met de rest. Voeg een theelepel gemberpoeder, eetlepel sojasaus en wat zout toe. 

IMG_4506

Wok het geheel op hoog vuur en schep alles goed door. Voeg de sweet&sour woksaus toe en wok dit mee op hoog vuur. 

Kook de eiernoedels 1 minuut in kokend water en kruid de noedels met wat zout. Wanneer de noedels gaar zijn giet je ze af en laat je de noedels even uitdampen. 

Voeg vervolgens de noedels toe aan de wok en meng dit voorzichtig door de saus en groenten.

IMG_4594

Print recept

Nutrition

75 Comments

  • Sana

    8 oktober 2015 at 10:19

    Dat ziet er allemaal goed uit

    1. xfaatje

      8 oktober 2015 at 11:14

      Dankjewel Sana!

  • Khadidja

    8 oktober 2015 at 11:14

    Yummmmmie! Ziet er heeerlijk uit. ?

    1. xfaatje

      8 oktober 2015 at 13:37

      Dankjewel Khadidja!

  • Yousra

    8 oktober 2015 at 15:24

    Kan ik ook satésaus voor wok gebruiken in plaats van Sweet&Sour wok saus?

    Alvast bedankt. 🙂

    1. xfaatje

      8 oktober 2015 at 18:24

      Hallo Yousra, ja hoor dat kan ook. Succes!

    2. Samira Elhamsi

      24 september 2016 at 17:33

      Heb het vandaag gemaakt
      Het was heerlijk
      En het was zo op

      1. xfaatje

        26 september 2016 at 06:23

        Hallo Samira,

        Ah super meid! Ben blij dat het heeft gesmaakt!

  • Nadia

    9 oktober 2015 at 09:21

    Welke Smaak wokolie gebruik je en hoeveel sweet&sour saus voeg je toe? Xxx

    1. xfaatje

      9 oktober 2015 at 11:38

      Hallo Nadia, ik gebruik de normale wokolie, dus zonder een toegevoegde smaak. In zo’n flesje woksaus zit 240 ml Xx

      1. Senna

        25 augustus 2022 at 17:57

        Als ik 500 gram noedels doe hoeveel woksaus moet er in 2?

      2. Fatima El Irari

        15 september 2022 at 10:32

        Hi Senna,

        Je kunt dan het beste ook het dubbele van de saus nemen, zodat je geen droge wek krijgt.

  • Ilise

    9 oktober 2015 at 12:26

    Oh wat lekker Faat! Dit ga ik zeker proberen hier!

    1. xfaatje

      10 oktober 2015 at 16:30

      Hallo Ilise, bedankt meid. Moet je zeker doen!

  • Linda

    9 oktober 2015 at 12:27

    Dit mag je wel serveren hoor als weer eens op bezoek kom :p

    1. xfaatje

      10 oktober 2015 at 16:28

      Hallo Linda, haha oke dan is dat bij deze een deal!

  • Mika

    9 oktober 2015 at 18:30

    Super gerecht! Net gemaakt, kids & manlief waren er dol op! Thanks Voor deze overheerlijke gerecht! ?

    1. xfaatje

      10 oktober 2015 at 16:25

      Hallo Mika, oh wat goed! Ben blij dat het heeft gesmaakt meid. Bedankt voor je lieve compliment Xx

  • Ruqaya

    11 oktober 2015 at 13:08

    Dit is gewoon heerlijk!!!!

  • maya

    12 oktober 2015 at 08:20

    Dit ziet er heerlijk uit ga het vanavond maken en laat je morgen weten je hebt heerlijke recepten en met jou youtube filpmjes mag en kan het niet fout gaan 🙂

    1. xfaatje

      12 oktober 2015 at 11:32

      Hallo Maya, bedankt voor je lieve compliment. Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Ik hoor het graag van je haha. Smakelijk eten alvast!

  • Ruqaya

    13 oktober 2015 at 07:32

    Ik vond je recepten al erg duidelijk,
    Youtube is de kers op de taart.

    Ga zo door!

    1. xfaatje

      14 oktober 2015 at 07:09

      Hallo Ruqaya, haha super lief! Bedankt meid Xx

      1. Senna

        3 december 2021 at 17:37

        Weer gemaakt..echt heerlijk. Het recept heb ik deze keer verdubbeld behalve de knoflook😍😍😍😍

      2. Fatima El Irari

        15 september 2022 at 10:32

        Hi Senna,

        Ah goed om te horen dat het heeft gesmaakt!

  • Fatima

    13 oktober 2015 at 19:26

    Hey faatje!
    heb je recept vandaag uitgeprobeerd en het was zoals al je andere recepten O V E R H E E R L I J K!
    Had nog een klein vraagje voor je. Welk programma gebruik je om je video in een te krijgen? Groetjes Fatimax

    1. xfaatje

      14 oktober 2015 at 07:10

      Goedemorgen Fatima, bedankt voor je compliment meid! Ik ben blij dat het in de smaak is gevallen. Bedoel je met welke programma ik mijn video’s edit?

      1. Fatima

        14 oktober 2015 at 19:10

        Hey faatje! Bedankt voor je reactie. Ja ik bedoel het programma waarmee je je video’s edit

      2. xfaatje

        15 oktober 2015 at 06:59

        Hallo Fatima, oh zo haha. Ik gebruik Sony Vegas Pro om mijn video’s te editen.Xx

  • Ilham

    13 oktober 2015 at 19:36

    Ik heb dit recept uitgeprobeerd en het was hartstikke lekker! Graag meer van zulke recepten (hoofdgerechten). Bedankt voor het delen van al je recepten, keep up the good work 🙂

    1. xfaatje

      14 oktober 2015 at 07:11

      Goedemorgen Ilham, bedankt voor je bericht. Ik ben blij dat het recept in de smaak is gevallen. Ik heb nog heel veel van zulke lekkere recepten, dus dat komt wel goed hihi :p

  • malika

    17 oktober 2015 at 18:11

    Lijkt me echt heerlijk! Maar wat kun je hierbij maken? Zeg maar om er naast te eten..
    Dan bedoel ik niet salade ofzo, maar ook iets warms.. Heb je misschien tips?
    Want dit alleen is niet genoeg voor mijn man hahaha
    Liefs malika

    1. xfaatje

      19 oktober 2015 at 09:04

      Hallo Malika, haha mannen toch! Je kunt er misschien aardappelburgers bij serveren? Of wat dacht je van aardappelpartjes uit de oven? Bedankt meid x

  • sema

    3 november 2015 at 16:17

    Hoi,

    Het was echt heerlijk,bedankt voor het recept. Heb je meer wokrecepten 🙂

    1. xfaatje

      3 november 2015 at 20:57

      Hallo Sema, ah super! Haha ja nog een heleboel! Deze volgen allemaal nog hihi.

      1. sema

        3 november 2015 at 21:08

        Salaam,

        Yoepie ben benieuwd.

  • Naima

    9 december 2015 at 13:56

    Hallo

    Vraagje… Bij mij waren de garnalen erg taai. Hoe komt dit? Ik heb alles volgens recept gedaan. Alvast bedankt voor je reactie.

    1. xfaatje

      9 december 2015 at 15:08

      Hallo Naima,

      Dit komt waarschijnlijk doordat je de garnalen te lang hebt gebakken. Welke garnalen heb je gebruikt als ik vragen mag?

  • Naima

    9 december 2015 at 16:52

    Ik heb ook jumbo garnalen gebruikt maar dan verse. Biologische van AH. Maar ze waren zooi taai. Echt zonde! Heb ze eruit gevist en de noodles zo gegeten haha…

    1. xfaatje

      11 december 2015 at 07:40

      Hallo NMaima,

      Hmm dat is echt vreemd! Misschien kun je de volgende keer de garnalen gebruiken uit de diepvries? Die zijn zelfs goedkoper, dan de biologische garnalen.

  • Hafida

    14 februari 2016 at 20:05

    Salaam! Ben dol op je receptjes! Een vraagje.. wat is taugé ?
    Alvast mercikes ?

    1. xfaatje

      16 februari 2016 at 10:58

      Alaikoem salaam Hafida,

      Dankjewel lieve meid! Klik op onderstaande link hihi.
      https://nl.wikipedia.org/wiki/Taug%C3%A9

  • Safae

    17 maart 2016 at 14:46

    ZOOOOOOOOOOOOOOO LEKKER DIT GERECHT!!!!!!!

    1. xfaatje

      18 maart 2016 at 09:20

      Hallo Safae,

      Haha kei lief!

  • Soumaya

    21 juni 2016 at 12:59

    Slm faatje, zou dit vanavond ook graag willen uitproberen want zie er echt njammie uit? Maar had een klein vraagje, hoeveel heb je gebruikt van de sweet&sour saus, heel het flesje?

    1. xfaatje

      23 juni 2016 at 10:49

      Alaikoem salaam Soumaya,

      Dankjewel lieverd! Ja, ik heb heel het flesje gebruikt haha, maar dat hoeft niet perse hoor.

  • Jaqouta

    14 augustus 2016 at 21:13

    Hoi Faatje,

    Ik heb vandaag dit recept gemaakt met gamba’s en hij was echt lekker

    Dikke kus
    Jaqouta

    1. xfaatje

      15 augustus 2016 at 11:51

      Hallo Jaqouta,

      Super meid!

  • Fadoua

    9 september 2016 at 06:35

    Salaam Faatje,

    Ik wil het vanavond gaan uitproberen! Ziet er lekker uit.. Maar ik had even een vraagje. Kun je dit gerecht ook maken met zilvervliesrijst ipv met noedels?

  • Oui

    15 oktober 2016 at 13:57

    Hallo fatima, heerlijk recept!! Ik heb een vraagje; wat als je dit wilt koken voor 6 mensen, hoeveel gram moet je van alles hebben?

    1. Fatima

      15 oktober 2016 at 17:48

      Hallo Oui,

      Ik zou dan van alles iets meer nemen.

  • Samae

    16 november 2016 at 18:40

    Salaam, ik gebruikte altijd al die woksaus.. alleen zag dus laatst op de verpakking dat er ook alcohol in zit?ik vind het zo jammer was gek op die saus en heb helaas nog niet zo een lekkere zoetzure variant erop gevonden maar wou het toch wel even delen voor de dames die hierop letten verder heeeerlijk haha!!

    1. Fatima

      17 november 2016 at 07:10

      Alaikoem salaam Samae,

      Klopt, inderdaad helaas! De saus van Conimex bevat geen alcohol, misschien dat je die eens kunt proberen. Xx

  • A

    8 december 2016 at 15:17

    Hallo,

    Ik zat net bij de ingredienten te kijken en lees dat er in die Go Tan-Sweet en Sour flesje alcohol zit:(. Ik neem aan niet de alcohol zoals dat wordt genuttigd??

    1. Fatima

      8 december 2016 at 15:57

      Hallo Aminah,

      Helaas zit in deze woksaus wel alcohol(die dus normaal gesproken wordt gedronken.) Gelukkig zijn er nog vele andere wok sauzen. Xx

  • Sarah

    26 december 2016 at 16:54

    Hoi Fatima,

    Wat leuk dat je jouw recepten met ons deelt!

    Ik heb vandaag je wok uitgeprobeerd, weet nog niet hoe die smaakt maar dat komt vast goed!

    1. Fatima El Irari

      27 december 2016 at 09:19

      Hallo Sarah,

      Dat is lief van je, dankjewel meid! Ik hoop dat het heeft gesmaakt! Xx

  • Nadia

    21 april 2017 at 11:13

    Salam alaikum, Ik had het gisteren geprobeerd maar de saus was te dik echt jammer.

    1. Fatima El Irari

      24 april 2017 at 06:05

      Alaikoem salaam Nadia,

      Als de saus te dik is, dan kun je er altijd een beetje water bij toevoegen he. Dat geldt eigenlijk voor alle sauzen. Heeft het wel gesmaakt?

      Liefs,
      Fatima

  • Nadia

    21 april 2017 at 11:13

    Salam alaikum, Ik had het gisteren geprobeerd maar de saus was te dik echt jammer. Hij ziet er zo lekker uit op de foto’s..?

    1. Fatima El Irari

      24 april 2017 at 06:06

      Alaikoem salaam Nadia,

      Zie aub mijn voorgaand berichtje.

      Liefs,
      Fatima

  • Ouafa

    20 mei 2017 at 04:03

    Heey salaamoe alaikoem, als je dit met satésaus wil maken wanneer moet je de satésaus dan toevoegen en moet je dat dan mengen met water of hoeft dat niet??
    Alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2017 at 07:41

      Hallo Ouafa,

      Wanneer de groenten en garnalen gaar zijn kan de satésaus erbij en dan pas de noedels. Als de satésaus te zwaar is kun je deze mengen met wat water.

      Liefs,
      Fatima

      1. Ouafa

        23 mei 2017 at 10:55

        Dank je well. Rn nog een vraagje hihi kan je in plaats van wokolie ook gewoon zonnebloemolie gebruiken? Of is dat minder lekker??

      2. Fatima El Irari

        24 mei 2017 at 07:10

        Hallo Ouafa,

        Ja hoor dat kan zeker, geen probleem.

        Liefs,
        Fatima

      3. Ouafa

        23 mei 2017 at 11:28

        Ohjaa hihi nog een vraagje sorry? als je geen sambal lust wat kan je dan daarvan in de plaats doen bij de garnalen?

      4. Fatima El Irari

        24 mei 2017 at 07:11

        Hallo Ouafa,

        Je kunt sambal weglaten hoor en eventueel vervangen met wat chilisaus, zodat het wat zoeter wordt.

        Liefs,
        Fatima

  • Omnia

    4 juli 2017 at 12:18

    Dag Fatima,

    Door jou hoef ik niet elke avond na te denken wat ik moet eten!!!
    Ik ga straks dit recept proberen, zit er delicious uit!

    Heb je toevallig ook vleesrecepten? Biefstuk eventueel?

    Liefs

    1. Fatima El Irari

      5 juli 2017 at 06:28

      Hallo Omnia,

      Aah dat is lief haha! Ik heb een vlees met pruimen recept. Biefstuk recepten volgen nog.

      Liefs,
      Fatima

  • Samira

    24 juli 2017 at 16:04

    dank voor je recepteb. voeg jij een heel flesje woksaus toe?

    1. Fatima El Irari

      25 juli 2017 at 06:13

      Hallo Samira,

      Zelf voeg ik wel altijd de gehele inhoud toe van het flesje, maar dit hoeft niet hoor. Je zou ook makkelijk de helft kunnen nemen. Ik vind het altijd lekkerder als ik veel saus heb haha.

      Liefs,
      Fatima

  • Umm Khadeejah

    7 december 2017 at 00:49

    Assalaamu aleikum Fatimaa. Ik zie veel heerlijke recepten voorbij komen op jouw blog. Allaahouma bareek. Ik vroeg me alleen nog af of dit ook lekker is met kipfilet en verder had ik in de reacties gelezen dat in deze woksaus alcohol in zit dus door wat zou ik het kunnen vervangen?

    Liefs

    1. Fatima El Irari

      12 december 2017 at 16:31

      Alaikoem salaam,

      Dankjewe lieve schat! Je zou de woksaus kunnen gebruiken met de woksaus van Coninex (die bevat geen alcohol) En ja hoor je zou ook kipfilet kunnen gebruiken. Xx

      1. Senna

        6 oktober 2021 at 13:03

        Salam welke sambal kan ik gebruiken er zijn veel soorten

      2. Fatima El Irari

        15 september 2022 at 10:34

        Alaikoem salaam Senna,

        Je kunt elke sambal gebruiken. Ik gebruik deze: https://www.fairtradeoriginal.nl/product/sambal-badjak/

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept