WEEK ZONDER VLEES – VEGA BURGER VAN DE ALBERT HEIJN


De Nationale week zonder vlees is vandaag van start gegaan en speciaal hiervoor deel ik een lekker burger recept met je op de blog. Kan jij makkelijk een week geen vlees eten en gaan voor vegetarische recepten? Zelf ben ik zeker wel een vleesliefhebber, maar ik zou er zeker geen moeite mee hebben om een week of langer even geen vlees te eten. Nou kreeg ik afgelopen week van de Albert Heijn de Vegetarische gegrilde burger toegestuurd, die volgens Kassa test-panel is uitgeroepen tot de beste Vegetarische gegrilde burger van Nederland! Ik ben direct aan de slag gegaan met de vegetarische burger en ik maakte er een goedgevulde hamburger van met daarbij een lekker sausje en oh wat was dit lekker! 

INGREDIËNTEN (2 personen)

Voor de burgers:
Machilli saus:
  • 4 etl. chilisaus 
  • 2 etl. mayonaise
  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • snufje zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in de koekenpan en bak de vegetarische hamburgers voor 4 a 5 minuten op middelmatig vuur gaar. Keer de hamburgers regelmatig om. 
  2. Schep de chilisaus, de mayonaise en de gesnipperde rode ui in de kom en mix dit samen.
  3. Breng het sausje op smaak met wat zwarte peper en roer nogmaals samen. Zet het sausje even apart.
  4. Snijd het broodje doormidden en verdeel ongeveer 1 eetlepel van de machilli saus bovenop het broodje.
  5. Plaats een blad Batavia sla bovenop de saus en plaats hierboven dan de Ve­ge­ta­ri­sche ge­gril­de ham­bur­ger.
  6. Schep een hoeveelheid van het sausje bovenop de hamburger en plaats hierboven de tomatenschijfjes en de rode ui.
  7. Verdeel dan de geraspte wortel, Batavia sla bovenop en sluit vervolgens het broodje en prik er een prikker doorheen, zodat de hamburger op zijn plaats blijft.

Eerlijk gezegd hadden we thuis van tevoren niet verwacht dat we de Vegetarische burger zo lekker zouden vinden, maar deze gaan we zonder twijfel vaker maken hoor! Zeker een lekker alternatief voor dat ene stukje vlees.

Extra tips&trics
  • Je zou de vegetarische burgers ook in een voorverwarmde oven op 180°C kunnen afbakken voor ongeveer 10 minuten.
  • Vervang de harde broodjes door zelfgemaakte hamburgerbroodjes. 
  • Voeg wat gesneden augurken toe bij de machili saus

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @kookhoekjevanxfaatje en #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit artikel is in samenwerking met Albert Heijn.

19 antwoorden
  1. Sabine
    Sabine zegt:

    Hallo Fatima,

    Geweldige blog! Ik zocht dus naar een Marokkaans gerecht en ben zo via Google terecht gekomen op jouw blog en wat doe je het leuk! Je hebt er zeker een nieuwe bezoeker bij!

    Sabine

    Beantwoorden
  2. Fatima Zohra
    Fatima Zohra zegt:

    Hoi Fatima,

    Lijkt me lekker zo’n burger, alleen heb ik nog nooit een vegetarisch burger op(denk ik) ik ga het proberen en laat je dan even weten wat we er thuis van vonden.

    Liefs,
    Fatima Zohra

    Beantwoorden
  3. Roxanna
    Roxanna zegt:

    Hey lieve voor-een-week-geen-vlees-Fatima! 😉

    Hihi gelukkig zijn vegaproducten echt steeds lekkerder, ik at het 10jaar geleden en miste echt nog vlees maar nu, zelfs mijn man mist niets (Godzijdank)

    Ik hoop dat iedereen het gaat bevallen, elke dag dat iemand al een stukje vlees laat staan vind ik al een prestatie!

    Maar zoals jij het op de foto zet zo mooi maak ik ze thuis niet! Als het maar smaakt he! 😉

    Nu wil ik niet wanhopig overkomen maar vleeswaren van de vegetarische slager is ook echt leuk om te proberen, en in de aanbieding nu bij de ah

    Bedankt voor dit leuke recept lieverd!

    Liefs Roxanna

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo lieve Roxanna,

      Bedankt voor je bericht! Ik wist dus serieus niet dat vleesvervangers zo lekker konden zijn! Afgelopen weekend heb ik dus voor het eerst een vega burger geprobeerd en dit was zo lekker, dus e gaan zeker meer vegetarische producten uitproberen. Haha op de foto ziet het er misschien wel netjes uit, maar zodra het etenstijd is vallen we gewoon aan hoor en kijk ik echt niet of het er ‘mooi’ uitziet hihi.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *