IMG_26822

Monchou Toetjes

Wat heb je nodig? (4 glazen)

  • 60 gram witte basterdsuiker
  • 2 pakjes monchou roomkaas
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 10 bastonge koekjes
  • Blikje vlaaivulling

Bereidingswijze:

Haal de monchou roomkaas er een paar uurtjes van te voren uit voordat je het gaat bereiden. Dan is de monchou roomkaas op kamertemperatuur en is het fijner om het te bereiden. Heb je geen monchou in huis, maar wel gewoon normale roomkaas? Dan kun je deze ook prima gebruiken voor dit recept! 1 pakje monchou bevat 100 gram dus als je gewoon normale roomkaas wilt gebruiken dan gebruik je daar 200 gram van.

Doe de witte basterdsuiker en de vanillesuiker in een diepe kom en doe hier dan de twee monchou roomkaas blokjes bij. Pak dan een spatel of een houten lepel en roer dit flink samen totdat je ziet dat er een mengsel ontstaat. Pak er dan een handmixer bij en mix het nog voor ongeveer 3 minuten op de hoogste snelheid. Als het goed is heb je nu een goed mengsel en zitten er geen klontjes meer tussen de topping. Als je geen handmixer hebt dan kun je ook prima een garde gebruiken, alleen kost dit wat meer energie.

Dek de monchou topping af en zet het dan even aan de kant. Pak dan een andere kom en klop hierin de slagroom stijf samen met het zakje klopfik. Let er wel op dat je niet al te lang door blijft mixen, anders krijg je boter en is je slagroom mislukt. Je mixt het voor ongeveer 2 minuten op de hoogste snelheid totdat je ziet dat je slagroom een beetje stevig is. De slagroom hoeft niet helemaal stevig te zijn, omdat je de slagroom straks voor nog een keer gaat mixen.

Te bewerken en nog op blog plaatsen5 (3)Te bewerken en nog op blog plaatsen6 (3) Doe dan de opgeklopte slagroom bij de monchou topping en ga hier even kort doorheen met een spatel. Pak dan weer je handmixer erbij en mix dit samen voor ongeveer 2 minuten totdat je echt een stevige topping hebt. Probeer ondertussen niet van de topping te smullen, anders heb je straks niks meer over! Ik voel me aangesproken hoor haha!  Pak dan de bastonge koekjes erbij en snijd deze in wat grove stukjes. Als je wilt kun je de koekjes ook door een keukenmachine halen als je liever een hele fijne koekjes bodem wilt. Normaal gesproken gebruik ik altijd de Maria thee koekjes, maar deze combinatie is ook echt heel lekker! Vooral de bastogne koekjes met de amandel smaakje is zo yumm yumm! Zet dan de monchou topping voor ongeveer 10 minuten in de koelkast.
Te bewerken en nog op blog plaatsen7 (2) Pak dan je dessert glazen erbij en pak ongeveer 3 eetlepels van de koekkruimels en leg deze op de bodem van het glas. Pak dan 3 volle eetlepels van de monchou topping en leg deze op de koekkruimels. Maak de topping met de achterkant van je lepel voorzichtig glad totdat je alles mooi hebt verdeeld. Pak de 2 eetlepels van de vlaaivulling en leg deze in het midden van de monchou topping. Als laatste werk je de toetjes af met wat extra koekkruimels en klaar is je super mooi, lekker, knap toetje!

Te bewerken en nog op blog plaatsen8IMG_26377Zoals jullie misschien al kunnen zien is dit een wat aangepast recept van mijn monchoutaart topping. Persoonlijk vind ik dit zo veel sneller gaan en het belangrijkte is dat je het ook gelijk kunt eten haha! Verder kun je van alles toevoegen aan het recept wat jij zelf lekker vindt! Uit dit recept heb ik 4 dessertglazen kunnen voelen. Dan moet ik wel even zeggen dan mijn dessert glazen best groot zijn en ik ze ook best vol heb gevuld. Als je normale glazen gebruikt dan kun je wel meer uit de recept halen. Veel plezier met het maken van deze toetjes en geniet ervan!

IMG_26644

ff1

42 antwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Pff ik zie dat deze foto’s nu ook niet meer zichtbaar zijn. Ik ben ermee bezig om alles opnieuw te uploade meid. Ik zal deze foto’s ook zo snel mogelijk opnieuw plaatsen. Gaat het je niet lukken met enkel het recept? Zo niet wanneer wil je dit maken?

      Beantwoorden
  1. laila
    laila zegt:

    Inchallah wil ik dit recept uitproberen. Kan ik ik het ook ruim van te voren maken, zegmaar 4 uurtjes, en in de koelkast laten?? Blijft de smaak hetzelfde??

    Beantwoorden
  2. Siham
    Siham zegt:

    Hoii Faatje,

    ik vind je site echt super leuk.. check elke dag of er weer wat lekkers bijstaat en tot die tijd is er genoeg om uit te proberen haha

    Ik had even een vraagje,, zou je van deze desserts ook 1 grote cheesecake kunnen maken? Zo ja moet ik dan de bastogne ook met roomboter vermengen en dan fftjes in de koelkast zoals de chocolade cheesecake zeg maar?

    Hoor graag van je
    dikke kus

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Siham,

      Dankjewel lieve meid. Erg lief van je! Ja, dat kan. Maar als je nou gewoon een cheesecake wilt, dan raad ik je het recept van de ”monchoutaart of het recept van de ”snicker cheesecakes” aan. Als je vragen hebt, dan hoor ik het graag van je Xx

      Beantwoorden
  3. amhar
    amhar zegt:

    Hi Faatje,

    Vandaag je site ontdekt en ben al een uur driftig boodschapen lijstje aan te schrijven 😉
    Wat een leuke, duidelijke, gezellige en lekkere blog!
    Vraagje over dit toetje ; zou je dit bijv. in een diepe ovenschaal kunnen maken en dan opdienen op een schoteltje?

    Dankjewel!

    Wasalaam

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Amhar,

      Ah, wat leuk! Nou je bent van harte welkom hoor, super leuk! Ja, hoor je kunt dit toetje ook zeker in een ovenschaal bereiden en het er dan zo uitscheppen. Veel kook en bakplezier en als je ooit een vraag hebt, dan hoor ik het uiteraard graag van je! Liefs Fatima

      Beantwoorden
  4. Fikra
    Fikra zegt:

    Hoi Faat,

    Ziet er heel goed uit, jammie jammie…
    Ik wil ze vanavond maken. 2 vraagjes: waar heb je de glazen vandaan en 2: als ik ze in de middag voorbereid, kunnen ze dan daarna nog in de koelkast tot Maghreb?

    Liefs.

    Fikra

    Beantwoorden
  5. dounia
    dounia zegt:

    Dat ziet er heerlijk uit!
    ik ga die vandaag uitproberen.
    Heb eergisteren de oreo toetjes gemaakt die waren heerlijk.
    krijg nu elke x te horen van mijn man wanneer ga je die weer maken haha..
    Hopen dat deze zal smaken vast wel inshallah! Mijn complimenten schat!

    Beantwoorden
  6. Elif
    Elif zegt:

    Zojuist deze gemaakt, straks lekker smullen! Je doet het echt zo leuuuuk en door jouw recepten kan ik wel zeggen dat ik begonnen ben met koken hahah ;D alles is zo duidelijk, love it!

    Beantwoorden
  7. Chaimaaa
    Chaimaaa zegt:

    Salam.. ik wou even een vraagje stellen heb dit ook via instagram gedaan maar geen reactie. Probeer ik het van hier uit, zou je mij kunnen zeggen van waar je die monchou haalt? Ik ben van België en ik ben al in de Albert Hein geweest en heel tijd gezocht maar nergens gezien? Wil heel graag recepten uit proberen maar vind hem nergens? Weet jij waar ik anders het zeker kan vinden?

    Choukran!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam Chaima,

      Ik zie vele reactie’s niet op instagram, daarom raad ik ook altijd aan om een berichtje te sturen op mijn blog. Ik heb van vele gehoord dat monchou helaas niet te koop is in Belgié, maar je kunt ook makkelijk roomkaas gebruiken hoor. Bijvoorbeeld de roomkaas van de Aldi of van het merk philadelphia. Succes hoor!

      Beantwoorden
  8. Chaimaaa
    Chaimaaa zegt:

    Danku wel voor je snelle reactie lieverd! & zal het dan zelfde smaken ?

    Alvast bedankt voor je tijd en je snelle reactie ik probeer het zo uit incha’Allah! X

    Beantwoorden
  9. Ikram
    Ikram zegt:

    Hoi hoi wat een super recept !! Maar kan je ook de ongeklopte slagroom vervangen met de geklopte van Campina die zit in een bakje ipv een spuitbus ? En wat een super pagina ❤❤

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *