Monchoutaart

Monchoutaart is zonder twijfel een van mijn lievelings taarten! Ik maak deze taart al jaren voor verjaardagen, feestjes of wanneer we bezoek krijgen en elke keer weer is deze taart als eerste op! Monchoutaart is zo makkelijk te maken en het leukste is dat je helemaal geen oven nodig hebt! Je kunt deze taart altijd een dag van te voren maken en op de dag zelf serveren, met heel veel complimentjes als gevolg!

Wil je elke keer als eerste mijn foodvideo’s zien? Abonneer je dan hier op mijn kanaal.

Wat heb je nodig? (8 personen)

  • 250 gram biscuitkoekjes
  • 250 gram roomboter
  • 60 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram monchou
  • 250 ml slagroom
  • zakje vanillesuiker
  • zakje klopfix
  • kersen

Bereidingswijze:

  1. Stop de biscuitkoekjes in een afsluitbare zak en rol deze met een deegroller fijn. Tip! Als je Bastogne koekjes wilt gebruiken, dan raad ik je aan 200 gr. roomboter te gebruiken omdat deze koekjes zelf al vettig zijn!
  2. Smelt de roomboter in een steelpannetje op laag vuur en blijf ondertussen de roomboter doorroeren.
  3. Giet de gesmolten roomboter bij de koekkruimels en meng geheel samen totdat de roomboter is opgenomen door de koekkruimels.
  4. Bekleed de springvorm met bakpapier en stort de koekkruimels in de springvorm.
  5. Verdeel de koekkruimels gelijkmatig over de bodem en druk deze met de achterkant van een eetlepel de koekbodem goed aan.
  6. Dek de springvorm af en zet deze in de koelkast, zodat de koekbodem stevig kan worden.
  7. Mix de slagroom samen met de klop-fix en de vanillesuiker iets stijf. Dek de slagroom af en zet deze in de koelkast.
  8. Mix de monchou samen met de basterdsuiker tot een egaal mengsel zonder klontjes. Tip! Haal de monchou een paar uur voor gebruik uit de koelkast, zodat deze op kamertemperatuur kan komen!
  9. Haal de slagroom uit de koelkast en schep deze bij het monchou mengsel. Vouw de slagroom met de spatel door het monchou mengsel heen.
  10. Haal de springvorm uit de koelkast en schep de crème erin en strijk de crème glad. Zet de springvorm voor 10 minuten in de koeling voordat je de kersenvlaai erop verdeelt.
  11. Verdeel de kersenvlaai bovenop de crème en strijk de kersen glad.
  12. Zet de monchou taart weer voor zeker 4 uur en het liefst voor een hele dag in de koelkast, zodat de monchoutaart goed kan opstijven.

Je kunt deze monchoutaart het beste een dag van te voren klaarmaken, zodat je zeker weet dat de monchoutaart de volgende dag lekker stevig is.

Eetsmakelijk!

Ben je ook zo’n fan van no bake zoetigheden? Dan zijn onderstaande recepten vast ook wel iets voor jou!

Mini cheesecakes
Chocolade cheesecake
Nutella cheesecake
Monchou toetjes
117 antwoorden
  1. esiyaa
    esiyaa zegt:

    Hmm ziet er weer heerlijk uit!
    Ik ga het morgen inchaAllah zeker maken! Heb al verschillende recepten
    van jou gemaakt en ze lukken altijd. Bedankt hiervoor!

    Beantwoorden
  2. Souk
    Souk zegt:

    Jouw instructies, plaatjes en video’s zijn van prachtige kwaliteit en helderheid.
    Je kan echt heel goed koken en motiveert mij enorm om jouw recepten uit te proberen.
    Super bedankt voor het delen van je recepten meid. BarakAllahoe fiek.

    Beantwoorden
  3. Senna
    Senna zegt:

    Ziet er weer heerlijk uit! Mijn complimenten!
    Vraagje, kan je de blik kersen ook vervangen voor wat anders? Vind dat blikje met kersen niet zo lekker ..

    Gr

    Beantwoorden
  4. Liyanae El Hassanaoui
    Liyanae El Hassanaoui zegt:

    Heey schat,

    Je bent echt een keukenprinses tbarkellah 3lik, En je hebt echt duidelijke recepten met foto’s, Ik zeg vooral zo doorgaan!!

    Veel liefs en kusjes Liyanae <3

    Beantwoorden
  5. fartoutje fee
    fartoutje fee zegt:

    Kokkerellen doe je uit je hart en met passie en dat is zichtbaar 😍👍💕 je bent een voorbeeld. Doe verder en succes meid!

    Beantwoorden
  6. Hanan
    Hanan zegt:

    Hallo Faatje,
    Dit ga ik zeker proberen. Mijn complimenten voor de site. Duidelijke foto s , video’s, omschrijving…toppie!!
    Groetjes Hanan

    Beantwoorden
  7. Nietje
    Nietje zegt:

    Hee Faatje,

    Ten eerste superrrr hoe je alles zo goed en duidelijk uitlegt. Ik heb alleen nog een vraagje, ik krijg morgen bezoek maar ik werk dan en aangezien hij ook 4uur in de koelkast moet ben ik even radeloos. Wil het graag als toetje serveren. Kan ik het ook vanavond maken en dan tot morgen middag in de koelkast laten en dan minimaal 2uur van te voren uit de koelkast halen? Of wordt het dan erg hard?

    Beantwoorden
  8. Figen
    Figen zegt:

    Ziet er heerlijk uit! Zie alleen geen monchou bij de benodigdheden staan, denk dat je dat bent vergeten. Keep up the good work 💞

    Beantwoorden
  9. Umm Tasnim Elmagribia
    Umm Tasnim Elmagribia zegt:

    salaam lieverd.
    Als eerste wil ik je zeggen dat je het super doet machallah.
    ik volg je bij alles waar je te volgen bent haha.

    Ik heb deze gisteren gemaakt, hij was echt heerlijk.
    Alleen mijn bodem was bij het snijden beetje hard, en ging moeilijk met snijden…
    En mijn taart was niet zo stevig..

    Wat heb ik verkeerd gedaan?

    Ik heb hem 5 uurtjes in de koelkast gelaten en veder wel alles volgens het filmpje…

    Alvast bedankt!

    Umm Tasnim

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam meid,

      Allereerst super bedankt voor je lieve compliment! Als de bodem tijdens het snijden te hard is, dan komt dit doordat de koeklaag te koud is. Wat je de volgende keer kunt doen is de taart zeker 1 uur voor serveren uit de koelkast te halen en deze op kamertemperatuur laten komen. Als de taart niet stevig genoeg is, dan komt dit weer doordat de taart niet lang genoeg in de koelkast heeft gedaan. Ik raad altijd aan om de taart een hele nacht in de koelkast te laten staan. Zo weet je namelijk altijd dat de taart zeker stevig is. Ik hoop dat ik duidelijk op je vragen heb geantwoord Xx

      Beantwoorden
  10. Ikrqm
    Ikrqm zegt:

    Hoi,

    Het ziet er geweldig uit net als de rest van je recepten. 😍

    Wel een vraagje, waar koop je zo een kleine machine? Waar jij de koekjes in deed.

    Bedankt,

    Beantwoorden
  11. Noortje
    Noortje zegt:

    Ziet er heerlijk uit denk dat ik het vanavond ga maken voor bezoek van morgen! Alleen een tip mischien is het een idee volgende keer de biscuit onderkant even voor paar minuten in de oven te doen ik doe dat altijd en dan is het wat steviger kruimelt het niet ! Xxx

    Beantwoorden
  12. Hanane
    Hanane zegt:

    Deze heb ik gister gemaakt, super lekker!!!!!!!!!!!!! Voel me echt een kokkin als ik jouw recepten uitprobeer en het dan ook lukt hahaha 👏👏😍😍😍

    Beantwoorden
  13. Cigdem
    Cigdem zegt:

    Faatje ik heb bastogne koekjes gebruikt met 250 gr roomboter nou dat was wel erg veel.het zeefde gewoon.ik heb het opnieuw moeten maken en toen heb ik maar 100 gr roomboter gebruikt.toen was het wel goed.is het misschien geen foutje?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Cigdem,

      Nou kijk het zit zo. Bastogne koekjes zijn zelf al wat vettig en wanneer je deze maalt komt de roomboter van de koekjes al vrij. En in de normale koekjes die ik gebruik zit bijna geen boter. Dus als je bastogne koekjes gebruikt, dan moet je inder veel minder boter gebruiken. Ik zal het er nog even bijzetten. Heeft het uiteindelijk wel gesmaakt?

      Beantwoorden
  14. Dounia
    Dounia zegt:

    Ik ga vanavond inshallah de taart maken om morgen te serveren. Alleen was ik aan het denken, is het niet beter om de taart morgen pas met kersenmix te bestrijken? Wordt het anders geen natte boel?

    Hoor het graag, alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Dounia,

      Ja, hoor je kunt de kersen ook morgen er pas opdoen of zelfs vandaag en het blijft gewon goed zitten. Dus je krijgt echt geen natte boel haha. Gewoon afdekken en in de koelkast bewaren. Succes hoor! Xx

      Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Faatje,

      Waarom zou je de slagroom willen vervangen? Juist door de slagroom krijg je een heerlijke zachte creme. En wat betreft de boter vervangen door olie, dat raad ik je echt af. Dan krijg je een een taaie droge koeklaag. Je kunt minder boter nemen, maar vervangen door olie lijkt me echt niet lekker! Succes! Xx

      Beantwoorden
      • Faatje
        Faatje zegt:

        de visite kwam maar ik had geen slagroom meer. gelukkig komen ze morgen zodat ik dadelijk naar de supermarkt kan 😉 en nog een vraagje ik wil een hoge monchoutaart kan ik dan 400 gram roomkaas nemen en dan de andere verhoudingen aannemen?

      • xfaatje
        xfaatje zegt:

        Hallo Faatje,

        Oh op die manier hihi. Ja je kunt het recept verdubbelen en alleen de koekjesbodem hetzelfde houden, maar de slagroom, monchoum, klopfix etc. moet je ook verdubbelen. Succes hoor! Xx

      • Faatje
        Faatje zegt:

        Vandaag was ik bij de ah voor de slagroom😂 alleen viel mn oog op aardbeien op siroop? Zou je dat ook kunnen gebruiken want anders vinden ze het met vlaaivulling kersen niet lekker? Ik waardeer het enorm dat je me vragen beantwoord! Xx Faatje

      • xfaatje
        xfaatje zegt:

        Hallo Faatje,

        Die zou je ook kunnen gebruiken, maar verwijder de siroop wel, want deze is best vloeibaar. Tenzij je deze nog gaat indikken met suiker in een koekenpan. Heel graag gedaan meis en ik help graag! Xx

  15. Faatje
    Faatje zegt:

    dus de gele inhoud in de pan met hoeveelheid suiker en wachten todat het dik wordt en laten afkoelen (ik vind hier niks op internet) alvast bedankt❤️
    Xx Faatje

    Beantwoorden
  16. Hanan
    Hanan zegt:

    hoi fatima! heel lekker deze taart. Vele malen bij vriendinnen gegeten. Vandaar dat ik het nu zelf uit probeer. Ik wilde ipv kersen, aardbeien doen. Alleen de blikje kon ik niet echt goed zien. ik heb een blikje gehaald “aardbeien in siroop” maar het is zo waterig en in je video is het best dik. ik heb em nou al erop gezet. Helllppp..

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Hanan,

      Oh nee hihi. Heb je ook het water erbij gegoten? Want wat ik heb gebruikt is vlaaifruit uit blik. Deze saus is dikker. Heb je de taart nog kunnen eten?

      Beantwoorden
  17. Mies Finke
    Mies Finke zegt:

    Goedemiddag, maak altijd monchoutaart, maar nu wil ik lemon curd taart maken kan ik dan de monchou vervangen voor mascarpone en word dit ook stijf als ik het klop en daarna de slagroom er door schep of moet er een versteviger bij?

    Beantwoorden
  18. Nes
    Nes zegt:

    Hoi Faatje!

    Wellicht een hele domme vraag maar het slagroom kloppen mislukt helaas altijd bij mij. Ik snap niet wat ik verkeerd doe. Heb jij een tip zodat ik jou heerlijke taarten eens kan uitproberen.

    Veel liefs,
    Een enthousiaste volger.

    Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Hallo Nes,

      Nee hoor is zeker geen domme vraag meis! Mag ik vragen wat er precies mislukt? Bedoel je dat de slagroom uiteindelijk net als boter eruit komt te zien of? En mix je slagroom met een elektrische mixer of met een garde? Ik hoor het graag lieverd! Xx

      Beantwoorden
  19. N
    N zegt:

    Heb het geprobeerd en is goed gelukt! Vroeg me af of ik hier kleintjes van maken, dus in een muffin plaat en met papieren muffin vormpjes er in. Of worden de papiertjes dan te nat en komen ze er niet mooi uit. Kan ik dan met de hoeveelheden die hier boven staan 1 muffin plaat van 12 vullen?

    Beantwoorden
  20. Imane
    Imane zegt:

    Hooi Fatima ik heb hem wel 4x gemaakt en 4x een Suc6 super lekker dankjewel voor dit super lekker recpect alleen ik wilde hem nu met bastion maken maar weet me geen raad met de hoeveel heden hoeveel gram bastion en hoeveel boter kan je me Astublieftt helpen❤️

    Beantwoorden
  21. Malika
    Malika zegt:

    Heerlijk recept maak het met elke verjaardag! Ik gebuik alleen bosvruchten ipv kersen maar zijn allebei heerlijk! Je bent een topper!

    Beantwoorden
  22. Nazmiye ilgun
    Nazmiye ilgun zegt:

    Ik smul nu van jou recept ❤
    Vallah hij is zo luchtig,fris heerlijk ik geniet énorm..
    Ik dacht de rest eet ik morgen maar heb alleen nog maar kruimels 😂😂
    Dank je wel voor je heerlijke recepten.
    Liefs Nazmiye

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *