MONCHOUTAART
Monchoutaart is zonder twijfel een van mijn favoriete taarten! Ik maak deze taart al jaren voor verjaardagen, feestjes of wanneer we bezoek krijgen en telkens weer is deze taart als eerste op, zegt denk ik wel genoeg haha. Deze taart is zo onwijs makkelijk om te maken en het leuke is dat je helemaal geen oven nodig hebt. Ook kun je deze taart makkelijk een dag van tevoren maken en op de dag van je feestje op tafel zetten, met heel veel complimentjes als gevolg!
INGREDIËNTEN (10 personen)
- 250 gr. biscuitkoekjes
- 250 gr. roomboter (je kunt minder gebruiken)
- 60 gr. witte basterdsuiker
- 200 gr. monchou, op kamertemperatuur
- 250 ml verse slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje klopfix
- 1 blikje kersenvlaai fruit
Bereidingswijze:
- Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de roomboter op laag vuur en giet deze bij de gemalen koekjes. Mix vervolgens nog eens samen.
- Bekleed de springvorm met bakpapier en stort de koekkruimels op bodem van de springvorm. Verdeel de koekkruimels gelijkmatig over de bodem en druk deze met de achterkant van een eetlepel goed aan.
- Dek de springvorm af en zet deze in de koelkast, zodat de koekbodem stevig kan worden.
- Mix de slagroom samen met de klop-fix en de vanillesuiker iets stijf. Dek de slagroom af en zet deze even apart in de koelkast.
- Mix de zachte monchou samen met de basterdsuiker tot een egaal mengsel zonder klontjes.
- Haal de slagroom weer uit de koelkast en schep de slagroom bij de monchou. Vouw de slagroom met de spatel door de monchou heen.
- Haal de springvorm uit de koelkast en schep de monchou crème in de springvorm. Strijk de monchou crème glad met de achterkant van een eetlepel. Plaats de springvorm voor 10 minuten in de koeling voordat je de kersenvlaai erop verdeelt.
- Verdeel de kersenvlaai bovenop de crème en strijk de kersenvlaai glad.
- Zet de monchoutaart voor zeker 4 uur en het liefst voor een hele dag in de koelkast, zodat de monchoutaart goed kan opstijven.
Probeer deze heerlijke taart eens uit en gegarandeerd dat je de monchoutaart vaker zult maken!
Extra tips&trics
- Als je Bastogne koekjes gebruikt, dan raad ik je aan om 150 gr. roomboter te gebruiken. Bastogne koekjes bevatten zelf als genoeg boter.
- Haal de monchou zeker een paar uur voor gebruik uit de koelkast, zodat deze goed op kamertemperatuur is.
- Kan je geen moncou vinden? Gebruik dan de roomkaas van de Aldo, ook echt een aanrader!
Liefs,
Fatima
Hmm ziet er weer heerlijk uit!
Ik ga het morgen inchaAllah zeker maken! Heb al verschillende recepten
van jou gemaakt en ze lukken altijd. Bedankt hiervoor!
Hallo Esiyaa, bedankt lieve meid! Ben blij te lezen dat je zo enthousiast bent over mijn recepten! Xx
Jouw instructies, plaatjes en video’s zijn van prachtige kwaliteit en helderheid.
Je kan echt heel goed koken en motiveert mij enorm om jouw recepten uit te proberen.
Super bedankt voor het delen van je recepten meid. BarakAllahoe fiek.
Hallo Souk, super lieve compliment! Bedankt lieve meid erg lief van je. Allah ibarkfiek Xx
Ziet er weer heerlijk uit! Mijn complimenten!
Vraagje, kan je de blik kersen ook vervangen voor wat anders? Vind dat blikje met kersen niet zo lekker ..
Gr
Hallo Senna, bedankt lieve meid. Ja, natuurlijk dat kan. Je kunt eigenlijk al het fruit gebruiken die jij lekker vindt. Succes!
dankjewel ik ga het deze week proberen , ik heb n vraagje kan ik in de plaats van kersen ardbeien doen?
Hallo Im, graag gedaan meid! Ja, hoor je kunt ook aardbeien gebruiken geen probleem. Succes!
hartstikke badankt liefje xx
Graag gedaan meis!
Kan je ipv bastard suiker ook kristalsuiker gebruiken?
Hallo Sara, Ja hoor dat kan ook.
Kan ik de mounchou boter door iets anders vervangen??
Hallo Alisa, door wat wil je het precies vervangen? Je kunt de monchou vervangen door een andere roomkaas of je vervangt het door mascarpone.
Aaa ok danku ik wist niet dat het een soort roomkaas is 😊.Zie nu pas uw antw.barekAllaoefikoem
Ik zal ze zekker gaan uitproberen ins cha Allah
Hallo Alisa,
InschAllah meid! Xx
Hallo Alisa,
Wist ik een tijd geleden ook niet hoor haha.
Heb je het zelf wel eens geprobeerd met mascarpone ? Zowel lekker of beter met moncho
Hallo Nisrine,
Nee, ik heb het zelf nog nooit geprobeerd, maar het lijkt me wel lekker.
Heey schat,
Je bent echt een keukenprinses tbarkellah 3lik, En je hebt echt duidelijke recepten met foto’s, Ik zeg vooral zo doorgaan!!
Veel liefs en kusjes Liyanae <3
Hallo Liyanae, super lief van je! Bedankt lieve schat Allah igaliek! Xx
Kokkerellen doe je uit je hart en met passie en dat is zichtbaar 😍👍💕 je bent een voorbeeld. Doe verder en succes meid!
Hallo Fartoutje, super lief van je! Bedankt lieve meid Xx
Ik gebruik altijd bastogne koeken als bodem. Heeerlijk! En vlaaimix van hak
Hallo Merel, Bastogne ook hartstikke lekker hmm!
Hoi ik gebruik de kandij koek dat is de goedkopere versie. Maar de bodem was erg taai geworden enig idee waarom dat zou kunnen.?
Hallo Zeliha,
Had je wel de boter erbij gedaan?
Deze ziet er heeeeeeeeeeeeeeeerlijk uit, ga ik volgende week uitproberen:) X Keep up the good work!
Hallo Fiek, dankjewel hoor lief van je!
Hallo Faatje,
Dit ga ik zeker proberen. Mijn complimenten voor de site. Duidelijke foto s , video’s, omschrijving…toppie!!
Groetjes Hanan
Hallo Hanan, dankjewel lieve meid! Xx
Hee Faatje,
Ten eerste superrrr hoe je alles zo goed en duidelijk uitlegt. Ik heb alleen nog een vraagje, ik krijg morgen bezoek maar ik werk dan en aangezien hij ook 4uur in de koelkast moet ben ik even radeloos. Wil het graag als toetje serveren. Kan ik het ook vanavond maken en dan tot morgen middag in de koelkast laten en dan minimaal 2uur van te voren uit de koelkast halen? Of wordt het dan erg hard?
Hallo meid, bedankt lieve schat! Ja hoor helemaal geen probleem. Je kunt het nu al maken en in de koelkast laten staan tot morgen. Succes! Xx
Mashallah jij kan zoo gied koken en bakken. Cimplimenten hoor !!!
Hallo Dalila, dankjewel lieve meid. Erg lief van je Xx
Ziet er heerlijk uit! Zie alleen geen monchou bij de benodigdheden staan, denk dat je dat bent vergeten. Keep up the good work 💞
Hallo Figen, dankjewel hoor! Roomkaas is monchou hihi, maar ik heb er ook even voor de zekerheid monchou bijgezet.
Je bent gewoonweg geweldig!!!!
Hallo Najia,
Aah en jij bent lief! Bedankt lieverd Xx
salaam lieverd.
Als eerste wil ik je zeggen dat je het super doet machallah.
ik volg je bij alles waar je te volgen bent haha.
Ik heb deze gisteren gemaakt, hij was echt heerlijk.
Alleen mijn bodem was bij het snijden beetje hard, en ging moeilijk met snijden…
En mijn taart was niet zo stevig..
Wat heb ik verkeerd gedaan?
Ik heb hem 5 uurtjes in de koelkast gelaten en veder wel alles volgens het filmpje…
Alvast bedankt!
Umm Tasnim
Alaikoem salaam meid,
Allereerst super bedankt voor je lieve compliment! Als de bodem tijdens het snijden te hard is, dan komt dit doordat de koeklaag te koud is. Wat je de volgende keer kunt doen is de taart zeker 1 uur voor serveren uit de koelkast te halen en deze op kamertemperatuur laten komen. Als de taart niet stevig genoeg is, dan komt dit weer doordat de taart niet lang genoeg in de koelkast heeft gedaan. Ik raad altijd aan om de taart een hele nacht in de koelkast te laten staan. Zo weet je namelijk altijd dat de taart zeker stevig is. Ik hoop dat ik duidelijk op je vragen heb geantwoord Xx
Hoi,
Het ziet er geweldig uit net als de rest van je recepten. 😍
Wel een vraagje, waar koop je zo een kleine machine? Waar jij de koekjes in deed.
Bedankt,
Hallo Ikrqam,
Dankjewel lieve meid! Deze keukenapparaat heb ik bij de Blokker gekocht. Erg handig haha :p
Oh super bedankt je bent een topper kus
Graag gedaan lieverd Xx
ziet er weer geweldig uit!
welke bakvorm gebruik je voor dit recept, 24cm?
Hallo Karima,
Dankjewel meid. Ja, ik gebruik inderdaad de 24cm bakvorm.
Hoi sgat over die witte suiker kan jij ook gewoon gebruik om moet egt dat p.s ik ben gek op je recepten mmmm😍😍
Hallo Samira,
Haha dankjewel lieve schat! Ja, hoor je kunt ook gewoon normale kristalsuiker gebruiken. Succes meid Xx
dakje wel schat 😙😙
Hoi faatje,
Kan ik mascarpone gebruiken in plaats van monchou? Monchou is uitverkocht..
Hallo, ja dat kan ook heen probleem. Succes!
Ziet er heerlijk uit denk dat ik het vanavond ga maken voor bezoek van morgen! Alleen een tip mischien is het een idee volgende keer de biscuit onderkant even voor paar minuten in de oven te doen ik doe dat altijd en dan is het wat steviger kruimelt het niet ! Xxx
Hallo Noortje,
Oh serieus? Ik heb dit nog nooit gedaan haha. Ik zal het de volgende keer ook eens proberen, ben benieuwd! Bedankt voor de tip meid Xx
Deze is heerlijk .Ik doe er altijd ook nog eerst nog drie bananen op en dan de kersen.
Ook heel erg lekker.
Hallo Ans,
Ik vind monchoutaart ook zo lekker haha! Hmm dat lijkt mij wel een lekker combinatie nu je het zegt. Ga ik de volgende keer ook eens proberen hoor :p
Hoi kan ik ook margarine gebruik ipv roomboter?
Heb geen roomboter nu thuis
Hallo Samira,
Ja, hoor dat kan ook!
Hoi meid waar kan je zo een blik kersen kopen ?
Hallo Fatima,
Die kun je vinden bij de AH, Dirk, Hoogvliet, Plus, Jumbo etc.
Dag meid, had hem week geleden gemaakt bovenkant was lekker alleen
Mijn bodem was hard
Hallo Nisrine,
Als je de volgende keer de taart zeker 1 uur voor het serveren uit de koelkast haalt, dan wordt de koekbodem is zachter. x
Deze heb ik gister gemaakt, super lekker!!!!!!!!!!!!! Voel me echt een kokkin als ik jouw recepten uitprobeer en het dan ook lukt hahaha 👏👏😍😍😍
Hallo Hanane,
Aawh, zo leuk! Echt super dat mijn recepten je zo bevallen! Super bedankt voor je lieve bericht! Xx
Hij staat in de koelkast, ben benieuwd 🙈🙈
En En En? 😀
Hoi Fatima,
Hoeveel cm is de bakvorm?
Gr ouaffa
Hallo Ouaffa,
De springvorm is 24cm.
Hey xfaatje
Ik zie in de video staan 250 gram boter en bij de beschrijving 200 gram??
Het is 250 gram boter. Ik zal het gelijk even aanpassen, bedankt hoor! Xx
Kan je ook mascarpone gebruiken?
Ziet er heerlijk uit
Jazeker, dat kan ook!
Faatje ik heb bastogne koekjes gebruikt met 250 gr roomboter nou dat was wel erg veel.het zeefde gewoon.ik heb het opnieuw moeten maken en toen heb ik maar 100 gr roomboter gebruikt.toen was het wel goed.is het misschien geen foutje?
Hallo Cigdem,
Nou kijk het zit zo. Bastogne koekjes zijn zelf al wat vettig en wanneer je deze maalt komt de roomboter van de koekjes al vrij. En in de normale koekjes die ik gebruik zit bijna geen boter. Dus als je bastogne koekjes gebruikt, dan moet je inder veel minder boter gebruiken. Ik zal het er nog even bijzetten. Heeft het uiteindelijk wel gesmaakt?
Ziet er super lekker uit!
Zou ik ook bastogne koeken kunnen gebruiken?
Hallo Ayse,
Jazeker dat kan ook! Maar dan raad ik je wel aan om enkel 150 gram roomboter te gebruiken, want in bastogne zit al genoeg roomboter. Succes!
Ik ga vanavond inshallah de taart maken om morgen te serveren. Alleen was ik aan het denken, is het niet beter om de taart morgen pas met kersenmix te bestrijken? Wordt het anders geen natte boel?
Hoor het graag, alvast bedankt!
Hallo Dounia,
Ja, hoor je kunt de kersen ook morgen er pas opdoen of zelfs vandaag en het blijft gewon goed zitten. Dus je krijgt echt geen natte boel haha. Gewoon afdekken en in de koelkast bewaren. Succes hoor! Xx
Heey meid, waar haal jij de blik kersen? Heb je een naam
Of een voorbeeld ervan? Weet namelijk niet welke ik moet hebben. Kus
Asc
Kan ik de slagroom eruit laten of vervangen en de boter misschien door zonnebloemolie?
Alvast bedankt lieverd xx
Hallo Faatje,
Waarom zou je de slagroom willen vervangen? Juist door de slagroom krijg je een heerlijke zachte creme. En wat betreft de boter vervangen door olie, dat raad ik je echt af. Dan krijg je een een taaie droge koeklaag. Je kunt minder boter nemen, maar vervangen door olie lijkt me echt niet lekker! Succes! Xx
de visite kwam maar ik had geen slagroom meer. gelukkig komen ze morgen zodat ik dadelijk naar de supermarkt kan 😉 en nog een vraagje ik wil een hoge monchoutaart kan ik dan 400 gram roomkaas nemen en dan de andere verhoudingen aannemen?
Hallo Faatje,
Oh op die manier hihi. Ja je kunt het recept verdubbelen en alleen de koekjesbodem hetzelfde houden, maar de slagroom, monchoum, klopfix etc. moet je ook verdubbelen. Succes hoor! Xx
Vandaag was ik bij de ah voor de slagroom😂 alleen viel mn oog op aardbeien op siroop? Zou je dat ook kunnen gebruiken want anders vinden ze het met vlaaivulling kersen niet lekker? Ik waardeer het enorm dat je me vragen beantwoord! Xx Faatje
Hallo Faatje,
Die zou je ook kunnen gebruiken, maar verwijder de siroop wel, want deze is best vloeibaar. Tenzij je deze nog gaat indikken met suiker in een koekenpan. Heel graag gedaan meis en ik help graag! Xx
dus de gele inhoud in de pan met hoeveelheid suiker en wachten todat het dik wordt en laten afkoelen (ik vind hier niks op internet) alvast bedankt❤️
Xx Faatje
Hallo Faatje,
De gele inhoud? Welke heb je precies?
typfoutje hihi de gehele inhoud. De aardbeien op lichte siroop van de ah voor 1 euro
xx Faatje
*gehele
xxFaatje
hoi fatima! heel lekker deze taart. Vele malen bij vriendinnen gegeten. Vandaar dat ik het nu zelf uit probeer. Ik wilde ipv kersen, aardbeien doen. Alleen de blikje kon ik niet echt goed zien. ik heb een blikje gehaald “aardbeien in siroop” maar het is zo waterig en in je video is het best dik. ik heb em nou al erop gezet. Helllppp..
Hallo Hanan,
Oh nee hihi. Heb je ook het water erbij gegoten? Want wat ik heb gebruikt is vlaaifruit uit blik. Deze saus is dikker. Heb je de taart nog kunnen eten?
Goedemiddag, maak altijd monchoutaart, maar nu wil ik lemon curd taart maken kan ik dan de monchou vervangen voor mascarpone en word dit ook stijf als ik het klop en daarna de slagroom er door schep of moet er een versteviger bij?
Hallo Mies Finke,
Ja hoor dit is mogelijk. Succes!
Dank je wel,versteviger er door doen?
Nee, dat hoeft niet want je verstevigt de slagroom al.
Ik heb gisteravonc gemaakt hoop dat die goed is. Ga het vanavond meenemen voor op visite ben benieuwd of het me gelukt is.
Hallo Guzel,
En is het gelukt?
Ik heb gisteravond gemaakt hoop dat die goed is. Ga het vanavond meenemen voor op visite ben benieuwd of het me gelukt is.
Ja zeker heerlijk dankje voor de recept.
Hoi Faatje!
Wellicht een hele domme vraag maar het slagroom kloppen mislukt helaas altijd bij mij. Ik snap niet wat ik verkeerd doe. Heb jij een tip zodat ik jou heerlijke taarten eens kan uitproberen.
Veel liefs,
Een enthousiaste volger.
Hallo Nes,
Nee hoor is zeker geen domme vraag meis! Mag ik vragen wat er precies mislukt? Bedoel je dat de slagroom uiteindelijk net als boter eruit komt te zien of? En mix je slagroom met een elektrische mixer of met een garde? Ik hoor het graag lieverd! Xx
Het ziet er weer lekker uit ik ga Het even uit proberen 😻😂😂😻😻
Hallo,
Moet je zeker doen, zo onwijs lekker haha! Xx
Heey faatje.
Als ik dit in de avond maak. Is het dan nog goed de volgende dag ?
Hij is de volgende dag zelfs nog lekkerder rn steviger!
Helemaal waar Figen!
Hallo Betul,
Jazeker, de volgende dag smaakt de taart zelfs nog lekkerder haha. Succes meis!
Liefs Fatima
Misschien voor de bodem bastogne koekjes gebruiken?
Heb het geprobeerd en is goed gelukt! Vroeg me af of ik hier kleintjes van maken, dus in een muffin plaat en met papieren muffin vormpjes er in. Of worden de papiertjes dan te nat en komen ze er niet mooi uit. Kan ik dan met de hoeveelheden die hier boven staan 1 muffin plaat van 12 vullen?
Hallo N,
Ah super! Ben blij dat het heeft gesmaakt. Ja hoor je kunt ze ook in het klein maken geen probleem. Succes!
Liefs,
Fatima
Salaam Fatima,
Ziet er super lekker uit, kun je ook normale kristalsuiker gebruiken i.p.v witte bastaardsuiker?
Gr Najat
alaikoem salaam Najat,
Dankjewel lieverd. Jazeker dat kan ook hoor.
Liefs,
Fatima
Hooi Fatima ik heb hem wel 4x gemaakt en 4x een Suc6 super lekker dankjewel voor dit super lekker recpect alleen ik wilde hem nu met bastion maken maar weet me geen raad met de hoeveel heden hoeveel gram bastion en hoeveel boter kan je me Astublieftt helpen❤️
Hallo Imane,
Ah super om te lezen! Als je Bastogne wilt gebruiken, dan houd je precies dezelfde hoeveelheden aan. Dus eigenlijk blijft heel het recept hetzelfde. Succes meid!
Liefs,
Fatima
Heerlijk recept maak het met elke verjaardag! Ik gebuik alleen bosvruchten ipv kersen maar zijn allebei heerlijk! Je bent een topper!
Hallo Malika,
Aah super lieverd! Hmm lijkt mij ook erg lekker nu je het zegt haha.
Liefs,
Fatima
Salam schat
Wil deze graag morgen maken. Zou ik ze best straks deze avond maken voor morgen avond of gewoon morgen?
Ik smul nu van jou recept ❤
Vallah hij is zo luchtig,fris heerlijk ik geniet énorm..
Ik dacht de rest eet ik morgen maar heb alleen nog maar kruimels 😂😂
Dank je wel voor je heerlijke recepten.
Liefs Nazmiye
Hoi Fatima, ziet heel erg heerlijk uit ik heb alleen een vraagje! Welke sort van koekjes gebruik je, digestieve of Maria koekjes? ❤😘
Hallo Yasmin,
Ik gebruik Maria koekjes, maar je zou ook prima andere koekjes kunnen gebruiken hoor. Xx
Hoi
Hoef de koekboedem niet in de oven? Volgens mij had ik ‘t een keertje gezien op jouw snap😬
Hallo Yasmin,
Kun je doen, maar hoeft niet. Ik doe dit vaak bij een vlaaivorm voor de zekerheid. Maar bij een springvorm hoeft dat niet perse. Xx
Salaam alaykom fatima,
wil dit graag maken maar kan kristal suiker ook ipv bastaard suiker?
Alaikoem salaam Btissam,
Ja hoor dat kan ook! Xx
Hi Fatima,
Ik heb de Monchou taart gisteren gemaakt en het was zo overheerlijk lekker! Ga ik vaker doen haha Complimentjess; 10 puntn :p Met het snijden ging het wel makkelijk (bodem), alles was top!
Bedankt voor je recept:)
ps; ik ga vandaag Kip Madras maken ben benieuwd hoe het gaat smaken:))
Hallo Esma,
Ah wat leuk om te horen zeg! Hier is de monchoutaart ook zeker een favoriet haha. Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd! Kip madras is echt zo lekker haha! Hopelijk valt ook dit recept bij je in de smaak. Smakelijk alvast! Xx
Hoi
Kun je inplaats van de maria koekjes ook bastogne koekjes gebruiken en dan de rest wel gewoon volgens jouw recept maken
Xxx
Oh nee, laat maar. Heb het al gezien hahax
Haha is goed hoor!
Hi,
Ja hoor dat kan ook, maar dan zou ik wel minder gesmolten roomboter toevoegen omdat bastogne koekjes zelf al vettig zijn. Je zou de helft van de aangegeven boter kunnen nemen. Succes! Xx
Vandaag uitgeprobeerd!
Ben erg benieuwd !!! 😁
Hi Bouchra,
Deze taart is zo lekker hé! Geniet ervan lieverd! Xx
Was inderdaad erg lekker yummy! Merci voor het recept 😘 fatima – erg leuke website 💕
Mijn beslag was vrij lopend… niet zo vast/stijf geworden , maar de koelkast werkte niet zo goed. Zou het daaraan liggen? Of doe ik iets anders fout? Ik ga het blijven proberen tot ie helemaal goed is 😁 Belangrijkste is dat ie lekker is en dat was ook smul smul – ook lekker krokante bodem xxxx
Hallo Bouchra,
Hoelang heb je de monchoutaart in de koelkast laten staan? Ah, ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd! Xx
6 uur! Vandaag nog v gesmuld 😘 Merci xx
Hoi Fatima,
Wist jij dat er varkensgelatine in monchou zit?
Kijk deze link (helemaal naar onderen scrollen)
https://www.halalcorrect.com/10x-varken-waar-je-het-niet-zou-verwachten/
Groetjes
Hallo Jean,
Klopt, maar ik heb begrepen dat er gelatine in het kuipje van 200 gram zit.