MONCHOU TOETJES

INGREDIËNTEN 

Voor de monchou mengsel:
.
  • 60 gr. witte basterdsuiker
  • 2 pakjes monchou roomkaas
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix
Extra:
.
  • 10 bastonge koekjes
  • blikje kersen vlaaifruit

Bereidingswijze:

  1. Schep de monchou samen met de witte basterdsuiker en de vanillesuiker in een diepe kom en mix dit even flink samen. Zet de kom even apart.Te bewerken en nog op blog plaatsen5 (3)Te bewerken en nog op blog plaatsen6 (3)
  2. Mix in een andere kom de slagroom samen met de klopfix mooi stijf. 
  3. Voeg de geklopte slagroom toe bij het monchou mengsel en spatel de slagroom met behulp van een spatel bij de monchou.Te bewerken en nog op blog plaatsen7 (2)
  4. Snijd de bastonge koekjes in grove stukjes en verdeel ongeveer 2 eetlepels in elk dessert glas.
  5. Schep ongeveer 3 volle eetlepels van de monchou crème bovenop de koekjes en strijk deze glad.Te bewerken en nog op blog plaatsen8
  6. Verdeel ongeveer 2 eetlepels van de vlaaivulling bovenop de crème en strooi er nog wat koekkruimels overheen.
  7. Zet de toetjes voor zeker 3 a 5 uurtjes in de koeling, zodat de toetjes mooi kunnen opstijven.

IMG_26377

 

44 antwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Pff ik zie dat deze foto’s nu ook niet meer zichtbaar zijn. Ik ben ermee bezig om alles opnieuw te uploade meid. Ik zal deze foto’s ook zo snel mogelijk opnieuw plaatsen. Gaat het je niet lukken met enkel het recept? Zo niet wanneer wil je dit maken?

      Beantwoorden
  1. laila
    laila zegt:

    Inchallah wil ik dit recept uitproberen. Kan ik ik het ook ruim van te voren maken, zegmaar 4 uurtjes, en in de koelkast laten?? Blijft de smaak hetzelfde??

    Beantwoorden
  2. Siham
    Siham zegt:

    Hoii Faatje,

    ik vind je site echt super leuk.. check elke dag of er weer wat lekkers bijstaat en tot die tijd is er genoeg om uit te proberen haha

    Ik had even een vraagje,, zou je van deze desserts ook 1 grote cheesecake kunnen maken? Zo ja moet ik dan de bastogne ook met roomboter vermengen en dan fftjes in de koelkast zoals de chocolade cheesecake zeg maar?

    Hoor graag van je
    dikke kus

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Siham,

      Dankjewel lieve meid. Erg lief van je! Ja, dat kan. Maar als je nou gewoon een cheesecake wilt, dan raad ik je het recept van de ”monchoutaart of het recept van de ”snicker cheesecakes” aan. Als je vragen hebt, dan hoor ik het graag van je Xx

      Beantwoorden
  3. amhar
    amhar zegt:

    Hi Faatje,

    Vandaag je site ontdekt en ben al een uur driftig boodschapen lijstje aan te schrijven 😉
    Wat een leuke, duidelijke, gezellige en lekkere blog!
    Vraagje over dit toetje ; zou je dit bijv. in een diepe ovenschaal kunnen maken en dan opdienen op een schoteltje?

    Dankjewel!

    Wasalaam

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Amhar,

      Ah, wat leuk! Nou je bent van harte welkom hoor, super leuk! Ja, hoor je kunt dit toetje ook zeker in een ovenschaal bereiden en het er dan zo uitscheppen. Veel kook en bakplezier en als je ooit een vraag hebt, dan hoor ik het uiteraard graag van je! Liefs Fatima

      Beantwoorden
  4. Fikra
    Fikra zegt:

    Hoi Faat,

    Ziet er heel goed uit, jammie jammie…
    Ik wil ze vanavond maken. 2 vraagjes: waar heb je de glazen vandaan en 2: als ik ze in de middag voorbereid, kunnen ze dan daarna nog in de koelkast tot Maghreb?

    Liefs.

    Fikra

    Beantwoorden
  5. dounia
    dounia zegt:

    Dat ziet er heerlijk uit!
    ik ga die vandaag uitproberen.
    Heb eergisteren de oreo toetjes gemaakt die waren heerlijk.
    krijg nu elke x te horen van mijn man wanneer ga je die weer maken haha..
    Hopen dat deze zal smaken vast wel inshallah! Mijn complimenten schat!

    Beantwoorden
  6. Elif
    Elif zegt:

    Zojuist deze gemaakt, straks lekker smullen! Je doet het echt zo leuuuuk en door jouw recepten kan ik wel zeggen dat ik begonnen ben met koken hahah ;D alles is zo duidelijk, love it!

    Beantwoorden
  7. Chaimaaa
    Chaimaaa zegt:

    Salam.. ik wou even een vraagje stellen heb dit ook via instagram gedaan maar geen reactie. Probeer ik het van hier uit, zou je mij kunnen zeggen van waar je die monchou haalt? Ik ben van België en ik ben al in de Albert Hein geweest en heel tijd gezocht maar nergens gezien? Wil heel graag recepten uit proberen maar vind hem nergens? Weet jij waar ik anders het zeker kan vinden?

    Choukran!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam Chaima,

      Ik zie vele reactie’s niet op instagram, daarom raad ik ook altijd aan om een berichtje te sturen op mijn blog. Ik heb van vele gehoord dat monchou helaas niet te koop is in Belgié, maar je kunt ook makkelijk roomkaas gebruiken hoor. Bijvoorbeeld de roomkaas van de Aldi of van het merk philadelphia. Succes hoor!

      Beantwoorden
  8. Chaimaaa
    Chaimaaa zegt:

    Danku wel voor je snelle reactie lieverd! & zal het dan zelfde smaken ?

    Alvast bedankt voor je tijd en je snelle reactie ik probeer het zo uit incha’Allah! X

    Beantwoorden
  9. Ikram
    Ikram zegt:

    Hoi hoi wat een super recept !! Maar kan je ook de ongeklopte slagroom vervangen met de geklopte van Campina die zit in een bakje ipv een spuitbus ? En wat een super pagina ❤❤

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *