Mini Harcha

Wat heb je nodig? (11 stuks)

  • 350 gram grove griesmeel
  • 1 thl. vanillesuiker
  • 1 thl. zout
  • 2 thl. bakpoeder
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 150 ml lauwwarm water
  • extra griesmeel voor het bestuiven

Bereidingswijze:

  1. Voeg de griesmeel samen met de bakpoeder, vanillesuiker en het zout toe in een kom en meng samen.
  2. Giet de zonnebloemolie in de kom en roer samen, totdat de olie geheel is opgenomen door de droge ingrediënten. Mini HarchaMini Harcha1
  3. Giet het water erbij en meng samen met een spatel totdat er een samenhangend deeg ontstaat. Tip! Het kan zijn dat je iets meer water nodig hebt, omdat elke griesmeel een andere structuur heeft!
  4. Vorm het deeg tot een bal, druk deze ietsjes plat en laat het deeg rusten voor 10 minuten.
  5. Strooi wat griesmeel op je werkblad en rol het deeg uit tot een ronde plak van 2 cm dikte.  Mini Harcha2
  6. Haal met een ronde vorm ronde plakken uit het deeg en zet apart. Werk de rest van het deeg af op dezelfde manier.  Mini Harcha3
  7. Verwarm de koekenpan voor met zonnebloemolie en bak de harcha aan beide kanten mooi goudbruin. Het vuur dient op een middelmatige stand gezet te worden. 

Voor het afbakken van de harcha gebruik ik een Marokkaanse zware koekenpan. Als je deze niet in huis hebt, dan kun je de harcha ook prima in een koekenpan afbakken of op een grill.

Serveertip: Harcha is erg lekker met honing, roomboter en met een lekker glaasje Marokkaanse munt thee!

Liefs,
Fatima

IMG_97655

 

114 antwoorden
  1. Sahiela
    Sahiela zegt:

    Salam alaikoem. Deze ga ik inshaAllah zeker een keer maken. Alleen weet ik niet elke griesmeel jij precies bedoelt. Misschien dat je een foto kan plaatsen van de verpakking? Ik zou dat heel erg waarderen. BarakaAllahufki.

    Beantwoorden
  2. Lina
    Lina zegt:

    Deze ga ik snel een keer maken insha Allaah. Ik heb al zoveel recepten van harsha uitgeprobeerd maar elke keer werd hij niet zoals ik ‘m wil. Dit recept ziet er veelbelovend uit, ik hoop dat hierbij mijn zoektocht naar de perfecte harsha is beëindigd haha.

    Beantwoorden
    • xfaatjee
      xfaatjee zegt:

      Dankjewel lieve Kim! Wanneer je de harcha gaat afbakken hoef je niet extra olie te gebruiken in de pan, omdat je al olie in het deeg hebt zitten en de olie zelf vrijkomt tijdens het bakken. Wil je extra olie gebruiken dan kun je dat natuurlijk doen, maar dit hoeft niet. Succes meid Xx

      Beantwoorden
  3. Amal
    Amal zegt:

    Hallo deze ga ik maken maar heel eve een vraAgje wat is beter Marokkaanse zware pan of tefal koekenpan alvast bedankt en ga zo door echt lekker recepten groetjes amal

    Beantwoorden
  4. Hanan
    Hanan zegt:

    Salaam ,

    Ik heb alles afgewogen en gemeten maar deeg was te droog.kon wel bal vormen maar als ik hem uitrolde brokkelden er stukken vanaf.
    Ik ben best een ervaren bakker,dus ik wist dat het zo niet zou lukken was gewoon te droog.heb er dus melk bijgedaan,daarna is het prima gelukt. Heb ervan gesmikkeld!

    Beantwoorden
    • xfaatjee
      xfaatjee zegt:

      Hmm vreemd meid, want meerdere hebben dit recept nu onderhand uitgeprobeerd en bij iedereen is het gelukt. Maar het kan natuurlijk bij iedereen verschillen. Alhamdoelilah dat het uiteindelijk toch nog lekker was Bsa7a! Xx

      Beantwoorden
      • Tanja
        Tanja zegt:

        Dank je wel voor je antwoord!
        Ennuh ben ik erg als ik zeg dat ik het ook heerlijk vind met kaas ertussen 🙂
        Ben ik de enige die dat doet? hihi
        Ik ga morgen meteen bakken… Stuur je een fotootje!

      • xfaatjee
        xfaatjee zegt:

        Hahaha nee zeker niet, want mijn zusje doet dat ook haha! Heb het ook wel eens gedaan best lekker hoor! Succes meid en een foto is altijd leuk! Xx

  5. slankie dame
    slankie dame zegt:

    salamoealaikom,

    ik heb die mini harcha maar het water is te weinig voor 350 gram griesmeel was droog ik heb er water bij moeten doen .

    Beantwoorden
  6. slankie dame
    slankie dame zegt:

    salamoalikom

    heb ze weer gemaakt maar het water is te weinig dus water bij gedaan maar verder zijn heerlijk bedankt voor recept

    Beantwoorden
  7. hajar
    hajar zegt:

    Jouw recepten mashallah zien er overheeeerlijk uit. Is het een probleem als ik ipv grove griesmeel, fijne griesmeel gebruik. Dat is namelijk wat k nu thuis heb

    Beantwoorden
  8. Aya
    Aya zegt:

    Ziet er goed uit! Ik heb alleen zakjes bakpoeder en vanillesuiker in huis. Hoe veel zakjes zijn een theelepel vanillesuiker en 2 bakpoeder?

    Xx

    Beantwoorden
  9. yasmina
    yasmina zegt:

    Salamu alaykum! Ik ben er nu mee bezig en de deegbal is 10 min aan het rijzen. Of hoe je dat ook noemt. Alleen ik had echt veel water meer nodig, misschien ligt dat aan de soorten griesmeel. Anders was het heel kruimelig.

    hoe kan ik je een foto sturen van t resultaat 🙂

    Xx

    Beantwoorden
  10. Fatna
    Fatna zegt:

    Salam,

    Mijn vader komt vandaag uit Marokko en hij is dol op harcha dus ik heb vandaag harcha naar jouw recept gemaakt en ik heb hem niet kunnen proeven maar hij zag er prima uit en rook zoals het hoort. Ik had geen probleem met te droog beslag dus je recept is prima.
    Liefs Fatna

    Beantwoorden
  11. Joyce
    Joyce zegt:

    Ben het nu ook aan het maken. Deeg was juist erg nattig. Vraag me af of dat goed gaat. Heb precies dezelfde hoeveelheid gebruikt maar dan met fijne griesmeel.
    Het is nu aan het rijzen, ben erg benieuwd!

    Beantwoorden
  12. Maria
    Maria zegt:

    Dankjewel meid! Het is gelukt omdat je het stapsgewijs hebt uitgelegd. Ik moet de volgende keer alleen iets meer zout bijdoen. Ik ben daar altijd voorzichtig mee. Nogmaals super bedankt!

    Beantwoorden
  13. Nadia
    Nadia zegt:

    Heej salaam! Heb je harsha uitgeprobeerd en ze waren heeerlijk! Ongeveer een minuut of 10 na het bakken is het lekker krokant en redelijk zacht van binnen, zoals het hoort. Alleen erna worden ze al gauw hard.. Hoe kan ik dat voorkomen. Heb jij dat ook? Was ook benieuwd of ik het recept kon aanpassen door 130 ml lauwwarm melk ipv water. De rest blijft hetzelfde.. Hoor graag van je! En shoukrannn

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam 3likoem meid, super om te lezen dat het heeft gesmaakt! Wat ik altijd doe is de overgebleven harcha afdekken met aluminiumfolie. Zo blijven ze lekker zacht! Je kunt het water zeker vervangen door melk en dan gewoon precies dezelfde hoeveelheid. Succes meid. <3

      Beantwoorden
  14. Yas
    Yas zegt:

    Hey meid ik wil deze morgenochtend maken alleen heb ik geen ronde vormpjes thuis. Hoe kan ik ook die rondje vormpjes eruit krijgen? Met een glas/soepkommetje??

    Beantwoorden
  15. anissa
    anissa zegt:

    Hoi meid heb 2 recepten van jouw uitgeprobeerd de beghrir en harcha alleen de harcha was een beetje aangebrand mss op de ik een nieuwe Marokkaanse pan juist had gekocht hoop dat ze zullen smaken straks xxx

    Beantwoorden
  16. NadiyaJaan
    NadiyaJaan zegt:

    Hey hey, Salaam!
    Ik ben echt onhandig in de keuken, een echte kluns. Recepten die ik maak lukken vaak niet. Voor eerst heb ik jou recept geprobeerd en ik heb echt mini Harsha gemaakt vandaag. Zo trots op mezelf!! Hoop echt dat je blijft doorgaan met deze site, en ik ga zeker nog meer recepten proberen. Tbarkelah 3leek!!! Shoukran voor het delen van de Recepten…

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam Alikoem NadiyaJaan, Aah super! Ben echt blij te lezen dat het je is gelukt. Zie je wel iedereen kan koken! Nu kun je stap voor stap meerdere recepten uitproberen, en inschAllah lukken deze ook allemaal. Veel kookplezier meid en bedankt voor je lieve berichtje. <3

      Beantwoorden
  17. Nabila
    Nabila zegt:

    Hai!

    Ik had een vraagje..
    Ik heb geen keukenweegschaal meer, dus ik weer niet echt wat 350 gram is. Heel stom! Snel weer die keukenweegschaal aanschaffen. Weet je toevallig ook hoeveel glazen dat zijn of een andere manier?

    Ik hoop graag van je te horen!

    Bedankt,
    Nabila

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Nabila, ik gebruik voor het afmeten van de ingredienten geen keuken weegschaal hoor. Ik gebruik hiervoor een maatbeker. Je kunt al een maatbeker bij de Action kopen voor maar 1 euro. Succes meid.

      Beantwoorden
  18. anissa
    anissa zegt:

    Hey Faatje, bedankt voor je recept. Ik heb ze vandaag gemaakt en het was heerlijk, alleen tijdens het uitrollen was het deeg echt stevig en het ging uit elkaar en ik ging het nog een keer als een bal vormen en toen lukte het wel. Maar weet je wat ik dan verkeerd doe als de 7archa uit elkaar gaat? Moet het een zachte 7archa zijn of beetje hard?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Anissa, ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Wat je de volgende keer kunt doen is het deeg laten rusten nadat je er een bal van hebt gemaakt. Dit zal helpen tegen de scheuren in het deeg. Het deeg moet soepel zijn en niet echt stevig/hard.

      Beantwoorden
  19. Fatiha
    Fatiha zegt:

    Salaam oe alaykoem xFaatje

    Na een heel lange zoektoch (3j) heb k eindelijk het recept gevonden die mijn man lekker vindt.

    Voor ons geen ander recept meer. Lukt altijd en is heerlijk.

    Bedankt om met ons te delen 💋

    Beantwoorden
  20. Anika
    Anika zegt:

    Hoi Faatje, ik heb een vraagje: waar kan ik grove griesmeel kopen of kan ik ook fijne griesmeel gebruiken voor dit recept? En voor het maken van msemmen, welk griesmeel moet ik daar voor gebruiken? Ik vind je blog echt super! 🙂 bedankt voor alle leuke recepten!! Liefs Anika

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Anika, allereerst bedankt voor je lieve compliment. Voor beide recepten kun je zowel fijne als grove griesmeel gebruiken. Ik haal mijn griesmeel altijd bij de Marokkaanse/Turkse slager, maar ik zag dat de Albert Heijn ook griesmeel verkoopt. Succes meid Xx

      Beantwoorden
  21. Karima
    Karima zegt:

    Bij mij mislukken ze vaak. Ik heb bij het afbakken ook problemen met de zijkanten van de harsha, alsof die niet gaar wil worden. Heb jij een tip?

    Ik ga zo jouw recept uitproberen. InshaAllah lukt het dit keer wel!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Karima,

      Wat mislukt er dan precies? Je moet het vuur eigenlijk altijd op de middelste stand, zetten zodat de harcha langzaam gaar kan worden. En zo worden ook de zijkanten gaar.

      Beantwoorden
      • Karima
        Karima zegt:

        Ik heb ze gisteren gemaakt en ze waren goed gelukt! Ik had het vuur idd heel zacht staan, daardoor zijn ze aan ds zijkanten ook goed gaar geworden.

        Dankjewel!

  22. Karima
    Karima zegt:

    Hallo Fatima,

    Ik heb deze mini harchat al een aantal keer gemaakt en ze smaken heerlijk. Stel dat ik deze een koekenpan met olie afbak, krijg ik dan makrout of is dat weer een ander recept?

    Groetjes

    Beantwoorden
  23. Merjem
    Merjem zegt:

    Ik heb ze vandaag gemaakt en ze zijn super gelukt! Bedankt voor het delen van jouw recepten, het lukt gewoon altijd. Sokrann!

    Beantwoorden
  24. Mine
    Mine zegt:

    Dag faatje welk vorm heb je gebruikt voor de harcha. Ik.heb die van 8cm gebruikt en heb er 9 a 10 uit gekregen klopt dat. Ze zijm wel echt MINNIE hoor. Die van jou zagen er op de foto wel.groot uit. Heb ik.iets fout

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Mine,

      Ik weet niet precies hoe groot de ring is, maar die van mij komt van de Action. Misschien lijken ze groot op de foto, maar in werkelijkheid zijn ze niet zo groot haha.

      Beantwoorden
  25. Mine
    Mine zegt:

    Dag faatje ik.heb ze gemaakt maar vind ze van binnen nog plakkerig natterig een beetje ik.heb ze niet dun gedaan en ook niet op hoge vuur gebakken. Weet je waar het anders door kan komen

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Mine,

      Ik denk dan echt dat de harcha te snel zijn gebakken. Je kunt de volgende keer eerst de pan goed laten warm worden en de harcha op een middelmatig vuur laten bakken Xx

      Beantwoorden
  26. Josephine
    Josephine zegt:

    Hoi faatje!
    Het ziet er erg goed uit!! In Marokko ben ik verliefd geworden op harcha en kan niet wachten het zelf te maken! Ik heb alleen een vraagje: hoe lang kun je ze ongeveer bewaren? En bewaar je ze buiten of in de koelkast? Hoor het graag! Xxx

    Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Hallo Josephine,

      Ah wat leuk!(zelf ben ik ook gek op harcha!) Je kunt de harcha zeker wel 2 dagen bewaren. Zelf dek ik de harcha af met aluminiumfolie en bewaar ik het in de keuken. Succes Xx

      Beantwoorden
  27. Fatima
    Fatima zegt:

    Hallo naamgenootje:)
    Ik wil deze heerlijke harcha straks bij de iftar serveren maar aangezien dat niet het enige is ik en mijn moeder nog meer gerechten zullen klaarmaken vroeg ik me af of ik ze eerder kan maken en voor de iftar nog even verwarmen? En zo ja op welke manier raad je ze het dan het meeste aan om te verwarmen (in de oven, koekenpan,…)

    Beantwoorden
  28. S
    S zegt:

    Hi Faat,

    Ik heb een vraag over het recept, er staat namelijk 50 ml zonnebloemolie en daarna 2 etl zonnebloemolie. Wat kan ik hieruit verstaan?

    Gr

    Beantwoorden
  29. Mariam
    Mariam zegt:

    Dag fatima

    Kan ik ook griesmeel uit de kartonnenverpakking van de ah gebruiken?
    Of is er bij de ah een ander soort griesmeel te koop waar je harcha mee kn maken?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Mariam,

      Die zou je eventueel ook kunnen gebruiken, maar toch raad ik je de griesmeel aan die je bij de slager kunt vinden. Die griesmeel is naar mijn gevoel beter en ook nog eens goedkoper. Xx

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *