MEKKAFOOD BITTERBALLEN + ZELFGEMAAKTE MAYONAISE

Van MekkaFood kreeg ik afgelopen week een pakket thuisbezorgd met bitterballen en falafel om uit te testen. Om eerlijk te zijn was ik hiervoor nog niet zo bekend met de producten van MekkaFood, dus besloot ik samen met de Mr. maar gauw de producten te testen!

Onze eerste keus ging als snel uit naar de bitterballen en oh wat waren ze lekker zeg! MekkaFood geeft aan dat de bitterballen rijkelijk gevuld zijn met rundvlees, verfijnd zijn met kruiden en zijn omhuld in een krokant jasje en ja hoor dat is ook zeker terug te proeven! Ik maakte er zelf nog een lekkere mayonaise bij en onze vrijdagavond snack was helemaal compleet!

INGREDIËNTEN:
..
  • 2 eidooiers 
  • 1 etl. witte azijn
  • 1 tl. verse citroensap
  • 2 etl. milde mosterd
  • 1/2 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 150 ml zonnebloemolie 
  • 1 etl. verse bieslook
  • 1x MekkaFood Bitterballen
Bereiding:
..
  1. Schep de eidooiers en de mosterd in de maatbeker en mix deze met de garde flink samen. 
  2. Giet de witte azijn en het citroensap erbij en mix nog eens goed samen.
  3. Giet nu de zonnebloemolie er in kleine stappen bij en mix ondertussen het mengsel met de garde flink samen. Je zult nu zien dat de mayonaise mooi indikt en lichter van kleur wordt.
  4. Wanneer je de gewenste dikte hebt bereikt breng je de mayonaise op smaak met zwarte peper en zout en meng je het met de spatel nog even samen.
  5. Zet de mayonaise in de koelkast en frituur in de tussentijd de bitterballen in hete frituurolie/zonnebloemolie en laat de bitterballen uitlekken op keukenpapier.
  6. Schep de mayonaise in een kom, garneer met gesneden bieslook en geniet er lekker van!

We probeerden de dag erop ook de falafel uit en ook deze waren erg lekker, maar de bitterballen zijn toch zonder twijfel ons favoriet geworden! De bitterballen zijn ook erg lekker in een zacht broodje met de zelfgemaakte mayonaise!

Extra tips&trics:
..
  • Probeer ook eens de Falafel van MekkaFood.
  • Giet de zonnebloemolie er echt in kleine stappen bij, zodat de mayonaise niet gaat schiften.
  • Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voordat je mayonaise gaat maken.
  • Als de mayonaise te dik is kun je deze verdunnen met wat citroensap of koud water.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @kookhoekjevanxfaatje en #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

Dit artikel is in samenwerking met MekkaFood.

6 antwoorden
  1. Rahma
    Rahma zegt:

    Dat ziet er lekker uit zeg!!
    Bittergarnituurtje 😉

    Maar rijkelijk gevuld met rundvlees lijkt me ietwat enthousiast.
    Is dat niet meestal een 10/20% “restvlees” ?

    Beantwoorden
  2. Hanane
    Hanane zegt:

    De zelfgemaakte mayo lijkt me heerlijk. Maar ik wist niet dat bij mayo de eieren rauw blijven. Ik dacht dat het niet goed is om iets te eten waar eieren rauw in verwerkt waren…?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Hanane,

      Klopt, dit dacht ik nou ook al die tijd. Maar Ik heb het een tijd geleden nagevraagd voor de zekerheid en ik kreeg dus te horen dat het geen kwaad kan. Wel werd er gezegd dat zwangere vrouwen het beste mayonaise uit een pot kunnen eten i.p.v. het zelf te maken. Xx

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *