MASCARPONE AARDBEIENTAARTJES

Mascarpone Aardbeientaartjes zijn zonder twijfel een van mijn favoriete taartjes die ik met regelmaat klaarmaak wanneer ik bezoek krijg. Het ideale aan dit recept is dat je de taartjes altijd een dag op voorhand kunt klaarmaken en ze in de tussentijd alleen nog maar in de koelkast hoeft te laten staan. Als jij nou ook een liefhebber bent van een lekker en vooral simpel recept, dan ziet je bij dit recept helemaal goed! Onwijs simpel om te maken en zoals je al kunt raden heb je helemaal geen oven nodig. 

Ingrediënten (6 stuks)
.

Voor de koekjesbodem:
.
  • 240 gr. koekjes naar keuze
  • 80 gr. gesmolten roomboter
Mascarpone vulling:
.
  • 250 gr. mascarpone
  • 2 etl. basterdsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje klopfix
  • aardbeien voor de garnering

Bereidingswijze:

  1. Giet de koude slagroom in de kom en voeg de vanillesuiker en de klopfix erbij. Mix de slagroom met de elektrische handmixer net niet stijf en zet de slagroom opzij.
  2. Schep de mascarpone in de kom en voeg de basterdsuiker erbij. Mix met de handmixer op middelmatige stand tot een egaal, romig mengsel dat geen klontjes bevat.
  3. Schep de slagroom bij de mascarpone en vouw de slagroom met de spatel door de mascarpone heen. 
  4. Dek de kom af met plasticfolie en zet de mascarpone crème voor 15 minuten in de koelkast. 
  5. Rol of mix de koekjes fijn en voeg de koekkruimels toe in een kom. Giet de gesmolten roomboter erbij en meng dit goed samen. IMG_3773
  6. Pak de vlaaivormpjes erbij en plaats op de bodem een stuk bakpapier, zodat je de taartjes er straks makkelijk uit kunt tillen.
  7. Verdeel in elk vorm 1.5 theelepel van het koekjes mengsel en druk deze goed aan tegen de bodem en tegen de randen.
  8. Plaats de gevulde vormpjes in de koelkast voor 30 minuten, zodat de koekjesbodem kan opstijven.
  9. Pak de vormpjes er weer bij en spuit in elk vormpje de mascarpone crème mooi in het rond. 
  10. Snijd wat verse aardbeien in stukjes en verdeel deze bovenop de taartjes.
  11. Garneer de taartjes eventueel met wat geraspte chocolade of met gesmolten chocolade.

En in deze simpele stappen maak je deze lekkere mascarpone aardbeientaartjes! Maak het eens voor jou vrienden/familie en ze zullen nog eens denken dat je hiervoor de hele dag in de keuken hebt gestaan!

Extra tips&trics:
.
  • Merk je dat de koekkruimels toch nog te droog zijn? Dan kun je er altijd extra gesmolten roomboter aan toevoegen.
  • Schep de mascarpone crème in een spuitzak en vul hier de taartjes mee. Werkt super handig!

Liefs,
Fatima

66 antwoorden
  1. Selma
    Selma zegt:

    Lieve faatje,

    Je bent echt geweldig! Zocht al zolang naar zoiets lekkers om te maken.. en kijk eens vind ik het op je blog! Jij bent echt mijn inspiratiebron❤. Te veel liefde voor jou!!

    Groetjes,

    Selma

    Beantwoorden
  2. Fatima El Irari
    Fatima El Irari zegt:

    Hallo,

    Dankjewel hoor! Ik heb toch echt 80 gram gebruikt hoor, omdat de koekjes die ik gebruikte al vettig genoeg zijn. Mag ik vragen hoeveel gram jij hebt moeten gebruiken? Ik ben blij dat het heeft gesmaakt!

    Liefs,
    Fatima

    Beantwoorden
  3. Saliem
    Saliem zegt:

    Hi Fatima,

    Ik heb de taartjes afgelopen weekend gemaakt en ze waren HEERLIJK! Ik heb in totaal wel 80 gram boter gebruikt en nadat ik de taartjes heb laten opstijven in de koeling waren ze gewoon goed stevig. Thnx voor je duidelijk en lekkere recepten!

    xx

    Beantwoorden
  4. Mounia
    Mounia zegt:

    Salem Fatima,

    Ik had niet vooraf gelezen hoeveel vormpjes je er mee kan krijgen met dit recept. Denk je dat ik er ook 7 uit kan halden, met deze ingrediënten?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Assiya,

      Zulke taartjes kun je altijd een dag van te voren klaarmaken en de volgende dag pas opdienen. En de smaak is de volgende dag nog lekkerder! Ik zou de taartjes gewoon de hele nacht in de koelkast laten staan en 1 uur voordat je ze wilt serveren uit de koelkast halen. Succes meid!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  5. Fatima
    Fatima zegt:

    Hey Fatima,

    Eerst en vooral geweldige recepten! Tbarkellah 3liek, ik word nog een echte keukenprinses door jou hah.

    Vraagje, ik heb enkel taartvormpjes zonder losse bodem, is dit een probleem?
    Hoe krijg ik mijn taartbodem los zonder deze te breken ?

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
  6. Chaimaa
    Chaimaa zegt:

    Salam Fatima
    Kan ik ook op de koekjesbodem eerst smeren met gesmolten witte chocolade en dan de mascarpone crème kan dat???

    Beantwoorden
  7. Lemja
    Lemja zegt:

    De taartje zien er heerlijk uit!
    Klopt het dat het dus 80gr gesmolten boter moet zijn en niet 150.
    In het recept staat nml nog steeds 150 Gr gesmolten roomboter.
    Alvast bedankt

    Beantwoorden
  8. Nadia
    Nadia zegt:

    Heey fatima,

    Allereerst super bedankt voor je heerlijke recepten! Ik had een vraagje zou ik deze ook kunnen maken met muffin vormpjes? Of is dat geen goede bodem? En kan ik de kruimels ook verkruimelen met de hand? Alvast bedankt liefs Nadia

    Beantwoorden
  9. Sarah
    Sarah zegt:

    Lieve Fatima bedankt voor dit heerlijke recept ik ga inshallah dit recept na maken maar ik heb die bakvormpjes nodig waar heb jij die gehaald??

    Liefs sarah xxx

    Beantwoorden
  10. Oum jihane
    Oum jihane zegt:

    Salaam wa 3alikoum lieve fatima,

    Ik heb van die silicone vormpjes kan ik het daarmee maken? en moet ik dan ook bakpapier gebruiken?

    Djazak Allah ou gair oughtie.

    Beantwoorden
  11. Malu
    Malu zegt:

    Lieverd,
    Weer een lekker en makkelijk recept.
    Ik wil ze zo gaan maken met me dochtertje van 2. Ze is gek op mango.
    Kan ik ook bijvoorbeeld koekjesbodem van bastognekoek doen en door de mascarpone een beetje gepureerde mango doen?
    Liefs Malu

    Beantwoorden
  12. Malu
    Malu zegt:

    Hoi.
    De taartjes waren erg lekker met de mango erdoorheen. Alleen de bodempjes vielen uit elkaar (denk niet dik genoeg gemaakt en niet goed genoeg aangedrukt)en de vulling bleef wat dun maar dat kwam.denk ik door de mango. Dus uiteindelijk alles bij elkaar in een glaasje gedaan en het was erg lekker en leuk om samen te maken.

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Malu,

      Je moet de bodem inderdaad wel goed aandrukken en niet al te dun maken, zodat het een stevige bodem wordt. En wat betreft de mango heb je gelijk. Door de vocht van de mango zal de crème automatisch iets vloeibaarder worden.

      Groetjes,
      Fatima

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *