Marokkaanse Erwtensoep (Bissara)

Ingrediënten

  • 300 gr. spliterwten, geweekt 
  • 1 ui, in schijfjes 
  • 2 teentjes knoflook, geperst 
  • 40 ml olijfolie
  • 1 halve thl. kurkuma
  • 1 halve thl. gember
  • 1 halve thl. zwarte peper
  • 1.5 thl. zout
  • 1.5 thl. komijn
  • snufje cayennepeper
  • 600 ml warm water

Bereidingswijze:

 

  1. Laat de spliterwten het liefst een nacht van tevoren weken in koud water. Op deze manier zal de schil straks niet loslaten tijdens het koken.
  2. Giet de olijfolie in de pan en laat de olie even warm worden.
  3. Schep de gesneden uien en de geperste knoflook in de pan en bak even kort aan.
  4. Strooi vervolgens de kruiden erbij en schep alles goed om.
  5. Schep de gewassen spliterwten in de pan er roer alles goed om.
  6. Giet het water in de pan en roer ondertussen door.
  7. Plaats de deksel op de pan en laat de bissara voor zeker 40 minuten gaarkoken.
  8. Open de pan en check of de spliterwten al gaar zijn. Het mengsel hoort er nu dij uit te zien.
  9. Verwijder het pan van de vuur een roer de inhoud even door.
  10. Pak de staafmixer erbij en pureerde inhoud tot een beslag.
  11. Plaats de pan vuur op het vuur en laat het nog voor zo’n 10 minuten doorkoken op zacht vuur. Tip! Vind je de bissara toch nog iets aan de dikke kant? Giet er dan wat kokend water bij en breng het weer op smaak met wat peper en zout!
  12. Serveer de bissara op een groot bord of gebruik aparte kommetjes.
  13. Strooi er nog wat komijn overheen en giet er een klein scheutje olijfolie bij.

Dit is nou een ideaal Marokkaans gerecht als je even wat anders wilt eten als vlees en kip. Probeer het eens uit en laat me weten wat je ervan vindt!

Liefs,

Fatima

 

 

 

 

 

49 antwoorden
  1. Lejla
    Lejla zegt:

    Meid wat heb je een mooie site mashallah:) Moge Allah (swt) jou rijkelijk belonen dat je deze recepten hier met ons deelt! Ik heb de beghrir van jou gemaakt en het was super gelukt! Normaal mislukte altijd haha maar dankzij jou is het me gelukt!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Lejla, wat een lief berichtje maschAllah! Allahuma ameen op jouw dua! Wat leuk om te lezen dat het recept ook bij jou is gelukt! Ik deel mijn recepten graag en help iedereen met liefde waar ik kan. Nogmaals bedankt lieve meid. <3

      Beantwoorden
  2. Ihsane
    Ihsane zegt:

    Salaam alaikoem lieve meid, ik wil dit maken insha’allah. Heb je misschien een ideetje wat ik erbij kan serveren? we zijn maar met zijn tweetjes..

    Liefs

    Beantwoorden
  3. Dounia
    Dounia zegt:

    Ik ga het vnd proberen in shaa Allah hopelijk lukt het.
    Ben groot fan van je site.
    Binnenkort je begrir proberen. Hopelijk komen er gauw weer wat nieuwe recepten hihi.

    Beantwoorden
  4. tunsia
    tunsia zegt:

    Hmmmm het was heerlijk ik attracties het vroeger altijd bij een marokaans buurmeisje en wist nooit wat het was maar vond het zo lekker .Dus vandaag met jou recept aan de gang gegaan en hmmmm zo lekker en ik was weer ff 8 jaar super bedankt groetjes

    Beantwoorden
  5. Samira
    Samira zegt:

    Hoi, ik heb een vraag over de rode peper. Las hierboven dat je die laat meekoken nadat alles gepureerd is. En daarna? Het ziet er lekker uit, ga ik gauw uitproberen. Groetjes Samira

    Beantwoorden
  6. dees
    dees zegt:

    heeerlijk heb deze soep vandaag gemaakt 🙂
    heb problemen met mn kaak moet 2 weken vloeibaar eten en deze soep vult lekker
    dankjewel voor je recept
    ik ga zo even verder kijken voor andere soep recepten
    groetjes dees

    Beantwoorden
  7. Ceylan
    Ceylan zegt:

    Salaam

    Ik zou graag willen weten voor hoeveel personen dit recept is. Ik krijg binnenkort bezoek en wil dit recept gebruiken voor ca 8 personen. Wat zijn de verhoudingen dan?

    Alvast bedankt.

    Beantwoorden
  8. Karima
    Karima zegt:

    Heey meid, je recepten zijn top. Super leuk dat je ze met ons deelt! Alleen wanneer doe je de rode peper erbij. En haal je die er dan uit als je de bissara gaat pureren? Zie daar in de bereidingwijze niks over staan. Alvast bedankt x

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Karima,

      Dankjewel lieve meid! De rode peper gaat er eigenlijk bij wanneer je de kruiden hebt toegevoegd. Wanneer je de bissara gaat pureren haal je deze er inderdaad even uit.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  9. Salma
    Salma zegt:

    Heey meid, je recepten zijn top. Super leuk dat je ze met ons deelt! Alleen wanneer doe je de rode peper erbij. En haal je die er dan uit als je de bissara gaat pureren? Zie daar in de bereidingwijze niks over staan. Alvast bedankt x

    Beantwoorden
  10. Houda
    Houda zegt:

    Het recept is heerlijk en makkelijk te maken ben gek op jou recepten mashallah mógen we er nog veel van genieten inschallah ♡♡♡

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *