12

Mango speculaas toetje

Wat vind ik het leukste onderdeel van het eten? Juist, het toetje haha! Op toetjesgebied kun je zo creaties zijn en van alles maken. Met deze warme dagen had ik zin in een lekker fris toetje. Ik  ben even op het internet gaan kijken, en ik kwam op de website van volrecepten dit toetje tegen. Dit toetje is gemaakt van speculaas kruimels, lekkere roomvulling en een heerlijke mango. Toen ik de mango gedeelte zag in het toetje was ik gelijk om, omdat dit echt een van mijn lievelingsfruit is heerlijk! Ik heb letterlijk 30 minuten gedaan om deze toetjes te maken. Dit toetje doet mij denken aan een cheesecake, alleen dan in aparte glaasjes. Door dit toetje gisteren te maken heb ik een beetje lopen spelen met de ingrediënten, en ik kan jullie vertellen dat er nog een paar lekkere toetjes recepten aan zullen komen! Kijken jullie toetjes liefhebbers mee naar het recept?

Wat heb je nodig? (4 glazen)

  • 250 ml slagroom
  • Zakje vanillesuiker
  • Zakje klop-fix
  • 200 gram monchou
  • 50 gram witte basterdsuiker

Materialen

  • Handmixer/Garde
  • Glazen
  • Beslagkom
  • Spatel
  • Staafmixer/Keukenmachine

Bereidingswijze:

Klop in een ruime kom de slagroom iets  stijf met de vanillesuiker en het zakje klop-fix. Let er wel op dat je niet al te lang door blijft mixen, anders krijg je boter en is de  slagroom mislukt. Je mixt de slagroom  voor ongeveer een halve minuut op de hoogste snelheid totdat je ziet dat de  slagroom iets stevig is. Je mixt de slagroom niet helemaal stijf, omdat je de slagroom straks nog een keer gaat mixen met de monchou. Dek de slagroom af en zet het even in de koeling.

 
IMG_9687
IMG_9690
IMG_9695

Haal de monchou roomkaas er een paar uurtjes van te voren uit voordat je het gaat gebruiken, want dan  is de monchou roomkaas op kamertemperatuur en is het makkelijk te gebruiken. Heb je geen monchou in huis, maar wel normale roomkaas? Dan kun je deze ook prima gebruiken voor dit recept. 1 pakje monchou bevat 100 gram dus als je normale roomkaas wilt gebruiken, dan gebruik je daar 200 gram van.

IMG_9590

Doe de twee blokjes monchou in een ruime kom, en doe hier dan de witte basterdsuiker bij. Pak dan een spatel of een houten lepel en roer dit flink samen, totdat je ziet dat er een mengsel ontstaat en de suikers zijn opgenomen door de monchou. Er moeten geen klontjes meer tussen de monchou zitten. Als dit wel het geval is, dan meng je de monchou nog eens flink door.

IMG_9711

IMG_9724

IMG_9728

IMG_8006

Haal de slagroom uit de koeling en spatel de slagroom voorzichtig door de monchou heen. Het makkelijkst is om hier een spatel voor te gebruiken. Zelf heb ik de monchou/slagroom mengsel nog eens voor een paar seconden gemixt met een handmixer, maar dit kun je beter niet doen. Het mengsel wordt dan direct stevig, en dan is het iets moeilijker om de glazen te vullen. Dus gebruik enkel een spatel om de slagroom door de monchou te mengen. Wanneer je de glaasjes in de koeling zet zal de roommengsel vanzelf opstijven. Dek de room af en zet het even apart.

IMG_8016

Schil de mango en verwijder de pit in het midden. Snijd de mango in kleine blokjes en pureer de mango met behulp van een staafmixer tot een puree. Laat ongeveer vier mango blokjes over om de toetjes te garneren. Heb je geen staafmixer is huis? Dan kun je de mango ook pureren in een blender of in een hakmolen.

IMG_0537

IMG_0540

IMG_0544

IMG_0555

IMG_0556

Pak de speculaas koekjes erbij en maal of hak deze fijn. Zelf heb ik hiervoor een vijzel gebruikt en de speculaas koekjes fijn gemalen. Voor een bite kun je de koekjes enkel kruimelen en niet fijn hakken.

IMG_0516

IMG_0568

Nu ga je verschillende laagjes maken in een glas. Je kunt hiervoor alle glazen gebruiken die je in huis hebt. Begin eerst met een laagje van de speculaas koekjes en druk deze met de achterkant van een eetlepel iets aan.

IMG_0574

IMG_0597

Verdeel ongeveer twee eetlepels van het roommengsel op de koekkruimels  en strijk de mengsel glad met de achterkant van de eetlepel.

IMG_0609

IMG_0606

Schep nu ongeveer twee eetlepels van de mangopuree op de roommengsel. Strijk de mangopuree glad met de achterkant van de eetlepel.

IMG_0617

IMG_0623

Schep als laatste nog een keer een volle eetlepel van de roommengsel en strijk deze weer glad met de achterkant van de eetlepel. Garneer de toetjes met de stukjes mango die je hebt achtergehouden en met een mint blaadje. Dek de toetjes af met een stuk aluminiumfolie en zet de toetjes in de koeling voor zeker 2 uur.

IMG_0675

Zoals je kunt zien zijn deze toetjes super makkelijk te maken, en je bent in een mum van tijd klaar. Persoonlijk vind ik een toetje in een apart glaasje altijd veel leuker om op de dienen aan mijn gasten. Geeft toch net een extra mooi plaatje haha. Je kunt ook met dit toetje zoveel variëren als je zelf wilt. Zoals ik al vertelde heb ik nog een paar lekkere toetjes recepten die ik nog op mijn blog wil delen. Hoe zou dit toetje wel niet smaken met chocolade? Ja, ik hoor je al hmm denken haha!

Veel plezier met het maken van dit lekker, en ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

IMG_06933

 

71 antwoorden
  1. gitte
    gitte zegt:

    Ziet er heerlijk uit.ga morgen alles in huis halen wat erin moet.ook super handig dat je de verpakkingen laat zien.dan weet ik zeker dat ik het juiste koop..

    Beantwoorden
  2. Iek
    Iek zegt:

    Hoi Fatima allereerst wil ik zeggen dat ik altijd superveel aan je recepten heb, door jou doe ik inspiratie op als ik even niet weet wat ik moet koken 🙂 ff een vraagje over de suiker in dit recept, kun je dit ook vervangen door een gezonder zoetmiddel en zoja welke? Groetjes

    Beantwoorden
  3. saar
    saar zegt:

    Hoi fatima, je recept ziet er heerlijk uit. Ik zou m vandaag willen uitproberen alleen kom ik er achter dat mn Handmixer kapot is. Weet je misschien toevallig of het mogelijk is om met een garde zoiets voor mekaar te krijgen (slagroom en mounchiu mixen). Of heb je daarvoor echt een elektrische nodig? Xxx

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Saar, bedankt lieve meid! Nee, hoor je kunt met een garde ook slagroom en mochou kloppen. Je bent dan wel iets langer bezig met de slagroom, maar voor de rest moet het gewoon lukken. Succes meid. <3

      Beantwoorden
  4. Sali
    Sali zegt:

    Beste Faat,

    Ik volg je recepten al sinds vorig jaar! Mijn man en ik vinden je echt een topper!! Al je recepten zijn zo heerlijk en zo duidelijk met alle foto’s en uitleg. Wij genieten van je recepten meid ga zo door. Tbarkelah 3lik.

    Xxjes Sali

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Sali, aah super lief van je meis. Bedankt voor je lieve compliment! Wees welkom op mijn blog en als je ooit met vragen zit, dan weet je mij te vinden. Liefs Fatima <3

      Beantwoorden
  5. Hajar
    Hajar zegt:

    lieve faatje,

    Allereerst wil ik jou mijn grote complimenten geven voor al die lekkernijen die er te vinden zijn op je blog
    Je inspireert me meteen om het ook te maken.
    Ik zal je blijven volgen

    Liefs, hajar.

    Beantwoorden
  6. samira
    samira zegt:

    Hey. Het ziet er idd super lekker uit! Dit wil ik
    Morgen uitproberen. Waar heb je die koekjes gekocht? Normaal koop ik wel eens bastogne koekjes maar die vind ik veelste hard en duurt zo lang voor je ze plat krijgt

    Beantwoorden
  7. souad
    souad zegt:

    Heyy waauw ziet er echt heerlijk uit. Mr heb een vraagje ben nu bezig met die dessert en ik vind hier nergens monchou welke gewone roomkaas kan ik nog gebruiken?? Help

    Beantwoorden
  8. saarr
    saarr zegt:

    Hi faat! Ik heb dit recept vandaag gemaakt alleen heb ik lichte bastard suiker gebruikt ipv witte. Dacht echt dat ik lichte bastardsuiker las heel stom maar goed.. is dit erg? Heeft t invloed op de smaak of op iets anders?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Saarr, Ik denk dta dit helemaal geen probleem is hoor. Misschien dat het iets minder zoet is, maar dat zal de smaak niet bederven hoor. Hoop dat het heeft gesmaakt meis. <3

      Beantwoorden
  9. zilfana
    zilfana zegt:

    Hallo faatje,

    Ik kreeg een link van mijn vriendin en masAllah gwn 1vette blog met super lekker, makkelijke recepten. Ik wil dese nu maken maar heb geen bastard thuis en kan de deur niet uit vanwegen mijn baby.. kan ik het zonder maken? Of ipv bastard gewoon suiker gebruiken??

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo meid, super lief van je bedankt lieverd! Je kunt gewoon kristalsuiker gebruiken geen probleem. Als je de suiker helemaal weglaat dan zal het toetje niet echt zoet zijn. Dus ik raad je dan aan om gewoon normale kristalsuiker te gebruiken. <3

      Beantwoorden
  10. Arzu
    Arzu zegt:

    Hey faatje,

    Kan ik dit toetje ook een dag van te voren maken en in de koeling zetten. Wil het voor de verjaardag van mijn zoontje maken en op de dag zelf zo min mogelijk in de keuken staan.

    Liefs,
    Arzu

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Arzu, Ja dat kan zeker. Gewoon in de koeling zetten en de volgende dag ongeveer 30 minuten voor serveren uit de koeling halen. Succes meid en veel plezier op de verjaardag.

      Beantwoorden
      • Arzu
        Arzu zegt:

        Nou gaan we dat doen. Top sitem ben ook echt een bak prinses en wil altijd nieuwe dingen probereb op verjaardagen enzo. Iedereen kent me van de volle tafels. Nou Faatje, met deze verjaardag staan er iig 4 gerechten van jou op tafel. Deze, de batbot broodjes, kruidenrol broodjes en de mini pizza’s. Pizzas zitten nu in de oven. Ik moet wel voorbakken met 2 kleintjes luktbme niet dag van te voren. Ga de pizzas in de vriezer leggen en de dag zelf doe ik de kaas erop en even laten smelten. Moet kunnen toch ?

        Liefs,
        Arzu

      • xfaatje
        xfaatje zegt:

        Hallo Arzu, Dat moet zeker lukken hoor. Hoop dat je een fijne verjaardag hebt gehad inschAllah, en de gasten hebben genoten van je heerlijkheden. <3

  11. Salma
    Salma zegt:

    Ik ga van het weekend dit toetje inshallah maken.
    Ook de soufles ga ik maken
    Ik volg je al heel lang en zal je inhaalslag altijd blijven volgen.
    Tbarkellah 3lik

    Beantwoorden
  12. Lamyae
    Lamyae zegt:

    Hmmm, ik zag deze staan en ben gelijk de keuken ingedoken. Ze staan in de koeling voor vanavond.
    Kan niet wachten.
    Morgen in sha Allah. de kruidenboter broodjes maken.
    Heb je toevallig een makkelijke harira gerecht?
    Ga zo door meid.
    X

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Lamyae,

      Oh wat lekker ! Jij gaat hier vanavond zo van genieten hé! Ik heb een harira recept en die komt inschAllah deze week nog online. Nog eventjes geduld aub Xx

      Beantwoorden
  13. Nadia
    Nadia zegt:

    Hi,
    Ziet er erg lekker uit!
    Ik zou er graag 6 glazen uit willen halen ipv 4, en de glazen zijn denk ik ook iets groter.
    Moet ik dan het gehele recept aanpassen qua hoeveelheden?
    Gr Nadia

    Beantwoorden
  14. selma
    selma zegt:

    Salam Alikom.
    Ik kan hier in België geen monchou roomkaas vinden. Kan ik ook philadelpfia roomkaas gebruiken?
    Het ziet er trouwens heerlijk uit.

    Beantwoorden
  15. saatje
    saatje zegt:

    Hey kan ik de monchou vervangen voor iets anders? Ik lus geen kaas. Of proef je het niet? Kan het vervangen worden door mascarpone?

    Beantwoorden
  16. Fadime
    Fadime zegt:

    Hallo

    Hele lekkere recepten. Ik ben elke dag je recepten aan het uitproberen. Heel lekker! Ik heb een vraagje kan je de mango ook vervangen met banaan? En zou het een probleem zijn als het een dag in de koelkast blijft staan.

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Fadime,

      Ja, hoor je kunt de mango zeker vervangen door banaan! En de toetjes kun je ook een dag in de koelkast laten staan. Smaken de volgende dag zelfs lekkerder haha! Succes hoor en bedankt voor je lieve compliment!

      Beantwoorden
  17. Mariam
    Mariam zegt:

    Hoi Fatima

    Ik ben een hele stille volger maar o man man wat geniet ik van je gerechten. Heb er al een paar geprobeerd. Het fijne is dat je stappen zo helder en simpel zijn. En je recepten zijn echt te doen voor iemand als ik met niet veel keukenervaring:). Keep up the good work!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *