MAIZENA KOKOS KOEKJES

De welbekende maizena koekjes blijven een van mijn favorieten koekjes en dan heb ik het met name over de maizena kokos koekjes! Deze koekjes smelten gewoon op je tong, zo onwijs zacht en luchtig zijn ze! Elk jaar weer zorg ik ervoor dat er een volle voorraadtrommel klaarstaat voor het Suikerfeest, happy me!INGREDIËNTEN (60 stuks)

Voor het koekjesdeeg:
.
  • 6 eigele
  • 80 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 gr. Bona smeerboter 
  • snufje zout
  • 70 ml zonnebloemolie
  • 1 zakje bakpoeder
  • 600 gr. maizena
Voor de garnering:
.
  • 1 pot abrikozenjam
  • 1 etl. water
  • 500 geraspte kokos

IMG_2367Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Voeg in een ruime kom de kristalsuiker samen met de vanillesuiker, zout en de smeerboter(Bona) toe en mix dit met je handen goed samen tot een glad mengsel. IMG_2395IMG_2409IMG_2415IMG_2410IMG_2420
  3. Scheid het eigeel van het eiwit en voeg de eigele toe aan het mengsel in de kom. Giet ook de zonnebloemolie erbij en mix alles geheel samen tot een romig beslag. Let op! Hoe langer je door blijft mixen hoe meer het mengsel zich zal vormen tot een mooi romig beslag!IMG_2376IMG_2384IMG_2446IMG_2464
  4. Voeg de bakpoeder toe bij het beslag en begin dan ook de maïzena beetje bij beetje toe te voegen en ondertussen blijf je het goed door kneden tot een deeg dat niet plakt. Tip! Is het deeg toch nog iets te plakkerig? Voeg er dan 1 eetlepel extra bloem aan toe en kneed het deeg weer door. IMG_2509IMG_2524IMG_2560IMG_2582
  5. Schep ongeveer een eetlepel op van het deeg en rol het deeg mooi tot een balletje. Let op! Hoe groter je de balletjes maakt hoe groter de koekjes zullen worden! IMG_2589IMG_2596
  6. Plaats de deeg balletjes op de bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier en werk op precies dezelfde manier de rest van het deeg af.IMG_2598IMG_2601
  7. Bak de koekjes af in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 15-20 minuten. De onderkant van de koekjes zal iets lichtbruin kleuren en aan de bovenkant zullen er kleine barstjes ontstaan.IMG_2611
  8. Wanneer de koekjes gaar zijn laat je ze volledig afkoelen.
  9. Verwarm in de tussentijd de abrikozenjam samen met een eetlepel water in een steelpannetje op middelmatig vuur. Blijf ondertussen goed doorroeren, totdat de abrikozenjam mooi vloeibaar is geworden.IMG_2654
  10. Pak een koekje erbij en dompel deze met behulp van een vork in de gesmolten abrikozenjam. Laat de koekjes boven het pannetje even uitlekken van overtollige abrikozenjam.IMG_2720IMG_2730
  11. Plaats de koekjes vervolgens direct in de geraspte kokos en strooi de kokos bovenop de koekjes en aan de zijkanten.

En dan is het tijd om te genieten van deze heerlijke koekjes!

Liefs,
FatimaIMG_2743

67 antwoorden
  1. Salma
    Salma zegt:

    Hey Fatima, Dank je voor alweer een heerlijk en makkelijk recept! Kan je ook roomboter gebruiken of moet het echt bona zijn?
    Lieve groetjes Salma

    Beantwoorden
  2. Ikram
    Ikram zegt:

    Salaam meisieee ziet er weer heerlijk uit! Ik krijg weer de neiging om weer de keuken in te gaan al heb ik meer als genoeg koekjes voor de hele straat hahahah
    (Ik zag nutella staan ik dacht jumjum maar dat heb je er niet ingedaan hihihi)

    Beantwoorden
  3. Samira
    Samira zegt:

    Heyy,

    Ik ben hem nu aan het maken. Alleen heb je daar 2 pakjes maizena staan op de foto (van 200 gr) en in de beschrijving heb je staan 600 gr. Welke klopt er? Ik heb er ong 550 in gedaan.

    Groetjess

    Beantwoorden
  4. Zohra
    Zohra zegt:

    Nou je maakt me helemaal gek haha ik ga gelijk aan de slag nu ik dit zie. Klopt het dat de cornflakes koekjes en dit koekje hetzelfde recept hebben??

    Beantwoorden
  5. Farida
    Farida zegt:

    Hoi Fatima,
    Hoeveel zonnebloemolie heb je gebruikt en hoeveel bakpoeder. Staat niet bij de ingedrienten. Bedankt,
    Groetjes Farida

    Beantwoorden
  6. Punt
    Punt zegt:

    Salaam ou3alaikoum

    Heb deze koekjes gemaakt en zijn gelukt alhamdoulillah. Echter laten deze koekjes een droge nasmaak achter klopt dat?
    Is het mogelijk de helft van maizena te vervangen door meel?

    Beantwoorden
  7. Karima
    Karima zegt:

    Dank je wel voor je geweldige en duidelijke recepten altijd! Heb deze koekjes vandaag geprobeerd en ze zijn heerlijk 😘

    Ga zo door Faatje!

    Beantwoorden
  8. Maryam
    Maryam zegt:

    Ik heb mij exact aan jouw recept gehouden. Maar krijg een heel droog deeg.??? Pff echt jammer.

    En in jouw reacties zie ik dat je 550 maizena hebt gebruikt. Ik heb 600 gebruikt omdat dat in jouw recept staat

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Maryam,

      De 600 gram is een schatting, want de ene gebruikt nou 600 en de ene 550. Als het deeg te droog was kon je er nog wat extra boter bijdoen. Heb je de koekjes wel kunnen afbakken?

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  9. Kerime
    Kerime zegt:

    Hoi Fatima,

    Ik wil graag voor het suikerfeest kokos koekjes maken. Nou ga ik morgen al cholat chip cokie cake maken. Dus wil er een makkelijke kokoskoekje erbij. Welke koek is makkelijker om te maken de normale kokoskoek of de maizena kokos koek.

    Groetjes,
    Kerime

    Beantwoorden
  10. Hatice
    Hatice zegt:

    Ik heb de koekjes ook gemaakt voor Eid. Ongeveer 550gr Maizena gebruikt en het deeg voelde toen al erg droog aan, waardoor ik de rest er niet meer bij heb gedaan. Ik denk persoonlijk dat 550gr maizena te veel is, omdat de koekjes erg droog zijn geworden. Ik zou na 400gr beetje bij beetje doen totdat je een mooie koekjesdeeg krijgt en niet alle 600gr erbij doen (tenzij je deeg plakkerig blijft)

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Hatice,

      Ik gebruik echt waar 550 gram maïzena. Als er minder bijdoen, dan is het deeg nog erg plakkerig. Maar de manier hoe jij het erbij doet in stappen is ook erg slim. Op deze manier weet je wanneer je moet stoppen.

      Beantwoorden
      • Hülya
        Hülya zegt:

        Beste Fatima, bedankt voor je reactie. Dus je bedoeld eigenlijk de koekjes in een trommel doen en op deze manier bewaren? Ook gewoon dompelen in abrikozenjam en kokos? Of alleen de koekjes bewaren zodat ik deze later als ik de koekjes nodig heb dan pas in jam en kokos kan dompelen?

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hallo Hülya,

        Ja, gewoon bewaren in een trommel. Je kunt de koekjes dompelen in de abrikozenjam en kokos, maar je kunt dit ook later doen hoor. Zelf bewaar ik de koekjes altijd wanneer ze al onder de abrikozenjam en kokos zitten. Op deze manier worden de koekjes echt lekker zacht. Succes lieverd en als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag!

        Liefs,
        Fatima

  11. Keziban
    Keziban zegt:

    Hallo Fatima,

    Ik wil deze koekjes ook graag vandaag maken maar ik heb maizena waar 200 gram in zit. Dus dan ben ik 3 verpakkingen nodig? Maar op de foto zie ik 2 verpakkingen. En hoeveel is 30 gram in ml? Ik heb helaas geen juiste maatbeker.

    Beantwoorden
  12. Ayah
    Ayah zegt:

    Hi..

    Zou t koekje ook lekker zijn met wat cacao erdoorheen? En dan Misschien ook wat nescafe voor n zachte koffie smaak?. En dan geen jam maarbebogeen..

    K ga experimenteren.. . Dank!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *