AMERICAN PANCAKES

American pancakes herinneren mij altijd aan tekenfilms van vroeger waar ze American pancakes aten en dan met zo’n dikke klodder roomboter erbovenop haha. De American pancakes zijn dikker dan de Hollandse pannenkoeken die wij gewend zijn en in dit recept gaat karnemelk in plaats van melk. Deze pannenkoeken zijn zo onwijs luchtig en fluffy, dus ook dit recept moet je echt eens proberen.

INGREDIËNTEN (15 stuks)

Voor het beslag
  • 2 eieren
  • 2 etl. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 50 gr. roomboter
  • 30 ml zonnebloemolie
  • 200 gr.  bloem
  • 2 tl. bakpoeder
  • 250 ml karnemelk (melk kan ook)

Bereidingswijze:

  1. Mix in een ruime kom de eieren samen met de kristalsuiker, vanillesuiker en het zout.
  2. Smelt het klontje roomboter en voeg de gesmolten roomboter samen met de zonnebloemolie toe in de kom. Mix het dan nogmaals goed samen.
  3. Meng de bakpoeder en de bloem samen voeg het samen toe in de kom.
  4. Giet de karnemelk er dan ook bij en mix dit vervolgens goed samen, tot je geen klontjes meer ziet.
  5. Dek de kom af en laat het beslag rusten voor zeker 10 minuten.
  6. Verwarm alvast de koekenpan en schep ongeveer 2 volle eetlepels van het beslag in de pan. Gebruik een pan met een anti-aanbak laag voor mooie goudbruine pancakes.
  7. Plaats de gebakken pancakes op een bord en dek de pancakes af met een theedoek. Zo blijven ze lekker warm en zacht.
  8. Serveer de pancakes met wat lekkere stroop, roomboter en wat poedersuiker!

Liefs,
Fatima

58 antwoorden
  1. Nauwar
    Nauwar zegt:

    Thanks voor het delen, zien er heerlijk uit!Ik had een ander recept voor American pancakes, maar ga dit recept insha Allah ook snel uitproberen hihi xx

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Mauranne, je kunt ook melk gebruiken als je geen karnemelk wilt gebruiken. Karnemelk maakt de pancakes wel net iets luchtiger. Eerlijk gezegd proef je ook helemaal niks van de karnemelk terug in het recept. Succes. <3

      Beantwoorden
      • Sven
        Sven zegt:

        Het zuur in de karnemelk reageerd met het bakpoeder en vormt de luchtige belletjes in het beslag. Daarom ook het beslag 10min laten “rijzen”

    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Najat, Nee ze horen aan de binnenkant gewoon gaar te zijn. Ik denk dat je dan het vuur iets lager moet zetten en de pancakes iets langer moet laten doorbakken op een laag vuurtje.

      Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Najat, Nee de binnenkant moet gewoon gaar zijn haha. Dit komt waarschijnlijk doordat het vuur te hoog staat en hierdoor wordt de buitenkant snel gaar. Je moet het vuur iets zachter zetten en de pancakes rustig laten bakken. Succes meid. <3

      Beantwoorden
  2. Amal
    Amal zegt:

    Assalaamu alaikum, ik heb het geprobeerd, ze waren lekker alhamdulilaah. Klopt het dat de onderkant NIET zo mooi glad bruin is als de bovenkant? Ik krijg soort van baghrir/pannenkoek onderkant..

    Beantwoorden
  3. Siham
    Siham zegt:

    Jemig! Heb hier zoooo’n zin in, maar heb maar 1 ei in de koelkast 😂
    Is dat erg of kan ik het gwn maken? Of zal ik de rest van de ingredienten ook halveren?

    Groetjeees

    Beantwoorden
  4. Esma
    Esma zegt:

    Salaam, deze heb ik vorige week geprobeerd! Ze waren echt super lekker!!!! Enorm bedankt voor het delen van je recepten.

    Keep up the good work 🙂

    Liefs, Esma

    Beantwoorden
  5. kawtar
    kawtar zegt:

    Ohmyngod. Deze pannenkoeken waren zó lekker!!! Iedereen heeft er van gesmuld thuis. Dit ga ik zeker vaker maken haha. Bedankt voor het recept!! 😀

    Beantwoorden
  6. senna
    senna zegt:

    Heb speciaal karnemeld hiervoor in huis gehaald ik ga ze morgen in saa Allah maken. Ik heb alleen geen maatlepel met wat zou ik het anders kunnen doen?

    Beantwoorden
  7. senna
    senna zegt:

    kan je anders ook een maatbeker gebruiken en dan zo een klein beetje inschenken, hoeveel moet ik schenken dan ben bang dat ze te dik worden

    Beantwoorden
  8. anissa
    anissa zegt:

    hoi lieverd wat ik mij afvroeg: kan je het beslag ook de avond van tevoren maken en in de koelkast doen en dan in de ochtend de pannenkoeken bakken? of is dat niet goed voor het beslag

    Beantwoorden
  9. Llajnae
    Llajnae zegt:

    Salaam.
    Eerste keer was het prima gelukt. En inmiddels nu 4x geprobeerd maar bij mij verbranden ze gewoon! Moet ik de koekenpan eerst goed warm laten en daarna afkoelen met koud water? Of gwn goed warm maken en zodra beslag erop op een laag vuurtje? Want ik kom er niet meer uit. Heb ook tefal anti baklaag koekenpan.

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Llajnae,

      Je moet ervoor zorgen dat het vuur de hele tijd op dezelfde stand blijft. Wat ik doe is altijd het vuur laag zetten en de koekenpan goed warm laten worden. En dan de pancakes afbakken. Ook kies ik voor het afbakken van pancakes en pannenkoeken altijd voor het kleinste kookpit. Succes meid!

      Liefs Fatima

      Beantwoorden
  10. Amal
    Amal zegt:

    Hooi Fatima
    Ik wil graag ook de pancakes maken maar ik wil ze wat dikker kan ik dan bijvoorbeeld extra ei doen want ik heb ze liever nog dikker💋

    Beantwoorden
  11. Aziza
    Aziza zegt:

    Salaam wa 3alikoum lieve fatima ik zag bij de frambozen pancake dat je daar de eieren scheid moet dat juist niet bij deze of kan het ook gwn bij deze en js het beter of juist niet

    Alvast bedankt xx

    Beantwoorden
  12. Meryema
    Meryema zegt:

    En weer een recept van je gemaakt. Echt werkelijk alles wat ik van je site maak lukt perfect. Dit maakt me echt gelukkig!!! Heel veel liefde voor jou.

    Beantwoorden
  13. Lamia
    Lamia zegt:

    Heey faatje vraagje ik heb ze net proberen te maken had melke gebruikt ipv karnemelk las dat het kon.
    Helaas zijn ze niet gelukt ze werden geel bruin achtig en ze waren niet zacht.Ze waren niet verbrand ofzo maar wat slapjes heb alle stappen gevolgd en ook op lage vuur afgebakt (heb ook dezelfde tefalpan als jou)Weet jij misschien waar het kan liggen😀

    Beantwoorden
  14. Fatima elayadi
    Fatima elayadi zegt:

    Heyy faat,ik heb zojuist jou recept uitgeprobeerd en het is mislukt😭
    Het beslag zelf was heerlijk maar de pannenkoek zelf niet. of het was verbrand of het beslag van binnen was niet gaar. en het lukte gewoon niet terwijl ik je stappen heb gevolgd,maar dat geeft niet. pannenkoeken is mijn ding niet ik bak der niks van ik heb veel vaker geprobeerd om pannenkoeken te bakken maar er komt er niks van .gelukkig zijn der heerlijke recepten op je YouTube kanaal en op je blog die ik wel kan proberen waarvan ik zeker weet dat het niet kan misslukken😂 De volgende keer ga ik de cheeseballs maken ze zien der zo heerlijk uit !maar niet alleen de cheeseballs alle andere recepten ook hoor☺️👌🏻

    En ik hoop dat je nog heel lang door gaat met je YouTube kanaal en je blog❤️

    Veel liefs,Fatima

    Beantwoorden
  15. Fatima elayadi
    Fatima elayadi zegt:

    Heyy faat,ik heb zojuist jou recept uitgeprobeerd en het is mislukt😭
    Het beslag zelf was heerlijk maar de pannenkoek zelf niet. of het was verbrand of het beslag van binnen was niet gaar. en het lukte gewoon niet terwijl ik je stappen heb gevolgd,maar dat geeft niet, gelukkig zijn der heerlijke recepten op je YouTube kanaal en op je blog die ik wel kan proberen waarvan ik zeker weet dat het niet kan misslukken😂 De volgende keer ga ik de cheeseballs maken ze zien der zo heerlijk uit !maar niet alleen de cheeseballs alle andere recepten ook hoor☺️👌🏻

    En ik hoop dat je nog heel lang door gaat met je YouTube kanaal en je blog❤️

    Veel liefs,Fatima

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Fatima,

      Als de pancakes aan de binnenkant nog niet gaar zijn, dan heb je denk ik het vuur te hoog gezet. Als je dat doet, dan wordt de buitenkant snel bruin en denk je dat ze gaar zijn. Ik raad je aan om het vuur de volgende keer nog zachter te zetten. Dankjewel lieve schat! Onwijs lief van je! Xx

      Beantwoorden
  16. Hajar
    Hajar zegt:

    Eerste pannekoekenrecept waarbij mijn pannekoeken lukken I’m dook happy thank you faat❤ al 2 keer gemaakt en geen enkel verbrand😍 thaaanksss

    Beantwoorden
  17. Sarah
    Sarah zegt:

    Me moeder maakt altijd andere pancakes en die zijn machtig. Ik heb je recept alleen beetje aangepast. Ipv roomboter heb ik olie gedaan en ipv karnemelk vla. Omdat ik dus geen karnemelk of roomboter thuis had en het was zo lekker. Mn ma stond bekend om haar pancakes en nu zijn die van mij door jou het lekkerst 😍

    Beantwoorden
  18. Amira
    Amira zegt:

    Hallo Fatima!

    Wou even melden, heb ze net gemaakt voor bij het ontbijt en ze waren heeeeerlijk! Dit wordt mijn vast recept.

    Thanks!

    Gr,
    Amira

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter op Meryema Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *