LUCHTIGE AMANDELCAKE

Becel, heeft twee nieuwe drinks op de markt gebracht, Sojadrink en Amandeldrink! Beide zijn 100% plantaardig en bevatten een bron van Omega 3, vanuit lijnzaad. En Omega 3 helpt je cholesterolgehalte gezond te houden! 

Heerlijk om zo te drinken, voor in de havermout of als basis voor lekkere smoothies of pannenkoeken! En weet je wat Becel 100% plantaardige drinks extra aantrekkelijk maakt? Het bevat min. 50% minder suiker dan gewone koemelk en de drinks zijn ook nog eens vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen, dierlijke ingrediënten en ze zijn lactosevrij.

LUCHTIGE AMANDELCAKE MET BECEL AMANDELDRINK

De amandeldrink kun je lekker drinken bij het ontbijt of lunch, maar persoonlijk vind ik de amandeldrink het lekkerst om te verwerken in bijvoorbeeld havermout of om er lekkere pannenkoeken mee te bakken. Van het weekend gebruikte ik de Becel Amandeldrink voor in de havermout en wat was dit verrassend lekker! Becel Amandeldrink bevat een licht zoete smaak en daardoor heb je bij de havermout helemaal geen extra honing nodig.

En omdat de Becel Amandeldrink zo goed in de smaak viel, besloot ik er ook maar eens mee te gaan bakken. Ik bakte een amandelcake en voor in het beslag gebruikte ik de Becel Amandeldrink. Deze cake ziet er niet alleen mooi uit, maar de amandelcake is ook nog eens erg lekker, super luchtig, vol van smaak en ietsjes knapperig van buiten!

Ingrediënten:
.
Voor het cakebeslag:
  • 200 gr. ongezouten Becel roomboter (of margarine)
  • 150 gr. kristalsuiker
  • 3 etl. sour cream
  • 1 tl. vanille extract
  • 4 eieren
  • 250 gr. bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1/2 tl. bloem
  • 200 ml Becel Amandeldrink
  • 50 gr. amandelen, geroosterde en gehakt
Voor de topping:
  • 200 gr. monchou
  • 100 gr. poedersuiker
  • 3 etl. Becel Amandeldrink
  • 200 gr. geroosterde amandelen, gehakt
Bereiding cake:
.
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Mix in een ruime kom de zachte roomboter (of de margarine) en de kristalsuiker voor 3-4 minuten romig op hoge snelheid.
  3. Voeg dan de sour cream en de vanille extract erbij en mix nogmaals samen voor ongeveer 60 seconden.
  4. Breek de eieren per een bij het beslag en mix samen op middelhoge snelheid. Zodra het ene ei is opgenomen voeg je het volgende ei toe en mix je weer samen.
  5. Ga tussendoor met de spatel langs de zijkanten en langs de bodem van de kom en mix het beslag nog eens kort samen.
  6. Meng de bloem samen met de bakpoeder en zeef de helft van de droge ingrediënten bij het beslag.
  7. Giet de helft van de Becel Amandeldrink erbij en mix het met de elektrische handmixer op lage snelheid samen.
  8. Zodra de droge ingrediënten zijn opgenomen in het beslag stop je direct met mixen en voeg je de overige droge ingrediënten en de Becel Amandeldrink er ook bij en mix je het weer samen.
  9. Voeg de gehakte amandelen bij het beslag en roer deze met de spatel door het beslag.
  10. Vet de bakvorm in, bestuif de vorm met ongeveer 2 eetlepels bloem en klop de overige bloem weer uit de vorm.
  11. Giet het beslag in de bakvorm en strijk het beslag met de spatel aan de bovenkant mooi glad.
  12. Bak de cake in de voorverwarmde oven voor 30 a 40 minuten mooi goudbruin en gaar.
Bereiding topping en afwerking:
.
  1. Mix de zachte monchou met de poedersuiker op hoge snelheid voor ongeveer 60 seconden samen.
  2. Giet de Becel Amandeldrink erbij en mix nogmaals samen op middelhoge snelheid.
  3. Ga met de spatel langs de zijkanten en langs de bodem van de kom en mix de topping nog eens samen.
  4. Spatel de topping bovenop de cake en garneer de amandelcake met wat extra gehakte amandelen.

Extra tips&trics:
.
  • De Becel Sojadrink en Amandeldrink zijn verkrijgbaar bij de Jumbo Supermarkten. Je vindt ze in de koeling bij de koemelk en andere plantaardige drinks.
  • Je kunt de roomboter eventueel vervangen door 180 ml zonnebloemolie.
  • Je kunt de vanille extract weglaten als je deze niet in huis hebt.
  • Vervang de sour cream eventueel door crème fraîche of door roomkaas.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @kookhoekjevanxfaatje en #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Dit artikel is in samenwerking met Becel.

21 antwoorden
  1. Malika
    Malika zegt:

    Dit ziet er zo lekker uit! Ik ga dit weekend deze cake maken voor een barbecue. Bedankt Faatje voor je DUIDELIJKE en lekkere recepten!

    Xx
    Malika

    Beantwoorden
  2. Aycha
    Aycha zegt:

    Hallo Fatima,

    Ik woon in BE en helaas hebben wij geen Jumbo supermarkt 🙁
    Wat kunnen alternatieven zijn voor de amandeldrink? Die van Alpro? AH heeft denk ik ook amandeldrink van hun huismerk…

    Dank je wel!
    Aycha

    Beantwoorden
  3. Rachida
    Rachida zegt:

    Hallo Fatima, de cake ziet er heerlijk uit😋,
    Alleen heb ik een vraagje ik heb Eem glutenallergie zou ik de hoeveelheid bloem vervangen door de zelfde hoeveelheid glutenvrije bloem? En kan de rest van de ingrediënten gewoon zo blijven?
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Rachida,

      Allereerst excuses voor mijn late reactie! Jazeker, je kunt dezelfde hoeveelheid aanhouden voor glutenvrije bloem en voor de rest gebruik je gewoon precies dezelfde ingrediënten/hoeveelheden. Xx

      Beantwoorden
  4. Rachida
    Rachida zegt:

    Hallo Fatima,
    De cake ziet er heerlijk uit mascha allah!
    Ik heb echter wel een vraagje ik heb een gluten allergie is het mogelijk om dezelfde hoeveelheid bloem te vervangen voor glutenvrije bloem? En de rest van de ingrediënten kan dan het zelfde blijven? Alvast bedankt
    Gr rachida

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *