LOTUS CHEESECAKE TOETJES

Wat kun je nou klaarmaken voor een etentje waar je voor uitgenodigd bent of voor etentje die je zelf organiseert, maar waar je niet al te lang voor in de keuken hoeft te staan? Juist, deze onwijs lekkere Lotus Cheesecake toetjes natuurlijk! Afgelopen weekend maakte ik deze cheesecake toetjes om mee te nemen naar een ladies night en je raadt het al, ze waren binnen een mum van tijd op! Wil je zelf deze simpele toetjes ook eens proberen? Klik dan snel verder voor het recept.

INGREDIËNTEN (6 stuks)

Voor de koekjes bodem
  • 250 gr. Lotus speculaas koekjes, verkruimeld
  • 2 etl. gesmolten roomboter
Voor de vulling
  • 200 ml slagroom
  • 2 etl. kristalsuiker
  • 200 gr. Philadelphia roomkaas
  • 2 etl. kristalsuiker
  • 200 gr. Lotus speculaas pasta
Voor de garnering
  • 300 ml verse slagroom
  • 2 etl. kristalsuiker
  • 1 zakje klopfix
  • Lotus speculaas kruimels

Bereidingswijze:

  1. Stop de koekjes in een afsluitbare zak en sla de koekjes fijn met een deegroller. Je zou de koekjes ook in een keukenmachine kunnen fijnmalen.
  2. Giet de gesmolten roomboter bij de koekkruimels en mix de roomboter samen met de koekkruimels. De Lotus koekjes zijn zelf al vettig, dus ik giet er zelf niet al teveel roomboter bij, dus de kruimels worden niet al te nat maar dat is ook niet nodig.
  3. Schep in elk glas ongeveer anderhalve eetlepel van de koekkruimels en druk de koekkruimels goed aan tegen de bodem. Zet in de tussentijd de glazen even apart.
  4. Giet de koude slagroom in de kom en voeg de kristalsuiker erbij. Mix de slagroom met de elektrische handmixer op hoge snelheid voor ongeveer 1 minuut goed stijf.
  5. Ga nog even met de spatel door de slagroom heen en zet de kom dan even apart.
  6. Schep de zachte roomkaas toe in de kom en voeg de kristalsuiker erbij. Mix het geheel samen met de elektrische handmixer op hoge snelheid voor ongeveer 1 minuut goed glad.
  7. Ga nog even met de spatel langs de zijkanten en langs de bodem van de kom en mix het mengsel nog voor een paar seconden samen. 
  8. Schep dan de Lotus pasta bij de roomkaas en mix het geheel samen op hoge snelheid voor ongeveer 1 minuut. Blijf net zo lang mixen tot je ziet dat het mengsel een geheel is geworden en de kleur mooi lichtbruin is gekleurd.
  9. Ga nog even met de spatel langs de zijkanten en langs de bodem van de kom en mix het geheel nog even samen voor een paar seconden.
  10. Schep de slagroom die je van tevoren hebt gemixt bij de Lotus crème in de kom. Vouw de slagroom met behulp van de spatel bij de Lotus crème.
  11. Schep de Lotus crème vervolgens in de spuitzak, zodat je de glazen makkelijk kunt vullen. Je zou de glazen eventueel ook met 2 eetlepels kunnen vullen, maar met een spuitzak ziet het er iets mooier uit.
  12. Spuit de glazen tot ongeveer 2 cm onder de rand vol met de crème en dek de glazen af met aluminiumfolie. Als je kleinere glazen gebruikt, dan heb je uiteraard ook meer toetjes.
  13. Zet dan de toetjes voor zeker 2 uur in de koeling, zodat de crème goed kan opstijven.
  14. Mix in de tussentijd de overige slagroom stijf met de klopfix en de kristalsuiker.
  15. Schep de slagroom in de spuitzak en zet deze in de tussentijd in de koelkast.
  16. Wanneer de toetjes goed stevig zijn haal je deze uit de koeling en spuit je mooie toefjes slagroom bovenop de toetjes.
  17. Garneer als laatste de toetjes met wat Lotus koekkruimels.

En in deze simpele stappen kan ook jij deze onwijs lekkere toetjes maken! Probeer het zelf eens uit en laat mij vooral weten wat je ervan vindt, ben benieuwd!

Als het je leuk lijkt kun je mij ook volgen op Instagram! Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @kookhoekjevanxfaatje en #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst.

Liefs,
Fatima

33 antwoorden
  1. Oumia
    Oumia zegt:

    Leuk dat je er ook foto’s bij doet! Zou ik jou wat mogen vragen over fotografie? Zoja, dan stuur ik je even een mail.

    Liefs,
    Oumia

    Beantwoorden
  2. Sila
    Sila zegt:

    Beste Faatje, ik ben een grote fan van je. Maar ik vind zo jammer dat bepaalde recepten van je zoveeeeel ingredienten bevat voor zo weinig aantal stuks.
    Het is natuurlijk zoals het is maar verdubbelen van een waslijst aan ingredienten zie ik niet zitten.
    Ik vind je echt geweldig en tot nu toe al je recepten die ik heb uitgeprobeerd, zijn super goed gelukt maar deze laat ik dus aan me voorbijgaan. Het ziet er wel lekker uit 😉

    Beantwoorden
  3. Halima
    Halima zegt:

    Salaam, kan je het recept van de kitkat taart erop zetten aub, zag hem namelijk op de vlog van je zus en zag er heerlijk uit!

    Beantwoorden
  4. Khadija
    Khadija zegt:

    Hey faatje!

    Dit ziet er super lekker uit ik ga het zeker uitproberen. Ik heb alleen 1 vraagje vanwaar heb je die spuitzak? Ik kan namelijk nergens goeie spuitzaken vinden.

    Groetjes Khadija xxx

    Beantwoorden
  5. Najlaa
    Najlaa zegt:

    Hi fatima, hier had ik een hele week bijna opgewacht super bedankt.. ik ga het gelijk proberen en als het me gelukt is maak ik ze voor een verjaardagsfeest volgende week..
    ik moet persoonlijk wel erbij zeggen dat ik een video fijner vind 😉

    Dikke kus

    Beantwoorden
  6. sda
    sda zegt:

    Ziet er super lekker uit!
    deze ga ik morgen zeker proberen, zou je dit ook met dezelfde Ingrediënten in een taart vorm kunne maken?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Sda,

      Dankjewel hoor! Jazeker, dat kan ook. Maar ik raad je dan aan om de taart dan zeker minimaal 4 uur in de koeling te laten staan of een hele nacht, zodat de taart goed kan opstijven. Succes! Xx

      Beantwoorden
  7. Maroua
    Maroua zegt:

    Fatima,

    Ik kende je blog niet maar heb afgelopen weekend samen met een vriendin dit dessert gemaakt en het was ontzettend lekker! Ik ben fan van je en hoop snel meerdere recepten uit te proberen!

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Hanane,

      Ja hoor dat kan ook, maar dan zou ik de slagroom er wel pas opspuiten wanneer je de toetjes gaat serveren. De slagroom uit een bus blijft namelijk niet lang stijf en zakt al snel in. Xx

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *