LASAGNE

INGREDIËNTEN (6 personen)

Gehakt marinade
xx
  • 250 gr. gehakt
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. kurkuma
  • 1/2 tl. komijn
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • zonnebloemolie
Voor de lasagnesaus
xx
  • 1 ui in schijfjes
  • 3 kleuren paprika in blokjes
  • 300 gr. champignons
  • 800 gr. tomatenblokjes in tomatensaus
  • 1 tl. sambal
  • 1 etl. gedroogde basilicum
  • 1 etl. gedroogde Provençaalse kruiden
  • 1 etl. crème fraiche
  • 1 pak lasagnebladen
  • geraspte kaas

Bereidingswijze:

  1. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in de pan en schep het gehakt erbij
  2. Voeg de knoflook erbij en strooi ook alle kruiden erbij.  Schep het gehakt goed om en verkruimel het gehakt met behulp van de houtenlepel tot stukjes. Bak het geheel op middelhoog vuur voor ongeveer 5 a 8 minuten. 
  3. Voeg de uien, paprika en de champignons erbij en schep alles nog eens goed om. 
  4. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
  5. Giet de tomatenblokjes in de pan en voeg ook de sambal, gedroogde rozemarijn en de basilicum erbij en schep de saus goed om. Laat de saus op middelhoog vuur koken voor ongeveer 5 a 8 minuten
  6. Schep dan de crème fraîche erbij voor een lekkere romige lasagne saus. 
  7. Pak de ovenschalen erbij en schep een volle lepel van de lasagne saus op de bodem en strijk de saus glad.
  8. Plaat de lasagnebladen bovenop de saus en druk deze ietsjes aan. 
  9. Schep dan weer wat saus bovenop en plaats daarboven weer de lasagne bladen. Herhaal deze stappen en eindig met een laagje saus.
  10. Dek de ovenschalen af met aluminiumfolie en bak de lasagne in een voorverwarmde oven voor 30 minuten op 200 graden gaar.
  11. Verwijder na 30 minuten de aluminiumfolie en strooi de geraspte kaas over de lasagne.
  12. Laat dan de lasagne voor nog eens 10 minuten doorbakken, zodat de kaas smelt.

Serveer er een lekkere salade bij en je maaltijd is compleet! Een erg simpel gerecht die je op elke dag van de week kunt klaarmaken. Wat ik vaak doe is de lasagne op voorhand klaarmaken en dan hoef ik de lasagne in de avond enkel nog even af te bakken in de oven, lekker simpel dus!

Extra tips&trics
..
  • Marineer het gehakt van tevoren.
  • Als je merkt dat de saus iets te dik is kun je er wat lauwwarm water aan toevoegen en de saus weer aan de kook brengen.
  • Bak de lasagne de eerste 30 min met aluminiumfolie, zodat de lasagne bladen goed gaar kunnen stomen.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @kookhoekjevanxfaatje en #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

 

76 antwoorden
  1. N.
    N. zegt:

    Salaam aleikoem Fatima, Allahoema barek wat een fijne recepten allemaal.
    Ik maak mijn lasagne altijd met wrap vallen ipv lasagne bladen.
    Deze zijn dan extra smeuïg.
    Echt de moeite waard om eens te proberen.
    ( zit je ook nooit met half gare lasagne vellen)

    Beantwoorden
  2. SA
    SA zegt:

    Salaam oe 3aleikoem,

    In je bereidingswijze staat er champignons bij toevoegen, maar dat staat er niet bij in de ingrediëntenlijst?

    Beantwoorden
  3. Siham
    Siham zegt:

    Salaam fatima bedankt voor het delen van je heerlijke recepten. Ik heb een vraagje vanwaar haal jij die tomatenblokjes in tomatensaus. En nog wen vraagje kan ik deze lasagne ook in wen normale kleine ovenschaal klaar maken.hoor van je xx

    Beantwoorden
  4. Sarah
    Sarah zegt:

    Dag Fatima,
    Hehe dat werd eens weer tijd haha
    Je bent niet meer zo actief als voorheen.
    Deel aub meer recepten met ons
    Voornamelijk de hoofdgerechten.
    Dankje wel voor dit recept. Ik kijk uit naar het recept van de kipfilet met champignonsaus.

    Groetjes

    Beantwoorden
  5. Samira
    Samira zegt:

    Ziet er weer superlekker uit! Ik ben echt een grote fan van je! Heb afgelopen week de rijst met zoete kip en de prei kerrie ovenschotel gemaakt, beide goed gelukt. Ik zou graag een recept van jou willen zien van Mexicaanse burrito’s. Kun je dat een keer maken?

    Groet,
    Samira

    Beantwoorden
  6. Saskia
    Saskia zegt:

    Goedemorgen Fatima,

    Via Google terecht gekomen op je blog en wat heb je een leuke blog zeg! Ik ga dit gerecht vanavond proberen.

    Liefs,
    Saskia

    Beantwoorden
  7. Nimet
    Nimet zegt:

    Ik heb vrijdag de schaaltjes ook besteld en als het goed is komen ze vandaag binnen! Heb alle ingrediënten al in huis gehaald haha. Bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
  8. Wahiba
    Wahiba zegt:

    Salaam Fatima, bedankt om zo’n leuke lekkere recepten te plaatsen. De ook een grote fan van je. Wil meer van je zien inscha’allah.

    Beantwoorden
  9. Anoniem
    Anoniem zegt:

    Lasagne heb ik afgelopen maandag gemaakt en het was heerlijk! Dankjewel. Ik zou ook heel graag meer hoofdgerecht recepten willen. Bijvoorbeeld een lekkere tagine recept.

    Beantwoorden
  10. Kijker
    Kijker zegt:

    Hoi Fatima. Super leuke video met een rustgevende stem. Ik heb een vraag over je gerecht. Je hebt 2 schalen gebruikt. Hoeveel mensen kunnen ervan eten van de hoeveelheid ingredienten die je hebt gebruikt? 🙂

    Beantwoorden
  11. Rania
    Rania zegt:

    Kan ik ook die tomatenblokjes in tomatensaus van de lidl of dirk gebruiken welke raad je me aan en lasagne bladen kan ik ook van lidl halen toch die kleine pak champignons zit 250 gram in is dat genoeg of moet het echt 300 gram zijn
    Ik wil nu maken daarom

    Beantwoorden
  12. Rania
    Rania zegt:

    Nee ik ga het vandaag in shaa allaah maken gisteren is niet gelukt was laat thuis vanwegen stage pas 8 uur wie gaat nog koken haha

    Beantwoorden
  13. Salima
    Salima zegt:

    Hoi Fatima,

    Op welke stand doe jij je oven? Gewoon bakkenstand ? Of hete lucht ?

    En voor hoeveel personen is dit gerecht?

    Kan het ook in een normale oven schaal?

    En kan ik de schalen ook gewoon in een winkel halen?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Salima,

      Ik zet de oven altijd op de boven en onder warmte. Als je dit recept in een grote ovenschaal maakt, dan is het recept goed voor 6 personen. De Ikea heeft ook vele kleine schaaltjes. Succes!

      Beantwoorden
  14. Andrea
    Andrea zegt:

    Hi Fatima,

    Vandaag heb ik je lasagne gemaakt en wat was die lekker! Makkelijk te bereiden en super lekker van smaak.
    Bedankt voor alle heerlijke recepten, ben echt een fan geworden! 🙂
    Liefs, Andrea

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo,

      Ja hoor natuurlijk. Je doet het volgende; Schep 2 thl. theekorrels in de theepot en giet er een scheutje kokend water bij. Laat het dan even intrekken voor een paar seconden en giet dan het water weer uit de theepot. Schep er dan 3 etl. kristalsuiker (minder of meer kan altijd) en giet er dan weer kokend water bij. Zet de theepot op het vuur en zet het vuur op de middelmatige stand. Wanneer de thee omhoog komt zet je het vuur lager en voeg je de gewassen mint erbij. Laat de thee dan nog even op het vuur staan totdat de thee weer omhoog komt. Haal de theepot van het vuur en klaar is de thee. Vul het eerste glas en schep de thee weer terug in de theepot. Op deze manier wordt de suiker in de thee goed gemengd. Succes! Xx

      Beantwoorden
  15. Yasmina
    Yasmina zegt:

    Hoi Faatje,

    Heb bijna alle recepten van jou gemaakt en top zijn ze. Begin van me huwelijk kon ik niks van bakken😂 ik heb nu 3 jaar geleden je blog ontdekt , moet zeggen dat een nieuwe kook wereld open ging voor mij. En blog ziet er ook super goed en duidelijk uit.

    Nou even terug op de lasagne heb hem nog niet gemaakt wilde het graag maken vroeg me af hoelang nadat je de tomatenblokjes hebt gedaan hoelang moet je het nog doorkoken ?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Yasmina,

      Aah wat onwijs lief zeg! Super bedankt voor je lieve compliment! Nadat je de tomatenblokjes hebt toegevoegd kook je de saus voor ongeveer 5 a 8 minuten op middelhoog vuur. Succes! Xx

      Beantwoorden
  16. Mitra
    Mitra zegt:

    Hallo Fatima,

    Ik had een vraagje over de lasagne blaadjes. Vanwaar koop jij de lasagnebladeren? Ik hoorde dat die van de lidl niet zo lekker zijn.. Maar vroeg me af waar jij ze kooopt… Groetjes, xxx

    Beantwoorden
  17. Esma
    Esma zegt:

    Hi fatima,

    Mijn lasagne is nu in de oven ben benieuwd hoe het gaat smaken:) ik hb 2 lagen lasagnebladen moeten gebruiken want het paste niet meer.. is dit weinig? Hoeveel gebruik jij altijd?

    Beantwoorden
  18. Anolief
    Anolief zegt:

    Zo blij met je blog :). Je maakt heerlijke recepten en ook niet te moeilijk maar wel met smaak en kruiden en veel ook internationaal. Vandaag voor het eerst zelf lasagne gemaakt en het smaakte heerlijk. Dank je wel. Ik kijk uit naar nog meer hoofdgerechten. Vaak als ik iets moet bedenken scroll ik eerst bij jou.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter op Fatima El Irari Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *